Főoldal Kritika és Értékelés Tévéműsorok Eurovíziós Dalfesztivál 2013: A Döntő – ÉLŐ BLOG

Eurovíziós Dalfesztivál 2013: A Döntő – ÉLŐ BLOG

208
Oszd meg!

Felkészültetek? Ezt azért kérdezem, mert ma nagyon hosszú esténk lesz, hiszen elérkezett az, amire oly’ régóta várunk. Az Eurovíziós Dalfesztivál döntője, összesen huszonhat fellépő országgal! Az eredményhirdetéssel együtt körülbelül fél egyig fog tartani a műsor, igaz, az utolsó egy-másfél óra már csak arról fog szólni, hogy kapunk-e pontokat vagy sem. Szerencsére ez most nem egy “tét-nélküli meccs” lesz számunkra, hiszen ByeAlex bejutott a döntőbe, és szerintem már ez is feljogosít minket arra, hogy örülhessünk. Bár, engem speciel nem is érdekel hányadik helyen végez a Kedvesem, ha utolsók leszünk, az sem baj, hiszen a döntő volt a lényeg, és önmagában már ez is egy hatalmas teljesítmény – legalábbis szerintem.

Eurovizios-Dalfesztival-2013

Lehetőségeimhez mérten igyekszem az este helytállni, ennek érdekében pedig ma nem itthonról “közvetítek”, hanem egy kedves barátom otthonából, így számomra is bulisabb lesz az este, de persze nehezebb is, mert többfelé kell majd koncentrálni. DE így legalább nem lesznek stream-problémák, ollé! Mivel a műsor fél egyig is el fog húzódni, ezért a szerver leállását biztos nem ússzuk meg úgy, mint eddig, de az Élő-Blogot nem fogom csak azért abbahagyni, mert eltűnik a blog, és amint a szerver úgy dönt, békén hagy, az első dolgom lesz átmásolni azt, ami kimaradt. A műsor után lesz még egy külön poszt, amiben leírom majd a ByeAlex által elért eredményt, olyan 00:45 körül, feltéve, ha a szerver megengedi nekem ezt. Extra hosszú esténk lesz tehát, egy monstre adással, no ki lesz az, aki velem együtt végig Talpon Marad? :)

– 20:46: Megérkeztem! Mennyivel másabb nagy képernyős tévén nézni az M1-et, mint kettébontva a monitor egyik felén a stream, másik felén a wordpress, és mondanom sem kell, a képernyőm icipici (1024×768). Szóval, ez most így sokkal vagányabb és élményben is nagyobb :) Off: a külföldi sajtósok által összeállított toplistán Franciaország vezeti a szavazást, ByeAlex a 24. De ez nem jelent még semmit (reméljük). Nemsokára véget ér az Elő-Vízió, és kezdődhet a döntő!

– 20:52: Most már tényleg csak pár perc, addig is reklám helyett az M1megismétli a Kedvesem csütörtöki előadását. És csak most tűnt fel, hogy Alex gitárosa mennyire helyes. Hm, hogy is hívják? (( Megvan! Kővágó Dániel ))

– 21:00: Éééés kezdődik! Sajnos a kisgyerekes nyitás csak egy estére szólt, most múltidézéssel nyitunk, hogy is nyerte meg Svédország az Eurovíziót felállással. Ó, Svédország tényleg csodaszép, ezek a tájak!

– 21:02: A gyerekek cukibbak voltak, de azért ez a grafika se semmi. A kis kukac nagy utat tett meg a döntőig, és milyen szép pillangóvá változott! Megkezdődött a dalolászás is, nem eufória, csak egy kórus, és az sem gyerekekkel. DE tetszik, méghozzá nagyon :)

– 21:06: Megjött Gundi, érkeznek a fellépés sorrendjében a szereplők, a háttérben pedig az Eurovízió himnusza, ami remélem csak alkalmi, mert nekem nem tetszik. Nektek?

– 21:08: Képen a mienk, ByeAlex, Helga és Dani, mögötte pedig Bonnie Tyler (hiszek benned Bonnie!)

Petra musorvezeto

– 21:10: Nagyon rikító rózsaszínben megérkezett Petra-műsorvezető is, ejj, de ronda az a ruha. Az Eurovízió-Himnusz készítésében az ABBA egykori tagjai is részt vettek, a műsorban lesz még utalás az ikonikus zenekarra.

– 21:12: Ma este 39 országból lehet majd szavazni, közöttük természetesen Magyarországból is. Egy sms ára 200 ft, még meggondolom megérdemel-e Grúzia és Anglia egy voksot. És kezdődik is az érdemi rész, készülődik a francia lány.

– 21:16 –  Franciaország (Amandine Bourgeois – L’enfer et moi): Rájöttem, hogy imádom a francia dalokat, ideje lesz onnan is beszereznem némi hallgatni valót, és Amandine diszkográfiájával kezdem majd. Gondolom ebből ki is találtátok, hogy tetszik a dal, amit most hallok másodszor. Külön pozitív számomra Amandine színpadi képe. Egyszerű fekete ruha, semmi cicoma, táncosok vagy hajtépő produkció, egyszerűen csak egy jó dal, és egy kellemes hang. Plusz csinos ez a lány, de ez legtöbbünket hidegen hagy :) Mondanom sem kell, jó nyitást produkált a francia lány. ((Zárójelben jegyzem meg, a dal-béli “robbanás” hamarabb is jöhetett volna))

Andrius Pojavits

– 21:20 – Litvánia (Andrius Pojavits – Something): Elolvadok. Nagy képernyőn ez a srác még helyesebb, a dal még gagyibb, a hang pedig még rosszabb. Ha becsukom a szemem sikítok, ha kinyitom a szemem imádom. Ejj, inkább rátok koncentrálok, a litván dal már leszerepelt nálam. (( Láttátok amikor felemelte a két kezét és a pólója felcsúszott? Ajj :D | Miért nem tették ezt a srácot későbbre? Már az Élő Blog elején égetem magam :p ))

– 21:24 – Moldova (Alina Moon – O mie): Emlékszem, mikor először hallottam ezt a dalt, nem tetszett nekem. Másodjára már egy kicsit jobban, de valahogy meg tudom érteni, hogy az albán közönség szerint Alina csak a második legjobb volt. Amúgy csak nekem tűnik ez az egész nagyon színpadiasnak? Tudjátok, nem a “jó-féle” színpadias, hanem az erőltetett. A nő mögül kibújó táncosok még mindig irritálnak ám, viszont a dal refrénje már kezd a fülembe mászni…

Finnország

– 21:28 – Finnország (Krista Siegfrids – Marry Me): El se hiszitek mennyire hiányzott Gundi kommentárja! Nem is tudtam, hogy Krista a meleg jogokért harcol ezzel a dallal, azt hittem csak fel akarja dobni a dal végét. Így máris más színben látom az egész produkciót, aminek persze nagyon örülök. Off: amikor azt énekli Queen B, hát előttem rögtön megjelenik Blair Waldorf :)

– 21:32 – Spanyolország (El Sueno de Morfeo – Contigo hasta el final): Évek óta nagyon szeretem az El Sueno de Morfeo zenéjét, mert több daluk is telenovella főcím volt, és ennek alapján ismertem meg a bandát már vagy öt éve. Nem tudom mi olyat mondhatnék, ami ne tűnne elfogultnak, lévén órákon át hallgattam a dalaikat, soknak még a dalszövegét is tudom, holott nem (nagyon) beszélek spanyolul. Szóval, szigorúan mint rajongó azt mondom, a srácok hozták a tőlük megszokott színvonalat, Raquel egyedi hangszínét pedig még mindig nagyon szeretem.

– 21:35 – Belgium (Roberto Bellarosa – Love Kills): A litván srác mellett külső terén labdába sem rúghat Mr. Bellarosa, de hangilag mérföldekkel a szépfiú előtt jár. Már az elődöntőn szerettem ezt a produkciót, Roberto pedig most sem okozott nekem csalódást, csak itt is zavar az énekes hátából kinövő táncosok sokasága. Ez amúgy valami Eurovíziós szabvány?

Észtország (Birgit - Et uus saaks alguse

– 21:40 – Észtország (Birgit – Et uus saaks alguse): Ez a lány már a múltkor is elvarázsolt, olyan, mint egy földre szállt angyal, de tényleg. Olyan jó ezt a dalt hallgatnom, hasonló nyugalmat áraszt, mint az Ott Lepland-féle Kuuula tavaly. Ezt a dalt is sokat fogom még hallgatni a közeljövőben, az biztos. L. szerint: “Egyszerűen elvarázsolja az embert! Ritka hogy élvezzem egy számot amiből egy büdös szót sem értek, ez azonban magával ragadó!

– 21:45 – Fehéroroszország (Alyona Lanskaya – Solayoh): Jajj, már megint ez a nő. Most hirtelen azon se lepődnék meg, ha jó helyen végezne, hiszen anno egy ehhez kísértetiesen hasonlító produkcióval győztek a görögök (asszem 2004-ben). A dal egyébként egész fülbemászó, különösen az “Ajj, ajj, jáájó Csa Csa” része. Mi mást is mondhatnék? Csá-Csá. Devilrose szerint: Itt a diszkó királynő, sok körítés, testmutogatás, azonkívül semmi… Megalázóan ostoba dal, pedig hangja lenne a nőcinek.

– 21:49 – Málta (Gianluca – Tomorrow): Múltkor a buta m1 miatt lemaradtam erről a produkcióról, gy most hallom először. Most látom, ők is kiírják a kivetítőre a dalszöveget, de azért ByeAlex grafikája jobb. Egész szerethető ez a dal, sokkal inkább ez, mint a bulikirálynő.

– 21:53 – Oroszország (Dina Garipova – What If): Az észt versenyző mellett az orosz dalt is nagyon szeretem, tetszik az egyszerűsége. Már a múltkor is elvarázsolt engem Dina, és nem lepne meg, ha jó helyen végezne a versenyen. Azokat a sárba gömböket/lámpákat pedig imádom, olyan széppé teszik a színpadot. Na, ilyen a jó produkció, legalábbis, szerintem.

Németország (Cascada - Glorious)

– 21:57 – Németország (Cascada – Glorious): Bevallom őszintén, nem ismerem a Cascada egy dalát sem, vagy ha ismerem, nem tudom, hogy az övék. Pedig világsztárok, és mégsem. A nagy név miatt valahogy nagyobb dobást várnék, de a szőke hölgy teljesen hamis volt az elején meg a közepén is, maga a dal pedig közhelyes és gyenge. Ha jó helyen is végeznek, az a rajongóik, és nem a dal miatt lesz (nem győzöm hangsúlyozni, hogy szerintem).

– 22:00 – Örményország (Dorians – Lonely Planet): Off: mekkora királyság már az, hogy egyes országokban egy előadó több dalából választják ki azt, hogy melyik dallal induljanak? Itthon szétnézhetnénk Radics Gigi repertoárjából. Off vége. A múltkor nem voltam oda ettől a daltól, de most már jobban tetszik, talán azért is, mert odafigyelek a dalszövegre (többfunkciós vagyok, két ember veszett el bennem), és látom a mondanivalót. Több ilyen mély mondanivalóval átszőtt dalt szeretnék még erre a fesztiválra.

– 22:02: Jajj de jó, megint itt van bolondos-Lynda. Addig is szólok, hogy sajnos a szerver szerintem hamarosan behal, és ezért már előre felrobbanok, de bízzunk, bízva bízzunk. Amúgy imádom ezeket a kisfilmeket, és tetszik ahogy poénosra veszik a kreátorok a figurát :)

– 22:06 – Hollandia (Anouk – Birds): A múltkor nagyon hamisan kezdte el a dalt, ez rányomta a bélyegét az egész produkcióra, de most valahogy pozitívabban indított, és nálam is. Azt hiszem vannak olyan dalok, amiknél többszöri hallgatásra van szükségem ahhoz, hogy igazán meg tudjam szeretni, és úgy tűnik a Birds is ilyen. Nem ez lesz az idei év “Kuula”-féle eufóriája (lol), de most jobban átjött a mondanivaló, és már kezdek megbarátkozni vele. Aztán ki tudja, ha harmadszor-negyedszer is meghallgatom, még a végén bele is szeretek a dalba.

Románia (Cezar - Its My Life)

– 22:12 – Románia (Cezar – It’s My Life): Megjött opera-drakula. Ó, én legszívesebben lekapcsolnám. A véleményem röviden, tömören: ezzel kínozni lehetne. Mármint, a dallal.

Anglia (Bonnie Tyler - Believe in Me

– 22:16 – Anglia (Bonnie Tyler – Believe in Me): Total Eclipse of my Heart.Holding Out For a Hero. Elfogult vagyok, mert nagyon szeretem Bonnie Tyler dalait. Ő egy élő legenda, akiért rajongok. Természetesen ez a dal jobban szól lemezről, élőben jobban lehet hallani a kort Bonnie hangján, de… nem érdekel. Hiszek benned Bonnie, szeretem ezt a dalt, és ez a nő még mindig nagyon szép. Hajrá Bonnie! (( Egyébként komolyan gondolom, szerintem jól lenyomta a dalt, és ezt nem a rajongó énem mondja nektek. Nemsokára mi jövünk! ))

– 22:21 – Svédország (Robin Stjemberg – You): Ő a svéd Adam Lambert, ugye? A radarom néha azért szokott tévedni :) Szeretem ezt a dalt, tegnap kíváncsiságból meghallgattam (oké, linkeltétek üzenetben :)), és már ott beleszerettem. Nem lennék meglepve, ha Robin jó helyen végezne, és szerintem meg is érdemelné. Nem olyan jó, mint az Euphoria, de van benne valami. És most már tényleg mi jövünk!

Magyarorszag ByeAlex - 03

– 22:25 – Magyarország (ByeAlex – Kedvesem): És színpadra léptünk mi is. Tudjátok jól, nem örültem ByeAlex győzelmének, de valahogy szívesebben hallgatom ezt a dalt, mint tavaly a Compact Discót. No de térjünk rá Alexre. A színpadi képet még mindig imádom, Alex még mindig nem tud rendesen énekelni, de Helga kedves, és kisegíti. Nézzétek, csak magamat ismétlem, már oly sokadszor: kihozták ebből a dalból a maximumot, plusz nálunk a legszebb a színpad, és nem (csak) Dani miatt. Hajrá magyarok!

Dánia (Emmelie de Forest - Only Teardrops

– 22:29 – Dánia (Emmelie de Forest – Only Teardrops): A fogadóirodák szerint a dánok nyerik meg az Eurovíziót. Áldásom rá, ez a lány megérdemli. Van valami különös ebben a dalban, valami egyedi íz, mint a tavalyi Euphoriában, és azt hiszem ettől jó. Hiába populáris a nóta, de van benne valami speficikus, valami egyedi, ami miatt az énekest és a dalt is könnyen felismerem. Szóval, engem elvarázsolt, drukkolok neki. Hajrá Dánia!

– 22:33 – Izland (Eythor Ingi – Ég á lif): A gonosz m1 miatt lemaradtam a múltkor ennek a dalnak az elejéről, de jó, hogy most egészben meghallgathatom. Tetszik ez a dal, az egyszerűsége elvarázsol, és a pasi hangja is szép. Nem tudom miről énekel, lehet, hogy valami teljesen sablon az egész, de nem érdekel, mert ez így szép és különleges. A szervezők a legjobbakat hagyták a végére? Nemsokára jönnek a grúzok, azt hiszem ők a kedvenceim.

Azerbajdzsán (Faris Mammadov - Hold Me

– 22:38 – Azerbajdzsán (Faris Mammadov – Hold Me): Az azeriek produkciójára csak egy szó jut eszembe: mesterkélt. A srác hangja jó, érdekes a színpadi kép, egész fülbemászó a dal és még Faris is jól néz ki, mégis, annyira mesterkéltnek érzem az egész dalt. Nem tehetek róla. Off: jót röhögtem volna ha a piros uszályos lány jól hasra esik. Még most is ezért drukkolok :D

– 22:42 – Görögország (Koza Mostra és Agathon Iakovidis – Alcohol is Free): Tegnap megkérdezte az egyik ismerősöm, hogy ha a görögök csődben vannak, miért indulnak a Dalfesztiválon, amikor az nem egy olcsó dolog. Nem tudtam mit feleljek, így inkább megmutattam a produkciót, amin derültünk egy jót. Talán azért vállalták az anyagi részt, hogy megmutassák a görög vidámságot? Nem mondom, hogy ez a dal megérte az Európai Unió anyagi mentőcsomagját, de szeretem ezt a bolondos dalt, pláne, hogy a döntőre ez az egy ilyen jellegű produkció maradt meg. Szipp a lettekért, és igen, Montenegróért is. Utóbbiért még mindig ég a pofám.

– 22:44 – Ukrajna (Zlata Ognevich – Gravity): Tetszenie kellene a dalnak, mert az énekesnőnek egész jó a hangja, érdekes a dallamvezetés, megvannak a mélységek, a magasságok és a kitörési pont (amit tisztán ki is énekelt), de valamiért ez is olyan, mint egy tankönyvből felmondott felelet: ötös, mert tudta az anyagot, de hol van a logika és hol vannak a saját gondolatok? Na ehhez tudnám hasonlítani az ukrán produkciót.

Olaszország (Marco Mengoni - Lessenziale

– 22:48 – Olaszország (Marco Mengoni – L’essenziale): Már megint elolvadtam. Nagyon helyes ez az olasz srác, és olyan szép hangja van, ó, és ezek az olasz dallamok! Hű, most el lettem varázsolva, és ismét az egyszerűség rabja lettem. Még több ilyet kérek szépen, és még nagyobb vigyorral a képemen zárom majd pár óra múlva az élő blogot. Egy biztos, nagyon sokszor fogom még én ezt a dalt hallgatni.

– 22:53 – Norvégia (Margaret Berger – I Feed You My Love): Off: véletlenül a “frissítés” helyett majdnem a “Lomtárba helyezés” gombra klikkeltem, mindezt a norvég csaj miatt, akinek a dala múltkor sem tetszett, és most sem vagyok érte. Kedves Margaret: etesd meg a daloddal azt, aki éhes. Én nemrég jóllaktam az olasz zenei orgazmussal.

Grúzia (Nodi Tatishvili és Sophie Gelovani - Waterfall

– 22:56 – Grúzia (Nodi Tatishvili és Sophie Gelovani – Waterfall): Csütörtökön ez a grúz dal volt a kedvencem, és úgy érzem a mai esti válogatott mezőnyben is bőven megállja a helyét. Igen, tudom, közhelyparádé ez is, sok egyediség nincs benne, de akkor is, beleszerettem első hallásra. Sophie és Nodi hangja nagyon jó, és ami a legfontosabb, mintha szimbiózisban lennének: egyikük sem akarja leénekelni a másikat, mindketten egyenrangú partnerek. Valahogy így képzelek el egy jó duettet.

– 23:00 – Írország (Ryan Dolan – Only Love Survives): De kár, hogy az írek zárják az estét. Azért, mert ezt a dalt és a pasit is gyengének tartom, félmeztelen táncosok ide vagy oda. Ha a srác nem lenne ennyire nagyon nagyon hamis, talán jobban élvezném a produkciót, de ez már komolyan sérti a fülemet.

– 23:02: Kár volt így befejezni az este zenei részét. Jesszusom, még másfél óra a végig. Lassan a szerver is feladja, remélem nem sokáig lesz leállás. Jegyzettömbbe folytatni fogom ám a blogolást, és másolom amint tudom.

– 23:03: Szerintem még mindig szörnyű Petra-műsorvezető ruhája. Petra most poénkodik, de nemsokára kezdődik a szavazás. Azt hiszem én ma kihagyom ezt a lehetőséget, de a grúzok igazán megérdemelnék. A szavazás él!

– 23:07: Na most ismételték a dalokat. Akiknek a legjobban drukkolok: Franciaország; Észtország; Oroszország; Anglia, Svédország; Magyarország; Dánia; Izland; Olaszország és Grúzia. Számomra ők voltak az este legjobbjai (ByeAlex meg magyar).

Loreen Eurovision 2013

23:12: Most énekel a Loreen. Nem lett volna hülyeség idén is őt indítaniuk a svédeknek, van valami ebben a nőben és a zenéjében. Olyan különleges. Nekem ez a dala is tetszik. De jó ötlet volt a végére betenni az Euphoriát. Habár a Kuuula is nagyon tetszett, az Euphoria tényleg megérdemelte a győzelmet.

– 23:15: A telefonvonalak még mindig élnek, ismét dalokat ismételnek, addig megiszom egy bögre meleg teát :)

– 23:18: Szomorúan jelentem, ma este 23:18kor úgy döntött a szerver, hogy elkezd haldokolni. Reméljük ebből az állapotból hamarosan visszatér, addig is, elővettem a jegyzettömböt, aztán amint tudom, másolok, mint a güzü. A szavazás nemsokára véget ér, most ismétlik a dalokat, az olasz és a grúz produkció teljesen elvarázsolt. És lezárták a vonalakat.

– 23:22: Tetszik a svéd humor, de azt hiszem már kicsit kezdik túlzásba vinni :/ Azért még szórakoztatónak tartom a dolgot, csak valahogy jobban örülnék némileg több komolyságnak. Tudjátok, mókából is megáll a sok.

– 23:25: Behalás, Petra-műsorvezető dalra fakadt. Egész jól nyomja ezt az ipart is :) Nincs nagy hangja, nem egy elképesztő tehetség, de tud bánni azzal, amivel rendelkezik, és ez egész jó. Ez a dal Svédországról pedig haláli :)

– 23:29: Hehe, Petra-műsorvezető dalában volt meleg csók is. Üde felüdülés volt ez a kis dalocska, egész feldobta a hangulatomat :)

– 23:30: Ismét múltidézés, jajj, de örülök neki :) Ebből a témából szívesen megnéznék egy másfél órás film-változatot is. Elővették a két Eurovízión lett világsztárt: ABBA és Celine Dion :) Beszarás: egy ír pasi kétszer nyert pasiként, egyszer meg nőnek öltözve. Háhá!

– 23:33: Helló Eric Saade, jajj de jó viszont látni a srácot :) Az utóbbi években megszerettem a dalait. Most műsorvezető-féleségként a green roomban van, jó látni a magyar zászlót. Nemsokára megkezdődik az Eurovízió legizgalmasabb, és egyben legunalmasabb része. Az országok elkezdik osztogatni a pontokat, ami alapján eldől, ki nyeri meg a versenyt. Nem tudom ezt hogy közvetítsem, szerintem leírom, ha kapunk pontot, a többit csak a vége felé lesz majd érdemes. A színpadon pedig egy legendás ABBA dal, The Winner Takes It All.

– 23:38: Nahát, nagyon jó volt ezt az ABBA dalt hallgatni, gyönyörűen énekelte el ez a Sarah. Most kezdődik a szavazatok bemutatása. A szakmai zsűri és a nézői voksok ötven-ötven százalékban zajlanak majd. És wow! San Marinóból máris kaptunk 6 pontot! Ha kapunk még, megírom. Kapjunk még sokat, jó sokat :)

– 23:40: Jajj de aranyosak, Svédországtól kaptunk 3 pontot! Jelenleg első helyen Norvégia és Görögország áll. A táblázatukkal vannak azonban némi problémák, de majd csak megoldják. Wow! Albániától kaptunk 8 pontot, ezzel perpillanat a harmadik helyen állunk. Na gyerekek, utolsók már nem leszünk! :)

– 23:42: Jesszusom! 7 pontot kaptunk Hollandiától, így máris több pontja van ByeAlexnek, mint Wolf Katinak és a Compact Discónak. Nagy a meglepetés, és minden esély meg van arra, hogy ByeAlex nagyon jó helyen végezzen. El se hiszem, jelenleg Magyarország a második – de persze messze van még a vége.

23:43:Ausztria eddig az egyetlen ország, akiktől nem kaptunk pontot. Köszönjük sógorok” -> Gundi elemében van ma este :)

– 23:46: Szerbiától kaptunk 2 pontot, de ennek is örülök, minden egyes pont számít. Jelenleg Dánia az első, de messze van még a vége, Azerbajdzsán nagyon a nyomában van, a grúzok viszont nem nagyon tetszettek egyelőre senkinek, mármint, a szavazóknak.

– 23:48: A képernyőn Novodomszky Éva. Szerintünk: Málta 8 pont; Dánia 10 pont és Azerbajdzsán 12 pont. No, mi így adtuk a pontokat. Mi se nagyon szavaztunk a szomszédokra. Mi pedig Romániától egy pontot se kaptunk, se Ausztriától. Mondom én, meg kell becsülnünk a 2 pontot Szerbiától. A jó kezdés után kezdünk hátrébb csúszni.

– 23:52: Kaptunk 2 pontot Norvégiától, az élen még mindig Dánia, Azerbajdzsán és Ukrajna. Magyarország jelenleg a tizenharmadik helyen áll. És végre kezdenek feljönni a grúzok.

– 23:55: Olaszországtól kaptunk 3 pontot, köszönjük szépen! Tudom, nem tűnik soknak, de minden egyes pont számít, tavaly meg még ennyit se kaptunk. Én nagyon örülök. Az élen nem történt változás. Ami meglepő, hogy Anglia és Németország a szupersztárjai ellenére sem kap sok pontot. Hm.

23:56: WOW! Finnországtól kaptunk 10 pontot! Királyság! Törünk fel, mint a talajvíz! :)

– 00:00: Féltávnál vagyunk. Dánia, Ukrajna, Azerbajdzsán, Norvégia az ötödik pedig jelenleg Málta. Magyarország a tizenegyedik helyen van, ez zseniális eredmény. Pihenünk egy picit, a képernyőn Eric Saade, a magyar zászló lobog mellette, ollé :) Ha netán Ukrajna nyerne a versenyen, én nagyon szomorú lennék, mert úgy érzem abszolút nem érdemlik meg. “Úgy érzem nagyon boldog vagyok” – mondja a dán lány. “Bármi megtörténhet, még bárki kaphat szavazatokat. Most jöjjön az én új dalom” – na de Eric :)

– 00:03: 6 pontot kaptunk Bulgáriától! Köszönjük szépen! Ukrajna és Dánia között már csak 14 pont van, itt még bármi lehet. Nem lenne igazságos, ha Ukrajna győzne :/

Magyarorszag ByeAlex - 02

– 00:07: Észtországtól kaptunk 4 pontot, juhú! Nagyon nagy a verseny az élen, Ukrajna és Azerbajdzsán egyre jobban szorongatja Dániát. Hajrá Dánia! Belehalok! Németországtól 12 pontot kaptunk, Magyarország jelenleg a kilencedik helyen áll. Jesszusom, nem hittem volna, hogy ilyen jó eredményt fog elérni ByeAlex! Hű, de boldog vagyok most!

– 00:12: Görögországtól 2 pontot zsebelt be ByeAlex, Dani és Helga! Szerencsére Dánia még vezet, de egyre jobban tör fel Azerbajdzsán és Ukrajna. Már csak tíz ország van hátra.

– 00:16: Most voltak a szlovének, és egy pontot sem kaptunk tőlük, nem szeretnek minket a szomszédok. Úgy fest, hogy Dánia megnyerte az 58. Eurovíziós Dalfesztivált, totálisan megérdemelték. De még nincs itt a vége.

Denmark won eurovision 2013

– 00:19: Már megvan a győztes, Dánia nyerte az Eurovíziós Dalfesztivált, méghozzá teljesen megérdemelten. A dán lány egy hatalmas sikítással reagál Eric Saade kérdéseire. Az utolsó három országot azért még várjuk meg, hátha adnak nekünk is pontokat :)

00:21: Horvátországtól kaptunk 4 pontot, végre, egy szomszéd aki szeret minket :) Svájctól kaptunk 10 pontot, ezzel jelenleg Magyarország a tizedik helyen áll! Ez nagyon király eredmény :)

– 00:23: Litvánia is adott nekünk 5 pontot. ByeAlex és Magyarország a tizedik helyen végzett az Eurovíziós Dalfesztiválon!

– 00:26: Jövőre tehát Dánia rendezheti meg a Dalversenyt, most pedig szóljon a győztes dal. Köszönöm, hogy ilyen sokan velem tartottatok, minden egyes Élő Blogon, amit A Dal és az Eurovíziós Dalfesztivál kapcsán bonyolítottam le. Jövőre találkozunk!

2565 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

208 Hozzászólások

 1. Sziasztok!
  Vagyok én is, kíváncsi leszek az estére. :)

  Ráadásul Eric Saade-t sem kell hiányolnia annak, aki szereti/kedveli. :)

  Múltkor említetted Tibi, hogy mennyire tetszett az Euphoria ezen változata, itt van, ahogy Loreen a Melodifestivalen döntőjében énekelte: http://www.youtube.com/watch?v=D9njIhe1qSY

  Na nézzük a versenyt!

 2. Volt ebben a francia számban valami, de hiányzott is belőle valami. Hát jó közepes, de tetszett a nő ruhája.

 3. Már néhány éve nem hallgatom meg a verseny előtt a dalokat (bár néhányat így sem tudok kikerülni), így kíváncsi voltam/vagyok a “nagy négyes” produkciójára.
  Francikáknál én nagyobb dobásra számítottam. Az a néhány részlet, amit korábban hallottam, számomra jobb számot vetített előre. Valami hiányzott belőle.

 4. A litván fiú sem adott elő rossz produkciót. Kb nekem a franciával volt egyenértékű. Épp takaró póló, ha a keze kicsit megemelkedett a has más is villant! :D

 5. Együtt olvadok Veled a litván pasiért, ok? :)

  Amúgy a 6 elődöntőn részt nem vevő ország számát még nem ismerem, de a francia nagyon nem jött be.

  Fő favoritom viszont az azeri fickó, még akkor is, ha tudom, hogy nyilván nem fog nyerni…

  • Kirááály :) Nem vagyok egyedül :) Az azeri fickó nyerésére én amúgy látok esélyt. Helyes, jó hangja van, fülbemászó a dal. Csak annyit tudok felhozni ellene, hogy mesterkélt.

 6. Érdekes ez az este, már a 3. szám, és kb annyira tetszik, mint a litván, vagy a francia. Nem rossz, de annyir hű de jó sem. A nő ruhakölteménye meg hűha, hogy lehet azt hordani?

  • Bárcsak látnám azt a nőt járni abba a ruhába. Sőt, elnézném, ahogy egy dühös kutya elől próbál futni :D

 7. Moldova zenei alapja tetszik, de a hang nagyon nem. A finnek továbbra se tetszenek, egy olyan ország, ahonnan a HIM jön, na ne, ez a nyál gyalázatos. OhhOhhNeeeee…

  • Bár Ville Valo állt volna most a színpadon :) Tudom, hogy nem az ő világuk, de csüngtem volna a képernyőn. Ez a dal viszont… azért a produkciót megmosolyogtam.

   • Bárcsak :) jelenleg kórházban kezelik a súlyos asztmájával. :( Amúgy Ville olyan tehetséges, hogy sosem lenne szüksége ilyen showban parádézni szerencsére. :)

    • A kórházról még nem is hallottam :O Remélem gyorsan felépül! De most a kórházi kezeléstől tuti még jobban lesoványodik, pedig az aztán tényleg nem kéne már neki. Belegondolni is rossz :(
     Igazad van, ő és a HIM mára ikonikussá vált, örülök, hogy ők legalább nem ugrándoznak tinglitangli műsorokban.

 8. Hát ez a finn, na ő már gyengébb volt a szememben. Nagy a felhajtás nálam, és igaza van Gundinak, az a vinnyogás, visítás képernyőn keresztül is szörnyű!

 9. Oh, Spanyolország, a lábaid előtt heverek! Nekem ez nagyon bejött! :) Főleg ez a kelta vonal az elején. Mit műveltetek velem??? :D :D <3

 10. A belga pasi engem egy keselyűre emlékeztet és a szemöldöke is túl vastag volt szerintem, stylistok, sminkesek, kozmetikusok vagy a jó ég tudja kik ritkíthattak volna belőle. A szám nem volt túlságosan rossz a füleimnek, úgy ahogy megfelelt ez is. :) De eddig ESDM! :)

 11. Van egy olyan érzésem, hogy ma megdöntjük a komment-maximumot a blogon per post. Na ezt most jól megfogalmaztam :D

 12. Sziasztok! Bár eddig is figyeltem az élő blogot kedden és csütörtökön, gondoltam ma beszállok a kommentelés részébe is a dolognak.
  A francia szám nekem annyira nem tetszett…Litvániát én is inkább nézegetném, minthogy hallgassam. Moldova aranyos, hallgatható, de nem az igazi. Krista szép dolog mellett áll ki, azonban a szám körüli felhajtás szerintem sok, annyira azért nem jó. A spanyol produkció viszont tetszett és a belga srácot már az elődöntőn a szívembe zártam, így egyre jobb az este számomra..

 13. Jaaaj, nekem ez az észt szám is fenn van a toplistámon, és mivel ezt csajszi énekli, még azt sem lehet mondani, hogy csak a csillogó/fájdalmas tekintetű helyes-dögös pasik miatt jön be egy-egy szám ;)

  • Pont ez a legjobb az egészben :) Viszont úgy érzem, hogy idén a pasik kevésbé kaptak jó dalokat, mint a lányok.

   • Én nem érzem így. Vagy tényleg csak elfogult vagyok. Sok csaj van, de nem sok kiemelkedő: talán az észt, dán szám. Nekem a holland nem jön be, az ukrán sem.
    Viszont pasis számokból jó a litván, az azeri, nekem az izlandi is tetszik (ott csak a szám, a fickó, a szám csak kevéssé).

 14. Elég egyszerű dalocska volt az észteké, mint az énekesnő fehér ruhája. De elborzasztó dal eddig még nem volt, talán az észtek után?

   • haha, úgy látom, neked pont nem tetszettek a fehéroroszok, akik nekem bejöttek. Nálam inkább, mint az észtek! :D :D

 15. Fehéroroszország: Itt a diszkó királynő, sok körítés, testmutogatás, azonkívül semmi… Megalázóan ostoba dal, pedig hangja lenne a nőcinek.

 16. Nekem ez a nő annyira mű. Meg nem tudom, hogy ez a darabos mozgás a koreográfia része, vagy ennyire nem tud táncolni/mozogni?
  A szám sem fogott meg különösebben.

 17. Jaj, én imádom Birgit számát – ahogy te is írod, egyszerűen elvarázsolja az embert! Ritka hogy élvezzem egy számot amiből egy büdös szót sem értek, ez azonban magával ragadó! Egy szavazatom mindenképpen elkelt! :)

 18. Csak én érzem ezt a számot olyan latinosnak a fehéroroszoktól? Ezzel megleptek!
  Most hallom először, mivel az elődöntőket nem figyeltem, csak nagyon kicsit a csütörtökit.
  Bár nem tudom tavaly vagy tavalyelőtt is egy tök jó produkcióval jöttek, majd egyszer rákeresek, igaz az valami rockosabb volt.
  Rohadtul bejött ez a szám is nekem a spanyol után!!

 19. Fehéroroszország.. ez annyira nem az én stílusom.. és tényleg, a hideg rázott tőle, pedig nincs rossz hangja a nőnek (viszont az a mozgás.. no comment), csak tőlem nagyon távol áll az egész.. :/

 20. A máltaiak mikor elkezdték a számot a zenei intróval nekem valamiért a Train ugrott be.
  Kedves kis mai pop zene. :) Hallgatható, sőt! Már ezt is beraktam azok közé, amit le kell töltenem. :)

 21. Jajj, amennyire féltem én kedden ettől a döntőtől, annyira összeállt mára: én szerettem a beloruszok számát is, a máltai a kedvenceim között van, és ez az orosz szám is rémlett keddről, hogy tetszett, és valóban :)
  Klassz este lesz ez – és kövezzetek meg érte, de annyira nem érdekel ki nyer. Persze szurkolok Alexnek, de nem a győzelem a fontos szerintem, hanem – nekem legalábbis – a szórakozás :)

  • Teljesen egyetértek, és azt hiszem azért, mert nincs abszolút kedvencem. Na meg, az is tök igaz, amit írsz, hogy itt tényleg a részvétel és a szórakoztatás a lényeg.

 22. Az oroszok száma már az elődöntőn is elvarázsolt. Dina hangja nagyon szép és erős, és a körítést sem cifrázzák agyon. Elbűvöl az egyszerűségével. :)

  • Pontosan! Szép tud lenni az egyszerűség is. Nekem tavaly a nagyik nem jöttek be, örülök most Dinának.

 23. Németország: Cascada engem nem főz meg azzal, hogy ismertebb, mint egy átlag induló, áriázva előadni a semmit. Köszönöm másodjára is ezeknek a csodanőknek…

 24. Ancsi, szerintem is a szórakozás a lényeg! :)
  Amúgy a máltai annyira cuki, hogy engem kilóra megvett magának.. egyszerűen imádom!
  Az orosz számról meg ne is beszéljünk.. lehet ezt nem szeretni? Gyönyörű! Olyan szép hangja van ennek a nőnek és maga a szám is remek! Hajrá oroszok!

 25. Cascada lemezeim voltak több is, és talán az első szám, ami még talán 4-5. hallgatásra sem mászik a fülembe (ez az egy Byealexen kívül, amibe már korábban ténylegesen belefutottam). Nagy rajongója vagyok a triónak, de ez a szám annyira nem fekszik. Ha még többet hallgatnám talán, de egyelőre nem varázsolt el. Kicsit szomorú vagyok miatta, nem hittem, hogy pont tőlük lesz ilyen.

  • Annyira veled értek egyet! Én is sok számukat kedvelem – de ez nincs köztük, valahogy nem fog meg. Kár érte.. ráadásul – ahogy Tibi is írta – több helyen hamiskás volt a dolog. :/

  • Nekem olyan Euphoria-áthallása van, de úgy, hogy közben nem tetszik a szám, pedig az Euphoriát szeretem.

   • Most hogy így mondod, tényleg van hasonlóság. Nagyon próbálkoznak ezek a németek idén, de nem biztos hogy így kellene.

 26. Cascada vagyis Natalie nagyon jól énekelt. A legjobb bulit csinálta, egy hamis hang sem volt! Alex mellett ő az egyik legjobb. Nem lepődnék meg ha nyerne!

 27. Ez a német olyan discosan popos lett, amúgy nem rossz, de picit kihallottam a hamis hangokat. Ez az örmény viszont nem jön be…… :(

  • Az örmények nálam is hanyagolhatóak lettek volna, már az elődöntőkor..
   A Cascada disco stílusban fut évek óta azért lett ez is ilyen, csak kár, hogy hamis volt :S

 28. Örmények: végre megvan az első szám, ami nem tetszik. Szeretem a rockzenét, de ennél mintha gyenge lett volna a zenekar a csávó mögött.

  Végre egy kis szünet! :)

 29. Tényleg biztos, hogy ismered valamelyik Cascada-számot, még én teljesen zene-analfabéta is, úgyhogy… :D De akármennyire szeretem néhány számukat, ez most tényleg elég halovány lett. :(

  • Sok olyan dal van amit ismerek, de szeretek, de nem tudom ki énekli, például ilyen a Hall of Fame. Az analfebetizmusom annyiban kimerül, hogy az énekeseket nem követem annyira nyomon, de a zenét azt igen. Gyakran hallgatok külföldi rádiókat, a Disney Rádiót például még mindig szeretem :)

   • Egyébként így vagyok nagyjából én is. Bár én nem rádiót hallgatok, hanem random mód kattintgatok youtube-on, de az előadókat sose jegyzem meg.

    (Közben láttam linkeltek is neked Cascada-számot. :))

 30. Jaj, ez az átvezető rész de nem köt le, csak félek, ha kinyomom a hangját, lemaradok a következő számról :/

  • Szerintem kellenek bele ezek is, enélkül nagyon monoton lenne. Plusz olyan tájakat, helyeket, dolgokat mutatnak meg benne, amiket valószínűleg nem látunk élőben :/ Szóval, én hasznosnak tartom, de persze megértem, ha valakinek nem jön be :)

 31. ÁÁ, jön a kedvenc hangom. Ilyet pasitól soha nem várna az ember, lehet, hogy nem ide való de én imádom:):)

  • Ha a román fickóra gondolsz, akkor én jelzem, hogy amint felment szopránba, le kellett némítani, nekem fizikai fájdalom, amit onnantól művel. Pedig addig tetszik a szám, onnantól viszont nem tudom tolerálni :(

    • Hát igen, nekem nagyon bejön, hogy ilyen hangokat tud előcsalogatni a hangszálaiból:):) nagyon ritka dolog, hogy valaki kontra tenor és le a kalappal előtte, hogy nem szégyelli ezt a “csodát” megmutatni.

 32. Ha már a ma-nem-olyan-jó Cascadát kommenteltem, akkor ezt is. Nagyon szép a holland dal. ^^ Az egyik kedvenc eddig. :)

 33. A hollandok annyira nem tetszettek, hogy kimentem szörpöt keverni, ezen bealudtam volna. Szeretem én a lassú számokat, de ez nekem nem jött be, hosszú volt és monoton a fülemnek! Ha már lassú szám akkor mondjuk Leona Lewis!

 34. A román számot nem tudom hova tenni egyszerűen. Nem gondolná az ember, hogy egy ilyen szám megállja a helyét a versenyben, de mégis. Első hallgatásra az volt benne, hogy ‘Jajj, mi ez?’ de most meg már kifejezetten vártam az előadását.

 35. A románok ezt a kiherélt ürgét küldték? Hát ez nekem sokk volt! A legnagyobb döbbenet akkor kapott el, amikor megláttam, hogy a képernyőn nem egy nő énekel! :O :O

 36. Ez a bizonyos 6 ország miért van abban a kedvezményezett helyzetben, hogy nem kell elődöntőzniük?? Oké, az előző évi győztes/mindenkori vendéglátó ország esetében megértem, de a francia után nem tetszett sem a német szám, sem pedig az angol. Elődöntőzzenek ők is. Igenis.

  • Ők alapították a dalfesztivált, a svédek pedig címvédők. Plusz ők finanszírozzák javarészt a dalversenyt. Szerintem logikus, hogy ők alapból a döntőben vannak, nélkülük Fesztivál sem lenne.

 37. Na nálam Bonnie Tyler nagyon nem érte el a hatást, amit vártam volna tőle, vagy a daltól.. Ez a dal unalmas és kész, ha Bonnie énekli, ha nem:)

 38. Aranyos, hogy a britek kezdték megunni, hogy rendre tök utolsók, és sorban küldik az egyre nagyobb neveket. Mondjuk, nem baj, mert én szeretem ezt a számot meg Bonnie Tyler hangját is. :)

 39. Meghajlok Bonnie Tyler előtt! Gyönyörű szám, és kiválóan tartja magát! :) Tiszteletem a művésznőnek. :) Szerintem TOP5-ben helye van!

 40. A holland szám nekem már elsőre is tetszett, másodjára meg is szerettem – hallgasd meg még párszor Tibi, szerintem megéri! ;)
  A román szám.. nekem furcsa hogy őt küldték, tisztelem tudásáért a férfit, de nem ide való.
  Az angol daltól többet vártam, főleg mert Bonnie Tyler.. és engem mégsem győzött meg.. :/

 41. Én Eric Saadet akarom a svédektől, és nem ezeket. Nagyon megszerettem a Popular száma óta a fiút.
  Annyira azért nem tetszett ez a sima pofijú, művigyorú fiú! :) Egy tök átlagos produkciót hallottam.

 42. Svédek: Én fennakadtam asszem az énekes srác ruháján. Mintha egy orvosi köpenyt tépett volna szét magán. :’DD

 43. Ha magyar induló, ha nem én még mindig utálom a dalt is és a sráctól is kiráz a hideg, de a vokalista csajnak nagyon jó hangja van :D És cuki a gitáros srác :):)

  • Valahol megértelek, én se lettem hirtelen ByeAlex fan, de szerintem amit lehetett kihozott az egészből, plusz elvitt minket a döntőig. Ettől többet Gigitől sem várnék.

  • Számból vetted ki a szót – párdon, billentyűzetemből a karaktert.. a gitáros srác rettentően helyes, miatta megérte végignézni :D A számot sosem fogom megszeretni…

 44. Azon gondolkoztam miért várom én mindig Byealex esetében, hogy Helga megszólaljon a színpadon. Többet nem kívánok hozzáfűzni, de azért hajrá!

  • Azok a részek szólnak a legjobban, ahol Helga is énekel, jót tesz a dalnak, amikor ketten énekelnek.

 45. Az m1 stream is szereti Alexet, mert csak a legvégén akadt meg egyszer. :)) Szép volt ez, már így büszkék lehetünk rá. ^^

 46. Huhh, ezek a dánok nagyon bejövősek. A furulyás, dobos szólamok és az ének alatti részei a legjobbak az egészben! Zene volt füleimnek a szám!
  Mikor volt csak magában furulyás szólam, egy mese részlet elevenedett meg előttem: amikor van egy fúvóhangszeres pasi és furulyázik a patkányok meg mennek utána (volt egy ilyen epizód a Grimmben is).

 47. Only Teardrops <3 Emmelie <3 Nagyon szeretem, sőt, imádom! Hajrá Dánia – én mindenképpen nekik szurkolok, megértem miért gondolják sokan hogy ő fog nyerni. Megérdemli, csodálatos a hangja és a dal is remek.

  • Idén egész sok ország énekel az anyanyelvén, ami tök jó, mert túlnyomó többségben angol dalok szoktak lenni. És legtöbbször angol nyelvű dal nyer. Ha jól rémlik utoljára a 2007-es Molitva volt nemzeti nyelvű győztes dal. Ha jól emlékszem!

  • Én Alexet is ezért becsülöm, hogy be merte vállalni, hogy magyarul énekel, és én is épp azt akartam megjegyezni, mennyire tetszik ez az izlandi szám. :)

 48. Óóó, a Ég á lif az egyik kedvenc számom az eddig hallottak közül. Hallgatnám én bármeddig.
  Jól építkezik a dal, amihez a pasi hangja nagyon fekszik.

 49. Izland: ez volt még meg halványan az elődöntőről. Itt már egy kicsit jobban tetszett, de kedvenc nem lett. Nem jönnek be ezek a rockosabb dallamok ma este.

  • Amennyire egyetértettem az előbb, most annyira nem.

   Engem megvesz ez az azeri fiú a csillogó tekintetével, nekem bejön a szám is – legyen bármekkora sablon!, és tetszik a színpadkép is.
   Mondjuk nekem ez a favoritom. :) Lehetek elfogult!!

 50. Erre a pasira felnéztem, és állítom néhány lány tuti képes orgazmus közeli állapotba kerülni tőle, vagy legalábbis…na jó inkább nem részletezem.
  De kezdem érteni Tibi miért mondtátok itt többen is, hogy tök jó. Tök jó tényleg. Talán egy órája azt mondtam ne nyerjenek az azeriek, na jól van még most se (vagy mégis,,,,ááááá, nem tudom), de TOP5-be mehetnek simán.

  Facen is kommunikálok közben egy ismerősömmel róla, ő már elolvadt a pasitól, nem tudom képes lesz-e még értelmes szövegeket tolni utána nekem.

 51. Az izlandi és az azeri csávó se volt rossz, igazából mindkettő irányába semleges vagyok, bár előbbi tetszett jobban.. jaj, de közben megjöttek a görögök, kezdődik a buli! Nem mondom hogy nagy kedvencek – de jó hallgatni ezt a szuper, pörgős kis számot tőlük! Jó szöveg, jó hangok – nekem bejön! :)

 52. Pont a görögök ezek a részegesek??? Még ha az oroszok vodkáznának!!! Értékelni ezt a számot nem tudom sajnos!

  • A görögöknél dél és három között megáll az élet, és otthon heverésznek. Szerintem előkerül a pia is :D

   Az orosz lány kezében meg hülyén állt volna a vodkás üveg. Lol, most elképzeltem :D

   • Lehet a szám témájától is függően nem jött be, hát nem vagyok egy piabajnok. Amúgy a görög mentalitást, stílust, hagyományokat nem ismerem. Jó lesz ennek holnap utána néznem. :) Még azt se tudom van-e valami nemzeti italuk

 53. Minden évben vannak ilyen fura-őrült bogarak, mint most a görögök. Szerintem poén. :D Ideges vagyok, ha a győzelem közelébe kerülnek az ilyen produkciók, de amúgy színesítik a felhozatalt szerintem.

 54. Feldobták a görögök az estét! Még most, az ukrán szám után is az ő dalukat dúdolgatom. Ez azt hiszem elmondja mennyire tetszett az ukránok száma. :/

 55. A sorrenden változtattam volna: az azeri pasi után ezt a nőt raktam be volna, élmény a képernyőt nézni, egy sellőre hasonlít ebben a ruhában. A szám sem rossz, jól tolta.
  A végéhez közeledve elég jó számok voltak ma este. :)

  • Sorsolások voltak, nem ők döntöttek :/ Off: ez az olasz dal, jesszusom, nem tudom levenni a szemem a tévéről. Remélem nem írok semmit se rosszul, így, vakon :)

  • Plusz alázat – nem sokan mernek kiállni egy száll mikrofonnal. Nincs hová elbújni, minden tekintet az övé. Elvarázsolt az olasz dal.

 56. Most hallom először az oldasz számot, de úristen… kész vagyok, nem tudok egy normális mondatot összerakni. Kiáll egymagában, és ahogy előadja. Iszonyatosan bejön úgy egyben az egész. És amilyen hangja van. Az meg plusz pont, hogy ő is az anyanyelvén énekel.
  És most újrahallgatom youtube-on. <3

  • Teljesen egyetértek! Bátorságra vall egyedül kiállni. Remélem a grúzok produkciója is tetszik/szretni fogjátok.

 57. Olaszország annyira nem ragadt meg bennem, igaz pont nem is figyeltem a ma estén először, de annyira nagy szám nem lehetett, ha nem kaptam fel a fejem.

 58. Na, megjött a norvég lány.. nagyon sokan szurkolnak ennek a számnak a környezetemben, de én annyira nem tudom megszeretni. :/

 59. Off: 155 komment, rekordot döntöttünk srácok – pedig tényleg attól tartottam, hogy kevesen leszünk :) Örülök, hogy itt vagytok, remélem kitart ma a szerver, annyira jó lenne!

 60. Nem tudom még mire, de emlékeztetett a norvég szám egy másik előadótól. Inkább tucatszámnak gondolom, de egynek nem volt rossz, bár mindennap hallani ilyet!

 61. Grúzia: Filmben el tudnám képzelni a dal aláfestő zenének, mikor szakítanak a főszereplők és egyedül járják az utakat. Egymás nélkül. Brühühü. :D

  • LOL. SZerintem telenovellában is jó lenne, de igazából bárhol. Hú, de sokszor fogom hallgatni még ezt a dalt :)

 62. Ott rugózik a színpad közepén ez a szerencsétlen Margaret, belekötve abba a szorongató, nem túl kényelmesnek látszó, mozgást korlátozó ruhácskájában.. hát, legalább kiröhögtem magam, jöhet a megható zene – és igen, Grúzia jön! Ez már zene, imádom! <3

 63. Ez a duett frankó volt szerintem, amúgy meg duettpárti vagyok nagyon is. Ez egy lassú, kimért szám volt, pont annyi, amennyinek lennie kellett.

 64. Nekem a grúz szám végén a “füstölés” meg csillagszórós fények már giccs volt, de egyébként nagyon bejött a dal. Valamire mondjuk, emlékeztet, de úgyse fogok rájönni, mire. Nem gáz, azt a számot is biztos szeretem. xD

 65. Hát, részemről unalomba fulladt a vége.
  Az olasz szám nagyon semmitmondó (pedig a nyelvet úgy imádom), a norvégot kifejezetten nem szeretem, most a grúzra is jobban odafigyeltem, hogy Tibi úgy kiemelte őket, de nekem jön be, az ír szám meg nagyobb sablon nem is lehetne, ugyanakkor a dobos fiúk miatt legalább nézni érdemes a produkciót :P

 66. óóóó még egy helyes előadó: az ír, de a táncosai se piskoták. *.*
  A szám már kevésbé jó, de az előadó elviszi a hátán.

 67. Az írektől miért nem az ikrek jöttek? :”(( Az övék legalább sose volt tucatprodukció, ezt most viszont annak éreztem. :S

 68. És az ír lezárás, kb. nálam mint a kezdés: olyan jó közepes volt.
  Nekem a bolond extravagáns ikrek jobban bejöttek tavaly!

 69. A vergődés részt ma is kihagynám, inkább olvasok :)
  Mikor kezdődik a pontocskázás kb?? (jaaaj, olyan rég követtem végig ilyesmit, az elmúlt 2-3 évben biztos nem, és már egészen hiányzik :D)

  • Megértelek, nekem se poén, nem szeretem én se ezt a játszadozást. Jó pihit neked, az oldalon a végeredményt megtalálod majd – ha a szerver is úgy engedi.

 70. Nagyon vicces az m1 streamet nézni még mindig. Ahogy játsszák vissza a produkciókat, pár másodpercet folyton kihagy, így olyan, mintha valami mixet hallgatnék. Persze, Gundel mondatai se semmik, az egyiknek az első felét hallom, a másiknak meg a végét. Érdekes dolgok születtek így. :’D

   • Ha otthon lennék, én se tudnám ám tévén nézni (nincs előfizetésünk, mert élőben kábé csak az Eurovíziót nézem minden évben).

    Sajnálom az m1 stream szórakozását, tudom, mennyire gáz így nézni :/

   • Devilrose: Köszi. :DDD Ha idáig el tudod dobni. Amúgy kollégiumban vagyok, a közelemben sincs egy tévé se, nem sznobságból nem azt nézem. xDD

    Tibi: Köszi az együttérzést. Most amúgy már kevésbé idegesít, a daloknál jobban zavart, ha megakadt. Most szórakozom a “mixeken”. x”D

 71. Én lehet szavazok :) 6os csomagom van idén: Észtek, Málta, Grúzia, Oroszok, Hollandia és persze a számomra mindenképpen győztes Dánia!

 72. Nálam a favoritok: Magyarország (:D), Hollandia, Nagy-Britannia, Dánia és Grúzia. De még van egy-két produkció, akinél nem szomorkodnék, ha elöl végeznének, például a spanyolok vagy az olaszok.

 73. Elsőre nem tetszett Bonnie Tyler dala( egy hónapja hallottam először) azonban így másodjára már nagyon bejön. Ha lenne igazság a puritán produkciók vinnék a prímet.

 74. Egy kis összegzést készítve nálam a TOP5-be: Spanyolország, Egyesült Királyság, Dánia, Azerbajdzsán és Ukrajna kerültek be (sorrend tök mindegy). :) Ezek nagyon megtetszettek.

 75. Úgy látszik az alapító országok küldhetnek bárkit, nem igazán fognak nagy eredményeket elérni. Bár most az olaszok jól tartják magukat. :)

  • Nem feltétlenül, mert Lena egész szép eredményeket, meg győzelmet értek el, no meg az angolok a Blue-val is jó helyet szereztek meg. Viszont úgy tűnik a nagy öregek kiküldése nem hoz jó eredmény Angliának.

 76. Szép volt, Aleeeeex! :)) Tényleg kitűnt a mezőnyből az egyediségével. ^^ A dal ugyan sose lesz a legkedvencebb – bár minél többször hallom, annál jobban tetszik -, örülök, hogy ByeAlex kitartott az elképzelései mellett és magyarul énekelt.
  A dánok győzelmének meg szintén nagyon örülök! :))) Ááá, ezt még a hülye stream se tudja elrontani, ami konkrétan Moldova pontozásánál behalt.

  Amúgy meg örülök, hogy itt lehettem. Vicces volt. :)) Köszi az élő blogot, Tibi.

  • Moldova pontozásánál behalt? Jézusmária. Ha én is stream-en néztem volna ma este, akkor tuti, hogy szívbajt kapok.

   Oké, ez most már eldöntött: legkésőbb februárig (amikor valszeg lesz A Dal), be kell kötni a Mindig TV-t, egyszer fizetek érte, aztán eláll az magának havidíj nélkül :)

 77. Nem mertem leírni feljebb, ahogy visszanézem, de valahogy, amikor ment a dán szám, simán el tudtam képzelni, hogy ez menjen majd a műsor végén. Örülök a győzelmüknek, és az azeri fickó 2., és persze ByeAlex 10. helyének is :)))

 78. Juj, én eddig nem írtam, de most muszáj, mert az idei Eurovízió teljesen úgy alakult, ahogy akartam, sőt ami minket illet, még jobban is! 10. hely, édes istenem, de régen voltunk ennyire közel…És az nyert akit akartam. Emmelie-nek csodálatos hangja van és nagyon megfogott a maga egyszerűségével. Nincs belőve a haja, nincs teshezsimulós ruhája, nincs tuti koreográfiája és tup-tup dala, se sminkje és pont ez az ami tökéletessé teszi őt. Az, hogy végig mezítláb volt, sokat elárul róla. Nagyon megérdemelte ő ezt most,

 79. Sikerült végig néznem a döntőt. Amely ország dalai nekem tetszettek: Izland, Grúzia, Spanyolország, Olaszország, Ukrajna, Örményország, Magyarország, Azerbajdzsán, Dánia. Román daltól én is falra tudtam volna mászni de néha a svédtől is. Műsorvezető produkciója nagyon jó volt. Az Abba szám jó volt nekem de én jobban szerettem volna ha átvált a közepénél a Waterloora. Ez a 10. helyezés nagyon jó. Dánia megérdemelten nyert.

  • Volt még pár hasonló hiba :/ Sajnos ez az Élő Blog “varázsa”, és csak most (14:10) volt időm javítani, plusz most keresek képeket. Azért köszi a jelzést :)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here