Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Glee 4×21 – Wonder-Ful

Glee 4×21 – Wonder-Ful

7
Oszd meg!

Nahát, rájöttem valamire a friss Glee rész kapcsán: én nem szeretem annyira Steve Wonder dalait, mint hittem. Mármint, ennek a résznek a zenei felhozatala számomra egyenlő volt a nullával, pedig én korábban tényleg azt hittem, hogy Wonder-fan vagyok. Mivel az epizód zeneisége nem állt közel hozzám, kénytelen voltam a történetre koncentrálni. Hát, most mit mondjak, nem voltam elragadtatva, tulajdonképpen ennek a résznek a minősége körülbelül olyan volt, mint az évad elején. Röviden úgy foglalhatnám össze, hogy: túl sok és túlságosan meseszerű, és ami jó lehetne, még az se lett az. Nem jó ez így. Spoileresen folytatom tovább.

Glee Katey Sagal

Annak ellenére, hogy sok zenei betétet tartalmazott a rész, azért több karakter is kapott egyéni történetet, de valahogy egyik sem nyerte el a tetszésem. Magasan a legjobb ötlet volt számomra Artie félelme a külvilágtól, ami tök logikus lépés lett volna, HA van ennek bármi előzménye. Artie olyan magabiztos volt az elmúlt években, a fene hitte, hogy fél valamitől, én nem láttam ebben semmi rációt. Viszont Katey Sagal cameója, és Kitty karakterének a még szimpatikusabbá tétele miatt tetszett leginkább ez a történetszál. Utóbbival egyébként nagyon próbálkoznak, az utolsó részekben Kitty mindig jelentősebb szerepet kapott, és nagyon kaparnak, szeretnék, ha megszeretnénk Kittyt, és most már jó úton járnak.

Glee season4 Mercedes

Ohióba visszatértek a régi Glee Clubbosok, és az epizód legviccesebb momentumai azok voltak, ahogy oltották őket a jelenlegi tagok, kábé helyettem beszéltek :) Mercedes és a lemezszerződés szál nagyon gáz volt, és pontosan azért tartottam annak, mert azon akadt ki annyira Miss Jones, hogy bevállalósabb fotót kell készítenie magáról. Most komolyan, mennyire csodaszép pónikkal van tele a világ” mentalitás lett már a vége!Nem adom fel az elveimet, majd a templom meg az Amazon árulja a dalaimat, úgy, ahogy én akarom, mert bölcs Mercedes vagyok, és sose add fel az álmaid, maradj önmagad, és majd jön Pegazus, aki a szivárvány hátán felvisz a felhők közé” bla-bla-bla. Persze, mindez lófütty a Blaine-féle tervekhez képest, meg az esküvő, ez annyira GÁZ hogy inkább ki sem fejtem róla bővebben a véleményem, mert nem éri meg emiatt koptatni a billentyűzetet.

Glee Kurt Blaine Klaine

Ó, és ami Rachelt és a NYADA-t illeti. Ez komoly? Cassandra July dalt énekel a tiszteletére, megöleli, jó tanácsokat ad neki, és puszipajtások lesznek? Tényleg? Ez egyszerűen… Eljöttek az egyszarvúak a Glee világába, magukkal hozták a fényt és a varázslatot, és szivárvány van mindenütt az égen, és még Brittany sem kellett hozzá. Jéééj!

Értékelés: 2/10
A dalok nem tetszettek, az epizód annyira pink volt, hogy az Glee mércével mérve is fájdalmasan gáz. Most mit mondjak, ilyenkor lehet jól elvenni az ember kedvét egy olyan sorozattól, ami eleve gyenge évadot produkált. Pedig az utóbb részek bizakodásra adhattak okot. Remélem a finálé jobb lesz, bár, Blaine esküvői ajánlata miatt eleve pont hátránnyal indulhat majd.

1213 <- Az összes oldalletöltés 2 <- A mai adatok

7 Hozzászólások

 1. Nekem mondjuk elment az epizód. Lehet azért, mert nemrég fejeztem be, és eleve fáradtan is ültem le megnézni, így a pónik és egyszarvúak most kivételesen dobtak a hangulatomon, pedig alapjáraton ha valamit utálok, akkor az a rózsaszín nyáltenger.
  A zenék annyira nem voltak gázak, vagyis fogalmazzunk úgy, hogy nekem a részben elmentek. Kurt szólójával volt egyedül bajom, mert az valami borzalom volt.
  Sok volt a történetszál, és tényleg volt olyan, aminél csak néztem, hogy “ez most komoly?”, de szerencsére a leggázabbnál Szuperapu színre lépett, és próbált némi értelmet verni Blaine fejébe. Ahogy a srác arcát elnéztem, nem sok sikerrel, de legalább megpróbálta. Pedig olyan jó és elgondolkodtató dolgokat mondott Burt, hogy mást se akartam, csak vállon veregetni, hogy szép volt, és igen, ezt mind el kell mondani ennek a gyereknek itt előtted.
  Ha valaki keményvonalas Klainer, hát akkor én az vagyok, de komolyan fogtam a fejem, amikor először olvastam a spoilereket Blaine terveiről. Normális ez a srác? De most komolyan? Még ha együtt lennének Kurttel, de nincsenek!!!! Amikor kijöttek a hírek erről a szituról, akkor a barátnőm azzal nyugtatott, hogy van rá 4 részük, biztos szépen fel tudták építeni ezt az egészet…. Már akkor is mondtam neki, hogy én azt kötve hiszem, és lám, igazam lett. Komolyan szeretem ezt a két srácot együtt, és szurkolok nekik, hogy egyszer majd együtt boldogok legyenek, de ne így. Blaine magába az házasság ideájába szerelmes, és abba bele se gondol, hogy mit jelent ez az egész, vagy ha ezt most erőlteti, akkor hasonlóan csúnya véget fognak érni Kurttel, mint a TBU-ban. Burt nagyon jól érvelt neki, és tényleg ennél jobban el se lehetett volna mondani az egészet, mégis lehetett látni a fiún, hogy inkább megsértődött, mert nem érti meg a férfi. Szóval ennek fényében elég érdekes lesz az évadzáró ezen része.
  Nem tudom figyelted-e azt a kétszer nem egészen két percet, amíg a továbbtanulással foglalkoztunk a részben. Szégyen, hogy erre a szintre jutottunk ebben az évadban. Tina esetében igazi bűvészmutatvány volt a nagy semmiből előhúzni az állatorvosi szakot… Artie meg… Olyan kis sete-suta lett a szála. De Katey Sagalnak azért örültem :) Meg annak is, hogy Kittyt még szimpibbé varázsolták ebben a részben.
  Hogy maradjunk a mesés hasonlatoknál: New Yorkban kiderült a gonosz mostoháról, hogy nem is annyira gonosz, és csak azért sanyargatta az a szegény szerencsétlen kislányt, mert jót akart neki. Pedig én úgy bírtam, hogy végre van valaki, aki nem fél helyretenni Rachelt, ha esetleg arra lenne szükség, erre tessék…
  Bár tényleg sok minden nem tetszett a részben, mégis valahogy nekem inkább a nézhető kategória. De ráfogom a fáradtságra, és hogy így arra is volt jó a rész, amire elvileg való: egy kicsit szórakozni, és kikapcsolódni. Egyszer ilyen célzattal teljesen nézhető a sok lovacska és rózsaszín ragacs ellenére is.

  • Nekem is Kurt szólója volt a leggázabb, de ezen meg sem lepődöm, nem nagyon vagyok oda Colfer hangjáért, és tulajdonképpen az I look to you és talán az I have nothing csak azok az általa elénekelt szólók, amiket nyugodtan tudok végig hallgatni :)

   Burt tényleg tök jó dolgokat mondott, de úgy tűnik Blaine… pff, tényleg nagyon elrontották az egészet nála, pedig olyan jó karakter volt annak idején.

   Megfigyeltem a továbbtanulásos részt, de felirat nélkül néztem, és nem értettem, hogy Tina minek készül, így elkönyveltem magamban, hogy biztos NYADA vagy valami ilyesmi. Erre kiderül, hogy Tina állatorvos akar lenni? Poén a köbön :D

 2. Kíváncsi voltam, mit fogsz szólni ehhez a részhez, és megnyugodtam, hogy nem csak én nem voltam elragadtatva tőle. Először is , BLAINE! Jesszusom, hetek óta tudtam erről a történetszálról, de valahogy sikeresen az agyam hátsó zugába űztem, hogy neki is kelljen gondolni rá. De most kellett, és a fináléban is kell, és csak azt kérdezem, MIÉRT?! A Fincheles esküvős mizériát is utáltam az előző évadban, azokat a részeket azóta se láttam nem átpörgetve, erre megint eljátsszák ugyanezt? Az jó, hogy reagálnak az USA-ban zajló eseményekre a melegházassággal kapcsolatban, ez a felvezetés tetszett, de hogy komolyan gondolják két tizennyolc éves házasságát… Az egyik kedvenc írónőm fogalmazta meg, hogy tizennyolc évesen a házasság nem happy end. És annyira igaza van, a Twilightban is creepy (valaki mondjon erre egy magyar szót xD) volt, de az összes tinisorozatban is az. Ha kamaszokról akarnak mesélni, akkor róluk meséljenek. Tetszett Burt mondata, hogy Blaine egy eszmét akar elvenni, nem Kurtöt. Felspannolta a lehetőség a házasságra, értem, fél, hogy ha nem “láncolja magához” Kurtöt, elveszíti, szintén értem. De egyik se racionális érv egy házasságra. Áhh. Hagyjuk.
  Mercedes történetszála alapvetően jó ötletnek tűnt, de a végére annyira szájbarágós lett, hogy ihaj. Artié viszont nekem tetszett. És igazából nem azért nem akart menni, mert félt, hanem mert az anyját, aki annyit tett érte, nem akarta cserbenhagyni, önzőnek érezte volna. :) Szóval nem a külvilágtól félt, azt csak úgy mondta, de a végén kibökte az igazságot. Legalábbis én így értettem.
  Kittyt én az elejétől kedvelem, mindig láttam benne valamit, szóval jó, hogy most többet foglalkoznak vele. Persze, a múltkori Ryderes dolgát teljesen figyelmen kívül hagytuk… de hát… khm, ez a Glee. Rydernek persze sok szerep nem is jutott most, csak szokatlanul hiperaktív módon ugrált össze-vissza. Hol Artie kerekesszékére támaszkodva, hol Jake kezével legyezve. Asszem nekem se jöttek be a dalok, mert végig azon gondolkoztam, hogy nézzen már rá valaki Ryderre, nem szedett-e be valamit. :DDD
  Ami a NY-i szálat illeti, a nagy vigyorgásig és ölelkezésig tetszett. Szerintem mindig látszott, hogy Cassandra lát valamit Rachelben, és ezért szívatja, de ez a teljes pálfordulás egy fél rész alatt enyhén hiteltelen volt tőle.
  Összességében csak annyit: legyen már vége ennek a szezonnak és Kurt mondjon nemet. Főleg azért – oké, tényleg nem tudok erről leakadni -, mert a Klaine az egyetlen szerelmi szál, amit többé-kevésbé hitelesen kezelnek. (Kivéve Kurt stílusának átragadását Blaine-re, az máig fájó pont. x”DDD)

  • Simán kinézem Murphyből azt, hogy a The New Normal második évadára tervezett szálait akarja ellőni Klaine-nel, és tuti, hogy itt is elő fog kerülni a béranya és a gyerek szerepe is. Tuti, száz százalékra lefogadnám, hogy így lesz. Alapvetően tényleg jó dolog, ha egy sorozat reflektál napjaink fontos történéseire, de ezt meg lehetett volna oldani úgy is, hogy kampányolnak mellette, amiből konfliktus adódik, de jönnek az egyszarvúak és minden megoldódik.

   Creepy – Szar. Tudom, nem túl szép, de szerintem ez fejezi ki a legjobban :D

   Hehe, tényleg. Nekem is feltűnt mit ugrándozik annyit, de elkönyveltem “tipikus Glee”-nek a dolgot, de akkor nem csak nekem volt sok :)

 3. Hát…. Úgy érzem megvolt az egyébként is gyenge évad mélyzuhanása ezzel a résszel… Kb ott tartok hogy ez értékelhetetlen volt. Egyszerűen annyira kesze-kusza összevisszaság az egész hogy az nem igaz! Ha csak az utso reszeket nezzuk mi jon le? Lovoldozes(azis minek kellett ha semmi hatasa nincs es meg szoba se jon nincs hatassal senkire!!!!) most mtg hirtrlen minden helyrejon egy resz leforgasa alatt :D burt meggyogyult, mercedes atment jotevo szent terezanyaba, nem baj h offos a karrierje egy hulyeseg miatt, tina 3 eve hisztizik h o jobb mint rachel es szolo kell neki es h mekkora sztar lesz, erre allatorvos lesz belole :DDDD artie tok magabiztos volt minden most meg fel egyedul lakni new yorkban es depis lett mikor felvettek almai sulijaba. Blaine…. :DDD na hat erre a szalra nincsenek is szavak. Ennyire nagy bugyutasagot kitalalni, elkepeszto nagyot csalodtam most ryan murphy-ben…. Csak azert kell hazasodni mert legalis. Ja es nem baj h nincsenek egyutt es honapok ota alug beszelnek egymassal, es eletukben nem eltek egyutt 1 napot se sebaaaj, dobjuk be a hazassagot. Akkor rohogtem a legnagyobbat mikor burt tok okosakat mondott csori fogyatekos blaine-nek, mondta neki h nem tanult semmit rachel-finn esetbol??? Erre a fiu azt mondta h, EZ TELJESEN MAS. :DDD igen dragam, ez valoban mas, mert az is elhamarkodott es tul korai volt, de legalabb akkor a ket fel regota egyutt volt szerelemben/harmoniaban. Szoval igazad van Blaine, tenyleg mas ez a szitu, MEG GAZABB. :D dalok elkepeszto gyengek voltak… Igazibol egyaltalan nem erdekel az evadzaro, a kov evadot varom, es remelem visszahozzak azt amiert szerettem a Glee-t amiert imadtam az elso 3 evadot. Ez a ponik is szivarvanyt kakilnak dolog borzalmas. En vagyok a legelfogultabb a NY szallal, de most azon is rohogtem. Ok, az meg oke h a NYADA egy csalad es tamogatjak egymast ha ilyen nagy dologra keszul egyikuk. Ok, ez se vmi hiheto Cassandra-tol de oke…. De higy enekel is neki meg mindenhol plakatok es ezt Cassandra szervezte???? Hova kerultunk??? Mintha az en kicsi ponimat neztem volna ebben a reszben..
  Na mindgy, abbahagyom az elemzest, ennyit se er a dolog… Varom 2013. szeptemberet, es a Glee 5. evadat.

  • Most már én is azt mondom, nem kellett volna a lövöldözős epizód. Önmagában tényleg izgalmas és érdekes volt, de mivel semmi hatása nincs, ezért alapvetően be sem kellett volna vetniük :/

   A Tina állatorvos dolgon még most is ki vagyok akadva, pedig nekem fel sem tűnt a rész alatt, csak a kommentekből. Nagyon nagyon gáz! De persze Blaine is. Meg úgy az egész :/

   És el kell, hogy keserítselek. Minden májusban azt várjuk, hogy majd Szeptemberben jobb lesz, de aztán még gázabb évaddal állnak elő :/

 4. Nos tegnap éjjel megnéztem… Imádom, szeretem, oda vagyok a Glee-ért de ez a rész valahogy nem volt a legjobb… túl sok volt benne a hirtelen felkapott szál.. Ahogy előttem szólók is írták Artie dilemája, Tina állatorvosi amibcíója, Blaine házassági tervei, de ahogy a cím is mutatja wonder-ful, tehát a szokásos amerikai giccsre számítottam és azt is kaptam. Minden happy-end, minden szép és jó…
  Jaaa és az abszolút érdekes számomra, hogy beletették a Burt meggyógyult részt és nem volt ott Finn mint a család tagja, ha már Kurt haza ugrott NY-ból? Hát ezt vagy ne tegyék bele, vagy amit alapból is kellett volna megmagyarázni, hogy hol van Finn, úgy mint Brittanynál tették…
  Egy szó mint száz, volt már sokkal de sokkal jobban sikerült Glee rész is.. :)
  Ettől függetlenül bizakodva tekintek a jövőbe és a két új évad elé (megyek meg is nézem hogy tengertúli nézők mit szóltak az évadhoz) :)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here