Főoldal Hírek Coming Out: Csányi Sándor melegből lesz heteró

Coming Out: Csányi Sándor melegből lesz heteró

12
Oszd meg!

A Poligamy rendezője, Orosz Dénes készíti a Coming Out című új magyar nagyjátékfilmjét, ami jelentős állami támogatásban részesült A Magyar Nemzeti Filmalap jóvoltából. A Coming Out főszerepében Csányi Sándor látható, aki Eriket, egy meleg rádiós műsorvezetőt kelti életre, aki minden fronton küzd a homoszexualitás elfogadásával, és éppen házasodni készül barátjával (Karalyos Gábor alakításában), ám történik egy váratlan esemény. Találkozik egy gyönyörű nővel, akit Tompos Kátya alakít, és beleszeret, ezzel pedig a saját szexualitását is kétségbe vonja…

Coming Out - Csányi Sándor

Csányi Sándor adott egy érdekes interjút az [origo]-nak, amiből sok minden kiderül, például az, mit gondol a melegekről, illetve a karakterről. Ó, és az általa alakított Erik nem fog csókolózni a filmben, csak Kátyával… És miért? Így nyilatkozott: “Ha egy szórakoztató vígjátékot akarunk csinálni, amit megnéznek heteró pasik is, akkor jobb, ha nem csókolóznak benne férfiak. Ha beül a moziba egy heteró férfi – és nem kell ehhez homofóbnak lenni -, aki azt látja, hogy két faszi smárol, azonnal felemeli a kezét, és azt mondja, én ezt nem kérem. Nagyon kényes téma ez a mai napig, és rengeteg nézőt veszítenénk egy ilyennel.”

Coming Out - Tompos Katya - CSanyi Sandor

Örülnöm kellene, amiért egy meleg-film-féleség kerül a hazai mozikba, ráadásul magyar film, magyar szereplőkkel, de őszintén szólva nem nagyon tudok lelkesedni ezért az alapötletért. Igen, kifacsarták a megszokott szituációt, általában a heterónak hitt férfiakról (vagy nőkről) derül ki, hogy a saját nemükhöz (is) vonzódnak, és ez a fajta újítás akár még sikeres is lehet, de nekem valahogy bűzlik. Egyszerűen elképzelhetetlennek tartom azt, hogy ehhez hasonló megtörténjen a valóságban, ezzel pedig számomra maga a film is hiteltelen. Persze érdemben majd 2013 végén derül ki, akkor debütál ugyanis a mozikban az alkotás.

Coming Out - Karalyos Gabor

Fotók: [Origo] & Takács Attila (Megafilm)

12 Hozzászólások

 1. Nekem sem tetszik ez az ötlet, és az sem érdekel, hogy magyar filmről van szó, mert olyan rosszak a tapasztalataim, hogy úgysem nézem meg. De könyörgöm… Csányi karaktere komolyan el bírna hagyni egy olyan pasit, akit Karalyos Gábor alakít??? Számomra hihetetlen, hogy létezhet olyan meleg férfi, aki egy nőt választana helyette. Ezzel most azt akarják mondani, hogy nem csak hetero lehet előbb-utóbb meleg, hanem ez fordítva is megtörténhet? Érdekes elmélet. Bármit kitalálnak, csak ne kelljen két boldog, meleg férfiról filmet csinálni.

  Amúgy köszi, hogy kiírtad Gábor nevét, mert akárhányszor meglátom abban a reklámban, csorogni kezd a nyálam. Érte még bankot is váltanék.:)

  • Próbálják szokatni a magyarokat a melegek létezéséhez, mert nálunk közel sincs annyira elfogadva, hogy valaki vonzódhat a saját neméhez. A meleg csókot, affektálást, stb. is azért nem rakják bele, hogy ne dobják bele a mondjuk homofób embert a mélyvízbe, és megmutassák, hogy nem mindegyik meleg sztereotíp, sőt! Én örülök neki, hogy azért van egy kezdeményezés, és ha még a két férfi között semmi kémia nem lesz, akkor is, legalább egyesek barátkoznak ezzel.

   • Melegek nem léteznek, csak a megfelelő nő kell ahhoz, hogy a férfi máris jó útra térjen. Ez is a film üzenete, amitől rosszabbat nem is kaphatna a meleg közösség. És most még véletlenül sem arra gondolok, hogy nem lesz csók.

  • A magyar filmet meg kell védenem, mert készülnek nagyon jó alkotások is, lásd Valami Amerika, Majdnem Szűz vagy a zsenialitás csúcsa, a Csak a szél. Vannak azért nálunk is jó filmek :)

   Amúgy nekem a mögöttes üzenet bűzlik. Mindenki csak addig meleg, amíg nem találkozik Tompos Kátyával. Jobb, mint a keresztény átnevelő táborok :D

 2. tehát van egy meleg pár, akik a film során még csak csókolózni sem fognak, helyette az egyikük összejön egy nővel (ez még szerintem amúgy az érthetőbb része, az sokkal furább, hogy a nőt sem “zavarja” a dolog)… ez sztori még annál is hihetetlenebb, mint hogy Csányi Sándor még mindig kaphat főszerepet egy alkotásban. vajon mikor jutunk el addig, hogy egy melegekkel foglalkozó magyar film is készüljön?
  mondjuk talán az sem ártana, ha Csányi Sándor nem nyilatkozna ilyen visszatetsző és ostoba dolgokat. vagy ha rájönnének, hogy rajta kívül is számos színészünk van, akik sokkal tehetségesebbek.
  és még reagálnék @Dave89-nek: ezzel nem “szoktatni” fogják a nézőket, épp az ellenkezőjét érik el: ennek a filmnek ilyen “van még remény” üzenete van, ami többet árt, mint használ.

  • Tegyük hozzá, hogy a meleg pár esküvőre készül, és még így se lesz smaci. Oké, nem is ez a lényeg, egy csomó sorozatban/filmben nem smárolnak a melegek, van ez így.

   Ami itt felháborító, a “van még remény” üzenet, amit te is írsz. Mert ugye a melegség gyógyítható, csak Tompos Kátya kell hozzá…

 3. Nem akarok politizálni… de nem véletlen, hogy melegből lesz hetero és még állami támogatást is kap…

 4. Hát ez valami gusztustalan h egy ilyet támogatnak és moziba engednek… Csányi Sándor eddig se volt szimpatikus mint színész, mint ember de most ezzel bebizonyította, hogy mennyire rossz ember!
  Gratulálok… Ez a film ha sikeres lesz (nagyon remélem hogy nem) vagy pár évvel biztos sikerül vissza esni Magyarországnak a meleg témával kapcsolatban, pedig eddig is hihetetlen keveset értünk el…
  hadd érezze magát ezután a film után még rosszabbul az összes bizonytalan gimnazista akit nap mint nap csúfolnak a suliba… Hiszen van gyógymód csak keresni kell erre egy lányt… Vagy lehet csak olyan depressziós lesz ezután a film után, hogy akár kárt tesz magában vagy rosszabb…
  Felháborító és gusztustalan ez az egész film! Remélem eltudnak majd számolni a készítők,s színészek a lelki ismeretükkel…

 5. Tegnap az Indexen olvastam először a filmről. Nem tetszik a történet, pedig az eleje még nem is lenne rossz, és lehet valamit segítene is a melegek elfogadásával kapcsolatban – gondolok itt arra, hogy nem a meleg sztereotípiákat látjuk majd viszont, hanem hétköznapi embereket -, de onnantól, hogy belép Kátya karaktere a sztoriba, már le is rombol mindent, amit addig esetleg felépített.
  Nekem is egyből az általad említett keresztény átnevelő táborok ugrottak be az egészről, meg az itt-ott olvasott amerikai coming out sztorik, ahol a szülők nem elfogadóak, és folyamatosan azt hajtogatják a gyereknek, hogy nem vagy meleg, csak még nem találkoztál a megfelelő lánnyal/fiúval. A film meg úgy tűnik ennek a történetnek a tökéletes iskolapéldája lesz. Sajnálom, hogy itthon egy ilyen üzenettel mozikba kerülhet egy film. Aki homofób, az az is marad tőle, sőt, biztos lesznek olyanok, akik majd példálóznak vele, hogy látod, itt is csak a megfelelő lány kellett.
  Pedig csak azt kellene megértenie és elfogadnia mindenkinek, hogy a szerelem az szerelem, mindegy hogy ki kit szeret.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here