Főoldal Kritika és Értékelés Pilot Pilotkritika: Red Widow (A vörös özvegy)

Pilotkritika: Red Widow (A vörös özvegy)

0
Oszd meg!

A Vörös özvegy is azon sorozatok közé tartozik, amikre egyből felfigyeltem. No nem a szereplőgárda miatt, mert az elég noname – legalábbis számomra, – hanem a történetet találtam jónak. Adott egy nő, aki a maffia karmai közé kerül és mindent megtesz azért, hogy megvédje a gyerekeit? Szimpatikus leírás, tipikusan olyan, amit úgy éreztem, hogy nagyon nehéz elszúrni. A pilotot megnézve azonban már belátom azt, amin tavasszal csak csodálkoztam: okkal bukott meg ez a széria, és az sem véletlen, hogy az eredeti, tizenhárom epizódos berendelést végül nyolcra redukálta az ABC.

Voros ozvegy 01

A pilot egész jól felvázolta az alaphelyzetet, és sajnos sok olyan dolgot pakolt bele az egysoros történetleírásba, ami valahogy negatív irányba vitte el az összképet. Hősnőnk, Marta valóban egy anya, akinek van három gyereke. Maffia-családból származik, az apja és a testvére is drogterjesztő, és a férje, Evan is beszáll a buliba. Persze a nő szeretné, ha megszabadulnának ettől a fajta biznisztől, ezért ráveszi a férjét, hogy lépjenek le. A férfit azonban megölik, tetemes adósságot hagy Martára, aki nem kap segítséget a családjától, így kénytelen a legnagyobb maffiafőnökkel egyeztetni. A fő célja valóban az, hogy megvédje a gyerekeit a rossztól, de emellett ki akarja deríteni azt is, ki ölte meg a férjét, a háttérben pedig valahogy túl erősnek tűnik a maffia-szál.

Gondolom nem lepek meg senkit sem azzal, hogy a legfőbb problémám a maffiával volt. Izgin hangzik, mármint, maffia, tanúvédelem, ú de jó és így tovább, de a Vörös özvegy első része alapján az összkép leginkább gáz volt. Látható volt, hogy Marta apja sunyi és titkol valamit, a nyomi testvéréről nem is beszélve, aki eleve a háttérből mozgatja a szálakat. A fő kérdés, miszerint ki és miért ölte meg Evant, a férjt, számomra teljesen érdektelenné vált. Egyszerűen nem érdekel, és mivel vélhetően erre a szálra akarják felfűzni a folytatás jelentős részét, így nem sejtek sok jót a maradék hét epizódból sem. Marta családja sem sikerült túl izgire, a kisgyereket például eléggé elbaltázták. Csakúgy pisztollyal mászkál, de a jelenet túlságosan hatásvadász lett, ráadásul semmi jelentőséget nem kapott. Fontosabb volt az a hülye lagzit, meg maffiózó-apuci új feleségét egrecíroztatni vagy tíz percig, mint azzal foglalkozni, hogy egy kisgyerek pisztolyt vitt be az iskolába, hogy megvédje saját magát.

Voros ozvegy 02

Valahogy ez jellemezte a szememben az egész pilotot. Mintha próbáltak volna megfelelni minden nézőnek: az akcióra vágyó pasiknak, a családi értékekre ácsingózó nőknek, de elfelejtették azt, hogy ma már nehéz így felmérni az adott produktumot, hiszen nem lehet így felosztani a nézőközönséget. Az írók pedig annyira próbáltak mindennek és mindenkinek megfelelni, hogy a végeredmény egy alig értékelhető középszer lett. Pedig az alaptörténetben volt kakaó, csak a körítés az, amit valahogy rosszul tálaltak fel.

Értékelés: 5/10
Mivel már csak hét epizód maradt hátra, valahogy arra gondoltam, talán érdemes lenne végignézni ezt a sorozatot, mert ki tudja, a folytatás hátha jobb lesz. Egyelőre nem tudom mi legyen a sorsa, de azt mindenképp meg kell jegyeznem, hogy Sterling Beaumon legalább olyan helyes a képernyőn, mint a fotókon :)

Sterling Beaumon Red Widow

1787 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here