Melissa & Joey – Egy könnyed, nyári sorozat

  5
  Oszd meg!

  A Melissa & Joey soha nem fogja megváltani a világot. Ezt értsd úgy, hogy nem lehet szuperlatíviszokban beszélni róla. A Melissa & Joey a komédiák középszere, távolról kiszagolható poénokkal, ’90-es évekbéli megvalósítással, konzervröhögéssel és körülbelül három díszlettel. De mégis működik. Olyan szinten működik, ahogy az a nagykönyvben megvan írva. Ha valaki egy jól darálható, szerethető sorozatot keres, akkor tiszta szívből ajánlom a Melissa & Joeyt. Az én agyamat totál lekapcsolta minden rész, miközben halványan érzékeltem, hogy jókat mosolygok, felnevetek egy-egy gyengébb poénon, és részről-részre alig várom, hogy Joe és Mel mikor fog már végre smárolni. Igen, ennyiből gondolom kitaláltátok.

  Melissa and Joey 01

  Ami miatt leginkább működik a sorozat, az a Melissa Joan Heart és Joey Lawrence közötti kémia. Ez nem újdonság, de akárhányszor látom, mindig mellbecsap. Ritka az, ha ennyire erős kémia alakul két főszereplő között, de ha egyszer megvan, akkor a sorozatnak mondhatni nyert ügye van. De nem csak ettől működik a Melissa & Joey. Minden egyes “hiba”, amit az elején felsoroltam, egyben előny is. Értitek ezt? Mert én nem. Oké, megpróbálkozom vele. Hiába középszer, attól még szerethető. Hiába kiszagolhatóak a poénok, amikor lecsapnak, akkor bizony ütnek. Hiába ’90-es évek hangulat, hahó, nekem ez még jó is. A ’90-es években voltam gyerek, Clarissa és Sabrina állandó hétvégi néznivaló volt, és ha egy sorozat stílusában a ’90-es évekre hajaz, ráadásul benne van Melissa Joan Heart, akkor azt én nem tudom nem szeretni.

  melissa and joey 02

  A legtöbb részben sikerült egész jó konfliktusokat felvázolni, tetszik az alapkoncepció is, Mel pedig egy tökjó karakter. Imádom a kikancsitásokat, a célozgatást például Joan Heart szereplésére a Dancing With The Stars-ban, az első évadban pedig Sabrina célozgatás is volt. Hát nem zseniális? Ráadásul itt van az egyetlen olyan tinilány az ABC Family csatornán, ahol nem egy csontsovány modell, hanem egy aranyos és gyönyörű lány látható. Név szerint Taylor Spreitler. Ó, azt pedig halkan jegyzem meg, hogy még pár év, és Nick Robinson is egyre kellemesebb látvány lesz – a második évad végén megvoltak már erre az előjelek :) Addig is lehet jól figyelni, az olyan cuki vendég/epizód szereplőkre, mint Jacob Artist vagy Gregg Sulkin :)

  melissa and gregg sulkin

  Értékelés: 7/10
  Mi mást is mondhatnék? Ez egy tipikusan darálásra való sorozat, az a fajta, amikor egyik részt nézed a másik után, nálam legalábbis így működik. Két évadhoz (45 rész) van egész jó magyar szinkron, ha nem szeretitek a feliratokat érdemes azzal bepróbálni, plusz a második évad végén el is akadt a fordítás. Én meg már alig várom, hogy láthassam egyben az új részeket. Mert ezt a sorozatot darálni jó igazán… Ugye?

  melissa and joey 03

  SZÓLJ HOZZÁ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here