Főoldal Kritika és Értékelés Pilot Pilotkritika: Real Humans – Az új generáció

Pilotkritika: Real Humans – Az új generáció

2
Oszd meg!

Párszor már mondtam, de elismétlem újra: nézzünk európai sorozatokat! Ne higgyük azt, hogy az európai szériák minősége olyan kétséges, mint a magyaroké, ugyanis tőlünk északra és nyugatra legalább olyan profin művelik az ipart, mint Amerikában. Most egy svéd szériának adtam esélyt, amit Real Humans – Az új generáció címen az AXN már bemutatott. Már akkor tudtam, hogy ez engem érdekelni fog, hiszen szeretem a jövőben játszódó szériákat, ennek pedig eleve érdekes a felütése.

real humans

Tehát, a jövőben vagyunk, de évszámot nem tudunk. A robotok már a hétköznapjaink részét képezik, és árulják őket minden célra: gyári munkásnak, házi cselédnek, időseket ápoló nővérnek, sőt, még szexrabszolgának is. A főbb szerepben ezúttal három szál van: egy átlagos család, ahol egy robot megérkezése okozhat problémákat, ugyanis apuci nagyon szeretné kipróbálni milyen lehet egy robottal közösülni, igaz, egyelőre csak gondolat szintjén játszott el vele. A szomszéd egy erőszakos pasi, akinek elege van a robotokból, és szíve szerint elküldené őket a fenébe. A háttérben pedig egy – ne lepődj meg, – robotlázadás, amit olyan robotok irányítanak, akik már felszabadultak (bármit is jelentsen ez), és egyikük simán megöli azt az embert, aki az útjukban áll.

real humans 2

Itt sincs sok új a nap alatt, de a svéd mentalitás annyira átjárta az első részt, hogy a sokszor röhejesnek ható felütést, és a történet leírásából felkiáltó Terminátor-feelinget sikeresen el is tüntette, nekem legalábbis nem azon járt az agyam. A pilot hitelesen mutatott be egy olyan társadalmat, ahol a robotok már hétköznapinak számítanak, ráadásul kifejezetten tetszett az ártatlan interakció, ami a robotok és emberek között zajlott. Nagy ellentét volt például abban, ahogy a boltos simán pofozgatta a robotot, míg a család kedvesen szólt hozzá – ez a fajta kettősség pedig valahogy átjárta az egészet.

real humans 3

Merész volt a svédektől az is, hogy behozták a robot, mint szexrabszolga szálat. Nem nagyon rémlik, hogy más, robotokkal foglalkozó film vagy sorozat felvetette volna ezt a témát, pedig bármennyire is próbálunk szemérmesnek tűnni, ha egy robot úgy néz ki, mint egy ember, és úgy beszél, mint egy ember, akkor akaratlanul is megfogalmazódhatnak piszkos gondolatok. Ami a lehetséges folytatást illeti, perpillanat megtippelni sem tudom, hogy mire megy ki a játék. Talán a robotok lázadása? Uralomátvétel? Nem tudom, de nemsokára majd már fogom, ugyanis nekem ezt a szériát ősszel folytatnom kell.

Értékelés: 8/10
Egy-két apró hibától eltekintve remek volt a Real Humans felütése. Igazából fogalmam sincs, hogy kinek ajánlanám. Hm, talán azoknak, akik szeretik a scifit, és a remekbeszabott európai sorozatokat – szerintem nem fogtok csalódni.

real humans dvd

2 Hozzászólások

  1. Örök hála néked! Az Animaxon láttam egyszer a mostani július végi nyaralás alatt, de nem tudtam a címét, pedig érdekesnek tűnt, erre jöttél te, és voilá! Nem csak a címet tudtam meg, hanem hogy miről is szól. Mert ott már benne voltak az évadban eléggé, így alig értettem valamit, le tudtam venni, hogy valami lázadás vagy mi van, aztán a robotokat is, ott volt a család, és kb. ennyi. De majd próbálok rá szakítani valamikor időt és megkeresni online ^^
    Még egyszer nagyon köszönöm :D

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here