Főoldal Érdekességek Érdekességek The Vampire Diaries – Nem értem az érzelmeket

The Vampire Diaries – Nem értem az érzelmeket

14
Oszd meg!

Sok minden van a Vámpírnaplók univerzumában amit nem feltétlenül értek, az egyik ilyen pedig az érzelmek közvetítése. Most nem tudom, hogy én vagyok-e a hülye, amiért nem fogom fel, vagy a készítők magyarázzák rosszul? Persze azt is el tudom képzelni, hogy azok, akik darálva nézik, jobban megértették az érzelmekkel kapcsolatos infók lényegét, hiszen a hektikus amerikai adáshoz igazodva nézem a sorozatot, így több mindent elfelejtek. No de térjünk is a lényegre: mi a franc van itt az érzelmekkel?

stefan cry

Annyi teljesen tiszta, hogy a vámpír ha akarja, ki tudja kapcsolni a dolgot, mert ugye van benne egy gomb, az “on” és az “off” és akkor meg úgy váltogatja, ahogy akarja. Viszont, itt jön az, amit már kevésbé értek, például Elena esetében, a mai részben. Elvileg azért nem akarta visszakapcsolni az emberi érzéseit, mert akkor újra átjárta volna a fájdalom, de akkor mégiscsak voltak emberi érzései, hiszen valahol legbelül félt attól, hogy átérezze a gyászt. Azt hiszem jó magyarázat lehet az, amit Elena mondott Mattnek a rész végén, miszerint ő érez, mélyen, legbelül, de túl éhes, vagyis az, hogy nem akar érezni, erősebb mint az érzés iránti vágy? De attól még érez, hiszen azt érzi, hogy nem akar érezni. Fél, mert a fájdalmat nem tudná elviselni. Amikor már azt hinném megértem ezt a balgaságot, mindig jön valamilyen gondolatmenet, ami miatt huss, máris nem értek semmit. Az ilyet nem szeretem, sőt, egyenesen utálom, ha nem értek meg valamit.

Elena sír

Ó, ami pedig a tegnapi friss epizódot illeti, ugyanolyan volt, mint az eddigiek. Ami még mindig elszomorít, az Julie Plec hanyagsága. Mármint, adott egy fő probléma, aminek a megoldása eltart részeken át, és megy a (mű)dráma ezerrel, a szenvedés és a kamu-cliffhangerek. Eközben pedig B-verzióként ott van egy teljesen kézenfekvő, egyszerű és meglehetősen gyors megoldás, amit egyszerűen képtelenek bevetni, mert nincs normális ötletük arra, hogy folytassák a sorozatot. Nézzük csak. A fő probléma Elena volt, aki nem akarta bekapcsolni az érzelmeit. Ki tudja hány rész, mennyi műkönny és kamu-dráma ment el erre, míg végre elérték, hadd érezzen az a lány. És mi lett volna az értelmes megoldás? Hát Klaus, vagy bármelyik ősi vámpír. Tudjátok, Klaus megragadja Elenát, ráordít, hogy kapcsold vissza az érzéseid és soha többet ne kapcsold ki, ráordít a biztonság kedvéért mégegyet, és huss, el is van intézve. Stefannál működött, pedig ő százötven éves vámpír, akkor egy pár hónapossal simán összejönne, nem? Ráadásul Klausnak is érdeke volt Elena érzelmeinek a visszakapcsolása, mert így a lány is akarta volna a gyógyírt, és Klausnak lehettek volna ismét hibridjei. Oké, elvileg már nem akart háziállatokat, de sose árt egy zacskó vér Elenától, és persze a vérvonal… Az ilyet utálom nagyon, amikor felállítanak egy problémát, amit elhúznak ameddig nem szégyellik, pedig olyan egyszerűen meg lehetne oldani.

Klaus

2935 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

14 Hozzászólások

 1. Hát azért annyira nem húzták el ezt az Elena kikapcsol érzelmi dolgot, mert durván 5 részt szántak rá, de tény, hogy kicsit kezd az az érzésem lenni, hogy a készítők kifogytak az ötletekből és ezért húzzák a részeket, én mondjuk már évek óta mondom, hogy a tvd 6 évadnál többet úgy sem fog megélni, sőt lehet a gossip girls sorsára fog jutni, pedig kár lenne, mert szerintem azért jó sorozat volt…

  • Nekem ez az öt rész is soknak tűnt. Hat évadtól mindenképp több lesz, mert a TVD lassabban veszti el a nézőit, mint anno a Gossip Girl, és a TVD eleve magasabbról zuhan. A nézettség csökkenése viszont alaposan látszik, pláne a 18-49ben. Év elején még 1.3 és 1.5 között hozott, most meg hetek óta 1.0-án stagnál. Még két-három ilyen gyenge évad, mint ez, és kasza-szintre kerülhet. Alig várom!

 2. Nekem most tetszett ez a rész. Szerintem sem húzták túl sokáig azt, hogy Elena ne érezzen semmit. Ennyi kellett, hogy megmutssák, hogy milyen is ő érzelmek nélkül.
  Ez a Klausos ötlet nekem is eszembe jutott.
  Nekem a kedvenc részletem a részből a Bonni-Caroline-Sheriff-Silas, jelenet volt.
  Natália szerintem is a 6. évadig lesz Vámpírnaplók.

 3. Nekem is tetszett most ez a rész. De persze azért lehetne sorolni a hibákat is….

  Az éhség sztem nem olyan érzés, hanem az biológiai szükséglet a vámpíroknak. Legalábbis én így gondolom.

  Az érzéseit meg szerintem nem félelemből nem akartam visszakapcsolni, hanem mert most nem érzett semmit és ez az állapot tökéletesen megfelelt neki és nem akart változtatni rajta.

  • De ha “nem érzett semmit és ez az állapot tökéletesen megfelelt neki”, akkor azt érezte, hogy ez neki így jó. Ergó érzett :)

 4. Akkor már ketten vagyunk, én sem nagyon értem, hogy hogyan működik ez a dolog. Mert ha elvileg nem érez semmit, akkor hogyan tudja egyáltalán eldönteni azt, hogy úgymond kikapcsolt állapotban neki jobb? Zavaros. Ami igazából ezzel az “Elena-kikapcsolta-az-érzelmeit” dologgal kapcsolatban a legjobban idegesített, hogy teljesen kifordult önmagából. Láttunk már több szereplőt is kikapcsolt érzelmekkel, de azért ennyire nem változtak meg jellemükben.
  Száz szónak is egy a vége, Julie Plec nem tudja normálisan vinni ezt a sorozatot egyedül és valakinek szólnia kéne neki. Amúgy összességében nem volt rossz rész, bár már eléggé mást jelent most egy jó TVD rész, mint régen…

 5. Nekem nagyon tetszett az új rész. Az igaz, hogy Klaus visszakapcsoltathatta volna vele az érzéseit,Rebekáht azért nem mondom mert neki nem állt érdekében. Akkor viszont nem lehetett volna húzni a dolgot ,de így is jó ahogy Damon megoldotta a problémát.

 6. Sokkal élvezetesebb úgy nézni a sorozatot, hogy a felére már nem is emlékszik az ember. xDD Így nekem eszembe se jutott ez a Klaus-kapcsolgatós dolog, és egészen tetszett ez a rész. Bár azt hiányoltam Rebekah-tól, hogy rámutat a végén Mattnek, hogy “tessék, pont ilyen barátok nem kellenek neked”. Meg amúgy hogy csak Matt áll bukásra, nem is járnak órákra, hogy vannak egyáltalán jegyeik?! Na mindegy, azért nekem nagyjából bejött. Klaus, az igazi hiányzott, meg jobban szeretem Stefanéket is, ha mással is találkoznak a részben, nem csak Elenéval, de hát ez van, végre érzelmek visszakapcsolva, Katherine is újra képben. :)

  • A sulis dolog nekem is eszembe jutott már, mert röhejesen kezelték az elmúlt években, pár kritikámban írtam is: “Hogy van ideje Eleának tanulni a matek dogára két majdnem meghalás között” :)

 7. ha még több évadig maradna, elveszne a karaktere varázsa.. teljesen jó, hogy kapott külön sorozatot, új történetszálakat.. érzelmekre kitérve? én nem gondolkodom ilyenen, élvezem a részt.. van aki túl sokat gondolkodik a rész alatt, úgy persze, hogy élvezhetetlen lesz…

 8. Kicsit késve, de választ adok! :)
  Klaus nem tudta megigézni Elenát, hiába ősi vámpír, ha Elena verbénát ívott, a 4évadba az egész város verbénázott vizet iszik(az új polgármesternek köszönhetően), többek között a vámpírok is, azért hogy az ősi vámpírok ne tudják őket megigézni! (Erre nem figyeltetek)?? De ez többször elhangzik a sorozatban!!! Szerintem megvan az érzelmeknek azon kikapcsolási módja amikor Te saját magad döntheted el, hogy melyik legyen az, és Elena az érzelmes oldalát kapcsolta ki, tehát a jobbik énjét! Lásd Káterinát sosem kapcsolta ki az érzelmeit, még is soha nem érzett semmit senki iránt, csak magával törődött! Amúgy sokkal szimpibb volt így Elena, meg is kedveltem 5rész erejéig, amíg vissza nem tért az igazi énje! És míg ti 6évadot jósoltatok, idén jön a 7évad….Elena nélkül….kíváncsi leszek! :D R.I.P TWD, már nem olyan mint régen! :(

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here