Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Teen Wolf 3×10 – The Overlooked

Teen Wolf 3×10 – The Overlooked

5
Oszd meg!

Nagyon szeretem ezt a sorozatot, mert még a leggyengébb részeiben is tud olyat produkálni, amin szórakozom egy jót. Egy dolgot viszont nagyon nem csípek a Teen Wolfban: már kezd követhetetlen lenni. Annyi új mitológiai alakot vezettek már be az írók, olyan sok a szereplő, és olyan bonyolult szinten kötik össze a szálakat a háttérben, hogy jószerével hülyének érzem magam, miközben nézem a sorozatot. Van, hogy megállítom a lejátszást, és el kell gondolkodnom azon, hogy “ahhá, szóval így illeszkedik a kirakósba a puzzle!” és ez tökre zavar, mert mint mondtam, ettől hajlamos vagyok hülyének érezni magam. Mikor nyár elején vállalkoztam arra, hogy heti kritika legyen a sorozatról, erre nem is gondoltam. Mert a Teen Wolfról sokkal nehezebb hetente írni, mint a Glee-ről évközben.

Teen Wolf 01

Nos, egyre jobban bonyolódik a sorozat, és ebben a részben is kaptunk egy csomó misztikus háttértörténetet. A kirakós lassan már kezd összeállni, a darach és az alfa falka szál láthatóan összeért, de erre készülnek már az írók az évad eleje óta, így vélhetően nem okozott ez a lépés senkinek sem meglepetést. Nagyon izgalmas és érdekes volt ez a rész is, voltak dögivel WTF pillanatok, de azért a kiszámíthatósági faktor is közrejátszott. Egy kicsit már kezd uncsi lenni az, hogy adott az a félelmetes, emberséget nem ismerő alfa-falka – vagy ugye az idei évados gonosz lényünk, a darach – akik tulajdonképpen részenként megfenyegetnek mindenkit, hogy “most majd jól megöllek, HA nem teszed ezt meg amazt“, de eddig még egy fontos szereplővel sem végeztek. Boydot nem nevezném fontos szereplőnek. Mivel folyton jár a szájuk, ezért kevésbé tudom komolyan venni őket, így némileg az élvezet is apad. Spoileresen folytatom, igaz, ez most egy rövidebb kritika lesz.

Teen Wolf 02

A múltheti nagy meglepetés után nem maradhatott el a Jennifer & Derek találkozás sem. Tetszettek a közös jeleneteik, leginkább Jennifer beszólásai. Még nagyon nagyon brutál az a csaj, imádom a karaktert, sőt, még a háttérindítékait is megértem. Volt egy mondata, amiben totál igazat adtam neki, miszerint igaz, hogy most embereket gyilkol, de ezzel megakadályozhatja több száz másik halálát a jövőben. Tulajdonképpen ez lehet feloldozás? Kíváncsi vagyok merre viszik még ezt a szálat, mindenesetre ha anyut és seriff aput kinyírja Miss Blake, akkor onnantól már nem lesz visszaút. A kémia tanár vagy a noname karakterek halála nem viselt meg, de a jófej szülőkért nem csak én gurulnék be.

Teen Wolf 03

Értékelés: 9/10
Mondtam, hogy rövid leszek. Igazából, nem is akartam írni ezen a héten, mert a látottakat még össze kell raknom, hogy teljes képet kaphassak az ok-okozati összefüggésekről. Piszkosul élveztem ezt a részt is, mert nagyon jól megoldották, de tényleg idő kell ahhoz, hogy rendesen ráláthassak arra, hogy vajon mi és miért történt. Ami a folytatást illeti, Scott csatlakozása az alfa falkához érdekes fejlemény, kíváncsi vagyok merre viszik, de leginkább Jennifer további tervei azok, amik felkeltették az érdeklődésem. Van egy olyan érzésem, hogy Lydia okkal lett hanyagolva ebben a részben, vélhetően az alfa-falka és a darach közötti csatában ő lehet majd a kulcs, de kíváncsi leszek arra is, hogy Argentéknek mi köze lesz még a végkifejlethez. Már csak három kettő rész maradt a nyári fináléig…

Teen Wolf 04

5 Hozzászólások

  • igen, már csak 2 rész van sajnos :( utána pihenő januárig…….
   A rész maga jó volt, Stiles és Cora jelenetek nagyon aranyosak voltak. Jennifert én is bírom, sokan utálják, de szerintem nagyon jó karakter. Kalinak meg könyörgöm vegyen valaki egy körömvágó ollót, már unom hogy mindig belemászik a képembe a körme. :D

  • Bárcsak még lenne három rész, de sajna igazatok van, már csak kettő maradt hátra.

   Kalinak én is a cipőt favorizálom, hát nem fázik a lába? :D

 1. Kalinak még egy cipőt is vegyen már valaki. :DD

  Nagyon jó rész volt, Isaac-en most jót röhögtem. :DD SPOILER ,,Hosszú barna haja van és elég dögös…*mindenki felé néz*….csak megfigyelés volt”

 2. Szerintem 1. meg 2. évad mérföldekkel jobb volt.. Ez nagyon “fura”, meg a 24 rész miatt elhúzzák a dolgokat.. Deucalion meg irritál, semmit nem tesz.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here