Főoldal Oldal Blog Szerintem … 2013 Nyarának a Legjobbjai

Szerintem … 2013 Nyarának a Legjobbjai

20
Oszd meg!

Mondtam már, hogy imádtam ezt a nyarat? De tényleg! Többek között azért is volt jó ez a nyár, mert ez volt a Media Addict fennállásának a legsikeresebb nyara. Először is, 357 bejegyzést írtam bő 90 nap alatt, tehát teljesítettem a napi 3-4 postos tervemet. Legnagyobb örömömre pedig sokan rátaláltatok – s remélem megszerettétek – az oldalra, hiszen minden szempontból rekordot döntött ez a nyár. Három hónap alatt ugyanis 132 ezer látogató generált 280 ezer oldalletöltést. Wow. Mindezt nagyon szépen köszönöm Nektek. Remélem – lehetőségeitekhez mérten, – ősszel sem felejtkeztek majd el az oldalról :)

Mivel a nyár ma éjjel véget ért, úgy gondoltam írok egy összegzést arról, hogy ezen a nyáron miket élveztem/szerettem a legjobban. Vélhetően azok, akik gyakran felnéznek az oldalra sok újdonságot nem fognak találni a felsorolások közepette, de azért remélem mindenkinek lesz benne meglepetés. A hozzászólások között nagyon szívesen olvasom a Ti favoritjaitokat is, írjátok meg őket bátran. És íme, a listám:

legjobb_sorozat_teen_wolf

2013 NYARÁNAK LEGJOBB SOROZATA … TEEN WOLF
Bárkinek volt kétsége afelől, hogy mit hozok ki első helyre? Minden héten írtam kritikát a sorozatról, és ez eddig csak a Glee esetében fordult elő. Mondanom sem kell remek részeket produkált a sorozat. Voltak ugyan hullámvölgyek, leginkább a lassú építkezés miatt, de az utolsó négy-öt nyári rész olyan magas szinten szórakoztatónak bizonyult a számomra, hogy csak szuperlatívuszokban tudok beszélni a sorozatról. A cím és az alapkoncepció láttán gondolom senki nem hitte volna azt, hogy ennyire jó szórakozás lesz majd idővel a Teen Wolf, ugye? Márpedig az lett.

legjobb_ujonc_devious_maids

2013 NYARÁNAK LEGJOBB ÚJONCA … DEVIOUS MAIDS
A bombajó pilot után a Devious Maids nem csak a nézettségét tudta növelni, hanem ha lehet még jobb, még szaftosabb és még szerethetőbbé vált, mint amit a pilot láttán el tudtam képzelni. Marc Cherry a Született Feleségek után újra nagyot alkotott. Eleinte jogosan tarthattunk attól, hogy csak a kultikussá vált kertvárosi feleségeket másolja az új show, ideig-óráig így is volt, de aztán hamar kiderült a számomra, az ambíciózus cselédek kalandjai önálló szálakkal is operálnak – ráadásul egész művészien. Amint véget ér az évad jön majd egy éljenző kritika, addig is ha valaki még nem nézett bele ebbe a sorozatba, mindenképp tegye meg, legalábbis szerintem.

legjobb_dara_scandal

2013 NYARÁNAK LEGJOBB DARÁJA … SCANDAL
Annyira jó volt a Botrány második évada, hogy a kritikámban konkrétan a szavakat alig találtam, amik kifejezhetnék azt a jóságot, amit ez a sorozat képvisel. Király színészek, pörgős párbeszédek, durván-jó történetszálak és egy olyan drámai szerelem bemutatása zajlott le az Ovális Irodában, hogy nem győztem ámulni. Miközben a második évadot daráltam, szerettem volna aludni, kimenni a friss levegőre vagy elolvasni pár oldalt egy könyvből, de nem ment, mert az epizódok nem eresztettek. Kétségkívül ezt a darát élveztem ezen a nyáron a legjobban.

legjobb_konyv_the_selection

2013 NYARÁNAK LEGJOBB KÖNYVE … A PÁRVÁLASZTÓ
Nem voltam rest, és a kritikámban szót ejtettem a könyv hátrányairól is, mert voltak neki bőven. Ez azonban korántsem jelenti azt, hogy ne ennek a könyvnek az elolvasását élveztem volna a legjobban a nyáron. A folytatásért már szó szerint epedek, és alig várom, hogy végre megtudjam, mi lesz Lady Ámerica és Maxon herceg között. Pedig ezen a nyáron olvastam az Ethan & Cartert is, ami ugye meleg-sztori, de mégis, 2013 nyarán ez a palotás, herceges YA volt a legjobb szórakozás – és még véletlenül sem guilty pleasure.

legjobb_dala_what_about_love

2013 NYARÁNAK LEGJOBB KÜLFÖLDI DALA … WHAT ABOUT LOVE?
Tudom, el kellene, hogy süllyedjek szégyenemben. Már hallom is a “zenei hozzáértők” szavait, miszerint nincs stílusom, hagyom, hogy a média rámtukmálja a “szart”, és eleve hogy tetszhet egy tizenéves srác dala, aki nem énekel semmiről. Tuc-tuc ez kell? Hát miért nem Lana Del Rey? Utóbbival sincs ám bajom, de ami ezt a nyarat illeti, három hónapon át énekeltem torkomszakadtából, hogy “What About Love? What about our destiny?”. Mit is mondhatnék, ami tavaly a Call Me Maybe volt, az számomra idén a What About Love. Hajrá Austin Mahone :)

legjobb_magyar_dal_szaz_felvonas

2013 NYARÁNAK LEGJOBB MAGYAR DALA … SZÁZ FELVONÁS
Veres Mónika jött, látott és győzött, a The Voice-ban ismét feltűnő, egykoron Nika néven futó énekesnő új dala, a Száz felvonás pedig a kedvenc magyar nótám lett a nyáron. Imádom a dallamvezetését, annyira szépen énekel benne Nika, és azok a magas hangok, amiket simán kiénekel, hát valami zseniálisak. Az angol verziót már nem csípem annyira, de kétségsemfér ahhoz, hogy ezen a nyáron a Száz felvonás volt a kedvenc magyar dalom.

legnagyobb_wtf_pll

2013 NYARÁNAK LEGNAGYOBB WTF-‘YA’ … PRETTY LITTLE LIARS
Vélhetően sokan zúgolódnak, sok rajongó szíve biztos összetört, de egy biztos: a Pretty Little Liars az évadzárójában egy olyan dolgot lépett meg, ami régóta időszerű volt. Merész, bátor és átfontolt döntést hoztak, ami által később sokkal jobb lehet ez a sorozat – én legalábbis maximálisan úgy érzem. Nem lövöm le a poént, aki kíváncsi, olvassa el ezt a kritikát. Egy biztos, a rész megnézése után sokáig “kerestem az államat”.

legnagyobb_fefledezett_maia

2013 NYARÁNAK LEGNAGYOBB FELFEDEZETTJE … MAIA MITCHELL
Van egy olyan érzésem, hogy korábban nem sokan figyeltetek fel a húsz éves szépségre, de érdemes lesz kinyitni a kétkedő szemeket is, ugyanis Maia Mitchell legalább olyan gyönyörű karriert fog befutni a jövőben, mint a korábbi ABC Family-sztár, Shailene Woodley. Tudom, nagy szavak, de meg kell mondjam ezen a nyáron Maia Mitchell száz százalékosan meggyőzött engem a tehetségéről. A Teen Beach Movie-ben kétségkívül ő játszott a legjobban, a The Fosters c. sorozat főszerepében is mindenkit lepipált ez a lány. Callie szerepében megmutatta a lehető legtöbb oldalát, ráadásul olyan szerethető és szimpatikus teremtés, hogy őszintén meglepődnék, ha előbb-utóbb Hollywood nem fogadná (még jobban) az ölelő karjai közé.

legszebb_holgy_shay_mitchell

2013 LEGDÖGÖSEBB HÖLGYE … SHAY MITCHELL
Oké, elismerem, nem feltétlenül én vagyok a kompetens személy arra, hogy a hölgyek külsejéről véleményt alkosson, de még így is bátran kijelenthetem, hogy a huszonhat éves ‘pretty little liars’ mennyire gyönyörű. Nem sok olyan egzotikus szépség rohangál a tévében, mint Shay, márpedig biztos sokan nem bánnák. Az a gyönyörű bőrszíne, a szexi hosszú haja és azok az igéző, kifejező szemek – most mondja nekem bárki azt, hogy volt ezen a nyáron Shay Mitchelltől szebb hölgy a képernyőn.

legdogosebb_pasi_carver

2013 NYARÁNAK LEGDÖGÖSEBB PASIJA(I) … THE CARVER TWINS
Ezt aztán nehéz volt eldönteni, de gondolom most nagyon sokan hevesen bólogattok. Kétségkívül a Teen Wolf az a nyári sorozat, a legtöbb potencionális “leg”-pasi rohangál, de a “felhozatalból” engem ezen a nyáron a Carver-ikrek nyűgöztek le. Kidolgozott felsőtest, helyes arc, ráadásul az egyikük meleg karaktert alakított ezenfelül minden részben félpucéran rohangáltak. Nem akarok álszentnek tűnni, ezért mindenképp rájuk “kellett”, hogy essen a választásom. De abszolút második helyre kétségkívül Dylan O’Brien került :)

20 Hozzászólások

 1. Én még szép, hogy ősszel sem feledkezem meg rólad és a blogról!! :) Ez nem kérdés. Sajnos a Teen Wolf követésében eléggé lemaradtam, pedig a legújabb évadról nagyon sók jót olvastam máshol is, de remélem mire jön az új évad, pótolni fogom a hiányosságaimat. :) A Párválasztóval teljes mértékben egyet kell veled értenem. Nekem is az egyik kedvencem lett az idei nyári felhozatalból, és már szinte kaparom a falat a következő részért.
  További ilyen nagy sikereket kívánok a bloghoz!!! (mert megérdemled)

 2. Shay szerintem is az egyik legszebb lány komolyan, az a haj, ölni tudnék érte : D … én még Naya Riveraért “vagyok oda”, szóval azt hiszem van egy “típusom” : DDD ….

  Ezt a könyvet biztosan elolvasom már amúgy, a múltkori kritikád olvasásakor már eldöntöttem : )

 3. Nos, sokban egyetértek veled, de van, amiben nem. egyértelműen a Teen Wolf volt a legjobb sorozat. A legjobb dara számomra a Tuti gimi. Bár nem mostani sorozat, de én most néztem végig először és a kedvenc sorozatommá nőtte ki magát. Külföldi dal?? Mondjam azt, hogy Selena Gomez “Save the day” dala? Imádom a dalt és a csajt is, akkor is, ha nem ő a legjobb énekes vagy színésznő. :P magyar dalt nem igazán hallgatok, így nem tudok arról véleményezni. :D
  Legnagyobb felfedezett egyértelmű…..a csajt imádom. már az első részben a kedvencem lett a Fostersben, persze Jake mellett… :D Legdögösebb hölgy? Hm….szerintem nehéz lenne választani. :D

  Amúgy, ha nem baj, vittem az ötletedet ezzel a nyár legjobb sorozatával, persze forrást, ahogy eddig is, írok. :)

  • Ezen a nyáron nem daráltam Tuti gimit – pedig kellene már :) Nyugodtan írd meg te is, kíváncsian várom :)

    • Nézz Felicity-t. Még csak az első évadot láttam, de az isteni volt. WB-sorozat, Keri Russel, főiskolai környezet. végig van hozzá felirat, WB-feeling száguld ezerrel :)

 4. Hát, szomorú, hogy véget ért a nyár :(
  Ami engem illet, én itt Nálad nyáron a könyvajánlókat olvastam nagy örömmel és szerettem a sikeres-blogger sorozatodat :)
  Nekem ugyan sorozatok nem, csak filmek voltak félretéve, de – bár blogolás kapcsán én is rengeteg időt töltöttem gép előtt, benn a szobában – igyekeztem inkább kinn lenni néha a szabadban. :) Azok a filmek meg jók lesznek a nyűgös őszi-téli estékre :)))

  Ui.: Azért a legdögösebb pasi kategóriában azt hiszem, Theo James a nyár felfedezettje részemről legalábbis ;)

  • Kár, hogy The James (már) nem szerepel egy sorozatban sem. Pedig lennének elképzeléseim, hogy hol látnám őt szívesen (mondjuk a Glee-ben :D )

   Ami az oldalt illeti, könyvkritikák továbbra is lesznek, jövőhéttől pedig egy új cikksorozat fog debütálni az oldalon … valami hétköznapi, de szerintem megindító. Nemsokára lerántom a leplet :)

 5. Tudtad, hogy most meghallgattam a “What About Love?”-ot és én sem tudok leállni róla? :D Eddig azt sem tudtam, hogy ki is az az Austin Mahone, de hála neked, lehet, hogy kedvenccé válhat. :)

  • Fertőző ez a dal :) Eddig akárkinek mutattam privátban mindenki rákattant – örülök, hogy neked is bejött :)

 6. A nyár legjobb sorozata tényleg a Teen Wolf! Az első két évadhoz képest, nagyon jól kifelődött. A történetszálak, a cselekvések egyszerűen minden!

  A Scandal-t rengetegen javasolják nekem is, már annyira kíváncsi vagyok.

  • Tényleg kezdj bele a Scandal-ba, mert nem véletlenül mondom azt, hogy – a The Good Wife mellett, – ez a legminőségibb sorozat jelenleg a tévében :)

 7. Mint ahogy Ancsi is mondta, az utolsó kategória győztese, nálam is Theo James.
  Egyébiránt, az idei nyár, ha nekem nem is a legjobb, de mindenképpen sokkal másabb volt, sok szempontból, mint ez előzőek.
  Egyébként, ez lehet nem helyes, de én a Gleet azért kezdtem el nézni, mert meghalt a főszereplőt alakító fickó, és kíváncsi voltam, hogy ki volt ő, mi volt ő és szerintem egy tök aranyos sorozat. Csak van egy nagy hibám, száz sorozatba belekezdek, de egyet sem tudok végig nézni, kitudja miért. Egyetlen kivétel akadt nálam, az a Jóbarátok volt, nálam az örök favorit marad. :)
  A Supernatural volt esélyes erre a címre nálam, mint a Jóbarátok, bár azt nem idén nyáron kezdtem el ( a Jóbarátokat sem), hanem két éve, de a hetedik évad már rémséges volt, pedig úgy szerettem azt a sorozatot. Állítólag, most megint kezd magához térni, de nekem nincs kedvem egy új csalódáshoz. Amiket még nézegettem, az a Pretty Little Liars volt, de valamiért a második évadnál azt is abba hagytam, ugye a Glee, de az is szüneten van nálam, Vampire Diaries, amit Isten tudja hol hagytam abba… na jó, nem sorolom fel az összeset. A lényeg, hogy engem nem tudnak igazán lekötni sem a filmek, sem a sorozatok, nagyon kevés olyan van, amit végig tudtam volna nézni.
  Ezért is imádtam a könyvkritikáidat, mert olvasni viszont, bármikor, bárhol, bármennyit. Kedvenc nyári könyvet viszont nem igazán tudnék említeni, mert én ezen a nyáron ismerkedtem meg az Éhezők Viadalával és A Beavatottal is, most olvastam el nem rég a Ne Nézz a Szemembe-t (tökre örültem mikor láttam a kritikádat :)), meg ezeket sem sorolom fel. Viszont nekem egy kedvenc könyvem van, azt pedig nem ezen a nyáron olvastam (először), és az a Mester és Margarita. Nem tudom olvastad-e már, de ha nem mindenképp tedd meg. Bár asszem’ egyszer gimiben kötelező lesz, de az egy bitang jó könyv.
  A zene a másik szerelmem az olvasás mellett, ehhez képest viszont nem vagyok képbe annyira a mai slágerekkel, és a külföldi kategóriába én vagy Ed Sheeran, vagy pedig a Monsters Of Men bármelyik számát raknám, mert nekik minden egyes számukat fújom kívülről, bár egyikre sem idény nyáron találtam rá.
  A magyar kategóriába pedig, ha ez az én listám lenne, a hazai szerelmeimet, a Magashegyi Undergroundot tenném, nekik úgy is most jött ki a nyár elején az új albumok, és kb. két hete jelent meg egy klipjük (Árnyékok), szóval ők még illenének is a nyári kedvencbe.
  Na, és most már írtam is eleget, úgyhogy lelövöm magam. :D

  • Sose lődd le magad, én tényleg szeretem a hosszú kommenteket, még akkor is, ha van, amikor röviden válaszolok rájuk.

   Az pedig valahol érthető, ha egy idő után megunod a sorozatokat, ez mindenkivel előfordul, még velem is (nem hiába nem néztem évek óta Smallvillet vagy OTH-t, noha régóta tervben van). A legjobb módszer amúgy az, ha “megkeresed” a legjobbat. Például Scandal vagy The Good Wife, szerintem ezeket nem unnád meg, bár mindkettő távol áll a Supernatural-féle témától.

   Annak tökre örülök, hogy többen megemlítettétek a könyvkritikákat, mert én is nagyon szeretek kritikát írni a könyvélményeimről, szóval ez a tipikus esete annak, ha a szerkesztő hobbija és az olvasó kívánalma találkozik. Tökéletes párosítás :) A Mester és Margaritát még nem olvastam, de felvettem a listámra :)

 8. Mióta olvastam az ajánlódat a Selectionról, nagyon el szeretném olvasni! Sajnos most igencsak sok könyv felgyülemlett /van kb. 8 amit még nem olvastam el/, de amint végeztem velük, megveszem! :)

 9. Hú, must szántam rá magam, hogy írok. Szerintem A nyár sorozata, hát én többségében csak daráltam nyáron, egyedül a PLL-t követtem meg a 6. részig az Under the Dome-t, de legyen nálam a Skins, ami idén nyáron búcsúzott el végleg, bár az utolsó filmet még nem láttam, szorosan a nyomában a Teen Wolf. A nyáron igazából csak jó sorozatokat daráltam, de a Scandalt mondanám én is a legjobbnak, amit az itteni dicshimnuszok után kezdtem el, még remek volt a Misfits, a Skins és a Teen Wolf is. Mondjuk csak ezt a négyet láttam. Magamhoz képest nyáron nagyon kevés könyvet olvastam csak hatot, azok között megvolt a legrosszabb vagyis egy közepes (magyar Kertész Imre Sorstalanság), legjobb Szilvási Lajos Egyszer volt-szerelem és Szabó Győző Toxikoma. Legjobb külföldi dal nálam Avril Lavigne Rock N Roll-ja és OneRepublic Counting Stars. Legjobb album Ariana Grande Yours truly. Legjobb magyar dal Janicsák Veca Mennyit adsz a lelkemért és Rúzsa Magdi Szerelem, mondjuk csak ezt a kettőt tudom. Pasi? Jó kérdés. Oké nekem Dylan O’Brien, mert szabályosan belezúgtam Stiles-ba, hiába van minden pasin izom rajta kívül, de ő olyan cuki. A legjobb film, amit láttam Rekviem egy álomért. Azért nézni és olvasnivalóban gazdag nyaram volt.

  • Nagyon örülök, hogy általam rátaláltál a Scandalra. Annyira zseniális egy sorozat, megérdemli a nézőket :)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here