Főoldal Kritika és Értékelés Pilot Pilotkritika: The White Queen

Pilotkritika: The White Queen

3
Oszd meg!

Anglia ismét megmutatta! A szigetország drámái nem hiába olyan sikeresek és kritikailag elismertek, ugyanis rendre nagyot dobbantanak a jó öreg britek. Ezúttal a saját történelmükhöz nyúltak vissza, a The White Queen pedig a “Rózsák háborúja” néven elhíresült háborús időszakot mutatja be, amikor a York és a Lancaster ház harcolt Anglia trónjáért. Szerencsére a történelmi ismereteim erről az időszakról már nem túl helytállóak (áldott légy, felejtés) így semmi okot nem látok arra, hogy valamely történelmi esemény elvegye tőlem a folytatásban a WTF faktort. Úgy érzem meg fogok még lepődni néhányszor, ebben pedig a Pilot alatt is részem volt néhányszor. Ó, az teljesen esélytelen, hogy én ezt a sorozatot ne akarjam folytatni, hiszen végre láthattam egy nagyon jó felütést!

The White Queen starszz

A történet tehát a Rózsák háborújának a zűrzavaros időszakát mutatja be. Hősnőnk, Elizabeth Woodwile egy nemesasszony, akinek a férjét megölték a háborúban, két fiú gyermeke félig árva lett, a birtokait pedig jogtalanul elorozták. Elizabeth a trónkövetelő Edward kegyei elé vonul hogy segítsen neki visszaszerezni a földjeit, a két fiatal között azonban féktelen szenvedély és vágy lobban fel, ami végül egy titkos esküvőhöz vezet. Elizabeth családja nem a Yorkok, hanem a Lancasterek oldalán harcolt, így kétkedve fogadják Edwardot, egészen addig, amíg a csatában győztes király fel nem vállalja az egész udvar és királyság előtt Elizabethet, “A fehér királynőt”. A királynő, és családjának megérkezése a palotában nem várt konfliktusok láncolatát indítja el, különösen azért, mert Edward nagybátyja és édesanyja még véletlenül sem Elizabethet szeretné látni Anglia királyának az oldalán.

Max Irons The White Queen ohh

Ó, jesszumpepi, ezek azok a sorozatok, amiktől oda meg vissza vagyok. Próbáltam én végignézni a Tudorokat is, de az nem nagyon jött be, de itt a középpontban Elizabeth van, akinek kijutott egy nagyon dögös herceg – akarommondani király, – ráadásul nagyon úgy érzem, hogy a folytatásban a palotai intrikák és a mocskos kis játszmák kapják majd a főbb szerepet, ezeket meg én annyira imádom. Az első részről csupa jót tudok elmondani, de nem győzöm kiemelni azt, hogy mennyire jól alkották meg Elizabeth karakterét. Egyszerre volt bátor, vonzó, erélyes és mégis szenvedélyes. A jelenet, amikor a saját torkát vágta volna el, hát kétszer vissza kellett tekernem, annyira erőteljes és domináns volt az egész. Annyira jó, amikor egy ennyire erős nőt állítanak a középpontba, a rész végi szóbéli csatározás meg az anyakirálynővel valami frenetikusan jó lett.

Max Irons The White Queen

Mivel angol sorozatról beszélünk, ezt külön meg sem kellene említenem, hiszen ez náluk természetes. A tájak, a fényképezés, azok a király díszletek, no meg a csodaszép ruhák, hát öröm volt néznem őket. Kíváncsi leszek, hogy a CW Reign-je ősszel képes lesz-e legalább egy kicsit megközelítenie azt a szintet a látvány terén, mint amit a The White Queen gond nélkül produkált. Öröm volt nézni ezt az első részt, azt pedig csak halkan jegyzem meg, hogy Max Irons látványa, nos… felettébb üdítő volt :) A sorozatból amúgy két verzió készült, egy erotikusabb verziót mutatnak majd be az Egyesült Államokban. Hm, még több Max Irons? :)

Értékelés: 10/10
Ezt máshogy nem is lehet! Egyszerűen isteni volt ez az első rész. Amint véget ér az évad, szerintem egyben neki is esem majd. Abban azért reménykedem, hogy lesz majd némi eltérés a történelemmel, hiszen sok mindent elfelejtek, de azért van még, amire emlékszem :)

The Qhite Queen poszter

3 Hozzászólások

  1. Tibi! Ezt én is meg akarnám nézni. De azt hallottam, hogy a britek erősen megcenzúrázták a szexjeleneteket (mint anno a Tudorok esetében) és csak Amerikában fogják rendesen leadni. A tengerentúli premier auguzsztus 10-én lesz a Starz csatornán. Na igen, de szerinted a netre a cenzúrázatlan epizódok is felkerülnek majd? Magyarul, veszi majd valaki a fáradságot, hogy feltöltse újból az egész évadot csak pár perverz emberke miatt? Mert én igen is látni akarom azokat is… :D

    • Írtam is, hogy Amerikában lesz az erotikusabb verzió :) Szerintem biztos felkerülnek azok a részek is, a kérdés csak az, hogy a feliratokat módosítják-e majd.

  2. Most néztem meg az első részt. És frenetikus nekem Elisabeth anyja a kedvence :) Örök hála ezért a kritikáért, mert így rátaláltam erre a király sorozatra. Majd tudtok linket adni az amerikai változat megtekintéséhez? Előre is köszi . :) Tibi a további részekről is várható kritika?

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here