90210 – Az ötödik évadról dióhéjban

  4
  Oszd meg!

  Hihetetlen belegondolni, de sajnos igaz: ma éjjel véget ér a 90210, kedd reggel pedig már a finálét lehet megtekinteni. Sajnos az utóbbi években a sorozat színvonala egyre jobban hanyatlott, éppen ezért a kasza híre nem is vágott annyira mellbe, egészen addig, míg a múlt héten el nem kezdtem ledarálni a sorozat ötödik évadát. Engem is nagyon meglepett a dolog, de el kell mondanom, a 90210 mondhatni magára talált, és egész élvezhető részeket láttam. Ahogy Facebookon is írtam, nem tudom, hogy ezek tényleg jó részek voltak-e, vagy csak a finálé miatti utólagos nosztalgia-hullám kapott el, de egy biztos: élveztem az utolsó 90210 darámat, és kíváncsian várom mit hoz a holnapi finálé. Végül is, ez a lényeg, ugye?

  90210 - Navid Ade

  Mindenesetre bármennyire is rajongói szemmel néztem az ötödik évad utolsó részeit, az alapvető hibái nekem is feltűntek, azt viszont el kell ismernem, semmivel sem volt rosszabb, mint a korábbi évadok. Ugyanazokat a hibákat hordozták magukon ezek a részek, mint korábban. Kezdjük például a szerelmi kapcsolatokkal. Már az összes főhős átment egymáson valamilyen módon, volt, aki többekkel is kavart, igaz, néhány párosítás kimaradt – Naomi & Navid például, – de Silveren például az összes férfi főszereplő átment. Akarom mondani, magáévá tette. A sorozat eddig is a szerelmi szálakra próbált építeni, de a legnagyobb baj a kiszámíthatóság volt velük, és maga a tény, hosszútávon nem lehetett semmivel sem számolni, az újonnan behozott mellékszereplőkről pedig messziről lerítt, pár rész, aztán mehetnek a levesbe. Ettől eltekintve a (mű)drámák úgy érzem működtek, még akkor is, ha volt olyan szereplő (Annie), aki egy részen belül kétszer lett halálosan szerelmes két különböző pasiba.

  90210 - Annie Naomi

  Ami még kicsit hülyén jött ki a sorozatban, az a pénz kérdése. Gyakran felemlegették, főhőseink meg annyiszor kerültek anyagi bonyodalmakba, ami azért volt számomra nevetséges, mert a legjobb barátaik milliomosok, ergo annyira egyértelmű volt, hogy Annie prosti dolga is csak kamu-balhé, ami jól mutat a képernyőn és WTF faktort okoz, a való életben pedig Annie egyszerűen pénzt kér a milliomos nagyitól, a pénzes aputól vagy valamelyik milliomos barátjától ahelyett, hogy a testét árulja. Szóval, ilyen és ehhez hasonló műbalhék tarkították az egész showt, beleértve az ötödik évadot is, mégis, én bedőltem, imádtam és már most szomorú vagyok, amiért egyszer véget ér. Márpedig véget fog. Holnap reggel/dél körül pedig érkezem a “series finale” kicsit részletesebb kritikájával.

  Ui.: Egy képernyőn, és egy rakat közös jelenetben látni Matt Lantert és Grant Gustint pedig önmagában egy élmény volt :)

  90210 - Grant Gustin MAtt Lanter

  SZÓLJ HOZZÁ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here