2013/14 Upfronts: CBS – Véleményem az újoncokról

  2
  Oszd meg!

  Tegnap a CBS is megtartotta az Upfrontsot, így már majdnem teljes a kép az őszi/tavaszi kínálatot illetően. A CBS-re azonban a nyugdíjas csatorna, mint jelző egyre inkább nem illik, hiszen idén már nem csak a teljes lakosság, hanem a 18-49 éves korosztály körében is a CBS lett a legnépszerűbb csatorna. Mindazonáltal a berendelt pilotokon látszik, hogy egyre jobban nyitnak a fiatalabb közönség felé. Külön jó hír, hogy a CBS is “limitált sorozatokban” gondolkodik, erről lesz ma még egy külön poszt, mert ez a jelenség igencsak üdítő.

  Ami a műsorrendet illeti, a CBS idén is variált, méghozzá elég durvákat. A keddi halálsávba a csütörtöki kilenc órás sávot gyakran nyerő Person if Interest ment, míg csütörtökön náluk is fut majd egy két órás szitkomblokk, akárcsak az NBC-n. Kíváncsi vagyok milyen eredménnyel nyitnak majd a CBS új komédiái. Egyébként meglepően jó a kínálat a csatornánál, sokkal üdítőbb, mint a tavalyi – az pedig amúgy is gyenge évük volt, 6 új sorozatból csak 1 élte túl az évet.

  Az CBS teljes műsorrendje ezen a linken tekinthető meg. Most pedig jöjjenek a berendelt sorozatokról egy rövid saját vélemény, amit a színészek és a történet alapján állapítottam meg. Tudom, olcsó húzásnak tűnik, de feleslegesnek tartom újra leírni a történetet. A sorozat címére kattintva elolvashatjátok a történetet a SorozatJunkie jóvoltából.

  Intelligence

  INTELLIGENCE
  Vélemény: Nahát, ez érdekes, pedig a korábbi hírek alapján nem tartottam annak. A sztori egy ügynök (Josh Holloway) körül mozog, akinek az agyában kábé egy wifi van, és fel tud menni a netre, meg telefonálni, meg ilyenek. Ez tök érdekesnek hangzik, de nem tudok elvonatkoztatni attól, hogy egy ügynök a főszereplője. Ügynök, FBI, nyomozás. Tehát ez is egy nyomozós sorozat, csak itt nincs hacker barátnő, hanem a hacker az maga az ügynök. De mi lesz trójai kerül az agyába? LOL. A casting amúgy zseniális: Josh Holloway, Meghan Ory (Once Upon a Time) no meg a cuki Michael Rady (Emily Owens, MD)
  Várási fok 30%: A pilotot meg fogom nézni, mert kíváncsi vagyok, de azt elképzelhetetlennek tartom, hogy nekem ez a széria hosszútávon bejöjjön. Sőt, szerintem már a második része sem fog érdekelni, mert tudom, engem nem kötnek le az ügynökök. Pedig olyan jó az alap, ha valami nagyobb kaliberű dologról szólna, azt úgy tudnám értékelni.

  Hostages

  HOSTAGES
  Vélemény: Hosszú idő után ez az első CBS dráma, ami igazán felkeltette az érdeklődésemet. De tényleg. A hősnő egy sikeres sebésznő, akinek meg kéne mentenie az elnököt, de a családját elrabolják, és a halálukkal fenyegetik a nőt, ha az elnök életét megmenti! Mekkora dráma már ez! ráadásul ez is “limited series” projektként fut, ergo lesz lezárás a végén, és ha siker, jövőre folytatódhat. A történet alapján ez nálam nagyon várós, ráadásul a főhős Toni Collette, akit nagyon szeretek.
  Várási fok 100%: A történet nagyon tetszetős, és nagyon örülnék neki, ha nem barmolná el a CBS. A politikai drámákat amúgy szeretem, és ha egy sorozat központi alakja egy hölgy, az még jobban felkelti az érdeklődésemet. Örülnék neki, hogy nézhetnék és szerethetnék is valamit a CBS-en A férjem védelmében-en túl.

  Reckless-CBS

  RECKLESS
  Vélemény: Amikor elolvastam a Sorozatjunkie által írt rövid sztorit, akkor tökre megörültem. Két ügyvéd, akik titkolni kényszerülnek az egymás iránti vonzalmukat, már láttam is lelki szemeim előtt Adam Rodriguez és Cam Gigandet egymás iránti szerelmének a lángját. Persze rákerestem, láttam a CBS leírását, ami alapján világos, hogy igazából Anna Wood a lángolás másik fele. Ez van,de így valahogy máris nem érdekel annyira.
  Várási fok 30%: A Made in Jersey után nem nagyon tudok lelkesedni egy újabb CBS-ügyvédes sorozat ötletért, pedig itt még egy felkavaró szexbotrányt is bevetettek, és A férjem védelmében is hasonló vonalon indult el. Mindazonáltal csak a történet miatt nem szavazok bizalmat a Recklessnek, de a pilotnál természetesen jelen leszek. Örülnék, ha meglepnének.

  Mom

  MOM
  Vélemény: A készítő Chuck Lorre, akinek már több jó komédia sorozata is volt, és úgy érzem itt is megvan az esély arra, hogy jó lehet. De az ilyen típusú sorozatoknál nagyon kell működni a főszereplők közötti kémiának, az pedig ha itt nem lesz meg, akkor az egészet le lehet húzni a klotyón. De én bízom Lorre-ba, ráadásul a főszereplő a drága Házinyuszi, azaz Anna Faris.
  Várási fok 100%: Ezt a sorozatot elrontani, na az lesz a művészet. Várom a pilotot!

  The Crazy Ones

  THE CRAZY ONES
  Vélemény: Minden idők legjobb sorozatának abszolút főszereplője visszatér, Welcome back to the TV, Sweet Sarah Michelle Gellar! Nagyon szeretem a színésznőt, DE csak miatta nem fogok nézni egy sorozatot se hosszútávon, a Ringert is feladtam. Viszont úgy érzem, a The Crazy Ones már más tészta, és itt lesz többek között James Wolk (Political Animals), az imádnivaló Amanda Setton (Gossip Girl) és még Robin Williams is. Szóval, ugyanazt tudom mondani, mint a Mom esetében: egy érdekes sztorit ilyen jó színészekkel elbarmolni, na az a művészet.
  Várási fok 100%: Mi mást is mondhatnék? Hiányzik az én drága Buffym. Sorry, SMG.

  We Are Men

  WE ARE MEN
  Vélemény: Hát, nem tudom. A sztori elvileg az, hogy egy oltárnál hagyott pasit vigasztal pár váláson túlesett fazon, és egy luxus társasházban laknak. Csak a történet leírása alapján nem látok benne fantáziát, a színészek amúgy jók (Tony Shalhoub, Jerry O’Connel, Kal Penn). Mindennek ellenére, voltak jobb ötletek is a CBS komédiái között, vajon miért ez kapott lehetőséget a bizonyításra?
  Várási fok 20%: A pilotot biztos csekkolni fogom, mert alapvetően szeretem a CBS szitkomkínálatát, de ők is nagyon mellé tudnak nyúlni, lásd Partners vagy How To Be a Gentleman. Nem lepne meg az, ha a We are men is csatlakozna ehhez a “díszes” balfogásos bagázshoz.

  THE MILLERS
  Vélemény: A sorozat kreátora Greg Garcia, akitől a My Name Is Earl egy zseniális mű, a Raising Hope pedig napjaink legjobb komédiája. Na, ha ez a pasi csinál egy újabb sorozatot, nekem arra oda KELL figyelnem. Ez csak a történet alapján nem feltétlenül keltené fel a figyelmem, de Will Arnett és Margo Martindale castingja már javít a képen. Mit mondhatnék, kíváncsi vagyok, hogy Greg Garcia tud-e csinálni zsinórban egy harmadik zseniális komédiát.
  Várási fok 70%: Mindenesetre óvatos duhaj vagyok, mert a sztori nekem nem bizalomgerjesztő. (Főhősünkhöz odaköltözik a családja, élükön a válni készülő szülőkkel).

  FRIENDS WITH BETTER LIVES
  Vélemény: Hm, szitkom egy harmincasakból álló baráti körről, akik azt hiszik, mindenki élete jobb, mint a sajátjuk. Első blikkre nekem ez inkább dráma, mint komédia, szóval kíváncsian várom, hogy mit hoznak ki belőle. A sztárfaktor itt is adott, James Van Der Beek és Majandra Delfino jelenléte számomra örvendetes hír, de csak ők kevesek lesznek ahhoz, hogy én ezt nagyon szeretni akarjam.
  Várási fok 60%: A pilotot itt is biztos megnézem, de azontúl, hát, nagyon jónak kell lennie a folytatásnak. Vajon az lesz? Örülnék neki!

  SZÓLJ HOZZÁ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here