Magyar telenovella nézettség – Apadnak a nézők

15

Az utóbbi években rohamszerűen lepték el a telenovellák nem csak a kábeltévéket, hanem a nagyobb csatornákat is. Ennek az oka egyszerű: a telenovella az egyik legolcsóbb produktum a piacon, ráadásul ha megvásárolja egy csatorna, akkor hatszor megismételheti egy megadott időintervallumon belül. Ma pedig számtalan kábelcsatorna van jelen, amiket tartalommal kell feltölteni, a helykitöltésre pedig a dél-amerikai telenovellák tökéletesen megfelelnek.

csajok szilikon ez lesz a paradicsom

Akadtak nagy és zajos sikerek, kábelen (Csajok, szilikon, ez lesz a paradicsom – sokszor 8%-os SHR-el a 18-49es korosztályban) és országos tévén is (Rubi – 1 millió néző, az Árva angyalról nem is beszélve). Napjainkra viszont mintha csökkent volna a telenovellák iránti lelkesedés a tévénézők részéről, a legnézettebb alkotás sem éri el a 400 ezer nézőt. Ennek ellenére az biztos, hogy a műfaj hosszútávon jelen lesz Magyarországon, hiszen ismétlések és helykitöltések szempontjából ez a lehető legjobb befektetés.

sortilegio kettos jatszma

Az m1 és az RTL Klub nézettségi adatain túl sikerült megszereznem pár Kábeltévés adatot is, méghozzá a Sorozat+ csatorna kapcsán, ahol ugye elsősorban telenovellákat sugároznak. Íme, a magyar nézettség, amiről elmondható, hogy egyik teleregény sem nevezhető éppen sikeresnek, és leginkább a 18-49es korosztályban gyengék az adatok. Több adatom sajnos nincs, de íme, amiket sikerült megtudnom, mindegyik a múlt hétről származik.

a sznevedelyek langjai

M1:
– A szenvedélyek lángjai: 243 ezer (9.1% SHR), 18-49: 17 ezer (1.8% SHR)
– A múlt fogságában: 218 ezer (6.9% SHR), 18-49:  31 ezer (2.9% SHR)

RTL KLUB:
– Kettős játszma: 380 ezer (15.5% SHR), 18-49: 105 ezer (12.2% SHR)
– A bosszú angyala: 287 ezer (9.6% SHR), 18-49: 87 ezer (8.5% SHR)

SOROZAT + (18-49 éves korosztály)
– A mostoha – 29.343 néző 1.9% SHR
– Julieta – 15.038 néző 1.0% SHR
– Marichuy: A szerelem diadala – 10.707 néző 4.4% SHR
– Betty a csúnya lány – 10.577 néző 2.6% SHR
– Szerezők és riválisok – 8.015 néző 2.6% SHR

julieta - laberintos de pasion

3553 <- Az összes oldalletöltés 6 <- A mai adatok
Share.15 hozzászólás

 1. Szilárd on

  Hu hát A bosszú angyala elég gyenge,pedig Gabriela Spanicos telenovella be szokott válni a tv csatornáknak.Én mondjuk azt csinálnám hogy a nagyobb csatornákon mint pl az RTLklubon szüneteltetném majd egy év ki hagyás után újra megpróbálkoznék vele.Addig pedig Gyanú árnyékában és segítség bajban vagyok című műsorok lennének.Persze a kábelcsatornákon továbbra is lennének,hiszen ott ahogy te is mondat,tökéletesen kitöltik a műsortrukturát.

 2. Nem csodálkozok, néha olyan barom sorozatokat adnak. De most Az Örökség, huhúúú, IMÁDOM! Az Ördögi kör óta nem láttam ennyire izgalmas sorozatot! :) Egy huzamba megnézném a sorozatot, olyan rossz, hogy 24 órákat kell rá várni :D Főleg, ha meg sem bírom nézni tv-be, mire online megtalálom. RTL Most-ra meg pont azt nem rakják fel -.- Kíváncsi lennék a nézettségére. Tibi, te tudsz arról valamit?

 3. Srácok, direkt megírtam: Több nézettségi adattal sajnos nem rendelkezem Ha lenne, megírnám.

 4. Én azt nem szerettem ha elkezdenek egy sorozatot adni vagy ismételni és a közepénél abbahagyják. A Csoda Manhattenbent se adták le végig pedig az jó sorozat, de a gyagyás családot se vetíttették le végig ami nem baj mert ennél gyengébb sorozatot nem láttam. Én most a Sorozat +-on a Szeretők és riválisokat és a Mostohát nézzem.

 5. Annyi argentín sorozat van, amit még be lehetne mutatni és, amit még a tinik is néznének. Ez a jó ezekben, hogy nem tudod csak úgy letölteni hozzá a feliratot, mert nincsen. Ott a sikeres Casi Angeles, amit simán leadhatnának, tuti lenne nézettsége, főleg, ha megfelelő idősávban van, hiszen tiniknek való, akik bármit megnéznek, amiben kell dráma van, lásd Csacska angyal. Van még rengeteg, a Niní stb….vagy, ha már nem tiniket kell nézni, abból is lenne rengeteg, annyi jó telenovella megy most a tengerentúlon, amit itt is adhatnának. Régen többségében itthon is akkor adták le, amikor ott, de most elhúzódik és így már nem olyan jó.

  • Egyetértek, én már csak argentin sorozatot bírok megnézni, azokat viszont nagyon-nagyon szeretem és majdnem minden argentin színészt/színésznőt.

  • Az a probléma, hogy eddig a Vad angyalon és a Yagon kívül az összes argentin telenovella megbukott, így nem hiszem, hogy kísérletezni fognak még a csatornák, pláne, hogy a legutóbb bemutatott LaLola is csúfosan leszerepelt (az utolsó hetekben már reggel égették el a részeket kettesével-hármasával). Legalábbis azt hiszem, hogy a LaLola volt az utolsó.

   (A Csacska angyal sikere kétséges, mert hiába szerették a tinik, sokszor kikapott a konkurenciától a nézettség tekintetében)

 6. Olcsó azt értem, de ez millióban mit takar? Ez mindig is érdekelt. A Telemundo vagy a Televisa a drágább? A nézettségi adatok nem lepnek meg, szó szerint annyi a nézni való, hogy ha négy szemem lenne se lenne elég. :D

  • Nekem anno azt mondták, hogy a szinkron elkészítése drágább, mint maga a telenovella. És van olyan amerikai sorozat, amiből tíz rész kerül annyiba, mint egy komplett teleregény.

   Amúgy, szerintem a Telemundo drágább.

   • Akkor nem értem, hogy hogyan tudják fedezni a már befutott szereplők gázsiját. Például 1998-ban Guy Ecker 5 millió dollárt keresett a Viperával. A díszletről és egyéb kiadásokról ne is beszéljünk..a reklámidő eladása ezeket a kiadásokat fedezi és még hasznot is hoz?
    Olvastam, hogy a szinkronszínészeket nem fizetik meg igazán, ezért ha felkérik őket akármit elvállalnak. Ezért van, hogy egy két szinkronhang(sok esetben főszereplőé) megegyezik különböző sorozatoknál.
    Az elmúlt időszakban a Telemundo nagyon elkezdte magához csábítani az egykori Televisa szereplőket. Egy befutott név sokkal többet ér és biztosabb a siker.

    • Senki nem kapott 5 millió dollárt egy telenovella-főszerepért, ebben biztos lehetsz. Ecker azt hiszem 1 millió dollárba fájt a Televisának annak idején. Manapság viszont már nem szórja olyan könnyedén a pénzt egyik csatorna sem, a legutóbbi publikus nagy kiadások Levy volt 800 ezer dollárral a Sortilegio-ra.

     Nagy piac amúgy az Egyesült Államok, ezen felül eladják ám a reklámidőt is Mexikóban, ami sok pénzt hoz, meg vannak szponzorok, termékmegjelenítések és így tovább. Hidd el, nem fog becsődölni a Televisa, vannak ott bőven milliók. Talán még milliárdok is.

     Az pedig már nemegyszer bebizonyosodott, hogy egy-egy befuttatott név nem elég a sikerhez. Ha jó a történet, fut az a név nélkül is :)

 7. Az Örökséget én is imádom. Szerintem a Relaciones Peligrosas lenne még nagyon jó. Ezek legalább nem olyanok mint a Televisák: a Televisa túl nyálas mindent a szádba rágnak, nem kell gondolkozni semmin. A Telemundo legalább nem csak 70 éves vénasszonyoknak jó.

 8. Talán az a baj, hogy nem csak azt kellene nézni amikor sorozatot választanak hogy mennyi Magyarországon is ismert arc van bennem hanem a történet minőségét is. Mert lehet hogy sok ismert szereplő van benne ha a történet egy nagy nulla és mexikóban is megbukott. A Vihart sem azért vették meg az RTLII-re mert annyira nagyon szuper sorozat lenne, csak azért mert William Levy van benne.

Leave A Reply