Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika The Goodwin Games – Kritika a sorozatról

The Goodwin Games – Kritika a sorozatról

0
Oszd meg!

Minden évben vannak olyan komédia sorozatok, amiket a csatornák valamiért szeretnek az idényen kívül, nyáron bemutatni, hogy biztosan megbukjon, és még véletlenül sem folytatódhasson. A FOX különösen kegyetlenül bánt a The Goodwin Games c. szitkomjával, hiszen az epizódok berendelését is lecsökkentette tizenháromról hétre, ráadásul hétfőnként ismétlések között rejtette el a szériát ahelyett, hogy berakta volna valamelyik premier tartalma után. Akármennyire is jó volt a sorozat, a FOX halálra ítélte, az pedig csak hab a tortán, hogy végig tartotta a kezdő nézettségét, ergó ha megkapta volna az esélyt, tudott volna bizonyítani is. Ilyenkor annyira tudom utálni a FOX-ot…

The Goodwin Games 01

A The Goodwin Games egy nagyszerű sorozat, azon komédiák közül való, amiket öröm nézni. Már tavaly tudtam, hogy ez nekem való lesz, és nem csak azért, mert az Így jártam anyátokkal kreátorai készítették el. Engem már a történet levett a lábamról. Adott három testvér, akik eltávolodtak egymástól. Henry Goodwin (Scott Foley) egy nagyképű sebész lett, aki mégis boldogtalan. Chloe (Becki Newton) színésznő akar lenni, de nincs sok tehetsége hozzá, Jimmy (T.J. Miller) pedig folyton börtönbe kerül a hülye stiklijei miatt. Apjuk, Benjamin Goodwin (Beau Bridges) videofelvételeket készít, amikkel közelebb hozhatja a gyerekeit, de persze ez játék is, hiszen a férfi huszonhárom millió dolláros vagyonát a halála után csak az egyik tesó örökölheti.

THE GOODWIN GAMES

Azt hihetnénk, hogy ezek után átmegy az egész egy őrületes hajszába, a tesók megutálják egymást, hisz’ mindenki a pénzre hajt. Szerencsére ez nem így volt, a sorozat szépen átalakult egy kellemes családi komédiává, ahol inkább a tesók magánéletére helyeződött a hangsúly. Röpke hét rész alatt sikerült jól bemutatni mindhárom főszereplőt, és elég érdekes háttérsztorikat is kitaláltak nekik. Természetesen a “Goodwin Játék” sem felejtődött el, de inkább egy mókás felütést kapott ezáltal a show, mintsem vérre ment volna a harc a pénzért. Sokaknak ez nem tetszett, hogy átment családi komédiába, de mivel szeretem a műfajt, ezért nekem pont így volt jó.

The Goodwin Games 04

Ami a karaktereket illeti, mint írtam, sikerült elég jól megírni őket. Öröm volt a Felicity-ben megszeretett Scott Foley-t komédiában látni, és hozzá kell tegyem, egész jól nyomta az ipart. Henry tipikus az a szereplő volt, aki részről-részre bontakozott ki egyre jobban, örömmel láttam volna még, hogy merre fejlődik tovább. Chloe Goodwin volt a kedvencem, úgy érzem a legjobb poénok is neki jutottak, de talán azárt látom így, mert imádom Becki Newtont, amióta csak megláttam az Ugly Betty-ben, jó lenne, ha kapna már valahol állandó szerepet – és nem egyévados kaszára gondolok. Ami Jimmy-t illeti, nem nagyon szerettem meg a karaktert, de elsősorban T.J. Miller miatt. Nagyon nem szimpi nekem az a színész, és szomorú vagyok, amiért Jake Lacy kiszállt a buliból. Mindettől függetlenül ez egy remek sorozat volt, bőven megérte az időmet.

The Goodwin Games Becki Newton

Értékelés: 8/10
Összesen hétszer húsz perc, annyi időt tesz ki, mint egy film. Azt ajánlom mindenkinek, hogy nézzen bele, különösen azok, akiknek van testvérük, vagy csak szeretik azokat a komédia sorozatokat, ahol a család is központi szerepet kap. Mivel ez is egy bukott sorozat, külön lezárást nem készítettek, de úgy érem a hetedik rész végén elvarrták a legfőbb szálakat. Természetesen nem derült ki, hogy ki kapta meg az örökséget, de a fejemben úgy él tovább a sorozat, hogy végül elosztották hárman egymás között, olyan testvériesen, ahogy azt kell. Egy szó, mint száz: essetek neki, mert érdemes.

The Goodwin Games 03

2288 <- Az összes oldalletöltés 2 <- A mai adatok

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here