Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Revenge – Véget ért a második évad

Revenge – Véget ért a második évad

4
Oszd meg!

A Revenge kapcsán rájöttem két nagyon fontos dologra, amit ha az ember figyelembe vesz, akkor piszkosul tudja majd élvezni a sorozatot. Nálam ez bevált, és nagyon jólesett a második évad második fele. Először is, szeresd a szappant! Nekem ezzel gondom nem volt, telenovellákon szocializálódtam, szerintem legalább hatvanat végignéztem tini éveim alatt, igaz, mostanra már meguntam a műfajt, de az ilyen heti sorozatokban nagyon tudom komálni. És mi a második aranyszabály? Ideje elfogadni, a Revenge már régóta nem az a sorozat, mint az első évad elején. Oké, aláírom, nekem is bejött, ahogy Emily hetente kicsinált valakit, de valahol megértem az írókat, váltani kellett és azt hiszem jófelé orientálódtak, mert a szappanosabb irányvonal mellett valahol megmaradt még a bosszú is, ráadásul a karaktereket is egyre jobban mélyítették.

Revenge Emily Thorne

Apropó, karakterek. Kevés az olyan sorozat, mint a Revenge, ahol megalkottak két ennyire erős karaktert, mint Emily és Victoria. Egyszerűen imádom mindkettőt, mert annyira okosak, ravaszak, kifinomultak és nagyvilágiak, hogy az valami hihetetlen. Az egyik részben például olyan kellemes bájcsevejjel küldték el egymást a fenébe, hogy azt öröm volt nézni, legalább háromszor vissza is tekertem. Amit még imádok az írókban az, ahogy egyre több párhuzamot vonnak a Victoria és Emily között, és lassan tényleg két plusz fél emberes show lesz a Revenge, hiszen a hölgyek mellett maximum Nolan tud igazán emlékezetes maradni, legalábbis a számomra.

Revenge Emily Victoria

Az évadzáró előtt felvetettek egy újabb szálat, az egyik főbb szereplő halála miatt pedig új gondok szakadtak Emily nyakába, amiket azt hiszem egész jól sikerült kiviteleznie. Például a jelenet, amikor volt a temetés, vagy később, ahogy Emily a sírnál van, hát ott engem tényleg a hideg rázott. Szóval igen, az évad vége felé a választási mizériával, a Padma-mizériával úgy érzem jó irányt kaptunk, ráadásul emellett volt szappan is ezerrel, azt pedig ahogy Emily három pasi között őrlődik, hát még nézni is imádom. Oké, aláírom, néhol tényleg túlzásba viszik a szappant, a semmiből elbukkanó rokonokat nem tudom díjazni, de hogy még ezekből is nyerő szituációkat csináljanak, az valami hihetetlen. Spoileresen folytatom tovább, bár attól tartok kicsit eddig is az voltam…

Revenge Emily Brother

Szóval, az új rokonok. Felbukkant a semmiből Emily testvére, meg most itt van Victoria fia, amik annyira blőd húzások, hogy az valami hihetetlen, de mégis működnek. Mert nem is az a lényeg, mit tesznek/tettek azok a pasik, hanem arra miképp reagál a két bestia. Imádtam látni, amiképp Emily vergődik de megoldja a dolgokat, Victoria pedig szintén jó lehet majd Patrickkal. Plusz egyre több betekintést kapunk a két nő múltjába, ez alapján pedig jobban megérthetjük a jelent, azt, miképp lettek ilyenné. A Once upon a time-ban például nem tetszik az, hogy egyre jobban árnyalják Regina karakterét, mert egy olyan mesés sorozatba kell egy Gonosz Királynő, aki a tetteit okkal teszi. Viszont Victoria mélyítése tök jó ötlet, mert eddig az írók nem mentek messzebbre attól, amit a karakter elbír. Viszont, itt van a határ, és ne tovább. Mármint, Victoria, az anyatigris lemondott az első szülött gyerekéről azért, hogy Párizsban tanulhasson. Azt hiszem ennyit bírt el a karakter, ettől jobban már nem nagyon kellene a múlt-béli botlásaival igazolni a tetteit…

Revenge Victoria Grayson

Fontos leírnom még azt, hogy a második évad vége mennyivel minőségibb volt, mint az első! Végre, egy sorozat ami önmagához képest javulni tudott! Mert emlékeztek arra, mi volt tavaly? Daniel gagyi bírósági ügye, nyomozás a fehér hajú ürge után meg a nagy felfedezés, hogy Emily anyja él. Izgi volt, meg akkor jó is, no de ez a mostani utolsó nyolc-tíz rész hát mennyivel mozgalmasabb és jobb volt már! Olyan sok mindent elértek az írók, hogy az valami hihetetlen. Sikerült mélyíteni Daniel és Jack karakterét is, úgy fest Charlotte is előtérbe került végre, ráadásul mertek lépni két igazán merészet. Egyrészt Amanda után megölték Declant is, utóbbiért pedig jár a pacsi, a srác búcsúja pedig fenomenális volt. A másik merész lépés pedig Conrad volt, és akkora WFT volt az egész, hogy az valami hihetetlen. Eddig is tudtuk, Conrad nem szívbajos, de ezzel az egésszel, hogy végig az Initative belső embere volt és mindenről tudott, plusz további vérengzéseket akar végrehajtani, hát megemelem a kalapom. Olyan tutyi-mutyinak tűnt eddig Conrad, még a gonoszsága ellenére is, erre tessék, hát ez nekem WTF volt, méghozzá a jobbak közül. Ja, és a választási kampányát pedig végig imádtam, de ezen meg se lepődöm, hiszen a Political Animals óta egyre jobban tudom értékelni a politikai sorozatoka (ideje lesz Elnök embereit nézni).

Revenge Conrad Grayson

Tegnap felvetettétek, hogy de negatív vagyok a kritikáimban. Most nem azért nem írtam negatívat a Revenge kapcsán, mert meg akarok nektek felelni, hanem azért, mert nemigazán látok olyan dolgot, ami miatt nyugodt szívvel beleköthetnék. Az utolsó részek simán túltettek az első évados lezáráson, az évad során az összes karakter fejlődött, és aminek a legjobban örülök, hogy Jack és Daniel sem azért vannak már, hogy legeltessem rajtuk a szemem, hanem ténylegesen hozzá is adnak a történethez. Tudom, a legtöbb helyen lehúzzák a Revenge második évadát, és biztos okkal teszik, mert néha én is felnéztem, hogy “vá, nemár”, mint Charlotte és a leszbikus sidekick. Viszont, mint írtam, telenovellákon szocializálódtam, és a Revenge egy minőségi pótléka a műfajnak, ráadásul már elfogadtam azt, amit el kellett, nevezetesen a Revenge már nem lesz olyan, mint a pilotban volt. Ezek ismeretében pedig imádtam a második évad lezárást, és tulajdonképpen az általam látott idei évadzárók közül magasan ez viszi a pálmát.

Revenge Daniel Grayson

Értékelés: 9/10
Ezt a maga számot a nagyon izgi dupla-finálé kapta, ha a teljes második évadra olyan 7.5/10-et szórnék ki, de meg kell hagyni, piszkosul élveztem, még úgy is, ha néha azért szidtam a sorozatot. És mi lesz itt jövőre? Jó kérdés. A kreátor, a széria megalkotója és kitalálója, azaz Mike Kelley lelépett, mert nem tetszett neki az, hogy az ABC folyton beleszólt a kreatív dolgokba. Szóval, nem tudom mit fog kezdeni a sorozattal az új kreátor, de reménykedem a legjobbakban. Akárhogyis, érdekes alaphelyzetet hagyott hátra magára Kelley, azt meg kell hagyni. Emily bevallja Jacknek az igazságot? Conrad lett a kormányzó? Nolant az FBI faggatja és hazaárulással gyanúsítja? Declan halott, Charlotte terhes, Victoriához pedig bekopog az elsőszülött? OMG mikor lesz már itt a folytatás?

Revenge WTF Jack Emily

4 Hozzászólások

 1. Én is izgultam néhány részen az évad során, de pár megoldás még nálam is kiverte a biztosítékot. Szerintem Jack annyit szenvedett már, hogy ebből a mélységből a karaktert nemigen lehet visszahozni. Elvett egy nőt, akiről azt hitte, gyerekkori szerelme, született egy gyerekük, a nő meghalt, és kiderül, hogy az Emilyhez való vonzódást nem csak képzelte? És ráadásul még az öccse is meghal? Túl soknak találtam. Én az írók helyében elküldeném a fickót egy lakatlan szigetre, hadd gondolja át a dolgokat. Mert ő vesztette a legtöbbet.

  Na, és Nolan. A drágám is kapott rendesen, de roppant nagyot csalódtam a beharangozott szerelmi háromszögben, ami ténylegesen meg sem valósult. Akkor örültem volna, ha Marco is visszatér a fináléra, mert így Nolan mellett nincs senki. Emily el lesz foglalva a saját gondjaival, ki fogja megvédeni őt??

  A szerelmi sokszöget leredukálhatnák, minimum egy pasit ki kellene nyírni (mondjuk Aident), s bár az évad felénél még teljes szívemből utáltam Danielt amiatt, amit Nolannel művelt, a végére azért lekerült a fekete listámról.

  Én is kíváncsi vagyok, mi lesz ezek után. Nálam az évad: 10/8
  Ha már itt tartunk, az OUAT meg 10/7, Regina változása egyáltalán nem tetszett.

  • Valóban, Jack nagyon sok pofont kapott az íróktól, de van egy olyan érzésem, hogy ezzel kezdenek is majd valamit. Mármint, a lakatlan sziget helyett mennyivel baróbb lenne, ha Emilyvel karöltve állnának neki egy óriási bosszúhadjáratnak? Végülis, Amanda a Graysonok miatt halt meg, Daclent is Conrad bombája robbantotta fel, és Emily is a Graysonok hibájából került ki a képből kiskorában. Ergó eddig is boszút akart állni, és van egy olyan érzésem, hogy most már ő is durvulni fog.

   Off: Bele akartam írni a kritikába, de elfelejtettem: hol a fenében volt a kicsi Carl az évadzáró alatt? :D

   A Nolan-féle szerelmi háromszög nálam is hiányzott, örültem volna, ha kicsit jobban behozzák, bár, az meg valahol hiteltelenné tette volna Nolan harcát Padma iránt, nem? Legalábbis ez jutott most hirtelen az eszembe. Amiatt pedig nem aggódom egy percig sem, hogy Emily ne kelne Nolan védelmére, olyan jó sidekick-barátság alakult ki közöttük, nekem öröm nézni. (Pláne azok után, ahogy az elején bánt vele Emily).

   • A kisbaba a nagyszüleinél volt, vagy valami rokonnál, ezt el is mondta Jack, mikor elment az áram a bárban, és ott maradt Victoriával. Szerinted Jack képes lesz megbocsátani, hogy eddig hazudtak neki? Biztos bosszút akar majd állni, de egy kis mosolyszünet nem ártana majd közöttük.

    Nem is úgy értettem, hogy Emily nem fog kiállni Nolan mellett, csak mindig szegény pasi az, akit a kormány megtalál. A nő ugye teljesen tiszta, mióta személyiséget cserélt, de Nolant mindenki felismerheti a videók alapján.

    Marcot én a legvégén hoztam volna vissza, és akkor Nolan bosszúja sem veszett volna kárba. Elhiszem, hogy szerette a nőt, de tovább is kell lépnie. Ha Emily és Jack alkot majd egy csapatot, mármint a hadjáratban, akkor szívesen nézném, ha Marco meg Nolan mellett állna.:)

    • Nekem teljesen kiment a fejemből, de most, hogy mondod tényleg. Viszont milyen nagyszülők? Nem is említették még őket, és folyton mondták, hogy nincsenek rokonaik sem. Mindegy, ezen meg se lepődök :)

     Hm, Jack nem hiszem, hogy csak úgy megbocsájt, maximum akkor, ha Emily mindent, de tényleg mindent elmond, mellébeszélés meg hazugság nélkül. Akkor szerintem megfog, de biztos nem 3 rész alatt. Kíváncsi leszek.

     Na igen, Emily eddig mindent megúszott. Nekem most hirtelena z is fura, hogy a sajtó nem szállt rá. Mármint, elég nagy a felhajtás a Grayson-family körül, evidens lenne, hogy rászálljanak Emilyre, és jobban szem előtt lenne.

     Marcót én is várom vissza szerettel, de ha behoznak egy másik srácot, nekem az se gond :) Igazából nekem Nolan fura volt egy nő mellet, de ez csak saját vélemény :)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here