Főoldal Kritika és Értékelés Pilot The Fosters – A Pilot

The Fosters – A Pilot

14
Oszd meg!

Hétfőn debütált az ABC Family egyik új sorozata, a The Fosters. Az előzetes hírek alapján kíváncsi voltam rá, hiszen nem hétköznapi témát ötvöz. A főszerepben egy leszbikus pár, akik egy rakat gyereket nevelnek, akik közül csak az egyik a sajátjuk. A pilotot látván kicsit csalódtam, de azért jó ideig maradni fogok – nagyon drasztikusan kell csökkennie a minőségnek ahhoz, hogy ilyen hirtelen feladjam. Alapjáraton azt mondom tetszik a koncepció, és kíváncsi vagyok mit hoznak majd ki belőle.

The Fosters family

A történetről külön beszélni felesleges, de azért a lényeget leírom. Van egy leszbikus pár, egyik rendőr a másik iskola igazgató. A rendőrnő új társat kap, a volt férjét, akitől van egy fia, akit ugye már a feleségével nevel. A srácon kívül örökbe fogadtak egy latin (vélhetően mexikói) ikerpárt, akik zűrös családi háttérrel rendelkeznek. Mivel a leszbikus pár kvázi mintacsaládot alkot a városban, ezért ideiglenes a gondjaikra bíztam egy a javítóintézetből szabadult lányt. Innentől gondolom ki lehet találni a folytatást, de héj, ez ABC Family, ők nem árulnak zsákbamacskát.

A legnagyobb problémám az volt, hogy nem tudtam mit akarnak a készítők, mert olyan sok mindent sulykoltak tele a pilotba. Úgy érzem túl nagy volt a kontraszt. Tengerparti suliba járnak a srácok, de eközben zűrös gyerekekről szó, és ezt még lehetne sorolni. Ami még nekem problémás volt, az a meleg szülői pár egekbe magasztalása. Ott vannak a legjobb helyen a gyerekek, a családi harmónia ezerrel üzemel, a szülők fiatalosak, jófejek, és a szivárvány minden színében ragyognak. Persze, merték is volna másképp ábrázolni anyukat, kaptak is volna a fejükre a GLAAD-tól, csak ez az egész nekem így olyan furcsa volt. Ami még nem tetszett, az a kiszámíthatóság. Az első perctől az utolsóig pontosan lehetett tudni, hogy mi fog majd történni. Nem tudtak félrevezetni még azzal sem, hogy kit keres a csaj. Egyszerűen túlságosan kiszámítható, túlságosan komoly de mégis komolytalan. De ami a legdühítőbb az, hogy mégis van benne valami. Nem tudom mi az, de kíváncsi vagyok a folytatásra. Egy rész alatt megkedveltem a karaktereket, és hirtelen elkezdett érdekelni a sorsuk.

Értékelés: 6/10
Többet nem érdemel, ennyivel pedig simán kaszálok sorozatokat, de ezt nem fogom. Mint írtam, fogalmam sincs miért, de kíváncsi vagyok a folytatásra, pedig az első rész nem volt túl meggyőző. Mindenesetre ajánlom a pilotot nektek is, különösen azoknak, akik amúgy is szeretik az ABC Family sorozatait.

The Fosters promo 001

2412 <- Az összes oldalletöltés 2 <- A mai adatok

14 Hozzászólások

 1. Megnéztem én is tegnap, nem volt rossz, megnézem a folytatást.
  Jobban tetszett mondjuk, mint a Twisted. Oké ott gyilkosság van, rejtély stb, de az is fiatalokról szól…
  PLL-The Fosters-Twisted nálam az ABC sorrend.

  • Szerintem a Twisted pilot érdekesebb volt, és nem azért, mert gyilkosság történt benne, hanem mert jobban felépítették az alapokat. Ráadásul ha gyilkosság + ABC Family, akkor sok jót nem várok, hiszen a PLL-kapcsán is megy a szivatás ezerrel.

 2. Konkrétan én is így vagyok vele, aa pilot olyan semmilyen volt, és nem is tetszett túlzottan, de várom a folytatást.

 3. Nálam is pont ez volt, és örülök neki, hogy nem vagyok egyedül vele. Nem nagyon látom, hogy miről akar szólni a sorozat, vagyis elkezdték a Marina és az anyja közötti kapcsolatot építeni, meg szerintem az új lány és az idősebb fiú között is lesz valami, de nem látom, hogy miről akar szólni. Amúgy Jesus karakterét elég hülyén építették fel, kb. ő az, aki ott van, de nincs annyira sok értelme, remélem ez a folytatásban változni fog. Engem is megfogott, hacsak nem lesz valami nagy hülyeség belőle, maradok.

  • Tényleg, ezt ki is felejtettem, hogy szinte mindenkivel történt valami, de Jesus szerencsétlen csak játszott xboxon :D

 4. Rájöttem, h. mi fogott meg ebben a sorozatban, h. olyan Hetedik mennyországos beütése van, legalább is nekem. Nagy család, a szülők szeretik egymást, szinte minden gyereknek van vmi gondja és kb. ennyi.

  • Sokszor ez is elég :) Viszont ajánlom a The Secret Life Of The American Teenagert, ott is dominál a 7th heaven feeling.

  • A feliratok.info oldalon találsz hozzá feliratot, az epizód letöltése pedig ma már nem hiszem, hogy bárkinek problémát okoz. Remélem tetszeni fog :)

 5. Azt hiszem 4 rész után beleszerettem a sorozatba. :)
  Nem tudom hogyan és miért, de nagyon-nagyon tetszik, a szereplők szimpatikusak, az anyák is és a történet szépen halad + ott vannak Callie kis titkai. Nem tudtam honnan ismerős a Brandont játszó fiú, most már tudom, hogy az Aaron Stone sorozatban játszotta Kelly Blatz tesóját. Mennyivel helyesebb most, főleg azok a mosolyok. *.* (ugyanez vonatkozik Jake T. Austinra is, sokkal dögösebb lett az idő múlásával -hol van már a WOWP-s Max.). ;)
  Kiváncsi leszek mi Callie titka a SPOILER: Liammel SPOILER. Mindenesetre ez a sorozat is bekerült a heti követésbe a Falling Skies, Teen Wolf, Under the Dome mellé.

  • Még csak a második részt láttam, de olyan pozitívan értekezel róla, hogy kedvem támadt megnézni a többit is. Amint végzek a BATB darámmal, sort is kerítek rá :)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here