Főoldal Hírek Az Eurovíziós Rádió megszavazta a legjobbakat

Az Eurovíziós Rádió megszavazta a legjobbakat

4
Oszd meg!

Az Eurovíziós Dalfesztiválnak van ám egy külön ESC Rádiója is, ahol az Eurovíziós dalok mennek orrba-szájba, igaz, néha bucsusszan egy-egy nemzeti válogatón elhangzott dal is, egyszer például hallottam Gáspár Laci és a Plastikhead közös produkcióját is. A rádióban meg lehetett szavazni azt, hogy a 2013-as Eurovíziós Dalfesztiválon kiket tartottak a legjobbnak a nézők, a részletes listát itt lehet megtekinteni.

Best-Song-2013

LEGJOBB DAL 2013: Toronymagasan győzött Bonnie Tyler és a Believe In Me, a második helyre a norvég induló Margaret Berger és az I Feed You My Love c. dala jutott, a harmadik helyre pedig az olasz Marco Mengoni és a L’Essenziale csúszott be. ByeAlex és a Kedvesem a nyolcadik helyre került, leelőzve többek között a német Cascada együttest és az azeri indulót. Nagy meglepetésre az Eurovízió-győztes Only Teardrops a dánoktól csak a hetedik helyre futott be.

BEST-FEMALE-ARTIST-2013

LEGJOBB NŐI ELŐADÓ: Itt is Bonnie Tyler lett a befutó, ami nem is meglepő, hiszen a hölgy még mindig nagyon népszerű világszerte. Második helyen végzett az ukrán Zlata Ognevich, akinek a hangi kvalitásait lehetetlen elvitatni (a dalával már lehet vitatkozni). Bronzérmet szerzett a holland Anouk, akinek a Birds c. dalát nagyon szerették a rádió hallgató, az ötödik helyre voksolták azt meg.

BEST-MALE-ARTIST-2013

LEGJOBB FÉRFI ELŐADÓ: A szavazáson sem vonták kétségbe azt, hogy kétségkívül az olasz Marco Mengoni a mezőny legjobbja, 18.3% szavazattal ezt a helyet sikeresen meg is csípte. A második helyre az izlandi Eythor Ingi került, harmadikként pedig a tánctudását is megcsillogtató Farid Mammadov Azerbajdzsánból. Nagy meglepetésre ByeAlex hipszter stílusát – és énekhangját – is díjazták a rádió hallgatók, méghozzá az ötödik helyre röpítve ezáltal.

BEST-GROUP-2013

LEGJOBB CSAPAT: Természetesen a vidám hangulatot árasztó görögök, azaz Koza Mostra & Agathon Iakovidits végzett az élen, akiknek az Alcohol is free dala nagy sikert aratott. Második helyre a montenegrói Who See zenekar került, akiknek az Igranka című dala ugyan nem jutott túl az elődöntőn, de mégis sokat játszotta a rádió. Harmadik helyen a svájci Takasa formáció végzett.

4 Hozzászólások

 1. A norvég lány dala az Feed you my love, nem feel. Nem is tudtam, hogy van ilyen rádió, kösz, hogy szóltál :D

  • Ennyire próbáltam elfelejteni azt a címet. “Megetetlek a szerelmemmel”, lol. De javítottam, köszi :)

 2. Ha nekem kéne egy ilyen listát összehozni, nagy bajba lennék, de azért megpróbálok!
  Mint legjobb dalt, én Anouk, Margaret Berger, Birgit Õigemeel, Moran Mazor, Natália Kelly vagy Ryan Dolan, illetve Robin Stjernberg dala között tudnék keresgélni.
  Míg a legjobb női előadó címre nálam esélyes lenne Margaret Berger, Krista Siegfrids vagy Anouk.
  Legjobb férfi előadó 100%-osan Robin Stjernberg lenne.
  Míg a legjobb csapat vagy az Igranka lenne vagy Elitsa Todorova & Stoyan Yankoulov. Az Igrankából a csajnak brutális hangja volt. Szerintem kár volt mellé a két rapper…

 3. Hát, én még mindig az azeri fiú számát hallgatom legtöbbször/legszívesebben :) Mondjuk az látvánnyal együtt az igazi, de anélkül is jó :)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here