Pretty Little Liars: Elkezdődött a negyedik évad

20

Mit is mondhatnék? Csak két részletben sikerült megnéznem a részt, mivel a huszonhatodik percnél annyira felhúztam magam, hogy egyszerűen le kellett kapcsolnom az epizódot. A folytatás se lett sokkal jobb. Már a harmadik évad fináléja sem tetszett, és ennek megfelelő szinten (a minőség, mint szó szóba se jöhet) teljesített a folytatás is. Ugyanazon a (vak)vágányon halad a sorozat, és ez szomorúsággal tölt el. Az első évadban még elment a “kicsoda A?” és a “jajj, ki ölte meg Alit” szál, mert újszerű és izgalmas volt. A második évadra annyira megszerettem a csajokat, hogy elviseltem nekik a rejtélyes szálat. A harmadik évad első fele hozott egy új rejtélyt, aminek semmi köze nem volt A-hez, és pont ettől volt annyira jó. Bebizonyították, hogy “A” nélkül is tudnak feszültséget teremteni, és ezt imádtam. A harmadik évad második felében eljött a mélyrepülés, és sajnos ennek a 4×01 sem szabott gátat. Nagy kár, ezért az egykoron jó sorozatért.

SHAY MITCHELL, TROIAN BELLISARIO, LUCY HALE, ASHLEY BENSON, WYATT NASH, TAMMIN SURSOK

Mit is mondhatnék a 4×01-ről? A cliffhanger feloldása nagyon röhejes volt, a disznóvicc abszolút gáz megoldás és tegyük hozzá, teljesen felesleges is. Egyébként minden ugyanazon a mezsgyén mozog, mint régen. A lányokat szivatja “A”, cinkes helyzetbe kerülnek emiatt, szarul érzik magukat meg szomorkodnak, és persze próbálnak valahogy kikerülni ebből a helyzetből, de már messziről ordít az, hogy még a próbálkozás is felesleges. Történt egyáltalán valami a 4×01-ben? Valami olyan, ami említésre méltatható? Oké, talán Toby jelenete, de azt is megmagyarázták, így még a “miért tetted ezt?” faktor is kiesett, pedig azzal jól bántak annak idején. Szerelmi téren sem működött rendesen a dolog. Oké, pontosítok: működhetett volna.

SHAY MITCHELL, TROIAN BELLISARIO, LUCY HALE, ASHLEY BENSON, JANEL PARRISH

Srácok, az elképzelt jelenet csak engem idegesített? Mert amint megláttam, felcsillant a szemem, és arra gondoltam, hogy VÉGRE! Mert annyira reális, és úgy örültem, amikor Ezrát elvitték a zsaruk. Olyan izgi lehetett volna innen a folytatás. Erre bumm, az egész csak képzelgés, Aria meg úgy dönt, keres egy másik pasit. Ugyanazokat a köröket futják az írók azzal, hogy Ezra visszament az iskolába, és már előre látom a sok szenvedős pillanatot, amikor Aria az új pasijával flangál. Hannah most mérsékelten volt érdekes, de Mona jó karakter, vele még kezdhetnek valamit. Spencer kifulladt, (jó, nem annyira, mint Aria). Megpróbálták Emilyt érdekessé tenni, de most komolyan bárki elhiszi azt, hogy majd elmegy Kaliforniába úszni? Felmerült ez bárkiben is? Annyira hiteltelen, messziről üvölt róla, hogy fake-dráma az egész. És éppen ez a bajom az egésszel, amivé a Pretty Little Liars változott. Messziről kiszúrható, gagyi szappanos lépéseket vetnek be, ugyanazokat a poénokat lövik le újra meg újra, miközben a tökjó karakterekkel nem kezdenek semmit. Ez már kaszaszint, de egyelőre kitartok.

Értékelés: 2/10
Még így is jószívű vagyok. Megérkezett Sean Farris (+1 jópasi a sorozatban), és itt van Ali anyja is, szóval a folytatás AKÁR még jó is lehet, de én már nem bizakodom előre. Kritikát jó ideig ne várjatok a sorozatról, mert nem esik jól minden alkalommal savazni. Ha javulna a minőség írok, de legkésőbb a félévad záró után jelentkezem. Nagyon bízom ám abban, hogy javulni fog a minőség. Szeretném, ha megint olyan jó lehetne a sorozat, mint amilyen régen volt.

SEAN FARIS

1828 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok
Share.20 hozzászólás

 1. Részben egyetértek veled, lehet, h. nekem is csak azért jött be ennyire, mert már régóta vártam és megszállott rajongó vagyok.
  Azon mondjuk én is kiakadtam, h. Aria csak képzelődött.
  Mona hatalmas figura volt, és még a kis csajok is szimpatikusak voltak.
  A zenék is egész jók voltak.
  Az is tetszett, ahogy a hazugok viszonyultak Monához (nem hittek neki, nem engedték leülni a templomban stb.)
  Szerintem Ali anyja titkol vmit, komolyan mondom az arcától a hideg rázott, egy elmebetegnek tudom elképzelni.
  És a végére, ami a legjobban meglepett, persze jó értelembe. 2 Szívek királynője jelmezes, és Wilden h. nézett már ki benne azon szakadtam. :D
  Na mind1 én egy erős 8/10-re értékelem.

  • Ha ez a rész 8/10, akkor hogy értékelnéd a korábbiakat, mondjuk az első évadból? Én pontozáskor mindig viszonyítok, méghozzá ahhoz a magassághoz, amit az adott sorozat már produkált. Mert ez a rész sehol sincs, az első, a második vagy a harmadik évad nyitásához (legalábbis az én szememben).

 2. Mélységesen egyet értek veled. Sajnos ez a sorozat is elérte a holt pontját, már nem az ami régen volt. Pedig mekkore lehetőség volt benne. Kezdetekben Aria volt a kedvenc szereplőm, de ezzel az egész Ezra üggyel már unalmas. Az egyetlen lány akivel még úgy ahogy jól bánnak az Hanna.
  Az évadzáró után azon voltam, hogy elkaszálom, de adtam neki egy esélyt. Ismét csalódnom kellett. Ha a következő rész nem fog tetszeni akkor elkaszálom, pedig régen mennyire imádtam.

  • Ha tényleg el fogod tudni kaszálni, akkor csak tisztelni tudom a döntésed. Jómagam képtelen lennék rá, bármennyire is gejl részeket hoz.

   • Sajnos, én sem vagyok biztos benne, hogy végleg eltudok köszöni tőle. Maximum pihentetem jó hosszú időre.

 3. Nagy Dominik on

  Igen Tibi igazad van! De én nagyon szeretem és nekem tetszett a 4×01. A mostani új kérdés, hogy ki az a fekete fátylas ember. :)

 4. Nem tudom, nekem például az első évados részek közül nem tetszett mindegyik, a második évad már inkább.
  Mondom, lehet, h. azért van ez így nálam, mert már nagyon hiányzott és imádom a sorozatot.

 5. Nekem se jött be annyira, mondjuk én a 10/2-t túlzásnak érzem, nálam 4 körül van. Amúgy a végét nagyon bírtam, tetszett az az utalás a Pilotra. Én anná a képzelgésnél néztem egy nagyot, és megijedtem, hogy mi lesz, de így belegondolva, tetszett volna az a vonal.Kíváncsi vagyok a folytatásra…

 6. Nekem nagyon tetszik, kb végig izgultam a részt. Bár abban tényleg nem vagyok előrébb, hogy ki is A és a többi dologban.

 7. egyetlen pozitívum, hogy a 4es csapat kibővült Monával így már ötüket tartja rettegésben A. amúgy én sem dobtam hátat a premiertől, ne vegyétek komolyan, és akkor nem lesz olyan idegesítő :)

  • Mona tényleg jó karakter, és örülök neki, ha többet van a képernyőn, viszont az egész olyan hülyén van kivitelezve. “Én voltam “A”, de már Áldozat vagyok, szóval öribarinők leszünk, oké?”

  • Nem nem tetszenek, hanem már nem tetszenek, az azért más. Jelen esetben az évek alatt megszerették a szereplőket (ez szinte mindig ok), és már a történetet is eléggé ahhoz, hogy kíváncsiak legyenek, mi sül ki belőle. A Pretty Little Liars nagyon jó első, és második évadot produkált, de valamit a harmadik és eddig úgy tűnik a negyedik se tudja felülmúlni az első kettőt, és ezért akik nézik, azoknak döntő többségük már megszokásból, nem élvezetből nézi.

  • Dave egész jól megfogalmazta a dolgot :) Annyival egészíteném ki, hogy nekem az is mozgatórugó, hogy tudom, mennyien várjátok a kritikákat a blogon :)

 8. Totál egyetértek! Olyan jó volt, és felkiáltottam, hogy VÉGRE, amikor Ezrát elvitték a zsaruk. Örültem, hogy végre történik valami, hogy kezdenek valamit az Ezria szállal, mert az utóbbi időben dög unalom lett, erre bevágják, hogy csak elmélkedés. Hát a falba tudtam volna verni a fejem. Az volt a rész egyetlen értékes részlete, és jól elcseszték azt is. Kár. :(

 9. Csak engem zavar, hogy mégis milyen ruhákat vettek fel egy temetésre? Miniszoknyák, Emily-nek kint az egész háta, Aria, mint aki buliba készül. Egyedül Spencer és Mona van rendesen felöltözve.

 10. Egyetértek a kritikáddal, sajnos lassan el megy a kedvem a sorozattól.. :S:S
  A mélypont nálam már a legelején megmutatkozott, amikor kiderült hogy a
  SPOILER
  csomagtartóban egy MALAC van!!
  WTF!! :S:@ ott nagyon kiakadtam :D:D

  • Én azon elkezdtem röhögni. Elképzeltem, ahogy felemelik, elviszik és megeszik, h eltüntessék a bizonyítékot :D

 11. Marianna on

  Pont tegnap néztem meg ezt a részt, hát vegyes érzéseim voltak egyrészt tényleg ugyanazok a körök, másrészt engem zavart, hogy igazából a lányok soha nem buknak le és a rendőrség elég impotens.

Leave A Reply