Főoldal Érdekességek Cikksorozatok Így lehetsz sikeres blogger #02 – Blogolnék, de hol?

Így lehetsz sikeres blogger #02 – Blogolnék, de hol?

32
Oszd meg!

Ha figyelmesen végigolvastad az előző bejegyzést, és már azon gondolkodsz, hol nyisd meg a blogod és/vagy a weboldalad, akkor engedd meg, hogy gratuláljak neked. Úgy tűnik a döntésed megingathatatlan, és szeretnél belépni a szerkesztők népes táborába, ami nagyon jó dolog, hiszen blogolni jó! Ha megvan az elhatározás és a szándék, akkor a többi már jön magától… ugye? Hát, nem eszik ám olyan forrón a kását.

Kezdjük az alapokkal. Mindenki azt szeretné, ha a munkája, az írásai, fordításai és így tovább egy biztonságos tárhelyen lennének tárolva, ahonnét még véletlenül sem törlődnek majd ki, így megmaradván az utókornak. Az hiszem nem tévedek, ha azt mondom, hogy ez az elsődleges szempont. A többi, hogy legyen könnyen kezelhető, igényesen lehessen a designt kialakítani és rendelkezzen specifikus funkciókkal, talán másodlagosnak tűnhet. Jó tárhelyet választani nagyon fontos dolog, és leginkább azért, mert a látogatók háklisak arra, ha egy oldal elérési címe mindig változik. (ennek a kivédésre remek dolog a domain, de arról lejjebb nyilatkozom). A legideálisabb tehát az, ha már a kezdetek kezdetén megtaláljuk azt a helyet, ahol elkezdjük az oldalt.

tarhely - 01

Ezt nem szívesen írom le, de meg kell, hogy tegyem. Blogoláshoz nem javaslok senkinek sem magyar tárhelyet. Korábban még nem mondtam volna ezt, de az elmúlt évek során két olyan tárhely is csődöt mondott, amit korábban biztosnak hittünk. Az extra.hu, és a freeblog.hu behalása után úgy érzem nehéz megbízni a hazai szolgáltatókban. Persze, vannak olyan oldalak, mint az uw.hu, atw.hu vagy a blog.hu, amik hosszú évek óta tartják magukat, de ettől függetlenül én nem szívesen bíznám a weboldalam egyikre sem. Persze, mondhatjuk azt, hogy egy külföldi tárhely is becsődölhet, onnét is eltűnhet a tartalmon, de mégis, nekem több bennük a bizodalmam.

Ha tárhelyet kellene ajánlanom, akkor a blogspot.com és a wordpress.com az, amit feltétel nélkül javasolnék. Persze mindkettőnek megvan a hátránya – de az előnye is. A wordpress.com-on például kevés az igazán szép sablon, a kezelőfelülete tele van reklámmal, és egy csomó funkció meglétéért fizetni kell. Viszont ha a blog már komolyodik, akkor onnét könnyebb és egyszerűbb átváltani egyéni weboldalra ami wordpress motorral fut, ráadásul a funkciók is majdnem megegyeznek és még ingyenesek is, ergó az átállás sem lesz nehéz a blogger részére. A blogspot.com-on viszont nagyon szép designok vannak amik szabadon átalakíthatóak, de őszintén szólva nekem idegen a kezelő felülete, kicsit úgy érzem, hogy nehézkes és nem a legegyszerűbb megoldásokat támogatja, de ez saját vélemény. Tény, hogy sem a wordpress.com, sem a blogspot.com sem tökéletes, de a kínálatból még mindig ők nyújtják a legjobb szolgáltatást.

tarhely - 02

Ha rajongói oldalt szeretnél készíteni, akkor simán szóba jöhet nálad is a fent említett két blog szolgáltató – tudtad például, hogy a Glee.Hu is wordpress.com-on kezdte? Gyakorlásnak ugyanis a blog-felület is tökéletesen megteszi ha nem értesz annyira a webdesign készítéshez. Manapság már a gportált se nézik le annyian, mint indulásának idején, rajongói oldal készítésére pedig  jó terep is lehet, feltéve, ha szándékaink vannak a folytatást illetően. Hadd magyarázzam el: ha valaki g-portálon jó munkát tud felmutatni, akkor jelentkezhet a starszz.com vagy a fanfusion.org oldalra, ahonnét domaint és korlátlan tárhelyet kap, így készítvén mindenre kiterjedő rajongói site-ot. Persze ha valaki jól érzi magát a g-portálon, akkor nem kötelező ám a költözés, és egyre több igényes g-portálos rajongói oldalt látok, ergó nem kötelező ám a költözés sem, igaz, a g-portálban, mint magyar tárhelyben megvan a kockázat. Bár, annyi mindenre pénzt szednek már, hogy nehéz elképzelni a csődöt, sőt, szerintem nyereségesek is. Blogok részére amúgy a gportált nem feltétlenül ajánlom, úgy érzem egy könyves blognak például nincs keresnivalója ott – de ez is saját vélemény.

Fizetős tárhelyet is lehet ám vásárolni, a neten pedig rengeteg ajánlatot találunk erre is. Eddig egyszer fizettem tárhelyért, körülbelül fél évig volt a Media Addict egy szolgáltatónál, amiért havonta 1.200 forintot fizettem. Igazából nem volt különösebb problémám velük, ha valami gond volt (mert volt…) egyből válaszoltak, és segítettek is megoldani, mindazonáltal ha ingyen is megkaphatom a minőségi szolgáltatást a starszz.com-tól (mert ott blogolok), akkor feleslegesnek tartom, hogy fizessek érte. Viszont, a fizetős tárhely maximális biztonságot nyújt azoknak, akik igénybe veszik azt, szóval nem mondom senkinek sem, hogy zárkózzon el ettől a lehetőségtől. Kifejezetten jól tud jönni például akkor, ha egy baráti társaság szeretne több oldalt, amik nem igényelnek nagy tárhely méretet. Például, ha hat ember vásárol egy tárhelyet, amihez hozzárendelnek hat domaint, akkor azt a fizetős tárhelyet hatan használhatják, így a díj is hatfelé osztódik el, ergó nem kell aggódni az ingyenes tárhelyek csődjéért. Ez picit bonyolultan hangzik, ezért elmagyarázom. Egy két gigabájtos tárhelyet megvásárol valaki, amihez vesz hat domaint az ismerőseinek. Így ugyanazon a tárhelyen hat különböző weboldal fut egymás mellett, és így a fizetendő díjak is hat felé osztódnak – éljenek az élelmes magyarok :)

tarhely - 03

Ha már a domain név kétszer is szóba került, beszéljünk róla egy kicsit bővebben, hiszen egy nagyon jó dologról van szó. Az, ha az oldaladnak/blogodnak egyedi domain neve van, olyan, ami a Te neveden van, akkor az tulajdonképpen egy életbiztosítás a számodra. Ha valamelyik tárhely nem válik be vagy kinőtted azt és a költözés mellett döntesz, akkor sem lesz gond, mert a látogatók tudják a címet anélkül, hogy újat kellene megszokniuk. Ráadásul egy domain név a legtöbb esetben tiszteletet ébreszt a látogatókban is, hiszen mindez azt bizonyítja, hogy az illető komolyan gondolja az oldalát, illene hát nekem is komolyan vennem őt. Persze az problémát okozhat, ha a site elkészítése gyors fellángolás, de a domaint már megvetted, mert az plusz pénzkidobás – no ezért érdemes alaposan átgondolni mindent.

Amit most írok, az később is előkerül majd, de leírom még egyszer, mert nagyon fontosnak tartom: ha van saját oldalad, akkor a tárhelyed tartalmát minden héten mentsd le, hiszen ha beüt a ménkű, akkor legalább megmarad az oldal, és az adatok segítségével máshol még újra kezdheted.

Összesítsünk:
– Biztonságos tárhelyet igyekezzünk választani, ahol a blogunk/weboldalunk hosszútávon megmaradhat.
– Ha rám hallgattok, akkor külföldi tárhely mellet döntötök, mint a blogspot.com és a wordpress.com
– Rajongói (“sztáros”) oldalaknak a magyar g-portál sem rossz megoldás, de a legjobb a starszz.com vagy a fanfusion.org
– Ha nagyon komolyan gondolod a blogolást/az oldalad, érdemes saját domain nevet vásárolni, ami egyrészt jól mutat, másfelől bizalmat és tiszteletet gerjeszt a látogatóidban is.
– Fizetős tárhelyet is lehet választani, de ugye az nincs ingyen.

A következő cikk tartalmából:
Legközelebb július 28-án, vasárnap délben beszélgetünk, akkor pedig a designokról lesz egy cikk. Eredetileg egy kalap alá akartam venni a tárhellyel, de úgy érzem sok mindent el kell mondani a (szerintem) jó designról, így szükségességét érzem annak, hogy az megkapja a saját cikket. Vasárnap találkozunk.

Ha van egy kis időd, örülnék, ha megírnád a saját véleményed a tárhelyekről – ellenkezni is lehet ám velem, nem harapok :)

tarhely - 04

32 Hozzászólások

 1. Lehet, h én vagyok a vak, de én még nem láttam a wp kezelőfelületén reklámot, legalábbis a wp.com-on nem. Azonban azt kijavítanám, h a blogspoton bizony kevés a dizájn, viszont ingyenesen lehet rá telepíteni és alakítgatni a kódot, emiatt több a lehetőség. míg a wp-n nem lehet belenyúlni semmibe, és még feltölteni sem lehet sablont (csak a wp.org-ra).

  • Csak futólag néztem meg a WordPress.Com kezelőfelületét, de nálam volt benne némi önreklám, és egy rakat oda nem illő funkció. Nagyon más, mint ami nekem van a telepített wordpressnél. De biztos nem olyan vészes, ha téged/titeket nem zavar.

   • Nekem sem az. A fizetős funkciókat reklámozzák, de én másra nem is emlékszem…
    A blogspottal annyi a gondom, hogy olvasóként nagyon sok helyen egyszerűen nem tudok kommentet írni, nem enged…
    Én wordpresst használok, nagyon szeretem. Domaint vásároltam, de csak átirányítással használom, a hozzárendelés, hogy meg is jelenjen a böngészőben, már felesleges pénzkidobás lenne, egyelőre így érzem.

 2. Mondjuk nekem – aki nem annyira vagyok kreatív szakember, és a külsőségekkel kevésbé szeretek molyolni – pont megteszi a blogspot. :)
  Ráadásul nekem még sikerült olyan blogcímet megkaparintanom, ami a jelenség magyar címe, szóval elég jellegzetes. Én domain névért nem szeretnék fizetni, még akkor se, ha ezáltal tűnök komolytalannak :)) (oké, tudom, hogy nem úgy érted)
  Viszont a kezeléssel nincsenek gondjaim, egyedül az, hogy a képeket nem tudom elég dinamikusan alakítani, de ez meg nem akkora probléma, hogy zavarjon.

  Viszont mentés ügyben nagyon igazad van, pedig szoktam én menteni (úgyértem, már volt vagy 5 mentésem az elmúlt 2 év alatt :P), de valóban annyi anyagom van már, hogy szomorú lennék, ha elvészne minden egyszer. Pedig láttam én pár éve a blogspoton is nagyobb leállást, akkor tán 1-2 napnyi anyag el is veszett, ha jól rémlik…

  Freeblogon volt még korábban (ego)blogom, na, azt kezelni is körülményes volt, meg a képbeszúrás is maga volt a halál. Nem is bánom, hogy azt felfüggesztettem…

  Szóval kösz az új tippeket, infókat.
  Ui.: A képeid csak nálam nem látszanak??

  • A külsőséges cikkben pont téged akartalak felhozni példának, de css ez titok :)

   A domain név végül is nem akkora nagy befektetés, a .hu két évre 3.000 forint, annyit szerintem simán megér. Viszont te blogspoton vagy, szóval elvileg biztonságos helyen vagy :)

   Hú, a mentések. Én párszor már majd’ szívrohamot kaptam, ha valami gond volt az oldalon, szóval tényleg ajánlom a mentegetést, igyekszem én is gyakran megtenni. A képek egyébként azért nem jelentek most, mert volt némi probléma a bővítményekkel, de hála Andrisnak sikerült ellhárítani. Őt üldözi amúgy a hálám, csak még ki kell találnom, hogy milyen módon nyilvánítsam azt ki :)

   • Na, most addig azon fogok parázni, hogy rossz példa leszek vagy jó :))

    Amúgy nyilván mindenkinek a saját kis zuga jön be blogolás szempontjából is, hiszen ha sokat szerkeszt az ember, nagyon sok minden rutinná válik. Vagy csak én vagyok olyan, aki egy legegyszerűbb funkciót is képes évekkel később felfedezni, és rászokni valami másra :))

    • Nagyon rutin tud lenni a kezelőfelület és minden más, ha erre gondolsz. Nálam sokszor a photoshop is rutin, közben meg vígan énekelek, régen meg azért melóztam ott is rendesen :)

     Hehe az hogy jó, vagy rossz, maradjon az én titkom :D

 3. Arról vitatkoznék, hogy a Starszz.com illetve a Fanfusion-e a legmegfelelőbb hely a rajongói oldal tárolására, jómagam a G-Portál után váltottam a Starszzra, mert erről hallottam a legtöbbet a GP-s körökben. Mivel akkor még kezdő voltam HTML-szinten, nem voltak különösebb aggályaim, bár a ‘Hollywood’ banner már akkor is zavart, és akkor ugye jön mellé a két reklám, már ha tisztességesek akarunk lenni. Szerintem ezt is figyelembe kell venni, hogy melyik tárhely hány, és mekkora reklám elhelyezését követeli meg, mert akárhogy nézzünk, a látogatók és saját magunk számára is zavaró lehet.

  Miután a Starszzon már meglévő oldalam mellett feljött egy másik projekt lehetősége is, újra elkezdtem szétnézni a tárhelyek között, és meg kell mondjam, a Flaunt.nu sokkal színvonalasabb szolgáltatást nyújt. Nem csak gyorsabb, de nincs zavaró ‘header,’ mint a Starssznál már említett ‘Hollywood’ felirat. Magyar nyelvű oldalnak itt is két reklám kötelező (angoloknak csak egy), de összességében még mindig kevesebb a Starzzénál. Nem beszélve arról, hogy fényévekkel gyorsabbak a szervereik. A csapatuk nagyon segítőkész minden kérdésre hamar válaszolnak. Úgy vettem észre, a Flaunt által hostolt oldalak nagy része sokkal igényesebb, mint a Starszz esetében, talán azért, mert ők kicsit komolyabban veszik a jelentkezők szűrését, nem sértésből, de a Starssz szinte már minden jöttmentet hostol, bármilyen igény nélkül. Így én is feladtam a Starsszos lapomat, mert egyrészt valamit elszúrtak és be sem tudtam lépni, másrészt utolért az ‘elment a kedvem’ szindróma is.

  Elég hosszúra sikeredett az észrevételem, de sajnálom, hogy kihagytad a felsorolásból a Flauntot, mert ugyanazokat a szolgáltatások nyújtja, mint amiket leírtál (korlátlan tárhely, domain stb.) csak sokkal magasabb színvonalon.

  • Na látjátok, ezért örülök ám annak, ha hozzászóltok a bejegyzésekhez, ugyanis én erről a Flaunt.Hu-ról még nem is hallottam. Egy ideje kivonultam a rajongói tárhelyek/oldalak világából, az utolsó infóim még a starszz.com és a fanfusion jóságát hirdették. Örülök, hogy van harmadik opció is, köszi az ajánlást, remélem más is felfigyel rá :)

  • A Flauntos dologgal egyáltalán nem értek egyet. Több ismerősöm is használja az ő szolgáltatásukat már évek óta, de elég gyakran vannak random leállások (van, hogy az egész oldal eltűnik huzamosabb időre, van hogy lekapcsol SQL – ami nélkül ugye a WordPress sem megy). Ellenben a StarsZZ… Én körülbelül 2 éve igényeltem náluk először domaint. Előtte Fanfusion-ös voltam, és körülbelül 3-4 naponta kellett nekik írnom, mert valami probléma volt a szerverrel. Elegem lett, és mindent átcuccoltam StarsZZ-ra. Gond nélkül megkaptam a domaint, sosem volt gondom a minőséggel (kivéve az FTP gyorsaságával, de azt meg nem gyakran kell használni), és azt követően a többi weboldalam is tőlük kapta a tárhelyet és a domaint. A reklám dolog meg olyan, hogy nem is szólnak érte, ha nincs kint. Ellenben a Fanfusion szó nélkül beleszórja a sablonodba, aztán panaszkodhatsz nekik e-mailben, ha azt akarod, hogy eltűnjön… Én ettől függetlenül 1 reklámot rakok ki mindig, mégpedig a hosszút. Általában beépítem a sablonba. Régebben a fejléc alatt szoktam elhelyezni, újabban az oldal alján kap helyet. Meg ugye kiírom alá, hogy ők hosztolnak. Nem kaptam még semmilyen figyelmeztetést vagy büntit érte, mert egyik oldalamon sincs Hollywood csík.

   A cikkhez: én a G-Portált senkinek nem ajánlom, aki komolyabban gondolja a szerkesztést. Ott a portálok többsége nem azért jön létre, hogy információkat közöljön a rajongókkal, hanem hogy legyen mire feltenni hetente az új designt. Na meg a szerkesztők ott lényegében “egymásnak” készítenek mindent. A tartalmat sem úgy fogalmazzák meg, hogy egy külsős is jól értse, de persze itt is vannak kivételek. Részemről nem számít igazi oldalnak egy olyan, aminek a címe mögött .gportal.hu van :)

   • 2 évig voltam a Starszzon, és nekem sok volt a negatív tapasztalatom, én viszonylag sokat használom az FTP kapcsolatot, ezért nekem az egy fontos pont a tárhelyválasztásnál, nem beszélve a leállásokról ott is. Flauntnál 1 éve vagyok, és leállásban még csak egyszer volt részem, az is a fejlesztéseik miatt volt.

    A reklám ügyet pedig, én úgy látom, hogy ebből is látszik, hogy a Starszz keveset ‘törődik’ az általa hostolt oldalakkal, és valószínűleg azért lassabbak a szervereik, mert senki sem rakja ki a reklámokat, mert tudják, hogy egy fikarcnyit sem néznek utána, hogy kit hostolnak, és ebből következik, hogy nem lesznek bevételeik, elvégre nagy részüket a reklámok teszik ki, és így nincs pénz szerverre. A Flaunt is kiteszi a reklámot ha nincs kint neked, de ezen véleményen szerint nem kéne felháborodni, elvégre benne van a szabályzatban, hogy azzal, hogy őket választottad, az ingyen domained és a végtelen tárhelyedért cserébe méltóztass kirakni őket, valamit valamiért, nem az ő hibájuk, semmi sincs ingyen. Szerintem ez így fair. Vagy lehet fizetős tárhelyhez menni ahol aztán nincs semmi reklám.

   • Vannak nagyon igényes g-portálos oldalak is, amik tartalmilag is jók, és nem frissül a design hetente. Persze az is igaz, amit te mondasz, de tartom magam ahhoz, ha valaki komolyan gondolja az oldalkészítést, akkor a g-portálon is meg lehet jól oldani.

    A Flauntos témához nem tudok hozzászólni, de a starszzal nekem se volt problémám, max annyi, hogy 1-2-3 nap, mire válaszolnak az adminok.

 4. A rockingtisdale-n is a WordPress van, amit én szeretek könnyebben lehet vele szerkeszteni is. Igaz, néha kiver a frász mikor nem úgy megy a dolog. :D

 5. Nekem a gportál tetszett leginkább, rengeteg szebbnél szebb dizájnt láttam ott,de az a felül lévő reklám nem volt szimpatikus,meg eleve nem tudom miért,de nem akart menni az egész, béna voltam hozzá. A blogspoton is láttam egy pár jobb blogot, amik külsőleg és tartalmilag is jók voltak, viszont én bénának találtam régebben, nagyon nem akartam ott oldalt nyitni vagy bármit, mert sok elrettentő példának tökéletes blogot láttam,amik rettentően szörnyű kinézettel rendelkeztek, meg lassan már túl sok a történetes blog számomra :/ Fanfusion az is jó,sok jó fanoldalt láttam mint ahogy gportálon is,viszont itt meg teljesen kínai volt számomra hogy is kell oldalt készíteni,szóval azt feladtam :)
  Végül az első normál oldalamat weeblyn készítettem,és sikerült egy ingyenes .tk-s verziót készítenem, és tavasszal pedig elindítottam a blogomat(blogspoton,nem tudom mi ütött belém,lehet barátnőim blogjai miatt),amire lassan megpróbálok több időt fordítani: most megvolt a dizájnváltás,de tartalmilag is el akarok kezdeni fejlődni xd
  Jó cikk,kíváncsi leszek a következőre,én a sizájnokért vagyok nagyon oda *-* Csak sajnos nem értek photoshophoz,így maradnak a saját nehézkes verzióim :)

 6. Nekem 2 rajongói oldalam és egy blog van a Starszz-nál. Jó, néha nem volt elérhető a rajongói oldal, de utána simán ment minden. Az egyik rajongói oldalamnak még megvan a G-portálos része és én nem szoktam ott hetente cserélni a kinézetet. Sőt néha el is felejtem, hogy kéne csinálni, mert megszoktam, ami fent van :d És volt már olyan, aki a cserém volt és megszűntette a cserét, mert hogy én nem hetente cserélem a kinézetet. Ekkor voltam 10.-es – amikor nem az volt az első szempont, hogy kinézetet készítsek, hanem hogy tanuljak. A Fanfusion ok nélkül szokott törölni oldalakat, így én azt nem tanácsolnám…

  • Jaaaaj, ezek a “cserék”. Na, ezektől tudok besírni :)
   Kamasz fanfic oldalaknál még a “komihatár” volt a másik fogalom, ami rúgta a pettyest.
   Jaj.

   • Komolyan? Komihatár? Te jó ég -.-‘ Ha már történetet ír nem a vélemény a fontos? Mindek határt szabni? :D

    • De-de. Pont ez a volt a lényeg. Hogy addig nem tették fel az új fejezetet, amíg x hozzászólás nem érkezett.
     Na, erre mondom én, hogy ha az ember a letöltésszámért meg más véleményéért csinál valamit, akkor megette a fene.

 7. Az én blogom G-Portálon fut, és én maximálisan meg vagyok elégedve vele, mert nagyon könnyen testreszabható, a staff pedig a lehető legjobb a magyarok körében – egyszerre barátságosak, segítőkészek, és nagyon jófejek is, tartják a lépést a fiatalokkal. Szóval én csak ajánlani tudom a G-Portált blogoknak is. :D

 8. Azt hiszem elkiabáltam a Starszz-os dolgot :S Ma tettek keresztbe. Június 26-ig törölték a bejegyzéseket, képeket, e-maileket. Annyira felhúzott, hogy majdnem elsírtam magam. Még anyu is megdöbbent, pedig ő ellenzi a honlapszerkesztést…

  • Írj nekik fórumra, mert éppen szervercserék folynak, és másnál is volt a napokban, hogy eltűntek a legutóbbi frissítések. Fórumon hamarabb válaszolnak, és elvileg mindenkinek visszakerült minden utána.

 9. Nekem a mentegetés szembe se jutott, mondom minek, nem tűnhet el a oldal, de azt hiszem nem ártana egy-két fontos dolgot mentegetnem. Amúgy én is blogspotos vagyok és nagyon megszerettem. Számomra könnyű a kezelőfelülete, bár hozzátenném, szeretnék egy normális designet, de sajnos nem értek hozzá, így maradt a sima sablon, amiből válogatni lehet. :)

  • Bármi eltűnhet bármikor, a mentegetés nagyon fontos. Tényleg érdemes letölteni mondjuk hetente legalább az export fájlt – nem tart az semeddig, de ha baj van, mekkora királyság, hogy megvan az :)

 10. Sziasztok!
  Épp most érzek késztetést arra, hogy magasabb szintre emeljem a blogolás élményét, vagyis otthagyjam a G-portalt mint gyerekkorom “játszóterét” mert már nem érzem magamat a közösség részének. Talán kinőttem, bár ez relatív, mert fejben dőlt el az egész.
  Viszont nem tudom, hogy Blogspotot válasszam e, vagy a WordPress.com-ot.
  Blogspot személyre szabhatósága bejön, viszont a szerkesztőfelület nem. WordPress pedig fordítva, már ha az elindulást és az ingyenességet veszem alapul.

 11. Kedves Tibi!
  Segítséget szeretnék kérni Tőled, Tőletek. Egy kedves ismerősömtől kaptam ezt
  a linket, oldalt keresek. Hét évig voltam a TVN-en, nagyon szerettem, sok nehéz
  álmatlan éjszakán átsegített. A hét év alatt rengeteg képet szerkesztettem, aminek helyet keresnék. Másfél éve töröltettem az oldalt, rendesen bele is betegedtem.
  Egyetlen ember jött közénk, aki mindenki oldaláról, mindent átmásolt az övére.
  Két nap alatt kb 800 képemet másolta át, ekkor kezdett szakadozni nálam a cérna.
  Mindent visz válogatás nélkül, több száz bejegyzése van naponta, már az összes
  közösségi oldalt átmásolja a saját oldalára. A képekről a nevek lemaszatolva, belefirkálva és más néven találkozunk vele viszont. Egy ideje a durvábbnál durvább pornó jelent meg az oldalon, amit sajnos gyerekeink és unokáink minden nehézség nélkül nézhetnek. A számos panaszos levélre nem is válaszoltak.
  Segítsetek legyetek szívesek nekem egy új oldalt találni, ahol a fenti problémák
  miatt legalább a mentést tiltani lehet. Aki akarja úgyis le tudja menteni, de egy kicsit nehezíti az ilyen tömeges mentéseket. Előre is köszönöm a segítségeteket!

  • Sajnos ez elég kényes helyzet, nem is tudom mi lehetne a jó megoldás. Talán a szerverre kéne írni, ahol az illető közzé teszi a lopott képeket. Ott lehet jelezni, hogy lopott a tartalom és töröljék a teljes oldalt.

 12. Kedves Tibi!
  Köszönöm szépen, hogy válaszoltál. Nem találok másik helyet, a lapunk.hu
  még úgy is belekötött mindenbe, hogy fizettem is érte, pedig telefonon beszéltem velük előtte, hogy nagy térhelyre lenne szükségem, mi a teendő. Most elkezdtem
  a tvn-en kirakni a képeim, de egy blogtársamnak már megint levágta a képeiről a nevét. Sajnos én telefonon beszéltem velük régebben, de nem tesznek semmit.
  Két napra letiltották. Igaza van a fiatal embernek, más néven visszajön.
  Nekem nagyon hiányzik a blogírás, nem tudom mit csináljak.
  Éjszakákat nem alszok, szükségem lenne valamire, hogy elterelje
  a gondolataim. Találtam egy cikket, ami szerint, ha egy fehér lapot lefényképezek
  és kirakom automatikusan szerzői jog védi. Nem tudom nálunk van-e erre vonatkozóan valami törvény. Köszönöm, hogy válaszoltál!
  Eszter

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here