Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Teen Wolf 3×05 – Frayed

Teen Wolf 3×05 – Frayed

4
Oszd meg!

Ez volt a harmadik évad legjobb, és egyben legrosszabb része eddig. Fura ez a kettősség, de úgy érzem a mérleg nyelve a “legjobb” felé billen majd. Eddig hiányoltam azt, hogy végre történjen is valami. Itt most történtek dolgok, mozgalmas epizód volt, de az utolsó másodpercekkel elérték azt, hogy mégse számítson sokat. Ettől függetlenül elégedett voltam, mert ez a Teen Wolf epizód bőven visszaidézte a régi évadok színvonalát. Spoileresen folytatom a kép alatt.

Allison Scott

Ettől függetlenül nagyon nem csípem azt, amikor ilyen szerkezettel fut egy epizód. Ami a leginkább zavart, azok a visszaemlékezések, mert annyira furán jöttek, sokszor nem időrendben, és ez teljesen megzavart. Valószínűleg azt akarták ezzel a történetelmesélési módszerrel elérni, hogy költséghatékonyabb legyen a rész elkészítése, mert így nem feltétlenül kellett teljes egészében megmutatni a csatát. Így viszont olyan kiherélt lett az egész. Miközben néztem, valahogy eszembe jutott az is, hogy ennek az egésznek semmi értelme. A vak démonfarkas úgyse öli meg Scottot, mert ki akarja várni, mi lesz belőle. Vélhetően Dereket se akarta megölni, meg mást se, csak a dominanciáját akarta felmutatni. Viszont már részek óta ugyanazt teszi, így az egésznek se füle, se farka nem volt, max annyiban, hogy egy picit aggódtunk azért, Derek túléli-e. Tegyük hozzá, elég egyértelmű volt, hogy nem ölik meg a rajongók egyik legnagyobb kedvencét.

Scott Stiles

Fura amúgy ez az alfa falka, leginkább azért, mert a vak trotty simán kinyírta a legyengült tagot, gondolom így szívta magába az erejét. Azt hiszem a folytatás szempontjából ez lehetett az egyik leglényegesebb motívum, mert a csaj sikításából úgy érzem, bosszút fog majd állni ő ezért a tettért, és ki tudja, idővel talán az összes vérfarkas a vak pasi ellen fordul majd. Amit még mindenképp ki akarok emelni, az Scott. Többször változott a szeme színe, ezzel elég egyértelműen utaltak arra, hogy ő a vezető, utóbbit bizonyította az Isaac felordítással is. Szépen építik Scott karakterét, és ez így van rendjén.

Aiden Lydia Teen Wolf

Ó, drága ikrek. Még mindig oda meg vissza vagyok tőlük. Aiden és Lydia óriásiak voltak, leginkább az, amikor Lydia helyreutasította a srácot. “Minek nézel te engem, apácának?” hát azon sírva röhögtem. Viszont már annyira unom, hogy Jeff Davis olyan keveset mutat az Ethan és Danny párosból. Több jelenetet kérnék szépen. Szívesen visszatekerem hatszor azokat a 30 másodperceket, de örülnék, ha többször tekerhetnék ám vissza. A szerelmi részeket egyébként most kivételesen jól kezelték, a Scott és Allison közötti beszélgetés és a harc-féleség annyira megacuki volt, azt is visszatekertem párszor. És tudom, kitértem már rá nemegyszer, de továbbra is imádom a sorozat humorát. Többet nevetek egy Teen Wolf részen, mint egy komédia sorozat fél évada alatt.

Értékelés: 8/10
Habár nem volt sok értelme ennek a résznek, de ismét voltak benne olyan részletek, amik akár pozitívan felépíthetik a folytatást. Természetesen kíváncsian várom a jövőhetet, és másban sem reménykedem, csak abban, hogy minél többet legyenek benne az ikrek. De persze annak is örülnék, ha kiderülne végre egy-két dolog Lydiáról is :)

EThan Danny Teen Wolf

4 Hozzászólások

  1. Teljesen egyetértek :) bár, a vak pasi néha a frászt hozza rá. Viszont az az sms-es buszos rész nagyon jó volt. :DD Abban a pillanatban Scott sérülése nem is érdekelt. Illetve a többi buszos jelenet is jó volt….. :))))

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here