Főoldal Kritika és Értékelés Pilot Twisted – Kritika a Pilotról

Twisted – Kritika a Pilotról

3
Oszd meg!

Nem sokkal az márciusi “sneak-peak premier” után láttam a Twisted pilotját, és már akkor írni akartam róla nektek, de nem tett már mély benyomást, szóval valahogy mindig elfelejtődött. Nem nagy szám ez a sorozat, a pilot alapján legalábbis nem tűnik nagy dobásnak. Az amerikai nézettsége is engem igazol, ugyanis eléggé hektikusan teljesít, és vélhetően kasza lesz a sorsa. A legszomorúbb az egészben amúgy az, hogy érdekes alaptémát boncolgat, amit akár jól is ki lehetne fejteni, ha más csatornán futna a széria. Ez az ABC Family, a középpontban egy gyilkossági rejtély van, a Pretty Little Liars óta pedig tudjuk, hogy az rossz ómen. No de miről is szól pontosan ez a sorozat?

Twisted 01

Danny most szabadult a javítóból, ahová azért került, mert megölte a nénikéjét. A srác visszaköltözik a kisvárosba, és gimibe jár, de ennek nem örülnek az emberek, akik tünetnek és félnek Dannytől, akit “Socio”-nak neveznek el. Danny rögtön felvenné a kapcsolatot kér korábbi legjobb barátjával. Jo azóta magának való lány lett, Lacey pedig nagyon menő, de mindkettejüket megviselte a tragédia és a meghurcoltatás. Nem sokkal Danny visszatérése után megölnek egy diáklányt, a gyanú pedig ugyan ki másra is terelődhetne… Kicsit úgy érzem, mintha megpróbálták volna lemásolni a Pretty Little Liarst, és nem jöttek volna rá, hogy mennyire rossz úton járnak. A Twisted pilotjára nagyon passzol a “középszer” jelző, hiszen logikusan visszagondolva akár még érdekes is lehet a folytatás.

Twisted 02

Néhány karakter szimpatikus, Danny anyja, Karen (Denise Richards) például egész jó, ahogy Jo is szimpatikus lett. Érdekes lehet maga a folyamat, ahogy Socio megpróbál szocializálódni, azonban az, hogy ki ölte meg a nénikéjét, tényleg ő volt-e és miért, hát nem igazán érdekel. A pilot végén volt egy rejtélyes utalás arra, hogy a diáklány halálában Danny keze is benne lehetett, de valahogy az sem izgat különösebben. Mint a bevezetőben is írtam, ez az ABC Family, szóval ha valami csoda folytán kap még egy esélyt a bizonyításra télen, akkor úgy érzem elmennek a rejtély irányába, feltesznek még több kérdést, miközben nem használják ki a karaktereket. Ismétlem, ez csak az én tippem, és az is lehet, hogy a folytatás jobb lett. Ó, és miért mondja Avan Jogiára mindenki azt, hogy dögös? Szerintem Grey Damon sokkal üdítőbb látvány.

Értékelés: 5/10
Amint lesz felirat, valószínűleg felveszem majd az őszi daralistámba, de azon se lepődnék meg, ha pár epizód után elkaszálnám majd, csakúgy, mint a The Lying Game-et.

Twisted 03

2068 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

3 Hozzászólások

  1. Szerintem egész jó kis sorozat, így nyáron. Bár vannak fura húzások benne és persze tinidráma is nem is kevés, de elmegy a rejtély mellett. Szóval, csak ajánlani tudom.

  2. Nem rossz, én is elnézegetem amúgy, a tegnapi, legújabb még nem láttam. Azért kíváncsi vagyok, hogy Danny ölt-e anno és, hogy ki is miért ölte meg a csajt.
    Van hozzá felirat, én is úgy nézem, opensubtitles.org-on :) vagyis ott a másodikhoz nincs (a többihez igen), de ahhoz meg van feliratok.infon-n :) szóval lényeg h van : )

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here