90210 – Kritika a sorozat fináléjáról

  17
  Oszd meg!

  Elmúlt, hát elmúlt. Viszlát, Jó Barát. Jó volt, cool show volt, ami nem futhat tovább…” El se hiszem, hogy véget ért a 90210, olyan furcsa érzések kavarognak most bennem. Persze, a kritikusi énem ezerrel üvölti, hogy ez nem egy sorozatfinálé epizód volt, tipikusan olyan volt az egész, mintha egy évadot zárnánk, de mélyen, legbelül a 90210 rajongó ezerrel tombol, hogy itt a vége, jajj, mi lesz… A Media Addict és a 90210 tulajdonképpen egyidősek, a sorozatot pedig már azóta vártam, amióta csak kiderült, hogy rebootolni akarják az eredeti szériát. Emlékszem, simán 10/10-re értékeltem a Pilotot, minden egyes évadról írtam, sőt, szerintem a Glee és a The Vampire Diaries után a legtöbb kritika a blogon a 90210 kapcsán íródott.

  90210 silver dixon

  Bármennyire is gagyik lettek az utóbbi évadok, és akármennyire is gyenge, kiszámítható panelekkel működött az egész széria, én tényleg szerettem, sőt, nagyon szerettem. Valahogy amikor a részeit néztem sikerült kikapcsolni az agyam, élveztem a gyönyörű környezetet, Matt Lanter látványát, az imádni való ruhákat, nevettem Naomi poénjain, elaléltam Adrianna hangjától, minden percben Dixon haláláért rimánkodtam és az esetek többségében még Annie-nek is tudtam drukkolni. 90210 rajongóként nehéz most a sorozat fináléjáról írom, hiszen hihetetlen belegondolni abba, hogy egy korszak lezárult. Nincs több 90210.

  90210 navid ade

  Ami a finálét illeti, szerintem inkább évadzárónak passzolt. Úgy érzem a Gossip Girl írói télen jobban odatették magukat, hiányzott egy “öt év múlva ez van velünk“-féle megnyugtatás, mert a 90210 világában pontosan tudjuk, hogy a főhősök milyen gyakran váltogatják a nagy szerelmeket. Mivel a flash foward elmaradt, így csak egy hamis biztonságérzet van bennem, tudjátok, afféle “ó, most nagyon boldogok, de majd úgyis elrontják valahogy“. Viszont, azt hiszem ez így van jól. Mármint, nem lett volna önmaga a sorozat, ha bemutatják azt, ahogy öt-tíz év múlva mit tudom én, Liam és Annie gyereket nevel. Az írók inkább bemutatták azt, hogy most mindenki boldog, de az élet megy tovább. Újabb kihívások, újabb megszülető álmok és persze betegség, csalódások. Ilyen az élet. És bár a 90210-ben mindig is fura módon álltak a Los Angeles-i gazdag tinik, majd fiatal felnőttek hozzá, ettől függetlenül a hamis megnyugvásérzetem kezdem egy kicsit magabiztosabban érezni. Ez már haladás, ugye? Most spoileresen folytatom tovább, ha nem láttad még a finálét, ne olvass tovább.

  liam-annie-01

  Nem feltétlenül érzem azt, hogy minden szálat elvarrtak, ráadásul még Silverről is kiderült, hogy rákos, ez pedig erősítette bennem az évadzáró érzetét. Ettől függetlenül tetszett az, amit láttam, és a legtöbb szereplőnek sikerült megadni egy rendes lezárást. Silver ugyan rákos, de harcolni fog, és úgy tűnik nyitott az örökbefogadásra is. Dixon sajnos él, nem tudott meghalni a színházban se, kár érte. Teddyt ugyan kihagyták a buliból, de ő elvileg boldogan él Washingtonban a dögös pasijával. Navid és Ade ugye összejöttek, ami így tökéletes, mert nekik együtt kell lenniük. Naomi legyőzte a hétfejű sárkányt, megkapta a dögös pasit akibe hihetetlenül gyorsan szeretett halálosan bele, de láttunk már ilyet párszor. Ami pedig az utolsó percekben történt… Liam motorral hajt a repülőgép után, Annie megállíttatja a gépet, leszáll, lánykérés a kifutópályán… Hű, olyan giccsesen romantikus, de hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem vigyorogtam úgy, mint egy jóllakott óvodás. Bármennyire is klisések az ilyen jelenetek, engem sikerült meggyőzniük, és ezáltal egy olyan feelgood sorozatzárást kaptam, amilyen tulajdonképpen mindig is volt a 90210.

  90210 finale

  Értékelés: ?/10
  Nem tudnék reális számot adni a fináléra, erre most képtelen vagyok. A rajongó énem ezerrel üvölti a tíz pontot, de a kritikusi pedig körülbelül hatot adna neki, mert annyira kapkodó volt az egész. De egyikük sem örülne, ha odaírnék egy nyolcast, mert az a rajongó énemnek kevés, a kritikusnak meg sok. Jobb választás nem lévén így marad a kérdőjel :) Mindent összevetve én pozitívan fogok visszaemlékezni erre a sorozatra. Belegondolni is furcsa, hogy öt évvel ezelőtt hol voltam, mit csináltam, de a 90210 bárhová is mentem, hűen követett. Habár nem volt mindig felhőtlen szórakozás, mert valljuk be, a 90210 egy mocskos guilty pleasure, én azért élveztem. De nagyon. Hiányozni fog ez a sorozat, de legalább szép véget ért.

  SZÓLJ HOZZÁ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here