Főoldal Érdekességek Érdekességek Élvezed egymásba fonódva a szürke ötven vaníliáját?

Élvezed egymásba fonódva a szürke ötven vaníliáját?

6
Oszd meg!

A Szürke ötven árnyalatának elsöprő sikere után sorra jelennek meg a New Adult könyvek, amik leginkább E.L. James regényére hajaznak stílusukban. Középpontban a szexualitás, a háttérben meghúzódhat egy-két mélyebb szál is, de a főszerep mégis az élvezeteké. Engem eddig hidegen hagytak az ilyen könyvek, de amióta a Könyvmolyképző Kiadó is beszállt a buliba úgy érzem ideje felkapnom a fejemet. Mivel minden könyv érdekel, amin vörös vagy arany pötty van, ezért a Dublin Street és az Easy A is a kívánságlistámra került, holott ha más kiadónál jelenik meg, nem is figyelek fel rájuk.

A poszt címében feltett kérdés azonban felétek irányul: “Élvezitek egymásba fonódva a szürke ötven vaníliáját?” Mit gondoltok a New Adult műfajról?

Ami engem illet, eddig tényleg kerültem ezeket a típusú regényeket. A Szürke ötven árnyalatát természetesen bepróbáltam. Körülbelül nyolcvan oldal, és úgy huszonkettő “megnyalta a szája szélét” után gond nélkül vittem vissza a könyvtárba. Viszont hiszek abban, hogy ebben a stílusban is léteznek minőségi könyvek, kérdés az, hogy melyek azok. Ha már a krimi műfajt messzire elkerülöm, talán érdemes lenne egy kirándulást tenni a “szexkönyveknek” titulált regények között, hiszen ha a Szingli Fejvadászt szerettem, holott az nyomozós, akkor vélhetően a New Adult könyvek között is van olyan, ami bejöhet. Ezért is érdekel annyira a véleményetek, hogy melyikkel érdemes kezdeni. Easy A? Dublin Street? Netán Szakítópróba?

easy8

6 Hozzászólások

  1. Éppen most fejeztem be a Szakítópróbát. :)) Szerintem azzal érdemes kezdeni,mert kicsit lazább a történet ,mint a másik kettőnél :)) és szerintem ezzel a könyvvel rátudsz hangolódni a többire:))

  2. Én a Dublin Street-et nem mondanám szexkönyvnek, van benne egy-két pikáns rész, de nem azon van a hangsúly, legalábbis a Szürkéhez képest, mert ott szinte mindig dugtak. A Szakítópróbát most olvasom, szóval abban még nem tudok teljes körű véleményt alkotni.

  3. Mondjuk én elvoltam a Szürkével, bár tagadhatatlan, hogy nem az első 80 oldala az, ami megadja a sorozat alaphangulatát, hanem úgy kábé a 150. oldalon kezdődik az, amitől adult lesz a könyv. Én azért azt gondolom, hogy a benne szereplő erotika mennyisége ellenére van benne személyiségfejlődés és érdekes végigkövetni, ahogyan maga a kapcsolat fejlődik, hogyan adnak fel magukból a felek egy-egy kicsit, hogy összecsiszolódjanak a másikkal. Persze nem akarom azt mondani, mennyire kimagasló sajátságai vannak a könyvnek, de azért én szerettem a sorozatot.

    A Dublin Street-et épp a napokban olvastam, és egyet értek Ágival, igazából az simán 16-os karikás könyv max, nincs benne semmi extra. Néhány szexjelenet, és ennyi. Ettől függetlenül szerethető az a könyv is, bár én a főszereplő lány bizonyos döntésével, a dolgokhoz való hozzáállásával nehezen tudok azonosulni.

    Azt sem mondanám, hogy akkor most ész nélkül előre vetném bele magam ebbe a típusú irodalomba, mert a Crossfire sorozat speciel nem vonz, meg a Gyönyörű rohadék/idegen sem annyira, de bevallom, amikor tegnap rátaláltam az Engedelmesség naplójának ajánlójára, elgondolkodtam, hogy azt be fogom szerezni. Viszont pénzbe kerül, úgyhogy nem kapkodok vele ;)

    • Azt már én is hallottam, hogy több lelki folyamat is lejátszódott a Szürke többi kötetében, de a sok szexen túl nem láttam benne mást, és nem akaródzik folytatni. Megnézem majd filmen :D

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here