Trónok Harca – Kritika a harmadik évadról

  12
  Oszd meg!

  Akkor most nekem is bő egy évet kell várnom a folytatásra? Nem mondom, hogy bele fogok pusztulni a várakozásba, mert annyira azért nem szerettem meg ezt a sorozatot, de kétségkívül rá fogom vetni magam az új szinkronos részekre 2014 tavaszán. Sokan szidták amúgy a harmadik évadot, de bevallom őszintén, nekem eddig ez tetszett a legjobban. Nem a durva 3×09 miatt, hanem azért, mert az egész szezon karakterizálásra ment el, azt pedig én imádom. Tele van ez a sorozat jobbnál-jobb szereplőkkel, és most voltak olyan drágák, hogy majd’ egy teljes évadot áldoztak arra, hogy minél jobban megismerhessem őket. Számomra ez bizony pozitív dolog volt, még úgy is, ha leült a cselekmény, és már egyre kevésbé érdekel az, ki ül a vastrónra a végén. Spoileresen folytatom a kép alatt.

  Emilia Clarke Tronok Harca

  A karakterek építése mellett azért felvázolták a későbbi szálakat is. Úgy érzem a harc a trónért a folytatásban talán nem kap majd akkora szerepet, hiszen “Jön a tél”, és megindulnak a zombik északról. Mázli, hogy Daenerys-nek addigra felnőnek majd a sárkányai, és van már több tízezer katonája is. A trón elfoglalása pedig szerintem egyértelmű, Dany simán kitúrja majd a Lannistereket Királyvárból, és az érdekes dolog, a zombi harc úgy érzem akkor kezdődik majd el. Persze ez csak spekuláció, mivel a könyveket nem olvastam, így csak írópalánta fejjel próbálom kikövetkeztetni azt, hogy merre viszi majd a mester a szálakat. Hm, most, hogy gondolkodom rajta egyre kíváncsibb vagyok a folytatásra.

  Joffrey Baratheon Game of Thrones

  Már régóta le akartam ezt írni, de én nem értem miért nevezi mindenki olyan gonosznak szerencsétlen Joffrey Baratheont. Szerintem Joffrey abszolút nem olyan szenya, mint amilyennek a neten beállították. Azt hittem valami “hű, behalok, de gonosz” karakter lesz majd, erre azt vettem észre, hogy nem jobb, de nem is rosszabb, mint a nagyapja, vagy az északi barbár aki a gyerekeit ejti teherbe, vagy az a nyomoronc, aki megölette Rob Starkot meg a menő anyját. Oké, Joffrey megöletett pár gyereket és élvezettel kínozta a prostikat, de a Trónok harca világában csináltak már ettől durvább dolgokat is más karakterek. Vagy Joffreytól ez azért lenne ennyire durva, mert olyan feje van, mint egy gyereknek?

  Rob Stark tronok harca

  A harmadik évad kilencedik része egyébként zseniális lett. Sejtettem én, hogy valakit megölnek majd benne, de nem számítottam a több főszereplő elhullására. Rob Stark halála nem viselt annyira meg, a nejéé sem, de amikor Anyu Starkot megölték, hát ott majdnem elbőgtem magam. Annyira szerettem azt a nőt, Catelyn Stark egy zseniális karakter volt, és úgy hiszem, nélküle üresebb lesz a folytatás. Az a jelenet, amikor szerencsétlen Arya olyan közel került az anyukájához, aztán huss, menekülnie kellett, hát nagyon szomorú volt. A Stark gyerekeket amúgy nagyon jól ábrázolják, megszerettem az összeset, és nem tudok dönteni azon, hogy Arya vagy Sansa a nagyobb kedvencem. Remélem a közeljövőben utóbbi is nagyobb történetekhez jut, szeretném őt minden részben legalább tíz percig látni.

  Sansa Stark Tronok harca

  Értékelés: 9/10
  Most úgy érzem mindent leírtam, amit szerettem volna, de biztos vagyok abban, hogy ha pár óra múlva visszanézem ezt a kritikát, akkor észhez kapok, mert “hű, mennyi mindent kihagytam“. Ez van akkor, ha egy olyan sorozatot néz az ember, aminek van vagy húsz főszereplője, akikből tizenhat olyan karakter, akik mind megérdemelnének egy spin-off sorozatot. Szóval, nem is tehetek mást, minthogy mindenkit arra bíztassak, ha valamiért kimaradt volna az életéből a Trónok harca, akkor pótoljátok bátran. Ajánlom hozzá a magyar szinkront, ami szerintem zseniális lett. (Kovács Nóra sikításától még mindig kiver a víz. R.I.P. Catelyn Stark).

  Catelyn Stark Tronok harca

  SZÓLJ HOZZÁ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here