Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika The Vampire Diaries: Pár gondolat az évadzáró előtt

The Vampire Diaries: Pár gondolat az évadzáró előtt

9
Oszd meg!

Már csak egy rész választ el attól, hogy véget érjen ez a borzalmas negyedik évad, DE szerencsére ez a mai rész egész jó volt, legalábbis ahhoz a színvonalhoz képest, amit a negyedik évad produkált. Nem győzöm hangsúlyozni azt, hogy három éven át szinte csak ódákat zengtem a Vámpírnaplók királyságáról, ezért is csapott annyira mellbe az idei szezon gyengesége… Mindenesetre úgy tűnik Julie Plec néni kiötlött valami jót, persze a kérdés az, ez mennyire fog átnyúlni a következő évadba, gondolok itt elsősorban arra, hogy az évadzáróban lerendezik-e a Silas dolgot, vagy az ötödik évadra is megtartják, mint fő problémát. A lehetőségek tárháza végtelen, de Plec asszonyságnak vigyáznia kell, mert ha Mystic Fallsban történik valami végzetes, az előbb-utóbb hatással lehet Klaus életére is New Orleansban, ergo óvatosan kell bánni a dolgokkal, mert ugyanaz nem lehet a fő bonyodalom két külön sorozatban. Spoileresen folytatom tovább.

THE VAMPIRE DIARIES

Kicsit misztikusan fogalmaztam, de akartam egy spoiler-mentes bevezetőt írni. Tulajdonképpen ez a rész két dolgot vázolt. Az egyik Silas, aki bőven hatással lehet New Orlenasra is, a másik pedig a leomlott fal a túlvilág kapcsán, hiszen a vadászok előbb-utóbb Klausra fenhetik majd a fogukat – oké, utóbbi akár még érdekessé is tehetné New Orleans előreláthatólag unalmas életét. De kezdjük Silassal. Szerintem túl egyszerű volt a megkötözése, nehogy már Damon olyan gyorsan és ügyesen legyőzze! Szerintem Alaricot kövezték meg, Silas pedig vígan mászkál a nagyvilágban, és valószínűleg meg is marad fő ellenségnek az ötödik évadra, kérdés azonban az, megteheti-e ezt Plec asszonyság, hiszen Silas mi a csudát keresne Mystic Fallsban, miután úgy fest, Bonnie feldobta a talpát. Apropó, remélem Bonnie tényleg halott, és az is marad, mert már négy év alatt eléggé meguntam a karaktert, és úgy érzem kihozták belőle a maximumot. Plusz attól is tartok, hogy Plec asszonyság végig nézte a Buffyt (onnan eredhet ugyebár a szerelmi háromszög, lásd Buffy-Angel-Spike), és akkor még a végén Willow-módra Bonnie is becsavarodik, és el akarhatja pusztítani a világot, mert miért ne.

THE VAMPIRE DIARIES

A másik helyzet ugyebár az elválasztás, mármint a halottak visszatérése. Hát, ez önmagában érdekes, és úgy érzem hosszútávon az is maradhatna, pláne a vadászok megjelenésével, és oké, bevallom Jeremy is az, akit már nagyon hiányoltam, és Kolt is jó volt újra látni. Plusz az ötödik évadban az is sok jót ígérhet, ha teszem azt Klaus apja is felbukka, mert őt is Mystic Fallsban tették el láb alól. De a sok halott hosszútávú előbukkanása sok buktatóval járna, ezért vélhetően ezt a dolgot le is zárják az évadzáróban. Plusz, megnéztem most ebben a percben a következő rész hivatalos képeit, az egyiken Bonnie vidáman mosolyog, szóval most kedvem lenne kitörölni az egész bejegyzést.

Hm, azt hiszem még sose írtam ilyen “kritikát”, ami tulajdonképpen egy hosszúra nyúlt hozzászólás volt. De tudjátok mit? Nem találgatom azt, hogy mi lesz, mert Plec asszonyságnál sose lehet tudni. Inkább kivárom a jövőhetet, aztán ígérem, írok nektek valami ütőset. Na jó, megpróbálom megírni ütősre :)

9 Hozzászólások

 1. Szeretem a Vámpírnaplókat, az első két évadot simán vég nézném többször is. De, az idei. Olyan mint egy szappanopera, nyomhatnának minden este egy részt, mint a Jóban rosszbanból. Hiányolom a meghökkentő pillanatokat, ami után még egy hétig azon járt az agyam, hogy mi a f…!

 2. Ez a rész tényleg jobb volt, és nagyon örültem a sok visszatérőnek. Alaricot még meg is könnyeztem és tök vicces volt, hogy utalt Damonnak azokra a dolgokra amiket Damon a sírjál mondott neki :) /taking care of the kids + I didn’t get the girl/

  Jah és nagyon remélem, hogy csak szellem Bonnie van az évzárón :D …. aztán hello.

 3. SPOILER Furcsa volt nekem is, hogy ilyen hamar megölték Silas-t. Szerintem jó lenne ha a következő évadban is minden halott ott lenne, és abból hoznának ki valamit. Bonnie halála nem döbentett meg.

 4. Amúgy nem Alaricot kövezték meg, ha megfigyeltétek, amikor Bonnie kővé dermesztette akkor a saját alakjában dermesztette kővé, vagyis miután nem volt ereje, hogy manipulálja a többieket, már mindenki az eredeti arcát látta. Amúgy a magyarázat, hogy Damon miért volt erősebb Sialsnál, egyszerű, mert egyszerűen még gyenge hiszen 2000 évig feküdt a barlangba és nem erősödött meg teljesen…

  • Silas simán belemászott Klaus testébe és meg is sebezte őt. Na már most ha Klaust legyűrte Silas, akkor majd pont Damon okoz neki fejtörést? Nem tűnik túl gyengének az ipse :) Én még mindig kitartok amellett, hogy nem Silast kövezték meg, de majd eldől legkésőbb jövőhéten.

   • Tibi nem a testébe mászott bele, kicsit nem érted a dolgokat. Silas csak Klaus képzeletével játszott, hiszen ha nézted a részt Klaus-nak nem volt semmi baja csak képzelte (halucinált). Ezt csinálja mindenkivel, ezért nem látja senki az igazi arcát… Amúgy meg ha megfigyelted akkor Silas rengeteg vért iszik és még az sem elég neki…

    • Úgy tűnik nem kicsit, hanem nagyon nemértem én már ezt az egész bullshit dolgot, amit újabban kitalálnak :)

 5. Lehet én élem túl érzékeny időszakomat, de ezt a részt olyan szinten végigbőgtem, hogy az valami hihetetlen. Nekem nagyon tetszett az eheti rész és már nem győzöm keresni a kisebb híreket az évadzáróról. Bonnie végleges halálának én is csak örülni tudnék, viszont így nem tudok mit kezdeni az egyik spoilerrel, amit már olvastam a neten. Ajj, ha vége lesz az évadnak az első három évadot megnézem, de szerintem ezt kihagyom. Nem bírnám elviselni az első tizenvalahány rész kiszámíthatóságát. :D

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here