Főoldal Érdekességek Bulvár A Híradóban káromkodott Szebeni István | Frissítve

A Híradóban káromkodott Szebeni István | Frissítve

10
Oszd meg!

Egy újabb emlékezetes magyar botránnyal “gazdagodtunk”. A bombát a comment:com robbantotta, akik egy olvasói értesülést vettek alapul, amiből kiderült, hogy az éjféli Híradóban Szebeni István élő adásban káromkodott. Íme, az ominózus mondatok::

“Tudtam, mikor már kimondtam: a tegnap, b*szd meg ma. Úgy utálom, hogy tíz perccel átcsúszik ez a kib*szott híradó, és itt ezzel kell szórakozni. Nem baj, az a lényeg, hogy az Aranyág még időben lemegy előttünk. Vagy Aranyvessző”

A problémát az okozta, hogy Szita Bence gyilkosainak az ügyében a tárgyalást holnap folytatják, ami tulajdonképpen “ma” van, hiszen éjfél már elmúlt. Önmagában ez a hiba nem is vészes, ezzel az élőben lévő “b*szd meg”-eléssel viszont Szebeni István tulajdonképpen az egész karrierjét lehúzhatja a kukába. Élő adást nem feltétlenül egyszerű vezetni, de itt nem csak Szebeni volt a hibás, hanem az anyagot összeállító munkatárs is, valamint azok is, akik nem keverték le Szebeni mikrofonján a hangerőt, és ezáltal a néző is hallhatta azt, amit ők privátban beszélgettek.

Úgy tűnik Szebeni István nem tanult István Dani esetéből, aki a celebeket kritizálta a Reflektorban. Mindenesetre Szebeni István megkapta a büntetését, az MTVA eltávolította őt a képernyőről, és el is veszítette az állását. A kolléga is hasonló büntetésben részesülhet, aki rosszul állította össze az anyagot. Akit érdekel, hogy pontosan miképp is hangzott el a “b*szd meg”-elés, ezen a videón megtekintheti:

UPDATE: Most olvasom, az [origo]-nak azt nyilatkozta Szebeni István, hogy már otthon volt, amikor leadták a Híradót: “Egyértelmű, hogy nagyot hibáztam. Ezt nem tagadom, de tudni kell, hogy a Híradó nem élőben ment. Én már otthon voltam, amikor leadták“. Az éjféli Híradót ugyanis este tíz körül rögzítik, és aztán éjfélkor már felvételről adják le. A stúdióban mindent rögzítenek, beleértve a privát beszélgetéseket is, adásban pedig végül egy összevágott anyagot adnak le. Ezek szerint Szebeni István nem direkt, és nem élőben káromkodott, hanem az egy privát beszélgetés része lehetett, amit véletlenül felhasználtak az élő adásban. “Egyszerűen csak lelkiismeretesen akartam végezni a munkám, ugyanakkor mindannyian emberek vagyunk, és követünk el hibákat.” – nyilatkozta az [origo]-nak Szebeni.

A legfrissebb hírek szerint az állását egyelőre nem vesztette el, hanem felfüggesztették, ezek szerint még képernyőre kerülhet. Viszont az adás szerkesztőjét, és két adáslebonyolítót is kirúgott az MTVA, akiknek az álláspontja szerint sem élő adásban, sem stúdióban, de még a kollégák közötti kommunikációban sem megengedett az efféle magatartás. Az MTVA a nézők elnézését kéri. Megbocsátunk?

Szebeni István

10 Hozzászólások

 1. Nem értek egyet az MTVA döntésével, sőt egyenesen álszent dolognak tartom, hogy a szóvivőjük úgy nyilatkozott, az ilyen magatartás nem elfogadható nem hogy élő adásban, de az egész stúdióban sem. Anno Kovács Áron káromkodott egy kellemeset a Szerencseszombat című műsorban, aminek a következménye az volt, hogy nem őt, hanem kollegináját rúgták ki, arra hivatkozva, hogy “nem tudta kezelni a helyzetet”. Ha akkor Áron nem érdemelt kirúgást, holott ő tisztában volt azzal, hogy ez úgy ahogy van a nézők elé kerül, akkor hogy is van az, hogy Szebeni Istvánt meg az egész köztévétől eltiltják? Ha még azt mondják, hogy a Híradótól, azt mondom oké – mégiscsak egy komolyabb kaliberű műsor -, de az egész köztelevíziózástól? Tényleg? Mikor Áron meg vígan dolgozhatott tovább ugyanazt a bakit elkövetve?

  Őszintén sajnálnám, ha nem látnám többé Szebenit a köztévén, üde színfolt volt a Híradó adásaiban, látszott rajta, hogy élvezi csinálni és valóban régi álma volt a híradózás.

  • Egyetértek. A Sugar and Lófasz sem volt szebb, és ott is Görög Zitát rúgták ki. Bullshit volt az is.

   Szebeni nekem még régről szimpatikus, a korábbi műsoraiból. Valószínűleg Kovács Áronnak jobb kapcsolatai vannak.

 2. Ugyanmár, nem akarom elhinni, hogy a stúdióban nem káromkodnak, könyörgöm! Álszentség! Nem direkt csinálta, nem másokat alázott meg, hanem csak precíz akart lenni. És ez nem az ő hibája, hogy belevágták. Sőt! Szerintem ilyet nem lehet véletlenül belevágni…

 3. Én is az álszentség mellett szavazok.
  Amúgymeg vagy rúgják ki Szebenit is, vagy a többit se, mert ez így nem korrekt. És inkább a többit se, egy fegyelmivel vagy esetükben is felfüggesztéssel lehet kezelni a helyzetet. Vagy nem?

 4. Én is sajnálom ha kirúgják őt. Remélem más műsorba vagy csatornán láthatjuk őt. Mindenki hibázhat. Én adnék neki második esélyt.

 5. Felháborító, hogy ez megtörtént. Szebeni egy nagyképű alak, de szerintem nagyon jól hangsúlyoz, kiváló Híradós. Az Rtl klubnál is volt hasonló, kétszer is. Egyszer az István Dani aztán meg a férfi időjárás jelentő került ilyen szituba. Egyiket se bocsájtották el. Tudomásul kéne venni, hogy emberek vagyunk, káromkodunk. Pláne akkor, mikor úgy hisszük, hogy csak egy bizonyos közeg hallja. Ezt Szebeni nem a nézőknek szánta, valamelyik balfék háttérmunkás tett direkt vagy bénaságból keresztbe neki ezzel a bakival. Mert ez csak baki, nem több. A másik meg az, hogy éjfél után vajon hányan nézték ezt a Híradót?Pár százan, pár ezren, de azok közül egy se lehetett gyermek. Sajnos a mai hírek alapján menesztették szegény Szebenit, álszent egy banda dolgozik arrafelé.

 6. Tibi, nem pontos az idézet, azt mondja, hogy tudtam már mikor kimondtam, hogy tegnap, az meg ma.
  így igazából csak egyszer káromkodik, sokak szerint ez biztos nem számít semmit, de szerintem igenis számít, mindenkinél kicsúszik néha egy-egy csúnya szó, emberek vagyunk, nem élő adásban tette, az a hibás, aki belevágta, nem pedig ő..

  • Na igen :/ Valószínűleg ki akart szúrni vele valaki, elég gáz az egész ügy. És persze, mindannyian káromkodunk, tegnap én élő blogban káromkodtam, holott írásban aztán nem szokásom. Mindenkivel van ilyen sajnos.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here