Főoldal Kritika és Értékelés Pilot Plebs – A Pilot

Plebs – A Pilot

2
Oszd meg!

Rég láttam már angol komédiasorozatot, és bevallom a Plebs után ez nem is nagyon fog változni, pedig én azt hittem, hogy jó lesz majd. A helyszín Róma, a történetünk főszereplője két munkásember és az egyikük szolgája, akik fiatalok, bohókásak és eléggé idióták ahhoz, hogy különféle poénokat a szájukba lehessen adni. Ők éldegélnek tehát Rómában, az első rész pedig egy Orgia jegyében telik, lévén a nyomik pénzt gyűjtenek és nőket hajkurásznak azért, hogy elmehessenek egy hamisítatlan római orgiára.

Archive Manager James Feltham 0207 157 3052 james.feltham@itv.com

Tulajdonképpen ami a leginkább nem tetszett ebben a pilotban, az a modern hatás. Tele volt mai poénokkal, mai életszituációkkal, holott a helyszín az Róma, méghozzá több évszázaddal ezelőtt, a gladiátorok korából. Ki tudja, ha az egész sorozatot a mai időkbe helyezik át, akkor jobban tetszett volna, de így inkább csak idegesített. Hiába voltak gyönyörűek és életszerűek a díszletek és a jelmezek, ha csupa olyan dolgot pakoltak bele, ami teljesen hiteltelen volt, mint amikor Marcus megszólalt a szemtelen szolgájának, hogy eladja, az meg így felelt: “Úgyse venne meg senki“. Ez alapjáraton jó poén volt, de legyünk már egy kicsit logikusak, ha az ókorban egy szolga így feleselt volna az urával, akkor még aznap kivégzik. Persze, nem áll rendelkezésemre adat arról, hogy a kanos fiúk Rómában hogy viselkedtek annak idején, de akkor is, teljesen hiteltelen volt számomra a történet ábrázolása, még úgy is, ha egy-két poént eltaláltak az alkotók.

Plebs 002

Értékelés: 4/10
De tényleg csak a pár egysoros, és a gyönyörű díszletek és helyszínek miatt. Ha valakit nem zavarnak az általam felsoroltak, akkor kezdjen bele nyugodtan ebbe a sorozatba, hiszen humoros, csak egyszerűen túlságosan mai ahhoz, hogy az ókorban játszódjon. Bár, az is lehet, hogy én vagyok vaskalapos, és nem tudok a helyén kezelni egy ókori komédiát? Akárhogy is, nekem ebből elég volt ez az egyetlen epizód, a többire ezek után nem vagyok kíváncsi…

1217 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

2 Hozzászólások

  1. Én végignéztem a sorozatot már, hát se nem jó, se nem rossz, nézhető igazából. Vannak benne vicces jelenetek. Meg lényegében 6×20 percről van szó úgyhogy sok időt nem vett el az életemből :) Második évadról azt hiszem, még nem tudni semmit.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here