Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Teen Wolf 3×08 – Visionary

Teen Wolf 3×08 – Visionary

4
Oszd meg!

Amióta elkezdődött a Teen Wolf harmadik évada, leginkább csak arról panaszkodtam, hogy sorra hozzák be az új kérdéseket, semmire sem adnak konkrét választ a kreátorok, és egyszerűen túl sokat építkeznek. Az utóbbi két-három hétben viszont már felpörögtek a cselekmények, igaz, a nagyobb válasz adások elmaradtak. No, utóbbiról gondoskodtak most ebben a részben, méghozzá úgy, hogy az egészet flashback jelenetek alakították, így kiderülvén jó pár motívum Deucalion, Deaton és Derek múltjából. Hogy jó volt-e? Jó kérdés, csak annyi biztos, hogy pár érdekes dolgot megosztottak. Spoileresen folytatom a kép alatt.

teen wolf flashback

Ha ezt a temérdek infót, és a flashback jeleneteket több részre osztották volna el, akkor azt sokkal jobban imádtam volna, mint azt a formát, ahogy az írók végül feltálalták az egészet. A én ízlésemnek túl sok volt ez így egyszerre, ráadásul fura felhangot véltem felfedezni. “Sírtok, hogy sok a kérdés, de nincs reakció? Nesze nektek, de ne örüljetek, mert behozunk rögtön új rejtélyeket is” – mintha ezt akarta volna sugallni Jeff Davis, és ez valahogy látszott is az epizódon. Erősen utaltak például arra, hogy nem Lydia az egyetlen, aki nem változik át a vérfarkas harapás után, ergó még egy flashback részben is a Lydia-rejtélyt táplálták.

Teen Wolf Derek Paige

A visszatekintések amúgy önmagukban nem lettek volna rosszak, a Paige – fiatal Derek szerelmi szál például nagyon bejött. Az, ahogy Dereknek meg kellett ölnie a haldokló, szenvedő lányt, hát, a végén nagyon szíven ütött, és mindez más megvilágításba helyezi Derek karakterét is. Azonban a Deucalion múlt-béli szál, hogy ő volt a jó alfa, akit a gonosz Gerard megvakított a csillagszórós nyilakkal, nos, eléggé röhejes volt. Oké, aláírom, így megágyaztak a karakter bosszúvágyának, még nagyobb szemétté tették Gerardot, de ezen felül túl sok jelentőségét nem láttam. Persze, valahol érdekes volt az egész, de sokkal jobban lekötött a Paige-Derek szál, annyira cukik voltak együtt.

Teen Wolf paige derek young

Több olyan részre is kitértek a múltban, aminek szintén nem láttam értelmét a jelenre nézve. Ilyen volt Peter szemétkedése Derekkel, vagy Derek anyjának a szerepe, netán Kali és a még élő falka tagjai, és így tovább. A jó flashback lényege az, hogy olyan információt mutasson be a múltból, ami átformálhatja a jelen történéseit, avagy új színben tüntet fel egy karaktert. Az epizód egészét nézve ez nagyrészt igaz volt, de itt nem feltétlenül ez valóósult meg. Kaptunk azonban néhány választ is, például arra, miért alakult meg az alfa-falka (mert Deucalion megölte az egyik rátámadó bétát, amitől erősebb lett). Megtudtuk, miért van kék szemű vérfarkas (mert ártatlant ölt) és persze Deaton, az állatorvos szerepe is lelepleződött, meg kiderült, hogy a görög istenek teremtették a vérfarkasokat, no meg a druidák. Ja, és elvileg Deaton is druida… Szóval, adtak egy rakat infót, de logikusan belegondolva fogalmam sincs, hogy hosszútávon mit akarnak kezdeni vele. Ó, és nem tagadom, minek is tenném: hiányzott Danny és Ethan :)

Értékelés: 5/10
Nem voltam elájulva a résztől, pedig a Paige & Derek múlt-béli szál nagyon feldobta az egész hangulatát. Tulajdonképpen ha csak ők lettek volna, akkor talán még jobban élvezem az egészet, viszont így, adok rá egy halvány közepest, és reménykedem, hogy jövőhéten egy jobb epizóddal lepnek majd meg.

teen wolf csillag

4 Hozzászólások

  1. Amint Paige megjelent tudtam, hogy ezt az arcot ismerem valahonnan (ilyet mondjuk sok sori nézése közben érzek :D) meg a grimaszai után főleg… aztán utanáztem és rájöttem, hogy tényleg… Supernaturalban láttam :D

    uh Tibi, köszi az összegzést, és néha azt se tudtam, hogy ki kicsoda és kivel van… TW-ben ez velem párszor előfordul : D

    • Őszinte leszek: azt sem tudtam hogy hívják a fekete néger pasit aki Scott főnöke, egészen addig, míg direkt rá nem gugliztam a kritika megírása előtt. Ergó: én se sok mindent értek már, és leginkább azért, mert nyári sorozat, 9 hónap alatt meg sok mindent elfelejtek, pláne, ha az első évadra reflektálnak a kreátorok. De azért igyekszem :)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here