Főoldal Kritika és Értékelés FilmKritika Filmkritika: Rubinvörös (Rubinrot)

Filmkritika: Rubinvörös (Rubinrot)

6
Oszd meg!

Pár napja írtam kritikát Az időtlen szerelem trilógiáról (Rubinvörös – Zafírkék – Smaragdzöld), így elérkezettnek láttam az időt ahhoz, hogy megnézzem az első részről szóló filmet is. Idejét sem tudom, hogy mikor néztem utoljára német filmet, ráadásul az eredeti német hang is nagyon furcsa volt számomra, hiszen nem rajongok annyira a nyelvért. Olyan kettős volt az egész: német könyv, németül beszélnek de angol környezetben játszódik az egész. Picit az volt bennem, hogy “hol van a németekben a nemzeti büszkeség?“. Persze az is lehet, hogy csak én gondolkodom butaságokon, tudjátok, belőlem kitelik :)

rubinvoros film - 01

Azt vettem észre, hogy nagyon sokan kritizálták a filmet, többeknek nem jött be a feldolgozás. Az igazat megvallva nekem nem volt problémám a Rubinvörössel. Hűen követte a könyvet, csak néhol volt módosítás, de azokat is apróságnak éreztem. Persze, nem volt olyan magas a költségvetése, mint egy hollywoodi játékfilmnek, de ettől függetlenül a díszleteket, a ruhákat és minden mást szerintem elég hitelesen sikerült megoldani. Egyedül néhány speciális effekt lett gyenge, mint amikor a gróf csúnya dolgot csinál Gwennel – ennyi azonban bőven megbocsájtható, legalábbis szerintem.

rubinvoros film - 02

Ami a szereplőket illeti, nagyok ám az elvárások, pláne Gideon személyét illetően. Igazából kíváncsi vagyok arra, hogy ki lett volna az a választás, akinek hallatán nem fanyalgott volna senki? Jannis Niewöhner szerintem egész dögös volt, és színészileg sem láttam nála kifejezetten nagy problémákat. Úgy vélem egész jól vászonra vitte a karaktert, én elégedett voltam a játékával. Maria Ehrich esetében sem éreztem, hogy kilógna a lóláb, én megláttam abban a lányban Gwendolynt, és őszintén bízom abban, hogy ti is.

Értékelés: 9/10
Hm, nem is tudom mikor rég írtam ilyen rövid filmkritikát. A történetről nem nagyon tudok mit mondani, hiszen Az időtlen szerelem trilógia kritikámban minden patronomat ellőttem már. Ezek után mást nem is tehetek, minthogy megtekintésre ajánlom ezt a filmet mindenkinek.

rubinvoros film - 03

7129 <- Az összes oldalletöltés 2 <- A mai adatok

6 Hozzászólások

 1. Egyetértek a kritikával, jó film volt, élvezhető, érthető. A szereplők is tökéletesek voltak, bár Leslie karakterében kissé csalódtam, teljesen másképp képzeltem el – a könyv miatt -, de a film végére megbarátkoztam vele is. Gideon jó választás volt, nem tudom hol találtak volna még egy ilyen tehetséges fiút. Gwenny a filmben nem volt olyan idegesítő, mint a könyvben, szóval nálam ez már érdemel egy jó pontot.
  Tény, kissé furcsa volt, hogy egy német könyvről van szó, amit Angliában filmesítenek meg német nyelven… de vicces volt, ahogy az angol egy-két jelenetben felbukkant egy sms vagy jóslat formájában.
  A zenék kifejezetten tetszettek, bár azt kissé sajnálom, hogy csak egy énekesnőtől használtak fel hozzá dalokat.
  Nem tudom lesz-e folytatás, csak remélni tudom! :)

  • Most, hogy mondod, Leslie tényleg fura volt, de szerintem ez a váltás (mármint a bőrszínnél) nem olyan nagy dolog :)
   Hú, a zenék! Pedig meg akartam említeni őket, mert nekem is bejöttek, az viszont nem tűnt fel, hogy csak egy énekesnőtől származtak.

   • Nem a bőrszínére gondoltam első sorban, azzal nem volt különösebb bajom, a könyvben szőke és a szeplős, szóval én amolyan okos “barbiet” képzeltem el :) Először nekem se tűnt fel, de rákerestem az albumra és minden számot Sofi de la Torre énekel.

    • Olyan rég olvastam már a Rubinvöröst, hogy totál elfelejtettem hogyan ábrázolták Lesliet, így viszont egyetértek a véleményeddel :)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here