Főoldal Kritika és Értékelés Pilot Pilotkritika: Camp

Pilotkritika: Camp

6
Oszd meg!

Az NBC az új sorozatában a nyári táborok világába repített el minket. A nézettsége alapján a második évad lehetősége igen csekély, lévén rosszul tartja meg a felvezetését, éppen ezért élvezzétek ki az első évadot, mert eléggé valószínűtlen a folytatás. A pilot úgy érzem sok mindent elárult arról, hogy mi várhat a nézőkre a folytatásban, azt viszont meg kell jegyeznem, hogy az eleje nagyon unalmas volt. Próbáltak a karakterekkel operálni, de csak idővel, a pilot vége felé sikerült csak felkelteniük az érdeklődésemet, de úgy érzem nem annyira, hogy én több időt akarjak erre szánni.

Camp

A Camp-ben egyelőre úgy fest, hogy semmi újdonság nincs a nap alatt. A helyszín egy nyári tábor, ahová épp a szegények járnak, de ne aggódjunk, a tó túloldalán – ala Camp Rock, – ott vannak azok a szemét gazdagok is, akiknek van pofájuk átjönni a szegények táborába, mindenféle indok nélkül csórókat püfölni. A tábor vezetője, a frissen elvált anya Mack, aki anyagi meg pasi gondokkal küzd, de nagyon jólelkű, a tábor az élete, és mindent elkövet, hogy megtartsa azt – természetesen a gazdag tábor tulaja meg akarja szerezni a csóró tábort is, mert miért ne… Jesszusom, ez olyan sok klisé, hogy még leírnom is fájt.

Az újdonságot leginkább egy-egy jól eltalált karakter okozhatná. A leukémiát túlélt – és annak a visszatérésétől rettegő – kamasz srác, és a neten keringő pucér képe által inzultált lány volt az a két karakter, akire hamar felfigyeltem, azonban a többiek… A meleg apukáit habzó szájjal védő kamaszlány, a pasiját szeretni nem akaró/tudó csaj, vagy az “őrült vicces vagyok, de gondjaim is vannak, mellesleg anyám a táborvezető” srác pedig egyáltalán nem lett szimpatikus. A pilot végén volt egy jelenet, amikor a szegények revansot vettek a gazdagokon, na az abszolút nem jött be, mert annyira hiteltelen és rosszul kivitelezett volt az egész.

Miközben írom ezeket a sorokat azon gondolkodom, hogy miért nem varázsolt el engem a Camp. Tudom magamról, hogy évekkel korábban oda meg vissza lettem volna egy ilyen sorozatért, de úgy érzem ma ennyi nem elég. Miután végignéztem a The Good Wife vagy a Scandal zsenialitását, képtelen vagyok beérni egy olyan sorozattal, amiről úgy érzem, hogy nem akar nekem mondani semmit. A Camp pilotjában voltak elrejtett értékek, és erősen rámentek a feelgood faktorra is, de mégis, erőltetettnek tűnt számomra az egész, pedig ebben is megvolt az esély a nagyságra.

Értékelés: 4/10
Ha sok jó kritikát olvasok a folytatásról talán esélyt adok neki, de egyelőre azon az állásponton vagyok, hogy a mai ízlésemnek ez egyszerűen már kevés. Ettől függetlenül ajánlom megtekintésre a pilotot, mert egész jó volt a netes fogadtatása, ergó simán esélyes az, hogy nektek bejöjjön. Ó, és Táncakadémia rajongóknak kifejezetten ajánlott a Camp, ugyanis több színész is szerepel benne, mint Timo Pocock, Tom Green vagy Dena Kaplan.

camp sorozat nbc

3341 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

6 Hozzászólások

  1. Szerintem nyári feelgood sorozatként kiváló, aranyos kis habos sütemény ezekre a dög meleg napokra.

    • Ez nekem is eszembe jutott, de annyi sorozat van – újak és régiek egyaránt, – amik ugyanezt a feelinget visszaadhatják minőségibb módon is.

  2. Nekem kicsit sem jött be. Megmondom őszintén, hogy még a történet lényegét sem értettem, amíg le nem írtad. Egyáltalán nem kötött le, ráadásul majdnem végig pörgettem. Nálam olyan 2-est érdemel, még a szereplők sem igazán jók…..

    • Ha végigpörgeted, érthető, ha nem jött át a történet :D Ettől függetlenül megértelek, néha nekem is tekerhetnékem támadt, de valahogy kibírtam és nem tettem meg :)

  3. Köszi az ajánlást Tibi. :)
    Nekem tetszik, főleg így 5 rész után. Olyan nyári táboros. Régen voltam kb. ilyen lehetett (persze ott nem volt tó), de díjaztam volna. Az induló szerelmi háromszögtől pedig előre félek, azokkal kilehet kergetni a világból…. mert azoktól frászt kapok. Akit viszont a legjobban bírok az Kip. Sajnálnám ha NBC elkaszálná, nézném a 2.évadját jövő nyáron. (bár a nézettséget elnézve kizárt szerintem :( )

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here