Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Revolution – Véget ért az első évad

Revolution – Véget ért az első évad

2
Oszd meg!

Tegnap az RTL Klub bemutatta a Revolution c. sorozatot, így már azok is nézhetik, akik nem csípik a magyar feliratokat. Olyan régóta készülök már írni az évad utolsó részeiről, de egyszerűen úgy érzem, hogy érdemben semmi újat nem tudok mondani a korábbi kritikáimhoz képest. Persze, sok olyan véleményt olvastam, ami szerint az évad végére javuló tendenciát mutatott. Én ezzel annyiban vitatkoznék, hogy itt aztán semmi nem változott. Ha valakinek tetszettek az első részek, akkor vélhetően a folytatás is bejött neki, mert minőségben nem éreztem ingadozást. A történet szerint simán lehetett volna a Revolution olyan sorozat, amiből egy részt kihagysz, és elveszted a fonalat, de itt erről szó sincsen. Ha valaki megnézi a pilotot, majd a tizedik részt, végül az évadzárót, akkor is tökéletesen meg fogja érteni mi történt húsz rész alatt, maximum a nyami részletekről marad le, mint a világ ábrázolása, Georgia vagy pár szaftosabb magánéleti szál. De ez még nem a világ vége. Bőven nem az. A kép alatt spoileresen folytatom.

revolution 01

A sorozat minősége tehát (szerintem) nem ingadozott, és bevallom őszintén, egész jól szórakoztam a részeken még úgy is, hogy néha én éreztem magam kellemetlenül egy-egy felhozott hülyeségen. Például folyton Monroe őrültségétől tartottak, meg ugye a pasitól aki kicsinálja majd a világot. Erre többször is megölhették volna, de természetesen egyszer sem tették meg. Vagy, Monroe folyton Georgiától fosik, pedig már van árama, bombái, repülői, simán megsemmisíthette volna az egész államot, de naná, hogy nem tette meg, mert azzal kipukkadt volna a show. Ugyanilyen undorító részletek voltak azok is, hogy mindig azokkal találkoztak, akikkel kellett, olyan információkat tudtak meg, amik csak úgy az útjukba kerültek, és mindezt olyan erőltetett módon tolták a pofánkba, hogy attól már én szégyelltem magam. Ezekkel egyébként az a legfőbb bajom, hogy sokszor arra húzták fel a bonyodalmat, hogy Monroe-nak meg kell halnia, Miles is előadta az okait a halálra, aztán huss, jön egy flashback, a “testvérek vagyunk” szöveg és máris mentheti az irháját. Sokszor olyan, mintha az írók a saját kezükbe köpnének, amit aztán a néző arcára kennek… De ami miatt leginkább cinkes volt, hogy nekem még így is tetszett. Magam sem értem, de piszkosul élveztem.

revolution 03

Ami a lezárást illeti, most már mindenkinek van árama, tehát kíváncsian várom mihez kezd a világ vele. Igazodva a címhez vélhetően most már forradalom lesz ezerrel, amitől előre kiver a frász. Nem vagyok oda a fegyverropogtatásért, de ha megmarad ez a kellemes családi vonal, akkor a második évadnak is hűséges nézője leszek. Meg egyébként is, annyira nagyon csak nem romolhat el a folytatás, ugye? De visszatérve a fináléra, leginkább ott ütköztek ki a hibák. Mármint, Monroe megint meghalhatott volna, és Rachel is pont oda került, ahová akart, a sok hülye pedig direkt megállt a megfelelő ajtó előtt, és így könnyű lesz megölni őket. Az a főnök-féle is fosott Racheltől, de annyi esze nem volt, hogy bezárja őt egy szobába. Most akkor hogy is van ez? De tényleg megpróbálok nem ezekre koncentrálni, és akkor ismét eszembe jut az a szenzációs utolsó két perc, ahogy a dilis pasi öngyilkos lett és elindította a bombákat Georgia és a Monroe-köztársaság felé. A cinikus énem mellesleg azt mondja, hogy Rachel majd az utolsó három másodpercben megmenti a helyzetet :)

Értékelés: 6/10
Egy hangyfasznyit több, mint a középszer, ennyi pedig pont elég ahhoz, hogy azt mondja, ezt a sorozatot ajánlom nektek nyári darára. Ez sem váltja meg a világot, de van benne valami kellemes báj, amitől akár nektek is bejöhet. A második évadot pedig kíváncsian várom, és persze reménykedem is, hogy nem fog megbocsájthatatlan mélységekbe süllyedni a színvonal (és a nézettség).

revolution 04

2 Hozzászólások

  1. Én is ledaráltam az első évadot és többé kevésbé tetszett. Nagyjából hasonló véleményen vagyok mint te erről az évadról. Jó sokáig nem értettem miért nem működik semmi aztán kiderült hogy nem 1 úgynevezett óriási biztosítékot kapcsoltak le hanem hát ugye a modern technikát szabadították a világra. Az tetszett ahogy a nagyvárosokat visszafoglalta a természet.Aki engem különösen irritált az Rachel..nem is értem miért nem nyírta ki valaki már részekkel korábban én tuti lepuffantottam volna! :DJ ó mondjuk Neville kapitánytól is kiráz a hideg.A Once upon a timeba látni végképp fura volt mármint nem tudtam elvonatkoztatni a Revolutionos szerepéről.Mondjuk mind kettőben sunyi embert játszik.. :D
    Most hogy az RTL elkezdte adni kíváncsi voltam milyen szinkronhangot kapnak a szereplők de sajnos némelyik hang annyira nem passzol az eredetihez (konkrétan irritálóan szőrnyűek!!)hogy jobb lesz nekem továbbra is eredeti nyelven és magyar felirattal.

    • Szerintem az a technikai megoldás egész jó volt, és így megvolt az indíték is, mert megmentették a szerettteik életét. Rachel nekem szimpatikus volt, erős, badass karakter, de talán azért is, mert nagyon szeretem Mitchellt :)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here