Szalamandra: Carmen Villobos életrajza

  7
  Oszd meg!

  Carmen Villalobos már régóta nem ismeretlen a hazai telenovella rajongók számára. A Szerelempiac egy apróbb szerepe után főhősként tündökölt a Csajok szilikon, ez lesz a paradicsom című novellában, ahol egy ártatlan, fiatal lányt alakított, aki végül luxus prostitutált lesz. Ezt követően a fem3 műsorán tűnt fel a Szívek iskolája főszerepében, ahol belecsöppent a gazdag, amerikai tinik nem hétköznapi életébe. Újabban pedig az RTLII nézőit varázsolta el, a Szalamandra című, egyáltalán nem hétköznapi sorozatában. A szépsége vitathatatlan, akárcsak a tehetsége, de mégis, miképp lett ez a bájos kolumbiai lány a teleregények egyik legnagyobb csillagává vált az évek során.

  CATALINA ROSADO 0027

  A színésznő 1983-ban született, Kolumbia egyik legnagyobb városában, Barranquillában. Szerető családi háttér vette őt körül, és a mai napig jó kapcsolatot ápol velük, ez pedig abban is megnyilvánul, hogy igyekszik minden vasárnap otthon ebédelni. „A családom mindenek felett áll. Ez egy olyan dolog, amit óvni kell” – mondta az újságírók kérdésére. Kislánykorában a tehetségére hamar fény derült, és azon szerencsések egyike volt, akik élni is tudtak adottságaikkal. Elsőként a Club10 nevű műsorban tűnt fel, majd pár év kihagyás után átnyargalt a telenovellák világába.

  Carmen Villalobos szivek iskolaja

  2005-től kezdett az amerikai gyártó, a Telemundo novelláiban szerepelni, ahol olyan apróbb karakterek, mint a La Tormenta Trinidadja, vagy a Szerelempiac Beatrize után 2008-ban megkapta élete első főszerepét, a hazánkban is bemutatott Csajok, szilikon, ez lesz a paradicsom című telenovellában. Itt Catalina karakterét alakította, aki sokat szenved a szegénység és az apró mellmérete miatt, ezért végül barátai unszolására luxus prostituált lesz belőle, és belecsöppen a kolumbiai drogmaffia veszélyes világába. „Hatalmas felelősség volt, de mivel a történet ennyire jól megvolt írva, ilyen fényűző szereposztással és jó rendezéssel, valójában csak annyit kellett tennem, hogy a legjobbat adjam magamból.” – nyilatkozta a színésznő, majd hozzáfűzte, – „Catalina nagyon árnyalt személyiség, aki rengeteget változik. Általában a televízióban a karakterek egyszerűen jók vagy rosszak, de ebben az esetben más területeket is érintünk. Ezek valós személyiségű emberek, átlagosak és, mint színész sok mindent kipróbálhatsz velük. Számomra áldás volt eljátszani egy ilyen szerepet.” Később a Szívek iskolája című telenovellában tűnt fel, majd a Telemundo Ojo Por Ojo – Szemet szemért alkotásában láthattuk őt.

  ojo por ojo carmen villalobos

  2012-ben kapta meg a Szalamandra címszerepét, ahol Lola Volcánt alakítja. Ez a novella egy kifacsart Hamupipőke történet, ahol a központi szerelmespár már az első résztől ismerik egymást, és ahol Carmen a vad, megszelidíthetetlen Lola, aki végül börtönben végzi, mert a szerelme apja odazáratta, hogy megszabadítsa őt a fiától. A szerepéről így mesélt: „Ő nem egy olyan női főszereplő, akiket megszokhattunk. Ő egy harcos nő, élethű, az orrában piercinggel, a hajában festett tincsek, a tetoválása, no meg a kötözködő stílusa miatt. Ő nem egy átlagos, tipikus hősnő”. A Szalamandra bár nem ért el kiemelt sikereket nézettség terén, de Carmen megnyerte a Premios Telemundo közönségszavazatának a díját, de korábban a rangos Premio ACE díjat is magáénak tudhatta. A rajongók egyébiránt azért szerették annyira a Szalamandrát, mert remek volt a kémia a főhősök között. Erről, és Carmenről a partnere, Jencarlos Canela így nyilatkozott: „Azonkívül, hogy nagyon jól megértjük egymást az igazi életben, Ő egy nagyon okos nő, szép külsőben és belsőben is. Carmen egy nő, aki nagyon szereti a munkáját, és ezért létezik ez a kémia, ami látszik a képernyőn.

  mi corazon insiste - Carmen Villalobos - Jencarlos Canela

  A szép színésznő egyébiránt már 2008 óta él boldog párkapcsolatban, párja Juan Sebastian Caicedo, szintén színész, és szerelmespárt alakítottak a Szívek iskolájában is. A sajtó azonban gyakran nekik esik, és olyan információkat is közöl róluk, amik nem valósak. Erről így fakadt ki Villalobos: „Elszomorít, hogy a sajtó olyan információkat használ, amikről semmit sem tud. Sebastiannal nagyon jól megvagyunk. A „Nadie es eterno en el mundo” forgatásán ismerkedtünk meg, addigra már véget ért az előző kapcsolata és én is sokat hezitáltam.” Az igazság azonban az, hogy Carmen és Juan Sebastian köszönik, jól elvannak, Carmen pedig most, karrierje és magánélete csúcsán van, a színésznő rajongói pedig örülhetnek, mert úgy tűnik, hamarosan egy újabb telenovellában csodálhatják meg őt.

  Juan Sebastian Caicedo

  SZÓLJ HOZZÁ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here