Főoldal Érdekességek Interjú Jay Ryan interjú – Fordította: Zsanie

Jay Ryan interjú – Fordította: Zsanie

0
Oszd meg!

Mindenki ismerni Walt Disney egyik legszebb meséjét, a Szépség és a Szörnyeteg című rajzfilmet. Amerika is felfigyelt a rá, és mivel alapból is az utóbbi időben sok film és sorozat készül mesékre alapozva, így nem is volt kérdés, hogy a Beauty and the Beast lehet a CW legújabb sikersorozata. Jay Ryan, aki a Szörnyeteget alakítja, megosztott pár titkot a történet követőivel. Az interjúból kiderül Jay véleménye arról, hogy sokan nem tartják őt megfelelő választásnak a szörnyeteg szerepére, méghozzá a megnyerő külseje miatt.

Jay Ryan 001

– Honnan jött ez a szerep?
Ez volt az első évad, hogy nem akartam újonc sorozatban szerepelni.  Egy minisorozatot forgattam a BBC-nek, Top of the Lake a címe és Jane Campion készítette, aki egy őslakos új zélandi, és híres filmrendező.

– Kellett Kristin Kreukkel felolvasó próbát csinálni, hogy megnézzék megvan-e a kémia?
Igen. Áthoztak Los Angelesbe egy napra.  Csak ennyi időm volt, mielőtt vissza kellett mennem Új-Zélandra forgatni. Szóval, átrepültem és leszálltam a gépről. Bementem, és találkoztam mindenkivel, majd Kistinnel csináltunk egy felolvasást. Abban az időben még azt sem tudtam, hogy Kristin része a sorozatnak. Azt mondták, “Nagyszerű, egy órán belül megtudod, ha megkaptad a szerepet.”  Azt hittem jól csináltam, de valójában csak összevissza beszéltem, mert annyira fáradt voltam. Szóval visszavezettem Los Angelesbe a repülőhöz és nem is hallottam semmit ezután. Amint leszállt a gépem, kaptam egy hívást, amiben azt mondták „Szállj vissza a repülőre!”.  Szóval vissza kellett repülnöm Los Angelesbe, hogy csinálhassunk egy próba felolvasást, hogy megnézzük milyen a kémia Kristin és köztem. Mivel a hajam le volt borotválva, a stúdió rám adott egy parókát a felolvasópróbához. Nagy és szürke volt, úgy nézett ki, mintha sörény lenne a fejemen. Szóval így találkoztam Krisinnel. Szerencsére meg volt köztünk a kémia, még úgy is, hogy rajtam volt az a hülye paróka. Nagyon jól működtünk együtt. És aztán két héttel később megkaptam a szerepet.

cat and vincent beauty and the beast

– Milyen Kristin Kreukkel dolgozni?
Nagyon jól összedolgozunk.  Amit imádok benne, hogy nyolc évet töltött egy nagy sorozatban, a Smallville-ben, ami a világ minden táján ismert, és ő olyan csaj, akivel jó együtt lógni. Nem érdekli, hogy mit mondanak, vagy mit gondolnak róla. Ez az, amit szeretek benne, hogy önmagam lehetek mellette.

– Milyen volt a folyamat, amely során kitaláltátok, hogyan nézzen ki a Szörnyeteg?
Ez egy hosszú folyamat, ami még mindig tart. Az első részben úgy gondoltuk, hogy a kevesebb, több. Nem akartunk túl sokat mutatni a Szörnyetegből, hogy hogyan néz ki. Azt akartuk, hogy igazinak és félelmetesnek tűnjön. Az első részben csak részleteket és árnyékokat láttunk belőle, és ez mind Catherine szemszögéből volt, szóval ez elég homályos volt. Azt hiszem, ahogy a sorozat halad előre, egyre többet fogunk felfedni belőle, hogy hogyan néz ki, hogyan mozog, a DNS változás milyen hatással volt rá, és milyen állati tulajdonságai vannak.  Nem akartuk, hogy túl pókemberes legyen, vagy hasonlítson bármelyik másik szuperhősre. Ő egy amolyan anti-szuperhős. Nem szereti azt, amivé vált, de talált rá módot, hogy jót cselekedjen, hogy segítsen az embereknek a szuperhős képességeivel. Kinézetre egy vámpír és egy vérfarkas keveréke.  Nagyon állatias az orra, a fogai és a szeme. Sokat játszunk az állati érzékeivel. Nagyon messzire ellát, mint egy sas. Van egy ilyen mindenható ereje, mint egy rinocérosznak. Erős a szaglása. Amikor az emberi alakjában van, meg kell tanulnia, hogy mi befolyásolja. Sokféle dologgal lehet játszani.

– Mennyi ideig tart feltenni a teljes sminket?
Négy óráig tart és két sminkmester csinálja. Egy óráig tart leszedni. És ez csak az arc és a nyak. Nem festjük be a ruha alatti részeket. Vincentnek van egy hatalmas sebhelye. Van egy rész, amiben levetkőzik, ott több sebhely kell, a teste minden részére, megmutatni, hogy milyen őrültek ezek a szörnyetegek, hogy lássák mennyire el tudják veszteni az irányítást. Valamint beszéltünk még a kezéről, mert ahogy  öl és harcol, az nagyon vérfarkasos.

jay ryan beast

– Ki tudsz kapcsolni, miközben a sminkedet teszik fel?
Kikapcsolok, de meg kell ismernem a sminkmestereket, mert sok időt töltök velük.  Mindig elmondom, hogy hogyan akarok kinézni. És ha készen van, megmondom, hogy „Ez a szín nem jó.”, szóval rávezetem őket, hogy szerintem mi az, ami működne.  Sok ember van, aki megmondja a véleményét. De nehéz megtalálni a megfelelőt, mert nagyon jónak kell lennie.  Ez nem Ron Perlman oroszlán. Nem is valami Disney-dolog.  Ez egy új szörnyeteg, és egy gyilkoló gépezet. Megtalálni, hogy mi a jó, kihívás lesz.

– Ideges voltál amiatt, hogy ugyanazokat a neveket használjátok, mint a Ron Perlman/Linda Hamilton sorozatban?
Tudod, nagyon tetszik, hogy megtartották a karakterek nevét Catherine-nek és Vincentnek, mert így beleillik a modern világba, ahol élünk. Szerintem ez egy jó ötlet.  Megcsináljuk a Szépség és a Szörnyeteget egy új generációnak, de át akartunk venni elemeket az eredeti történetből. Át akartuk venni a romantikus részeket is. Az, hogy a nevük Catherine és Vincent lett, nagyon romantikus. Ez meghozta a nosztalgiát. Tudom, hogy az eredeti rajongók talán dühösek lesznek, ők nem szeretik az átdolgozást, amit mi csinálunk, mert ugyanazokat a neveket használjuk, ami nekik már elég.  Megmaradtak a keresztnevek, de megváltoztattuk a vezetékneveket. Számomra ez egy ikonikus karakter, amit játszok, de az enyém egy saját verzió, és nagyon különböző. Ha Peter lenne a neve, vagy valami más, nem lenne az az érzés, hogy van köztük kapcsolat. Szóval, tetszik, hogy megtartották a neveket.

Jay Ryan in Beauty and the Beast Episode 1.05

– Ez a szerep sok fizikai munkát igényel tőled? Sok mutatványt kell csinálnod?
Igen, mert lövöldözés van benne, és ezek nehéz mozdulatok. De kaptam fizikai kiképzést, szóval imádom a fizikai részét a szörnyetegnek.  Nagyon  különleges, ahogy a szörnyeteg mozog.  Az új rendezőnk, Rick Bota nagyon jó a természetfölötti szörnyekben, és Ő forgatta azokat a remek dolgokat.  A 80-as években csinálta.  Megtanulta, hogyan világosítsa meg a szörnyeket, az arcukat, és hogyan tűnjön a smink igazinak és groteszknek. Nagyon benne van ebben a műfajban. Vezetékeket használ, hogy megmutassa, milyen messzire tud a Szörnyeteg ugrani, és hogy milyen egyedülállóan mozog.   Mókás lesz. Remélhetőleg nem fogok megsérülni.

– Érzel nyomást amiatt, hogy a vezéralakja vagy egy ilyen nagy sorozatnak, az arcod ott van a posztereken és a hirdetőtáblákon?
Nem érzek semmilyen nyomást. Azért, mert én annyira nem vagyok része ennek a hollywoodi forgatagnak, nem is gondolok erre. Ez mind a munkáról szól. Én csak meg akarom csinálni a sorozatot. Habár, ők ezt értékesítik.  Ez az ő termékük.  Eladják.  Része vagyok ennek a terméknek, és én azt teszem, amit tenni akarok. Ez az egész „Oh, túl jól nézel ki, hogy szörnyeteget játsz.” Persze, ezt mondták a szereplőválogatás után, de nagyon azon voltam, hogy olyan legyek, mint egy szörnyeteg.  Számomra a szörnyeteg belül van. Ez nem fizikai dolog. Ez a démonról szól, aki benne lakozik. Ez pont az ellenkezője az átlagos szörnyetegnek.  Nem tudjátok, hogy ki a szörnyeteg. A legjobb kinézetű ember is lehet sorozatgyilkos, vagy hasonló.  Ők sokkal veszélyesebbek számomra.

– Eredetileg mi kezdett el érdekelni a színészetben? Volt valami, amit mindig is meg akartál tenni?
Nagyon hiperaktív gyerek voltam és a szüleim nem tudták, mit kezdjenek velem. A szüleim nem művészek. Ők sima, normális emberek. Nem értik a szórakoztatás világát. Azt hiszik ez valami mentális dolog. Fogalmuk sincs, mit csinálok én Amerikában. Azt gondolják, a fiuk megőrült. Azt hiszem ez is erőt adott nekem.  Már fiatal koromban beírattak egy színházba, és én imádtam különböző emberek alakjait felvenni. Kényelmesebbnek éreztem más embereket nézni, mint önmagamnak lenni, amikor gyerek voltam. És aztán, fordult a kocka. A szerepeim után most már sokkal jobban egyensúlyban vagyok magammal, és most már jobban bele tudom tenni magam a szerepekbe.

Fordította: Zsanie

jay ryan photoshoot

11271 <- Az összes oldalletöltés 5 <- A mai adatok

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here