Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Teen Wolf 3×09 – The Girl who Knew Too Much

Teen Wolf 3×09 – The Girl who Knew Too Much

8
Oszd meg!

Végre! A múlt heti rész nem varázsolt el, ez az epizód viszont alaposan feltette az i-re pontot. Végre, megtudtuk, hogy micsoda is Lydia, ugrottunk is ezzel egy merészet, ráadásul még jó pár dologra választ adtak a készítők. A Teen Wolf harmadik évada egyre érdekesebben alakul, és külön pacsi jár az alkotóknak, amiért rendelkeznek az öniróniával. Kifejezetten tetszett, ahogy Stiles próbálta felsorolni a múlt borzalmait, a kanimát, Jacksont meg minden mást, hisz ebből is kitűnt, hogy mennyi patront ellőtt már a sorozat, DE még mindig nem fest úgy, hogy ki akarna fogyni a töltényből. A kép alatt spoileresen folytatom.

Teen Wolf Lydia

Hű, szóval a válaszok, azt sem tudom hol kezdjem. Végre! Megtudtuk, hogy Lydia egy banshee. Erről a természetfeletti lényről csak annyit tudok, hogy megérzi a halált, ezért sikít. Mivel szerencsétlen Lydia állandóan sikoltozott, így passzolt is a dolog, DE a kreátorok úgy tűnik nem elégedtek meg ennyivel. Bemutatták ugyanis a pszcihó gyilkost, aki nem más, mint a tanárnő, azaz Miss Jennifer Blake. Már korábban is gyanús volt a csaj, erről írtam is – örülök neki, hogy beigazolódott a gyanúm. Szóval, miközben Jennifer próbálta kinyírni Lydiát, elköpte neki, hogy olyan, mint ő. Ergó a banshee sokkal több lehet, mint egy sikító halállátó valaki, legalábbis nekem úgy tűnik. Akárhogy is, annyira örülök, hogy végre elköpték micsoda is Lydia, ugyanis már tényleg régóta húzzák miatta az agyunk, sok volt már ez így :)

Teen Wolf Lydia Miss Blake

Úgy tűnik az alfa csapatos szál kezd kifulladni, hiszen nagyon a druidás szálat erőltették – utóbbit nem is nagyon bánom. Jennifer, mint fő kolompos érdekes választás, de kifejezetten jó ötletnek tartom. Tetszett, ahogy a háttérből előhozták a “széttéptek” szálat, gondolom innen lehet az alfák iránti utálat is, vélhetően ők tették ezt vele. Mivel most már a csaj turbó fokozatra kapcsolt, ergó sebezhetetlen és legyőzhetetlen, talán el tud majd bánni az alfákkal is. Kíváncsi vagyok mire megy majd ki a játék. Ó, mielőtt elfelejtem: Jennifer nagyon furán mondta a “szűz” szót, annak vélhetően nagyobb jelentősége van, mint ahogy azt korábban sejthettem volna. Akárhogy is, egyre kíváncsibban várom a következő részeket. Azt mindenképp meg kell még említenem, hogy Haley Webb milyen jó színészi alakítást hoz részről-részre, nagyon tud ez a nő.

Teen Wolf Stiles

Amellett, hogy pörgött az akciódúsabb részlete is a résznek, természetesen a magánéleti drámák sem maradtak el, alleluja! Imádtam azt, ahogy Stiles próbálta elmagyarázni az apjának a vérfarkasos dolgot. Nagyon régóta esedékes volt már, hogy a seriff is értesüljön a természetfelettiről, ettől jobb időpontot pedig keresve sem találhattak volna az alkotók. Tetszett a férfi kétkedése, Stiles beszólása meg, hogy “Anya hinne nekem” annyira egyszerű és mégis mennyire drámai volt. Zseniális! Arra amúgy kíváncsi vagyok, hogy Cora mi a csudáért eshetett össze. Talán mert egy alfa sebezte meg? De mintha korábban erre már sor került volna, mármint, arra, hogy egy alfával verekedett volna össze.

Teen Wolf Isaac and Allison

Love is in the air? Nagyon úgy tűnik, hogy Isaac és Allison egyre jobban közeledik egymáshoz. Érdekes lenne kettejük párosa, leginkább azért, mert Isaac alfaként tekint Scottra. Amúgy nagyon jól mutatnak együtt a képernyők, és a kémia is adott. Apropó, kémia. Megint csak pár másodperc Danny & Ethan jutott, de annyira cuki volt még az a rövidke idő is. Ahogy Ethan odaadta Dannynek a gyógyszert, és megkérte, hogy azonnal keresse meg, ha baj lesz, hú, imádtam az egészet! Kíváncsi vagyok merre viszik még el ezt a történetet, hiszen láthatólag Aidennek nem tetszik a dolog…

Értékelés: 10/10
Ezt a részt máshogy nem is lehet. Nem csak válaszokat kaptunk, hanem egy nagyon pörgős epizódot, amibe nem tudok, és nem is akarok belekötni. Kíváncsian várom a jövőheti részt, remélem az is legalább annyira ütős lesz, mint ez!

Teen Wolf Danny Ethan

8 Hozzászólások

 1. SPOILER Cora az Derek tesója ugye? Mert Cora az egyik ikerrel verekedett össze. Nagyon jó rész volt, és végre kapunk válaszokat is. Ugye Jennifer azt mondta ,h Lydia olyan mint ő. Vagy nem jól emlékszem?

 2. Jó rész volt nagyon. Régebb óta tippeltem, hogy Lydia banshee lehet a sok sikoltozás miatt, aztán annyira druidásodtunk, hogy a végén arra tippeltem ő is az. Mégiscsak az első volt az igaz. Nem tudom miért utálja mindenki szegény Jennifert (fórumokon főleg), nekem tetszik a karaktere, oké igaz hogy ő a nagy “gonosz”, de lehet tényleg őszintén szereti Dereket. (főleg ha sokak tippje szerint ő igazából Paige- erről nem tudom mit gondoljak…).
  Állítólag mikor Aidennel harcolt Cora, akkor a farkas üvöltés helyett gepárdhoz hasonló hang lett bevágva, tuti elfogyott a farkas. :D
  “Ártatlan virágszálnak tűnünk, de aljas viperák vagyunk.” Kiváncsi lennék, mire célzott ezzel Jennifer. Esetleg a banshee többet is tud majd mint hullákat megtalálni/halált jelezni?? Nem is lenne rossz. :)

 3. Krigin: Már azt hittem valaki másnak is feltűnt hogy nagyon nem farkas hangja volt Aiden-nek, de láttam hogy a TW fórumról vagy gondolom ott láttad hogy írtam :D (Ha nem pacsi :D)

  kritika írójának: Cora azért esett össze, mint a holnapi promo-ból látunk, mert elvileg hegyikőrist kapott valahogyan, hiszen okádja a feketét, vagy épp Peter valami gyógyszert adott neki és attól. Szerintem az is lehet hogy Aiden pont úgy csapta fejbe hogy idő kell az öngyógyítóképességének még helyre áll majd holnap kiderül :D Sajnálom hogy lépni fog, reméljük nem nyírják ki és visszajöhet. Nem bánnám ha Scott végre alfává válna és tökösebb lenne ezek után…

  • Nahát, nekem a hegyi kőris eszembe se jutott, köszi a tippet :) Corát én is megkedveltem, nekem is hiányozni fog :/

 4. Húha, ez az epizód nagyon ütött,mondjuk a mostani is *_*
  Lydiáról végre lehult a lepel. De amúgy Jennifer nem is banshee v.miazistennek nevezte Lydiát,hanem a “wailing women” vagy vmi ilyesmi volt. Mindegy, még az Isaac&Allison párosnak nagyon örülnék. Szerintem a Scottal való kapcsolata eléggé ellaposult már, szóval ezt is jókor tették bele, mert én személy szerint nagyon drukkolok nekik.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here