Teen Wolf 3×12 – Lunar Eclipse

  5
  Oszd meg!

  Tegnap nagy meglepetésben volt része minden Teen Wolf rajongónak: a sorozat nyári évadzárója ugyanis a premier előtt kikerült online, The Nanny jóvoltából pedig már a magyar felirat is elkészült. Mondanom sem kell, rögtön éltem a lehetőséggel, így sikeresen meg is néztem az epizódot. Az államat azóta is keresgélem, szóval ez már előre sejteti azt a tényt, hogy egy igencsak király epizódról volt szó. Már megint kőkeményen odapakolta magát Jeff Davis, és egyre jobban örülök annak, hogy a folytatásra nem egy, hanem “csak” fél évet kell várni.

  bscap0061

  A Teen Wolf volt a Glee után az első sorozat, aminek az aktuális évadában az összes részéről írtam heti kritikát. Kétségkívül volt miről beszélni, a Teen Wolf ugyanis ismét jót produkált. Természetesen ez az évad más volt, mint amiket korábban megszokhattunk, talán egy kicsit lassabb. Való igaz, az elején tényleg sok volt az építkezés, de nem győzöm hangsúlyozni azt, hogy utólag mindez mekkora jelentőséget kapott. Zseniálisan kidolgozott háttérvilággal állunk ugyanis szemben, aminek a bemutatását a kapkodás csak rosszá tette volna. Utólag persze okosabb az ember.

  bscap0062

  Ha a teljes eddigi évadot akarnám egy mondattal értékelni, akkor azt kellene mondanom, hogy piszkosul jó volt. Úgy bizony, ez egy pompás fél évad volt, az összképet tekintve pedig nincs miért szégyenkeznie az eddigi évadok fényében sem. Télen még fura volt belegondolnom abba, hogy a Teen Wolf ugyanaz lehet Jackson (Colton Haynes) nélkül, de az írók csodálatosan rám cáfoltak, a sorozat bizony működik nélküle is, bár, érdekes lett volna látni Jackson reakcióját egy-egy dologra. Mindent összevetve én ezen a nyáron is remekül szórakoztam ezen a kiváló sorozaton, és remélem ti is örültetek a heti kritikáknak. Ha az évadzáró epizódot még nem láttad, akkor előre szólok, hogy spoileresen folytatom.

  bscap0037

  Nem mondom azt, hogy a Lunas Clipse nagy meglepetésekkel szolgált. Természetesen akadt egy-egy WTF momentum, de mindent egybevéve olyan volt az évadzáró, amilyennek elképzeltem. Még Peterről is kiderült, hogy ő bizony rosszban sántikál, és ez elég feltűnő volt a korábbiakat tekintve. Jennifer harca is szomorú véget ért. Fura belegondolni abba, ha Dereket nem is, de részben engem meggyőzött a csaj, és amikor meghalt s legyőzték, ciki vagy sem, én sajnáltam a nőt. Leginkább a végén, amikor Peter kinyírta. Ami pedig a csatát illeti, nekem nagyon bejött, de legjobban Derek WTF húzása a gyógyítással kapcsolatban. Remekül kihasználta Jennifer gyengepontjait, és ez tetszett. Scott alfává válása is nagyon király volt, azt viszont nem értem, hogy Decalion miért volt úgy betojva Scottól, hogy fülét-farkát behúzva menekült el a városból. Ó, Kali haláláért jár a pacsi (a pedikűrös viccek meg állatiak voltak), de az ikrekért már haraptam volna.

  bscap0106

  Ami a szerelmi részt illeti, az epizód lezárása, az Ethan & Danny páros bájos sétája, Aiden & Lydia kacsintása, avagy az egyre jobban bimbózó szerelem Isaac & Allison között remélem az évad folytatásában is kiemelt szerepet fog kapni. Kíváncsi leszek ám, hogy a továbbiakban miképpen csűrik-csavarják majd a szálakat. Kétségkívül jó felütést hagytak hátra maguk után, de nem bánnám azt, ha egy ideig a természetfeletti helyett (mellett?) a párkapcsolatok építésére helyeznék a hangsúlyt. Az oké, hogy a természetfeletti lényeket bevonzza majd a város, de ez nem jelenti azt, hogy ismét egy új ellenségtől való fosásra kellene helyezni a hangsúlyt. Amíg egy sorozat ilyen jó magánéleti szálakat tud produkálni (mint Scott apja is), addig bűn nem kihasználni azokat. Ami a színészeket illeti, örülnék, ha Cora és az ikrek is maradnának, de a lánynak ott van a Reign, a srácok meg aláírtak egy HBO pilotra, pedig mindhármukat nagyon megszerettem…

  bscap0073

  Értékelés: 10/10
  Tudjátok jól, nem sok mindent értékelek maximális pontszámmal, az én olvasatomban azonban a Teen Wolf maximálisan megérdemli ezt a fajta “bizalmat”. A nyár legjobb sorozataként – a Devious Maids társaságában, – pedig igazán üdítő élményt nyújtott. Hú, mikor lesz már január?

  bscap0086

  bscap0091

  bscap0098

  bscap0099

  bscap0101

  bscap0023

  SZÓLJ HOZZÁ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here