Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Napjaink legjobb drámája kétségkívül a Scandal

Napjaink legjobb drámája kétségkívül a Scandal

2
Oszd meg!

Tavaly nyáron, amikor egy nap alatt ledaráltam a Scandal teljes első évadát (csak hét rész volt), még nem sejtettem azt, hogy a második évad ennyire jó is lehet. Márpedig Shonda Rhimes megcsinálta, a Scandal folytatása pedig minden kétséget kizárólag a legjobb szórakozást nyújtotta számomra a 2012/13-as amerikai tévés évad országos dráma sorozatai közül. (Oké, a The Good Wife még szépíthet). Egyszerűen varázslatos volt az a frenetikus szórakoztatás, amit a Scandal második évada képviselt. Minden egyes része izgalmas volt, a főszálat tökéletesen vezették végig, ráadásul annyi WTF pillanattal töltötték meg az egészet, amit gyönyörű volt nézni.

Scandal 01

Persze Shonda Rhimes sorozat, így a szerelmi kapcsolatok fontossága is kiemelt jelentőséggel bírt. Mégis, én úgy érzem ezt a részét is a lehető legjobban sikerült megoldaniuk. Olivia és Fitz elnök viszonyát az évadzáróban Cyrus Rómeó és Júlia szerelméhez hasonlította, és csak ekkor döbbentem rá, hogy mennyire igaza van, de szerencsére itt nem halt meg senki. Amiért még külön imádom ezt a sorozatot az, hogy nincsen benne felesleges szereplő. Még az olyan jelentéktelennek tűnő karakterek is, mint Quinn vagy David Rosen is olyan jelentőséggel bírnak, hogy azt öröm nézni. Ráadásul sikerült annyira király karaktereket megalkotniuk, amilyeneket ritkán látni a televízióban. Gondolok itt például a First Ladyre, hát imádtam minden egyes megmozdulását és állandóan meg tudott lepni, de folytathatnám még a sort ezerrel.

Scandal 02

Az évadot Rhimes gyönyörűen ketté osztotta, az évad első feléről már ömlengtem nektek egy kritikában. Ami igazán tetszett, hogy az ott felvázolt problémákat nem temette el, tovább vitte a második felére is, sőt, olyan szinten sikerült összekapcsolni a történéseket, hogy azon egy másodpercre sem tudtam unatkozni. Szerencsére nem csak a sztori csap oda, hanem a színészi játék is. Kerry Washingtont egyszerűen imádom a szerepében, annyira jól hozza Olívia karakterét. Nemsokára kihirdetik az Emmy díj jelöltjeit, és nagyon szomorú leszek, ha nem kap jelölést a főbb kategóriákban. Láttam már a Trónok harcát is, belenéztem a legtöbb országos sorozatba ebben az évadban, és sehol nem találkoztam olyan szintű minőséggel, mint a Scandal esetében. Fontosnak tartom elmondani azt is, hogy szinkronosan követem a sorozatot, és eléggé bejön a magyar verzió. Egyesül Jake (Scott Foley) magyarhangjától vert ki a frász, de idővel megszoktam azt is. Szóval, ha valami nagyon jót akartok nézni, ajánlom a Scandalt, mert szerintem ezt a sorozatot csak szeretni lehet. Spoileresen folytatom a kép alatt.

Scandal 04

Az évadzárót nemrég láttam, de még mindig nem jutok szóhoz. A b613 egyre nagyobb szerephez jut, kikerült a netre Olvia és Fitz szexvideója, én pedig már most kaparom a falat a folytatásért. Az meg már csak hab a tortán, hogy Olivia apja a b613 főnöke, ebből még érdekesebb és izgalmasabb lesz az egész. Tök jól felvezették az új karaktereket is, és már most csápolok, hogy Scott Foley állandó szereplő lesz a harmadik évadban is, mert nagyon megszerettem Jake-et. Az évadban nagyon jól kezelték a választási csalás ügyét, David Rosen húzása a végén zseniális volt. Akin viszont nagyon meglepődtem, az Quinn, annyira élvezte a kínzást, és hű, teljesen ledöbbentem, háromszor vissza is tekertem, hogy jól lássam a reakcióit. Szóval, oda meg vissza voltam a lányban végbement változások után. Ez így tökéletes. El sem tudom képzelni hogy akarják, vagy fogják-e tudni mindezt fokozni a harmadik évad során. Akárhogyis, a maximális bizalmamat élvezi ez a sorozat.

Értékelés: 10/10
Máshogy nem is lehet. Ez a legjobb dráma amihez szerencsém volt ebben a szegényes évadban, amikor több sorozat is minőség-minimumot produkált. Nagyon remélem, hogy a Scandal tartani fogja ezt a frenetikus szintet, amit elért.

Scandal 05

2101 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

2 Hozzászólások

 1. Most fejeztem be a 2. évadot és tényleg nagyon jó és nagy kedvenc lett nálam. Viszont azzal nem értek egyet, hogy csak szeretni lehet, mert Kerry stílusa elég egyedi, én is nehezen szoktam meg. Ma néztem az évadzárót, de az Olivia Fitz videó kikerülése nem rémlik.Az egyetlen videó, amire emlékszem, az a Jake-Olivia felvétel, amit Cyrus mutatott meg Fitznek.
  Nagyon kíváncsi vagyok merre viszik a sztorit ezután, kicsit tartok tőle, hogy nem fog tudni ilyen pörgős maradni.

  • Olyan jó ezt hallani, hogy rajtam kívül mások is szeretik a sorozatot. Tényleg hiszem, hogy magasan ez a legjobb a mezőnyből (A The Good Wife mellett).

   Kerry stílusával kapcsolatban igazad van, végül is, mindenkinek más a szimpatikus.

   SPOILER: Az évadzáró cliffhangere volt a videó kikerülése, amin Olivia és Fitz szeretkezik. Remélem jól emlékszem :)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here