Főoldal Kritika és Értékelés FilmKritika Filmkritika: Családi üzelmek (We’re The Millers)

Filmkritika: Családi üzelmek (We’re The Millers)

10
Oszd meg!

A legtöbb esetben ódzkodom a menőnek titulált hollywoodi komédiáktól, amiknek már a promójából lehet látni, hogy egy újabb káromkodós, “menő vagyok” típusú film lesz a végkifejlet. Logikusan belegondolva a Családi üzelmek is ilyen volt, de mégis, itt láttam mondanivalót, és a kínosan poénos helyzeteken is tudtam nevetni. Utóbbi nagy szó, mert egyre kevesebb hollywoodi vígjáték nevettet meg. Amúgy Aaron filmkritikja – no meg Emma Roberts és Jennifer Aniston személye -, győzött meg arról, hogy nekem ezt a filmet látnom kell. Mindent összevetve nem bántam meg, sőt, nyugodtan kijelenthetem azt is, hogy tetszett. Mert tényleg nem volt rossz, ráadásul kihozta az alaptörténetből a film a maximumot – és logikusan belegondolva ez is ritkán történik meg.

csaladi uzelmek 01

A történet, mint olyan a következő: adott a négy főhősünk, akiknek az élete mondhatjuk, hogy szar. David harmincon túl is füvet árul, Rose sztriptíztáncos, Casey csavargó Kenny meg csak szimplán szűz (és nyomi tegyük hozzá). Aztán ezek négyen összeállnak, hogy egy családnak tettetve magukat Mexikóból áthozzanak egy kisbusznyi drogot, a többit meg ugye el lehet képzelni. Ami azt illeti, a harmincadik perc környékén furán néztem előre, mondtam magamban: “ennyi volt az egész?”. Mert nagyon olyan jelleget öltött, hogy már le van zárva az egész, adott a happy end és mindenki boldog. No ezen fordított egy hatalmasat, és rá kellett jönnöm, hogy a film teljesen más irányt vesz, mint amilyet a felütéséből el tudtam volna képzelni. Nagyon szeretem az ilyen bátor csavarokat, mert ezek is azt bizonyítják, hogy sokkal több rejlik egy adott alaptörténetben, mint amit el tudna képzelni a néző – jelen esetben szerény személyem (ne röhögj :)).

L14A8947.dng

Azért azt nem felejtem el, hogy a Családi üzelmek is beállt a mostanában divatos komédiák táborába. Régen még úgy is vicces tudott lenni egy film, ha nem káromkodtak benne állandóan, ma már viszont kötelező elem a csúnya beszéd. Mondjuk nem értem miért változott meg ennyire a filmes kultúra (vagy csak nem akarom), de a Családi üzelmekben volt, ahol nem zavart a káromkodás – sok helyen viszont igen. Nem csak akkor lehet valami vicces, ha csúnyán beszélünk, na de mindegy is. Ezen felül tényleg minden volt itt, konkrétan még férfi nemiszervet is mutattak, igaz, poénos köntösbe öltöztetve azt. A trailerben bőszen reklámozott Jennifer Aniston vetkőzés sem maradt el, igaz, korántsem volt annyira nagyon hűdeszexi, mint a trailerben. (Oké, tudom, hogy ezt nem az én tisztem eldönteni, de nekem így jött le). Az amúgy hihetetlen, hogy Jennifer Aniston még 44 évesen is mennyire gyönyörű. Ó, és Emma Robertset öröm volt viszont látnom a képernyőn, úgy szeretem azt a lányt.

csaladi uzelmek 02 - jennifer aniston

Értékelés: 7/10
Áradozhatnék még, de nem akarom lelőni a spoilereket, hiszen bízom abban, hogy ti is esélyt adtok majd ennek a filmnek. A történetét tekintve ugyan kicsit kiszámítható, de a lezárás például nekem meglepetés volt, mint ahogy az út is, amerre végül az írók csavarták a szálakat. Akadtak benne olyan WTF momentumok, amiknél hangosan röhögtem, egyes-egyedül az a sok káromkodás volt az, ami csípte a csőrömet. Ne nézzetek szentnek, időnként nekem is kiszalad a számon egy-egy csúnya szó, de egy kezemen meg tudom számolni, hogy egy héten hányszor történik meg. Továbbá vallom azt, hogy káromkodás nélkül is vicces lehet egy film. Szóval, mindent összevetve ajánlom megtekintésre mindenkinek. Ó, és a film végén a bakiparádé-szerűség, amikor belőtték a Jóbarátok főcímdalát, Jennifer Aniston arcmimikája mindent vitt :D

5E0A2878.JPG

7281 <- Az összes oldalletöltés 3 <- A mai adatok

10 Hozzászólások

  1. Ez egy olyan film, amire én is szívesen beülnék megnézni. Sajnos ez még nem történt meg, csak a legvégén a bakiparádét láttam (moziban dolgozom, kb. mindennek a csattanóját, “poénját” látom először…), de az tetszett, megnevettetett rendesen. Sokan kíváncsiak rá egyébként (utoljára talán a Nagyfiúk 2-n voltak ennyien nálunk) és ahogy a nézők vonulnak ki a teremből, azért hallom a visszajelzéseket… szinte kivétel nélkül azt mondják, hogy hú, ez nagyon jó volt, megérte erre jönni. :)

      • Ah, nehogy azt hidd… :( Ha az ember szerencsés, “próbázhat” filmet (premier előtti nem nyilvános tesztvetítés, hogy minden rendben van-e a kópiával), de amúgy lehetetlen, hogy csak úgy beüljünk bármire is (max 10 percekre, ellenőrzés címén :P).

  2. a napokban láttam és bejött.mikor anno az első elözetest láttam tudtam hogy ezt mindenképp látnom kell sajnos az előzetesek sok poént lelöttek de vicces volt :) jah és tibi a kövi film aminél ez az érzésem zac efron uj filmje a neighbors..nézd meg az előzetest..besirtam!!!

  3. Nah látom megnézted végül! Nagyon örülök:))) Szerintem a nyár egyik legjobb vígjátéka volt. Mostanában tényleg nagyon sok ugyan olyan rossz utánzattal találkozunk, de ebben én is láttam csomó eredeti ötletet és humort. IMÁDOOOM:P

  4. Nekem a Családi üzelmek nagyon tetszett vetekszik a Sandra Bullock féle Női szervekkel! Patakokba folyt a könnyem a nevetéstől. :D
    A Nagyfiúk 2. meg sanszos hogy azért mert lány vagyok nekem 1 kicsit to much volt jó pár “poén”..ha tudom hogy ilyen inkább nem adok ki pénzt mozijegyre. :(

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here