2013/14 Upfronts: ABC – Véleményem az újoncokról

  10
  Oszd meg!

  A The CW mellett egyértelműen az ABC a kedvenc országos csatornám, éppen ezért minden évben kíváncsian várom, mit rendelnek be az Upfronts során, avagy miket kaszálnak el. Ami azt illeti, idén nagyon sok sorozatnak mondtak búcsút, ezek közül sok fáj is, a Malibu Country például számomra az évad legjobb új komédia sorozata volt. A Happy Endings és a Body of Proof számára azonban van még remény, mindkettő esetében tárgyalnak kábelcsatornákkal az esetleges átvételről.

  Ami az Upfronts legjobb híre volt az, hogy az ABC is kezd fél-évadokban gondolkodni. Ezt úgy képzelik el a hírek szerint, hogy ősszel leadnak tíz-tizenkét epizódot a szerializált drámáikból (Grey’s Anatomy, Scandal, Once Upon a Time, Revenge), aztán télen ténylegesen szünet lesz, majd tavasszal tér vissza az évad második fele. Így jobban egyben maradnának a sorozatok, és nem lenne olyan kaotikus a leadás, mint eddig volt. Persze az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy jön a Téli Olimpia, ami az ABC részére jó apropó lehet az új rendszer bevezetéséhez. További jó hír az, hogy az ABC több új dráma esetében is egy lezárt, “limited series” módban gondolkodik, aminek a lényege az, hogy a tizenharmadik rész végén lenne némi lezárás, de mégis adott az esély a folytatásra, ha megvan a siker. Utóbbi javaslatot is csak támogatni tudom.

  Ami pedig a műsorok elosztását illeti, hétfőn nem változott semmi, a keddet viszont teljesen átvariálták, és aznap csak újonc sorozatokat mutatnak majd be. Kíváncsi leszek mennyire jön majd ez be nekik. Az ABC két halálsávját is az újoncok foglalják el, csütörtök nyolc órakor a Once Upon a Time spin-off, vasárnap tízkor pedig a Betrayal kerül képernyőre. Emlékezzünk csak, az utóbbi években az összes újonc elhasalt ezekben az időpontokban, kíváncsian várom, ősszel megtörik-e a “hagyomány”.

  Az ABC teljes műsorrendje ezen a linken tekinthető meg. Most pedig jöjjenek a berendelt sorozatokról egy rövid saját vélemény, amit a színészek és a történet alapján állapítottam meg. Tudom, olcsó húzásnak tűnik, de feleslegesnek tartom újra leírni a történetet. A sorozat címére kattintva elolvashatjátok a történetet a SorozatJunkie jóvoltából.

  Betrayal

  BETRAYAL
  Vélemény: Többször is próbáltam értelmezni a történetet, aminek kb. az a lényege, hogy egy nős férfi meg egy férjes nő összejönnek, de aztán jön egy gyilkossági ügy. Mivel ABC, ezért ez elsősorban szappanos jellegű lesz, amivel nekem nincs problémám, feltéve ha jól űzik az ipart.
  Várási fok 75%: Biztos meg fogom nézni, szerintem már aznap, hogy meglesz hozzá a magyar felirat. Telenovellákon nőttem fel, de ma már nem kötnek le, viszont amerikai verzióban, pörgősen megoldva akár még bejövős is lehet a Betrayal. A pilotra nagyon kíváncsi vagyok.

  Resurrection

  RESURRECTION
  Vélemény: Ismét egy regény adaptáció (Jason Mott: The Returned), amiket alapjáraton imádok. A sorozat amúgy a Les Revenants-ra hajaz majd, hiszen itt is a halálból térnek vissza az emberek, elsőként egy kisfiú, aki már 30 éve halott, de felismeri a szüleit. Azt hiszem ezt a sorozatot “nekem” találták ki.
  Várási fok 100%: Nagyon kíváncsi vagyok rá, hogy alkotják meg, ráadásul bekerült egy-egy számomra szimpatikus színész is, élükön Samaire Armstrong (Narancsvidék). Szeretem a zombis cuccokat, de itt előre várom azt, hogy más módon nyúlnak az alapanyaghoz. Emberevés helyett a társadalomba való visszailleszkedés, ide vele… de sajnos 2014 tavaszáig várnom kell…

  Lucky 7

  LUCKY 7
  Vélemény: Nahát, ez egész jól hangzik. Egy angol sorozat remake-je, egy benzinkútnál dolgozó csapatról, akik közösen lottóznak, és megütik a főnyereményt. Érdekes a téma, hiszen mindannyian álmodunk a lottó fődíjáról, ami egy csapásra minden gondunkat megoldja, viszont az árnyoldala nem nagyon jut eszébe senkinek. Pedig biztos van neki, és remélem utóbbira, no meg persze a pozitív részekre is rá akar majd világítani a sorozat. A szereplők is teljesen rendben vannak, Matt Long (Jack & Bobby) visszatérésének meg külön örülök.
  Várási fok 70%: Remélem nem barmolják el az alapot, és inkább a drámai vonalra feküdnek rá, és dráma alatt nem kavarásokat értek.

  Mind Games

  MIND GAMES
  Vélemény: A Scandal sikere után itt egy újabb problémamegoldó vállalat, ezúttal két testvér vezetésével, egyikük becsületes, a másik lókötő, így gondolom a kettejük közötti nem hétköznapi dinamika alapozhatja majd meg a sorozat hangulatát. Első blikkre a Scandalból sem néztem ki sokat, mégis, teljesen beleszerettem, szóval a Mind Games is megkapja majd az esélyt. Ó, és a főszereplő Christian Slater, akinek ha jól számolom ez lesz a negyedik sorozat főszerepe, amivel megpróbál hosszútávon a tévéiparban ragadni. Sok sikert Chris!
  Várási fok 50%: Annak ellenére, hogy kíváncsi vagyok rá, valahogy nehezen képzelem azt, hogy hosszú távon én ezt nézni akarjam. Kell valami átkötő szál – mint a Scandalban az elnök és Olivia, – ha pedig az nincs, akkor csak a heti ügyek miatt nem leszek rendszeres néző.

  Once Upon a Time in Wonderland

  ONCE UPON A TIME IN WONDERLAND
  Vélemény: Szomorú vagyok, amiért pont most került ez elő, lévén az anyasorozat minősége egyre halványabb. A sztori Csodaországban fog játszódni, és elvileg lesz némi átfedés a két széria között, Kalapos is feltűnhet, de remélem Sebastian Stan fogja eljátszani.
  Várási fok 50%: Ha nem rendelték volna be, abszolút nem lennék szomorú. Ha már lesz felirat, akkor biztos belenézek, pár résznyi esélyt kapni fog tőlem, de valahogy kétlem azt, hogy megjelenhetne itt a Once Upon a Time elején tapasztalt minőség. Ráadásul már ősszel képernyőn lesz, a Horowitz & Kitsis páros tehát egyszerre két sorozaton fog dolgozni, aminek az eredménye valószínűleg mindkettőnek az elbarmolása lesz. De NE legyen igazam.

  Killer Women

  KILLER WOMEN
  Vélemény: Az argentin Mujeres Asesinas feldolgozása lesz ez, aminek én a mexikói változatából láttam két évadot. Nagyon szeretem a mexikói verziót, mert az kőkemény dráma, a lényege pedig nem a gyilkos elkapása, hanem az, miképpen válik valaki gyilkossá. Ahogy látom az ABC a koncepciót fenekestül felforgatta. Texasban vagyunk, a főhős Walkerina, a texasi kopó, akit nem szeretnek a kollégái, mert nő. De Walkerina nem adja fel, küzd, meg lefekszik azzal, akivel kell és akar, mert ő egy emancipált Walkerina. A háttérben pedig elkapja a ribancokat, akik gyilkolnak, hogy kivívja a kollégái kegyeit. Cseszd meg ABC. ((Bocsánat a trágár szavakért, a hősnő neve pedig nem Walkerina lesz, hanem Molly.))
  Várási fok 0%: Oké, hazudok, mert a pilotra nagyon kíváncsi vagyok, de csak azért, hogy lássam, milyen módon sikerült elbarmolni ezt a remek koncepciót. A promó alapján viszont a várási fokom simán nulla százalék, mert igen, Walkerina nagyon tré.

  Agents of SHIELD

  MARVEL’S AGENTS OF SHIELD
  Vélemény: Nem láttam a Bosszúállókat, se a Vasembert de még a Thort meg a többi cuccot sem a franchise-ból, de nyárra tervezem a darájukat. Most, ebben a percben, semmit sem ismerve a cuccból azt mondom, totálisan nem érdekel ez a S.H.I.E.L.D. osztag, akik az embereket védelmezik a “mittudomén-kiktől”. Arra viszont kíváncsi vagyok, hogy mit szólnak majd a produktumhoz a Bosszúállók rajongói, mert a részek sokkal kevesebb zséből, és kevésbé látványos képvilággal készülnek majd el.
  Várási fok 10%: Biztos belenézek majd, mert már most hatalmas a hype körülötte. Azt viszont kétlem, hogy a heti ügyes sorozat nekem bejöjjön.

  Back In The Game

  BACK IN THE GAME
  Vélemény: Szeretem a gyerekeket, de a sportos produktumokat nem. Úgy érzem ez nagyon erőltetett lesz, hiszen a leírás alapján anyuci és apuci a saját álmaikat akarják a gyerekeikkel megvalósítani. Ezt inkább drámában nézném meg, és nem húsz perces komédiában. Nem értem miért kapott berendelést.
  Várási fok 20%: Mivel komédia, és a gyerekekkel készülő sorozatokon azért tudok mosolyogni, a pilotnak biztos esélyt fogok adni, de valahogy kétlem azt, hogy ez nekem hosszútávon bejöjjön.

  The Goldbergs

  THE GOLDBERGS
  Vélemény: Jaj, de jó, nyolcvanas évek! Ez a sorozat szerintem a klasszikus, ’80-as évekbeli népszerű komédiák kiparodizálására akar építeni, amikor még a családi szeretet bla-bla propaganda futott a vígjátékokban, a tökéletes családdal a főszerepben. Hát, első blikkre úgy tűnik ez nem lesz az, ennek meg csak örülni tudok.
  Várási fok 70%: Szerintem ez az én sorozatom lesz, de az idei The Family Tools-ról is azt hittem, erre utóbbit egy rész alatt totál megutáltam. Ezért inkább óvatos duhajként várom én, de próbálok nem nagy elvárásokat kialakítani.

  Mixology

  MIXOLOGY
  Vélemény: Szipp, szipp, ide távozott Sugar a Glee-ből, azaz Vanessa Lengies. A Mixology pedig, hát, nem tudom mit gondoljak róla. Az alapot ugye az képezi, hogy egy bárban vagyunk, és az évad azt az éjszakát mutatja be, amikor a főszereplőt dobja a menyasszonya, és bulizni megy a bárba. Nem tudom, hogy ez a “real-time” dolog mennyire lehet érdekes, ráadásul mivel bár és éjszaka, az egész sorozatot olyan sötétnek tudom elképzelni, méghozzá élet nélkül.
  Várási fok 10%: Vanessa miatt biztos bele fogok nézni, de valahogy nem látom benne a tökéletes kikapcsolódás lehetőségét.

  Super Fun Night

  SUPER FUN NIGHT
  Vélemény: Már tavaly próbálta eladni Rebel Wilson ezt a sorozatot, akkor azt hiszem a CBS mondott rá nemet, idén viszont az ABC végre berendelte, aminek nagyon tudok örülni. Oké, Rebel Wilson néha sok tud lenni, de alapvetően szeretem a csaj humorát, ráadásul castingolták Liza Lapirát is, akit nagyon szerettem a Don’t Trust The Bitch in Apartment 23-ben. A Super Fun Night sztorija amúgy az, hogy három nyomi barátnő tizenhárom éve minden péntek estét együtt tölt, mígnem egyiküket randira hívják… Geek Power!
  Várási fok 100%: Elsősorban Rebel Wilson miatt nem fogom elkaszálni, bármennyire is rossz legyen. A pilotra pedig nagyon de nagyon kíváncsi vagyok. Reggel megnéztem a promót, és már az alapján is nagyon bejött.

  Trophy Wife

  TROPHY WIFE
  Vélemény: És a trófea feleség nem más, mint Malin Akerman, akit “A visszatérés” c. sorozatban nagyon szerettem. Már eleve miatta is várós. A sztori pedig tetszetős, egy idősebb férfi beújít egy fiatal feleséget, aminek a gyerekei és a két, idősebb MILF ex-felesége nem örül túlzottan. Úgy érzem nagyon elborult humorral rendelkezik majd a Trophy Wife, amit szerintem szeretni fogok.
  Várási fok 70%: Mindettől függetlenül itt látom annak a lehetőségét is, hogy csak a pilot legyen érdekes, a többi pedig átválthat gagyi-faktorba. Majd eldől, de mindenképp csekkolni fogom.

  SZÓLJ HOZZÁ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here