Főoldal Érdekességek Sajtóközlemény Sajtóközlemény: Észlelés az Universal Channel-en

Sajtóközlemény: Észlelés az Universal Channel-en

0
Oszd meg!

Sir Arthur Conan Doyle legendás detektívje óta időről-időre felbukkannak a tévéképernyőkön a karakter jobb-rosszabb utódai. A Universal Channel most aduászra lelt, hiszen a május 5-étől minden vasárnap dupla epizódokkal jelentkező Észlelés Daniel Pierce-je olyan, mint a locsolótömlő nélküli tűzoltó. Saját zsenialitásával oltja ki a fejében lángra kapó őrületet.

127229_0030

Imádom az alapötletet. Az, hogy egy szerepéből kiesett ideggyógyász professzor az FBI-jal együttműködve bűneseteket oldjon meg, nagyon izgalmas. Mert Pierce nem az a tipikus nyomozós sorozatokból ismert főhős, őt a rejtély mozgatja, az, hogy minél gyorsabban összerakja a széthullott puzzle darabkáit. Nem bilincsel meg senkit, nem ő az, aki letartóztatja a gazfickókat, mégis nélkülözhetetlen eleme az Észlelésnek.” – mondta Eric McCormack, aki az NBC legendás szitkomjából, a 16 Emmy-díjas Will és Grace-ből lehet ismerős.

A Universal Channel frissen debütáló, karakter-centrikus irányvonalának új képviselője az Észlelés, ami egy hajdanán fényes jövő előtt álló zseniről szól, akit betegsége akadályozott meg abban, hogy igazán magasra törjön. A jóképű és hatalmas tehetséggel megáldott Daniel így egy kis egyetemen találja magát, ahol a komoly lehetőségektől elzárva tengeti életét. Egészen addig a napig, amíg volt tanítványa, az FBI-ügynökként dolgozó Kate Moretti (Rachael Leigh Cook) be nem kopogtat a zaklatott férfi ajtaján.

Két oldalról is megvizsgáltuk a történetet. Megkérdeztünk egy, a mentális betegségekre szakosodott, UCLA-s professzort és egy írót is, aki fiatalon hasonló traumán ment keresztül, mint Daniel Pierce. Az élete egy hirtelen jött lelki összeomlás miatt megbicsaklott, még amikor diák volt. Mike Sussmannel, a sorozat készítőjével le is ültünk vele egy ebédre, hogy megtudjuk, milyen érzés az, amikor elveszíti az ember a kontrollt. Nagyon tanulságos volt!” – emlékezett vissza a drámaszéria sztárja a Huffington Post TV-nek adott interjújában.

124096_0972

A skizofréniát nagyon gyakran a hajléktalansággal azonosítjuk. Meglátunk egy rossz kinézetű embert motyogva egy bevásárlókocsit tolni és azonnal átmegyünk az utca másik oldalára. Hisz biztosan nekünk fog támadni, olyan veszélyes ábrázata van! A karakterem ezzel szemben egyfajta büszkeségből elzárkózik attól, hogy gyógyszereket szedjen. Olyan, mint egy tűzoltó, aki védőfelszerelés és tömlő nélkül megy be az égő házba és rákiált a lángokra, hogy tűnjenek a szeme elől!” – tette hozzá a színész.

Észlelés – május 5-től, dupla epizódokkal minden vasárnap a Universal Channelen!

Észlelés poster

859 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here