Az ének iskolája – Kritika két éneklős adás után

  6
  Oszd meg!

  Már egész sok posztot írtam “a tv2 gyerekmunkásairól“, de múlt héten elmaradt a kritika, mert arra vártam, hogy mind a tizenhat produkció elhangozzék. Direkt nem tizenhat diákot mondtam, de erről majd később. Már a műsor indulása előtt sejtettem, hogy Az ének iskolája egy nekem való műsor lesz, de természetesen bennem volt ugyanaz a “félsz”, mint mindenki másban. Tudjátok, a tipikus “Ugye nem használják ki a gyerekeket” és a “Hogy fognak ezek iskolába járni?” valamint “Az élő adások alatt kikészülnek a kisbabák!“. Aztán jött múlthéten a műsor, a kisgyerekek pedig színpadra álltak, de szerencsére egy előre felvett show keretein belül azaz rögtön kilőttük az élő adás izgalmait. Mindent összevetve úgy érzem a tv2 egy szimpatikus műsort állított össze, ahol valóban a tehetséggondozáson van a hangsúly, és ez több, mint szimpatikus hozzáállás. Persze, az összkép így sem feltétlenül tökéletes.

  Az enek iskolaja - Ikrek

  Nem győzöm hangsúlyozni, mennyire felháborítónak tartom azt, hogy “tizenhat diák vesz részt az iskolában” mondattal hirdetik mindenhol. A szerencsétlen ikreket miért kell egy kalap alá venni, és tulajdonképpen úgy beszélni róluk, mintha ők egy ember lennének, holott ketten vannak? Persze, értem én, az ikrek manapság jól eladható eleme az ilyen műsoroknak, de míg a Voice képes volt két külön emberként kezelni a Szécsi lányokat, addig itt szinte egyként vannak említve az ikerfiúk. Nem szimpatikus nekem ez a hozzáállás.

  Az enek iskolaja - Arany Timi - Friderikusz Sandor

  Az ikrektől eltekintve viszont a legtöbb háttérdolgot jól elvégezték a kreátorok. Az adások feszesek, és üresjáratoktól mentesek, eddig még egy részbe sem tekertem bele, ami nálam nagy dolognak számít. A tanári karral külön meg vagyok elégedve. Király Viktor például hihetetlenül pozitív csalódás volt, mert bevallom őszintén tőle tartottam a legjobban. Mármint, szimpatikus volt a srác már korábban is, a Megasztár 4-ben is neki drukkoltam a végén (jobb választás nem lévén), de valahogy nem éreztem őt elég talpraesettnek ahhoz, hogy tanítson. Szerencsére Viktor rám cáfolt  és azt hiszem ő bánik a legjobban a hozzá beosztott gyerkőcökkel. Mintha mindenkivel megtalálta volna a közös hangot, másképp foglalkozik Lacikával, de máshogy áll hozzá Arany Timi tanításához is. Mintha mindenkinek átadna valamit abból a tudásból, amit az évek során ő is megszerzett. Ráadásul miközben a gyerkőcök érdekelnek, olyan őszinte mosollyal tudja díjazni a produkciókat, hogy azt valami hihetetlenül jó nézni. Szóval, nagyon pozitív csalódás volt ez nekem, Viktor pedig tényleg Király!

  Az enek iskolaja - Kiraly Viktor

  A többi tanár sem rossz, ezt meg kell említenem. Imádom Hajós András humorát, és tökre tetszik az, hogy bevallja, neki sose lesz olyan hangja, mint például Bari Lacikának, de nem is ez a fontos, hanem az, hogy megtanuljunk igazán jól bánni azzal, amint van. Hajós viszont nem nagyon találta meg az összes diákjával a közös nevezőt, Tóth Magdussal például elég furának tűnik a viszonya. Szandi ezerrel hozza a “vidám nagynéni, aki anyuka akar lenni” feelinget, tényleg tele van energiával, és néha még építő jellegű kritikát is adott. Szulák Andreát egyelőre nem tudom hová tenni, mert egyszer “szerető anyuka“, aztán teljesen hirtelen átvált “szigorú tanárnénibe“, viszont a jóindulat mindig az arcára van írva. Ami pedig Friderikuszt illeti, tényleg van érzéke a gyerekekhez, és valljuk be, profi a szakmájában, jól megoldja azt, amit kell.

  Az enek iskolaja - Szulak Andrea

  Persze a műsor főszereplői a gyerekek, akik közül már kedvencem is van. Igen, a kisbaba-Petronella az, akit a legjobban bírok, annyira aranyos és életrevaló, egyszerűen meg kell zabálni, akárcsak a picike Flórát. Azt viszont meg kell említenem, hogy korántsem tartom az összes gyereket kiemelkedő tehetségnek, voltak hamis hangok ezerrel, és legalább a gyerekek felének kevés a hangi adottsága ahhoz, hogy a színpadon képzelhessék el a jövőjüket hosszabb távon. Akad viszont néhány igazi aranyhang, mint Bari Lacika, Arany Timi, Rubay Laci vagy Izsó Bogi, ezeket a neveket pedig érdemes lesz megjegyezni, mert sokáig hallunk még róluk, legalábbis szerintem.

  Az enek iskolaja - Rubay Lacika

  A műsort külön nem értékelem, azt hiszem elég ha lezárásként annyit mondok, hogy minden héten tülkön ülve várom az újabb adásokat. Az első évad összesen tíz részes lesz, ergó már csak hat adás van hátra, és már előre szomorkodom, hogy nemsokára véget ér. Ha valaki egy kicsit is szereti a gyerekeket, vagy csak szeretne egy olyan műsort nézni, ahol az a lényeg, hogy zrikálások nélkül kihozzák a maximumot abból, akiben van némi affinitás, annak Az ének iskolája megtekintése igencsak javallott :)

  Az enek iskolaja - Bansagi Petronella

  SZÓLJ HOZZÁ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here