Főoldal Kritika és Értékelés Pilot Devious Maids – A Pilot

Devious Maids – A Pilot

12
Oszd meg!

“De ez a rengeteg vér a bútorokon és a szőnyegen… A bejárónőmet meggyilkolták! Ki fogja mindezt feltakarítani?”

Pár napja írtátok kommentben, hogy nem lett jó a Devious Maids pilotja, így eléggé vegyes érzések kerülgettek, amikor leültem megnézni. Mivel az összes elvárásom elpárolgott, így pofoncsapott az ÉLMÉNY (igen, így nagybetűkkel), hiszen a Devious Maids egy olyan zseniális nyitást produkált, amit bármelyik sorozat megirigyelhetett volna. Ordított az első részről az, hogy ez is Marc Cherry munkája. Már annyira hiányzott a Született Feleségek, de biztos vagyok abban, hogy a Devious Maids megfelelő pótlék lesz. Nem is értem az ABC-t, hogy a francba tudott erre nemet mondani?

Devious Maids 001

Amit a magukféle emberek tesznek, az hősies dolog. Olyan ruhákat mosnak, amiket nem engedhetnek meg maguknak. Ezüstöt fényesítenek, amivel soha nem fognak étkezni. Felmossák a padlót olyan embereknek, akik annyira sem veszik a fáradtságot, hogy megjegyezzék a neveiket, és mégis mernek egy jobb életről álmodni. Tisztelem az elszántságukat, a mi nagyszerű országunkban. Szóval… ha továbbra sem száll le a férjemről, teszek róla, hogy deportálják.

Azt hiszem ez a két idézet mindent elárul a Devious Maids zsenialitásáról. Mert itt a szufla nem a történetben rejlett, ami valljuk be, elég sablonos. A lényeg itt a jól megírt dialógusban volt, és abban a kifinomult humorban, ami Marc Cherryt jellemzi. Bemutattak negyven perc alatt egy csomó karaktert, felvázoltak egy gyilkosságot (kit érdekel ki ölte meg a cselédet), és persze a cselédek & uraik életét. Oké, aláírom, olyan sok szálon pörgött az első rész, hogy a neveket se nagyon sikerült megjegyeznem, de ettől függetlenül az összes szálat megkedveltem már így látatlanban is, legalábbis abban a pár percben, ami osztályrészemül jutott. Például zseniális volt, ahogy a színésznőt megszégyenítette a kamera előtt Rosie, és annyira sajnáltam szerencsétlen cselédlányt, amikor a gyerekével beszélt a telefonon. A fiatal cselédlány(ok) és a csábítási kísérlet(ek) pedig különösen tetszett(ek), remélem megmarad ez a törtető hangulat, hiszen ettől is érdekessé válhat majd a folytatás.

Devious Maids 002

Oké, aláírom, azért is jött be nekem ennyire az első rész, mert mint sokan tudjátok, régen nagyon sok telenovellát néztem, és valamennyire a stílusa arra emlékeztetett, noha ez azért jóval minőségibb nyitás volt, mint amit egy telenovella valaha produkálhat. Ettől függetlenül sok lehetőséget látok a cselédek életében, és ha továbbra is a humoros oldal fog dominálni, akkor nem lesz itt semmi probléma (legalábbis a számomra). A “ki ölte meg a cselédet”-szál számomra érdektelen, de gondolom ezen nem lepődik meg senki. Viszont az, ahogy a gyanúsított srác anyja a dolgok végére jár, hát arra nagyon kíváncsi vagyok. Szimpatikusak ezek a cselédlányok, és bevallom őszintén, némelyiknek a gazdája is az. Susan Lucci például egészen szórakoztató volt, de a meggyilkolt cselédlány “úrnője” is egész jó jeleneket produkált – tegyük hozzá, az összes idézet tőle származik. Szóval, tessenek csak nézni ezt a sorozatot, mert megérdemli.

Értékelés: 10/10
Imádtam azt az atmoszférát, amit Marc Cherry ismét megteremtett. Tetszettek a felvázolt karakterek, imádtam a sok helyszínt, ahol forgott a pilot, emellett pedig a színészi játék is elsőosztályú volt. Van itt komédia, dráma ráadásul dögös pasik is, szóval, mi mást is mondhatnék, ide a folytatással.

Devious Maids - Drew Van acker

2813 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

12 Hozzászólások

  1. óóó igen már nagyon vártam és részemről is hatalmas 10/10 :D külön plusz pont andrea parkerért + jasonért a pllből és öröm volt látni az őrült Almát (DHW)… :D a karakterek nagyon jók (az anya-lánya vonal annyira nem érdekes, de az összes többi igen), engem a gyilkosság is érdekel, mert a DHW-nál is az adta nekem a pluszt, hogy mindig volt egy mystery vonal, itt is van. szóval ezaz:DDD

  2. Nekem is nagyon tetszett. A sok talpraesett női karakter, na és a jó zene. Lehet, hogy ez lesz az új kedvencem.

    • Én biztos vagyok benne. Már nem sok olyan sorozat maradt nyárra, amit még nem mutattak be, és érdemes lenne a figyelemre. Talán csak az Under the Dome. De persze ez csak saját vélemény :)

  3. Nagyon jó kis pilot volt, de nem tudom, hogy meddig húzhatják ezeket a cselédes kliséket úgy, hogy érdekes is maradjon.

  4. Én csak Drew Van Acker-ért kezdtem el,mert még régebben hallottam,hogy emiatt van kevesebbet a PLL-ben,szóval már hegyeztem rá a fogam,és teljesen egyetértek a kritikáddal,bár én Született feleségeket nem néztem,de pont ma belebotlottam a TV-ben és tényleg hasonló hangulat :) A telenovellák is eszembe jutottak,de sokkal jobb persze. A lánynak aki Drew-ra,pontosabban azt hiszem Reminek hívták,szurkolok,tetszett ahogy a ruháját átalakította :D Rosie-t meg még a Hősökből ismerem,bár itt szimpatikusabb volt.Szóval várom a következő részt!

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here