Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Teen Wolf 3×03 – Fireflies

Teen Wolf 3×03 – Fireflies

10
Oszd meg!

Ha minden idők legrosszabb Teen Wolf epizódját keresi valaki, akkor szólok, hogy akár abba is hagyhatja, hiszen megvan a győztes. Azt hiszem ez az epizód bebizonyította azt, hogy miféle betegségekkel küzd a Teen Wolf harmadik évada. Az első kettő rész még tetszett, mert volt, ami elvonja a figyelmem. Ütöttek a poénok, a Sterek kémia, jók voltak a magánéleti részek, ráadásul volt Danny és az Ikrek, szóval annyi minden elvonta a figyelmem, hogy nem tudtam koncentrálni a lényegre. A második évad fináléja után nagyon hirtelen van jelen az új rejtély, az új bűnügyek és így tovább. Azt hiszem több időt kellett volna adni a regenerálódásra, a szereplők közötti kapcsolatok kibontakoztatására, mert ez így valahogy túl sok. Ez a mai rész pedig ezt bőven bebizonyította, hiszen tulajdonképpen semmiről sem szólt. Negyven percig futkároztak, közben bevillant pár érdekes szál, hogy aztán az utolsó kettő percben odacsapjanak, és ezáltal megpróbálták egy jó epizód látszatát kelteni. Szomorúan jelentem, nem sikerült. Spoileresen folytatom a kép alatt.

Teen Wolf Derek

Ahogy a bevezetőben is írtam, nekem sok volt ez a negyven perces futkározás, meg az idióta cselek, hogy elkapják Corát meg Boydot, mielőtt bárkinek baja esik miattuk. Különösen azért gondolom ezt, mert a végére frankón azt a látszatot keltették, hogy Derek képes volt egyedül megfékezni őket. Argent-apuci bevetése a csapatba jó ötlet volt, és Allison is badass volt szokás szerint, de úgy érzem mindennek a kiderülése, plusz a vérfarkas vadászat rejtelmeinek a mélyebb átadása túl nagy luxus ahhoz, hogy negyven percig futkározzanak az erdőben, majd az iskolában. Azon pedig igyekszem nem hangosan röhögni, hogy már megint a suliban akarták megoldani a vérfarkasos mizériát. Ami a poént illeti, Scott és az “ööö”-k tetszettek, meg Isaac és Derek között is vicces volt az a “beszélgetés”, de ezen felül az üldözős szálban más pozitívumot nem tudnék kiemelni.

Teen Wolf Stiles Scott Mom

Szerencsére itt van Stiles, és a misztikum Heather eltűnésével kapcsolatban. Tetszik, hogy még egy állatfaj bolondult meg, és azt hiszem ez sok mindenre hatással lesz. A végén már rituális áldozatokról beszéltek, amiket ugye szűzeken hajtanak végre. Stiles még szűz, szóval remélem Lydia (vagy Derek :D) gondoskodik a probléma megoldásán, nem festene jól Dylan O’Brian hullaként. Azt azért elismerem, hogy az epizódnak ez a fele, mármint, ami az áldozatokat illeti, már egy fokkal jobban sikerültek. Ja, de még felmerült bennem valami: mi számít a szüzesség elvesztésének? Mert az a lány az erdőben (Emily) egy másik lánnyal akart lefeküdni, szóval felmerült bennem a kérdés, pontosan mitől szűz valaki? Nem a behatolás a lényeg? Mielőtt még túloffolnék, szót akarok ejteni Lydiáról is. Nagyon szeretem a karaktert, de már végre válaszokat akarok kapni. Két éve megy szerencsétlennel a pszcihó, és ideje lenne már kiderülnie, mitől is olyan különleges.

Értékelés: 4/10
Kevesebb pontot nincs pofám adni, de azt hiszem még így is túlértékeltem ezt az epizódot. A jövőheti előzetes alapján érdekes rész következik majd, de logikusan belegondolva nem lesz nehéz felülmúlni ezt az epizódot.

Teen Wolf Lydia

10 Hozzászólások

 1. Egyetértek veled,tényleg nem ez lesz a legjobb rész. Mindig az iskola a középpontja mindennek és nem csak ennél a sorozatnál. Boyd és Cora hajkurászása nem igazán kötött le, de a gyilkosságok már igen. Aggódok Stilesért :S A szüzességgel kapcsolatban azt én se értem, amit te felvetettél….
  Annyi mindent megakarok tudni, de még nincs semmi válasz rájuk.

 2. Az üldözéses rész tényleg nem volt valami nagy ötlet, de elfogadtam + az iskola jó ürügy volt a Derek-tanárnő szerelmi szál elindítására. :)
  A fura a szűzek feláldozásában az, hogy mind akkor halt meg mielőtt pont elvesztette volna. (ugye Heathernek nem kellett volna sok, a lánynak se az erdőbe, és a fiú aki ott halt meg a medencénél ,egy férfi bábú volt vele (???) vagy az nem azért volt ott? Mondjuk érdekes a szüzesség kérdése ahogy írtad is, lehet nem a behatolás számít, hanem az első együttlét.
  Lydiával kapcsolatban meg elvileg jövőhéten ismét csepegtetnek infókat, csak egyet kérek szegénynek ne kelljen már minden részben síkítani.. :)
  Stilest csak nem merik kiírni, de ő is veszélybe van, szóval jobb lesz neki vigyáznia magára. Érte harapok, szóval kedves Jeff, nem bántani. ;)

 3. Hát ez a szüzességi kérdés. Sokat lehetne vitatkozni rajta, mert akkor ennyi erőből, aki meleg (akár fiú, akár lány), az soha nem veszíti el a szüzességét. Vagy a férfiaknál akkor csak az aktív fél veszíti el a szüzességét, mert ő hatolt be? Ha két férfi vagy két nő együtt van testileg, már mondhatjuk rájuk, hogy szexeltek, de az kicsit fura lenne, hogy már évek óta együtt élnek és hetente háromszor szexelnek, de még mindkettő szűz. Vagy ha így gondolkozunk, elég sok szűz lenne az országban. (Mondjuk Szepesi Nikinek hála egyre többen kapcsolnak ribanc üzemmódba.)

  • Na igen, tényleg jó kérdés mi számít szűznek. Mivel itt két leszbikus közül az egyiket ölték meg, ezért gondolom minden szüzességnek számít, mindegy, hogy fiú/lány, fiú/fiú vagy lány/lány :)

 4. Örülök, hogy nem csak én láttam így : ) pedig én nem rég kezdtem darálni, pont ennél a résznél értem be magam, én nagyon elfogult vagyok mert teljesen beleszerettem a sorozatba, de a 3. évad eddig nem nyűgözött le, tényleg kicsit túlzsúfolt, pedig most nem is csak 12 részük van kibontani a dolgokat.
  Stiles kétlem, hogy valódi veszélybe lenne – viszont érte én is harapok, messze a legjobb TV-s karakter, akivel mostanság találkoztam. és nem is tudom minek örülnék jobban, ha Lydia-val, vagy ha Derek-kel jönne össze. jó, nyilván az utóbbinak, de arra sajnos nincs túl sok esély (de valami álomjelent vagy hasonló legalább lehetne, a készítők gondolom pontosan tudják, hogy mennyire rajongó álma teljesülne ezzel :DD)
  mindenesetre kíváncsi vagyok a folytatásra, még bármit kihozhatnak ebből. még több Danny-t és az Ikreket szeretnék : ) illetve ha Erica-t valahogy visszahoznák.

  • De jó lehetett egyben ledarálni a két évadot. Élmény a köbön :) Stiles-sal maximálisan egyetértek, tényleg ő az egyik legjobb tévés karakter. Sterekre sajna nincs esély, pedig á, tökjó lenne. Még úgy is, ha álomjelenetről lenne szó :)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here