Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Trónok Harca – A második évadról

Trónok Harca – A második évadról

8
Oszd meg!

Pár hete mondtátok, hogy a Trónok harca második évad sokkal jobb, mint az első. Egyetértek, tényleg jobb, amit jelez is, hogy három nap alatt a végére értem. Látványvilágban a folytatás talán még erősebb volt, mint az első szezon, pedig a kritikámban kifejtettem, hogy mennyire jó volt az első évadban a látvány. De nem csak ebben volt király a folytatás, hanem úgy érzem egyre több karaktert sikerült elmélyíteniük avagy jobban megismertetni velem. Persze a problémák nem tűntek el. Még mindig ezer szálon fut a cselekmény, még mindig a harc meg a trón elfoglalása áll a középpontban, ami egy kicsit nekem már unalmas. Viszont, már többet láttam abból a zseniális világból, amit bemutattak, és bevallom nektek, hogy tetszett a látvány. Ezen felül erősödött a mágia jelenléte, az évad lezárása pedig annyira izgi volt, hogy már kezdem is a harmadik évadot. Az első évados kritikámban feltettem egy kérdést: “A sorozat körüli marketing (felhajtás) még mindig hatalmas. De vajon meg is érdemli?“. Nos, úgy érzem a második évad már megérdemelte. Spoileresen folytatom a kép alatt.

Lady Sansa - Game of Thrones

Ahogy mondtam, a második évadban már erősen rámentek a karakterek bemutatására, avagy ahogy telt az idő, úgy sikerült egyre jobban megismerni őket. Ennek nagyon örülök, mert olyan szerethető figurákat gyűjtöttek össze, akiket érdemes bővebben is kifejteni. Egyre jobban kedvelem Daeneryst, utólag már meg sem lepődöm, miért Emilia Clarke az egyik legnagyobb fanfavorit. Nagyon jól játszik a színésznő is, de a karaktert is tök jól megírták. A sárkányokkal pedig nagyon jó az egész, kíváncsi vagyok mi lesz, amikor megnőnek majd. Különösen megszerettem még a második évadban a Start gyerekeket, közülük is Sansa lett a kedvencem. Nem is értem, hogy Sophie Turner miért nem kapott még Emmy jelölést, mert az valami hihetetlen, amit a lány leművel a részekben. Sansa karakterét pedig azért szeretem annyira, mert annyi csapás érte szerencsétlent, más már rég belerokkant volna, de ő még mindig megy tovább, és folyamatosan azt mondja, azt teszi, amit kell. Olyan jól megmutatkozik nála az, hogy mennyire erős, becsületes és szó szerint tiszta, hogy azt öröm nézni. A kis Arya és Bran Stark is nagy kedvencek lettek, Havas John kicsit már unalmas, de van ez így. Nagyon tetszik még Cersei Lannister, a Királyné karaktere is, különösen ahogy részegen, a bezártság alatt beszélt, meg azt is csíptem, hogy viszonylagos magyarázatot kaptunk a vérfertőző kapcsolatára.

Lana Headey - Game of Thrones

Az első évados kritikámban külön nem említettem, de a színészi játék is kifejezetten kellemes a sorozatban. Jómagam szinkronnal követem nyomon, és meg kell mondanom az is nagyon jó, színtiszta HBO minőség. Ami meglepő, hogy még Molnár Ilona is képes olyan hangtónusban beszélni, ami az én fülem számára is elviselhető, holott már rég meguntam Ilona hangját. Olyan jó napjainkban egy ennyire minőségi szinkront a tévében hallani. Ahogy fent is írtam, a látványvilág még mindig magáért beszél, a kis sárkányok ábrázolása pedig különösen tetszett. Az évadzáróban már feltűnt egy zombihorda, akiket csak a tűz pusztíthat el, szóval innen már valahogy sejtem, hogy mire megy ki a harmadik évad, de nem akarok találgatásokba bonyolódni, nemsokára úgyis megtudom, hogy mi történt. Sok mindent írhatnék még a második évadról, de akkor itt ülnék egész este, így inkább csak annyit mondok, hogy már egyre jobban megértem azt a hatalmas felhajtást, és persze a ti szereteteket is.

Értékelés: 9/10
Építkezünk? Igen! Viszont úgy érzem, hogy a harmadik évad még nagyobbat durran(hat), mint a második, ezért a maximális pontszámot egyelőre hanyagolom. A történet már egyre jobb, több karakert is sikerült a szívembe zárnom, és végre a mágia is előtérbe került. Alig várom, hogy rávethessem magam a folytatásra :)

Arya Stark - Game of Thrones

8 Hozzászólások

  • Már beértem a magyar HBO-t, ma néztem a 3×08-at. Tényleg másabb a harmadik évad, olyan “karakterizálós”, aminek én csak örülök, mert sikerült jobban kifejteni őket. Ami nekem nem tetszik, az a vallás erőltetése.

 1. Régótanolvasgatom itt a sorozatkritikákat,én magam is sorozatrajongó vagyok.Az Internátus nekem is nagy kedvencem lett pl….De most gondoltam megirom a trónoknharcáról a véleményem.Mert ugy idavan mindenki,pedig nem kéne…jó,jó,én is nézem.de én olvasom a könyvet,és ahoz képest csalódás.Az első évad még oké,elég könyvhű volt,bár volt pár dolog ami kimaradt,ha nem olvastam volna,elég érhetetlen lett volna némelyik rész…De a második….sokmindent átirtak,nem ugy történt mint a könyvben,hogy értse az aki csak a filmet nézi,Arya sosem volt a könyvben Lannister nagypapi pohárnoka.Dannytől nem rabolták el a sárkányait a könyvben,és nem fosztotta ki a vendéglátóját.stb,erről van cikk:http://www.hbo.hu/series/tronok-harca/article/tronok-harca-regenyek-vs-sorozat_41988
  Ha valakit érdekel.
  Lehet hogy ezt csak én gondolom,de hogyha valamit megfilmesitenek,az ne térjen el ennyire a könyvtől.Ettől függetlenül a sorozatot is végignézem,de nem párhuzamosan a könnyvvel ahogy eddig,hanem majd ha befelyeztem a könyveket.Mert nekem a könyv és a sorozat a második évadtól két külön történet.

  • Na igen, ez mindig érdekes kérdés, hogy egy film/sorozat mennyire legyen hű a könyvekhez, alakítson-e valamit a történeten. Megértem az álláspontodat, és volt egy-két eset (más feldolgozásnál), ahol engem is zavartak a variálások. Alapvetően viszont szeretem, ha a forgatókönyvírók beleadják a saját ötleteiket is. Itt például csíptem az Arya pohárnokos szálat.
   A helyesírással meg ne törődj, telefonról én még sokkal bénábban írok, nulla ékezetes betűvel :)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here