Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika The Village – Kritika az első évadról

The Village – Kritika az első évadról

0
Oszd meg!

Annyira tetszett az angol The Village pilotja, hogy azon kevés sorozatok közé került, amiknek a nyitását 10/10-es pontszámmal értékeltem. Azonban sajnos idővel egyre gyengébb részeket produkált a sorozat, az ötödik epizódot pedig öt perc alatt áttekertem, mert úgy éreztem, hogy nem történt benne semmi. Szerencsére a hatodik epizódban megtörtént az időugrás, felnőtt a kis Bert, véget ért az első világháború, és olyan lehetőségekkel operált az évadzáró, ami már sokkal pozitívabb fényt vethet a folytatásra, de ennek ellenére a kezdeti 10/10-es minőség csak egy távoli emlék… Spoileresen folytatom.

the village 001

A pilot pont azért tetszett annyira, mert érdekes módon mutatta be a falu életét, és csak a szegényekre koncentrált, a gazdagok csak elvétve jelentek meg benne. Persze leginkább a Middleton család érdekelt, hisz ők voltak a középpontba állítva. Az erőszakos, gyerek és asszony verő John Middleton egyszerre volt jó figura, aki uralta a képernyőt és közben megrémisztett, de ezért tetszett. Na, Johnt herélték ki először, istenfélő, keresztény igéket hirdető barmot csináltak belőle, aki a börtönben is mások lelki üdvéért rimánkodott. Joe-t fogták, és elvitték a háborúba meghalni (oké, otthon halt meg, de ez lényegtelen), szerencsétlen Bert és Grace Middleton pedig nem voltak elég tökösek ahhoz, hogy elvigyék a hátukon a showt.

the village 002

Persze ami a legjobban felkavart az, hogy idővel mennyire kiemelt szerepet kaptak a gazdagok. Nem tetszett a falu úri családja, az idegbajjal küzdő Caro pedig kétségkívül egy érdektelen karakter, akárcsak az összes testvére, a nyomozó meg a doktor, aki be akar férkőzni a famíliába. Annyi értékes játékidőt vettek el, ami tökre rosszul esett, és leginkább azért, mert a háttérben felbukkantak érdekes és értékesnek tűnő szereplők, akik műsoridőért kiáltottak. Gondolok itt a gyermekeit elveszetten sirató asszonyra, a hitét vesztett papra, a szomszédra akik meg akarták szerezni a Middleton farmot, a nagyképű és szemétláda boltosnőre és így tovább, a sort még folytathatnám naphosszat.

the village 004

Olyan szomorú vagyok, amiért ezt a jó kezdetet, és a kiváló alaptörténetet sikerült elrontaniuk. Ami viszont a legfurább volt, hogy szó szerint untatott a sorozat. Persze, angol lévén nem is a pörgés a lényege, de sokszor annyira érdektelen dolgok történtek benne, hogy a fejem fogtam az unalomtól. A háttér amúgy tetszetős, mármint, a tájak továbbra is eszméletlen szépek voltak (ajj, Angliába költözöm :)), a színészi játék a legtöbb helyen erős volt, a díszletek és a ruhák miatt pedig egy percig sem voltam úgy, hogy “á, ez csak egy sorozat”. Szóval annyira hitelesnek tűnt a látvány, de a forgatókönyvírók nagyon mellélőttek az írás során.

Értékelés: 4/10
A teljes évad nem érdemel tőlem több pontot, mert ha egy részt képtelen vagyok végignézni, és bele kell tekernem, akkor az nálam kaszaszint. Mivel az évadzáró érdekes távlatokat nyitott, ezért adok még egy esélyt a folytatásnak, aztán majd eldől, mennyire tud élni vele. Azoknak pedig, akik Downton Abbey rajongók, ajánlom a sorozatot megtekintésre, hátha jobban bejön, mint ahogy nekem.

The Village

3040 <- Az összes oldalletöltés 3 <- A mai adatok

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here