2013/14 Upfronts: FOX – Véleményem az újoncokról

  4
  Oszd meg!

  Tudom, hogy a FOX új sorozatairól már van egy poszt a blogon, de ott nem igazán írtam részletes véleményt, csak az információkat adtam át. Nos, az Upfronts kapcsán kiderült több érdekes dolog a FOX-tól, többek között az is, hogy eléggé átvariálták a műsorrendjüket. Szerintem a legtöbbünket az fog érinteni, hogy a Glee ősszel és tavasszal/nyáron lesz csak képernyőn, télen pedig a Rake c. újonc kerül majd a csütörtök kilenc órás sávba. Minden bizonnyal tehát a Glee ismét úgy kerül majd vetítésre, ahogy az első évadban: november végéig, decemberig új részek, aztán áprilistól pedig az évad lezáró részei. Amikor először olvastam ezt, nagyon nem örültem neki, de logikusan belegondolva azt hiszem van benne ráció, hiszen így legalább több idejük lehet a készítőknek a részek megírására, ráadásul az sem lehet olyan zavaró, hogy a ballagás is csak ősszel kerül képernyőre.

  További érdekes hír a FOX-tól az, hogy a Raising Hope napot váltott, ezentúl pénteken lesz majd látható, ami tulajdonképpen egyenlő a halállal, bár, a Last Men Standing is túlélte a péntekre kerülést az ABC-n, szóval a remény hal meg utoljára. Ó, és voltak olyan tervek, hogy a The X Factor USA nyáron kerül majd adásba, de inkább az őszi premier mellett döntöttek, ami azért furcsa, mert berendeltek egy csomó sorozatot, párnak pedig még mindig nem találták meg a helyét.

  A FOX teljes műsorrendje ezen a linken tekinthető meg. Most pedig jöjjenek a berendelt sorozatokról egy rövid saját vélemény, amit a színészek és a történet alapján állapítottam meg. Tudom, olcsó húzásnak tűnik, de feleslegesnek tartom újra leírni a történetet. A sorozat címére kattintva elolvashatjátok a történetet a Sorozatjunkie jóvoltából.

  Sleepy Hollow

  SLEEPY HOLLOW
  Vélemény: Mivel nem olvastam a sorozat alapjául szolgáló könyvet (Washington Irving: Álmosvölgy legendája), ezért kicsit hátrányból indulok, viszont maga a sztori első blikkre érdekesnek tűnik. Szeretem a természetfeletti cuccokat, ráadásul izginek tartom azokat a sztorikat, amikor egy kiválasztott emberkén múlik az emberiség sorsa. Ami viszont zavar, a nyomozós jelleg, hiszen szemmel láthatólag ez nyomozós sorozat akar lenni, a főszereplő is egy rendőrnő segítségével fogja megoldani a dolgokat.
  Várási fok 60%: A Pilotot mindenképpen meg fogom nézni, de nagyon jónak kell lennie a kreátorok által megteremtett mitikus világnak ahhoz, hogy hosszútávon engem ez meg tudjon győzni. Mivel nyomozós, ezért alapjáraton hatalmas hátránnyal indul nálam.

  Almost Human

  ALMOST HUMAN
  Vélemény: Meg kell, hogy említsem egész jónak tűnik a szereplőgárda, épp emiatt sajnálom azt, hogy engem teljesen hidegen hagy ez az egész. Viszont ami érdekel belőle, az maga a háttér világ. Imádom a jövőben játszódó sorozatokat, érdekel az a mód, ahogy az írók elképzelik a közeljövőt. Úgy érzem ez itt is jó lehet, ráadásul robotok is lesznek benne, akik tulajdonképpen emberi érzésekkel, mozdulatokkal és minden mással lesznek feltöltve. Viszont a főhősök rendőrök, ami pfuj.
  Várási fok 10%: Kíváncsi leszek a háttérvilágra, éppen ezért a pilotot meg fogom nézni, de teljesen kizártnak tartom azt, hogy tovább is eljussak.

  Rake

  RAKE
  Vélemény: Greg Kinneart nagyon szeretem, zseniális színésznek tartom, ráadásul itt lesz az Emily Owens MD-ből Necar Zadegan is, no meg a nagyszerű Miranda Otto, ilyen jó castinggal pedig úgy érzem el lehet adni egy ügyvédes sorozatot. Alapvetően szeretem az ügyvédes sztorikat, az Ally McBeal örök kedvenc, A férjem védelmébent is imádom, és talán ebből is látszik, nekem kell az átívelő szál. Ha az itt meglesz, akkor Rake és én jóban leszünk.
  Várási fok 65%: Nagyon kíváncsi vagyok a pilotra, de abban biztos vagyok, hogy legalább két-három epizódnyi esélyt kapni fog tőlem a Rake.

  Gang Related

  GANG RELATED
  Vélemény: Na, azt hiszem a Gang Realted is tipikusan azon sorozatok közé tartozik, amiket messziről elkerülök, és még egy picit sem érdekel. Akciódráma, rendőrökkel, bandatagokkal és egy régi bandataggal aki a rendőrök és a banda közé rekedt, ugyan már! Ráadásul a főszereplő Terry O’Quinn, a pasit pedig nagyon nem csípem.
  Várási fok 0%: Ebből a pilotot se hiszem, hogy megnézem, maximum csak akkor vetemedek rá, ha nyáron megint megfogadom, hogy mindegyik újonc sorozatnak adok egy résznyi esélyt.

  Brooklyn Nine-Nine

  BROOKLYN NINE-NINE
  Vélemény: Nekem valamiért az Eddie Murphy filmek jutnak erről eszembe, meg a Kutyám Jerry Lee, és már azokat is iszonyúan utáltam, pedig kicsi voltam, és akkoriban még a JAG-et is megnéztem (tudom, hihetetlen). Most viszont az ilyen témájú cuccoktól sugárban öhm, így őszintén kétlem, hogy ebből bármi jó is kisülhet.
  Várási fok 5%: Ha érkeznek róla jó kritikák (márpedig fognak), akkor bepróbálom majd az első részt, mert sose lehet tudni.

  Enlisted

  ENLISTED
  Vélemény: Jesszumpepi, mennyi dögös pasi! Geoff Stults (The Finder), Chris Lowell (Veronica Mars) és Parker Young (Suburgatory), mindegyik álompasi. A FOX komédiáinál egyértelműen itt a legjobb az eyecandy felhozatal, viszont a katonai osztag nem túl jó körítés, de mivel a kreátor a Cougar Town mellől jött, ezért azt hiszem hogy ebből valami jó is kisülhet. Zárójelben: bárcsak valamelyik tesóról kiderülne, hogy meleg. Hihi.
  Várási fok 90%: Már csak a három dögös főhős miatt is nagyon várom, és csak abban bízom, hogy minőségre is jó lesz, nem csak mint látvány a szemnek :)

  Dads

  DADS
  Vélemény: Szeretem Seth MacFarlane animációs sorozatait, a Ted viszont nagyon sok volt már nekem. Van egy olyan érzésem, hogy ez is sok(k) lesz, pedig az alap téma nem rossz, ráadásul Brenda Song is jön fő(bb) szereplőnek, és Seth Greent is rég láttam már sorozatban. Viszont itt egyértelműen annak kellene majd eladnia az egészet, hogy milyen lesz az ősök és a srácok közötti “kémia”. Szkeptikus vagyok, na, viszont megvan a lehetősége annak is, hogy első látásra beleszeressek a sorozatba.
  Várási fok 30%: Nem lettem volna szomorú, ha a FOX nem rendeli be, és most még sziruposan fogalmaztam. Mindenesetre a pilotot biztos meg fogom nézni.

  Us and Them - Alexis Bledel - Jason Ritter

  US & THEM
  Vélemény: De szomorú vagyok, amiért pont az általam legjobban várt komédiát tünteti el a FOX midseason-re! Miért nem kapta meg a New Girl mögötti időpontot? Ejnye. És miért várom annyira? Csak három nevet mondok: Alexis Bledel (Gilmore Girls), Jason Ritter (Isteni sugallat) és a zseniális Jane Kaczmarek (Már megint Malcolm). Ráadásul romantikus körítés, a család közbeszól, afféle tipikus romantikus komédia feelinget érzek a levegőben. Jaj de jó!
  Várási fok 100%: Mikor nézhetem már végre? Miért olyan későn kerül adásba?

  Surviving Jack

  SURVIVING JACK
  Vélemény: Hm, apu csajozni tanítja a tini fiát, aki hirtelen nyomiból menővé vedlik egy nyár alatt. Érdekes alapanyagnak tűnik, de elsősorban az apa és fia közötti összhatás lesz majd a lényeg. Úgy érzem ez az egész elsülhet nagyon jól, és nagyon rosszul is, viszont mivel ez egy könyvfeldolgozás (Justin Halpern: I Suck at Girls) ezért bizakodó vagyok. Ó, és a sorozat a ’90-es években fog játszódni, retró feeling ezerrel, no facebook és mobiltelefon, szóval, ez csak plusz pont lehet.
  Várási fok 50%: Majd eldől, sok buktatót érzek benne. Azt hiszem a pilot itt tökéletesen elmondja majd azt is, érdemes-e folytatni vagy sem.

  WAYWARD PINES
  Vélemény: Még nem sokat lehet tudni róla, színészek közül egyedül Matt Diliont castingolták, a premiert pedig 2014 nyarára tervezik. Ez is egy regény feldolgozás (Blake Crouch – Pines), így pluszponttal indul, viszont egy titkos ügynök érkezik egy kisvárosba, és meg kell találnia két ügynököt, így már nem is érdekel.
  Várási fok 5%: Tűnjenek már a fenébe a titkos ügynökök meg a rendőrök.

  24: LIVE ANOTHER DAY
  Vélemény: Egy minisorozattal – azaz egy tizenkét epizódos kilencedik évaddal – visszatér a 24, méghozzá 2014 májusában.
  Várási fok 0%: Kit érdekel kategória. Az eredeti se érdekel, nem hat meg a nyomozás, és ez sem fog érdekelni. Nemhogy a Már megint Malcolmot reebootolnák. Vagy a Narancsvidéket.

  SZÓLJ HOZZÁ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here