Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Arrow – Véget ért az első évad

Arrow – Véget ért az első évad

8
Oszd meg!

Ebben a szezonban az Emily Owens MD mellett kétségkívül az Arrow volt a leginkább önazonos sorozat. És mit értek ezalatt? Hát azt, hogy az Arrow ugyanolyan minőségű részeket hozott minden héten, ugyanazokkal a jó dolgokkal de ugyanazokkal a hibákkal. Utóbbi alatt én még mindig a flashback jeleneteket értem, de egyre több helyen olvasom azt, hogy ti odáig vagytok értük, így szokás szerint én maradtam az egyetlen fogorvos a tízből, akinek nem tetszett a fogkrém. Viszont a flashback jeleneteken kívül nekem nagyon tetszett az Arrow első évada, a lezárás pedig kifejezetten jó és izgalmas lett. Spoileresen folytatom a kép alatt.

Arrow - Stephen Amell - Shirtless

Egyben daráltam le az évad utolsó pár részét, így kicsit egybefolyik a sztori, de meg kell mondjam, a záró két részben még a flashback is tetszett. Izgalmas volt a leszámolás, Oliver már megtanulta használni az íjat is, az ellenség kiiktatva, na én itt zárnám le a múltas sztorit, de sajnos továbbra is uralni fogják a flashback jelenetek a részeket, aminek továbbra sem örülök, mert az, ha huszonhárom részből kettőben-háromban élvezem, a többiben pedig untatnak a visszaemlékezések, akkor nem tudok tapsolni azért, mert jövőre is lesznek. De ettől eltekintve tényleg nincs olyan pontja a sorozatnak, amibe bele tudnék, avagy bele akarnék kötni a sorozatba. Komolyan mondom, az Arrow önazonos. Azt adja a nézőknek, amit azok elvárnak tőle, és az elvárásaink maximálisan ki is vannak elégítve. A sztori pörög ezerrel, a látványvilág pompás, a szereplők érdekesek és megvan benne az akciódús és a romantikus feeling is, így tényleg megadja a nézőinek az Arrow azt, amit látatlanban megígér.

Arrow flashback

Nagyon tetszett az, ahogy az első évad szálát felhúzták. Megkreáltak kvázi egy fő ellenséget, Malcolm pedig remek volt érzelmes főgonosznak, pont annyira volt képregényes, amennyire emberi. Különösen tetszett nála a motiváció, és maga a buzgó hit, miszerint ő csak jót akar, és szerinte jót is cselekszik, mert csak így mentheti meg a várost. Nagyon jól ábrázolták ezt, de szerencsére Oliver is megkapta a neki kijáró köröket. Aggódott a lellkiismeretéért, volt szerelmes, veszélyeztette a családját, elvesztette majd visszaszerezte a barátait, ő is lefutotta a képregényes gondokon túl azokat is, amiket egy magánember elviselhet. Úgy érzem az évad elejéhez képest a legtöbb színész fejlődött, de a leglátványosabbat Stephen Amell. Az egyik részben olyan erős színészi játékot mutatott, ami előtt bizony le a kalappal. (Arra gondolok, amikor a kórházban olyan rondán reagál, mikor Malcolm szól neki, és megfordul). Ami pedig a karaktereket illeti, a legtöbbet sikerült megkedvelnem. Roy tök jó, Moirában imádom a kettősséget, no de a legnagyobb favorit az Felicity, de gondolom ezzel nem vagyok egyedül :)

Arrow - Felicity and Oliver

Ami az évadzárót illeti, nagyon látványos és akciódús volt, és akadt benne egy nagy WTF mozzanat is. Amivel a legkevésbé tudok egyetérteni, a Laurel & Oliver szál ilyen gyors megalkotása. Talán azért is, mert daráltam a részeket, de nagyon hirtelen volt ez az egész. Persze, kellett a végére egy romantikás dolog, de ha előbb megalapozzák, akkor jobban kijött volna a lépés. Leginkább Laurel részéről volt a furcsa, aki nagyon hamar rájött arra, hogy ő bizony nem Tommyt szereti, és mintha egy részben belül világosodott volna meg. Oliver részéről rásegítettek flashbackkel, és végre, egy epizód erejéig jól is használták a visszaemlékezést. A bomba robbanása, Malcolm legyőzése, és Moira sajtókonferenciája / önfeláldozása, vegyítve Roy által keltett indulatokkal nagyon jók voltak együtt, és sikerült az összes mellékszereplőt izgalmas helyzetbe hozni ezáltal. Nagyon becsülöm az írókat amiért nem mentek el a Lex Luthor vs. Clark Kent irányba, hiszen Tommynak bőven lett volna indítéka arra, hogy Oliver nemezisévé váljon. Sajnáltam Tommy halálát, nagyon WTF momentum volt az egész, de azt hiszem ez így volt jó, ettől csak még izgalmasabb lehet a folytatás.

Arrow - Tommy and Lauren

Értékelés: 10/10
Ha csak a finálét értékelem, akkor kijár neki ez a magas pontszám, mert nagyon izgi volt az utolsó (két) rész. Viszont maga az évad “csak” 8/10, köszönhetően a sok flashback jelenetnek, amiken sokszor szanaszét untam az agyam. De ettől eltekintve nagyon pöpec az Arrow, és maximálisan beváltotta a hozzá fűzött elvárásaimat. Greg Berlanti pedig valóban ért a sorozat készítéshez, de az Everwood és a Political Animals után ez nem is kétséges. Ősszel érkezik a második évad, kíváncsian várom mi lesz majd benne. Gondolom az a nő kerülhet középpontba, aki kiadta Fyersnek a mészárlást a szigeten, Starling Cityben pedig előbb utóbb Roy és Oliver egyesülhetnek – amit kíváncsian várok. Colton Haynes főszereplővé-tétele pedig jót tett a szériának. Annak pedig, aki még nem látta az Arrow első évadát, ajánlom, hogy mielőbb tűzze napirendre, mert nem fog csalódni benne. Lassan a hazai vetítés is az évad végére ér, magyarul, Bozsó Péterrel meg talán még élvezhetőbb az egész. Akárhogy is, tessenek A zöld íjászt nézni :)

8 Hozzászólások

 1. Én megadom rá a 10/10-et, az évad alatt nagyon jól szórakoztam, hetiben nézve volt, hogy éjjelig fennmaradtam és úgy néztem (persze reggel volt mosórongy effektus :D ). Nem gondoltam volna, hogy meglépik a “fél” Glades elpusztítását, de csak megtették. Tommyt sajnáltam, még akkor is ha az utolsó egypár részben eléggé gyerekesen viselkedett. Malcolmot pedig szeretném még látni a 2.évadban, nekem nem tünt túl halottnak. Thea nem sokat rakott hozzá a történethez most ,se Roy, de remélem ez ősztől változni fog, főleg Colton Haynes miatt. ;)

  • Na igen, a pusztulás meglépése engem is meglepett, de ez így volt jó és reális. Egy ember (na jó, még +3-4) sem mindig győzheti le a gonoszt :)

 2. Még nem olvasom el, mert van hátra 4 részem belőle, úgy ütemeztem be, hogy minden napra egy rész még. Majd akkor lehet, hogy megint nyilatkozom, egyébként nekem a sorozat nagyon bejött (a 19. rész volt az utolsó, amit láttam tegnap), s eddig nekem olyan 10/9 a sorozat. Mindössze azért vontam le egyet, mert hajlamos vagyok elkalandozni a flashback jelenetek közepette.

 3. Korrekt kritika… volt pár rész, még évad elején, ahol hónapokra “megálltam” vele.. asszem 1×05-nél.. de aztán újra elővettem a sorozatot és nem bántam meg… várós a 2. évad..

 4. Én sem szeretem a Flashback et, alapvetően jó ötlet de a kivitelezzése valahogy nem tetszik. Oliver 5évét vhogy másképp kézelem el

  • Nocsak, ezek szerint nem mindenkinek jött be a flashback? Meg vagyok lepve, korábban a legtöbben pozitívan nyilatkoztatok róla.

 5. A tavalyi/idei szezonból az Arrow a legjobb! SPOILER Én meglepődtem Tommy halálán, szerintem nagyon hamar kilőtték. Igen, Felicity tök aranyos a kis dolgaival. Én örülök Lauren és Oli szerelmének, de nem hiszem ,h sokáig így fog maradni.
  Alig várom a következő évadot!

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here