Főoldal Hírek Premios TVyNovelas 2013 – A győztesek

Premios TVyNovelas 2013 – A győztesek

19
Oszd meg!

Tegnap adták át Mexikóban a Premios Tv y Novelas díjakat, ami a legrangosabb elismerés Mexikóban. A díjak komolyan vehetősége amúgy alaposan kétségbevonható, különösen azóta, hogy a díjátaódóból kiszorult a második legnagyobb telenovella-gyártó társaság, a Tv-Azteca, és most már egyedül a Televisa telenovelláit díjazzák. Ennek pedig megvannak a hátrányai, mégpedig azok, hogy sok esetben a díj nem oda megy, ahová kellene, hanem sokszor üzlet-politikai szempontból születnek meg a döntések, például ha fel akarnak futtatni egy színész(nőt), akkor gyakran megszórják az illetőt egy ilyen díjjal, és akkor máris megnő az ázsiója, és menten jobban fogadják őt az első főszerepében. Persze, mindennek ellenére születnek valóban jó döntések a díjátadón, ezt nem lehet elvitatni.

A 2013-as verzióban több változtatás is történt a korábbi évekhez képest, ugyanis kaptunk pár plusz kategóriát. A szakmai zsűri által átadott díjakhoz bekerült a legjobb mellékszereplő mellé a legjobb másod-főhős (co-protagonista), ami tulajdonképpen azért volt szükséges, mert egyre több az olyan telenovella, ahol van egy főszereplő-páros, és egy-két másik szerelmespár, akik funkciójukat tekintve többek a mellékszereplőknél, de nem főhősök. További új kategóriákban pedig többek között a kedvenc párt, kedvenc csókot és a legdögösebb színészt és színésznőt is megszavazhatták az olvasók méghozzá interneten. A végeredményeket pedig a tegnapi nap folyamán tették közé.

Leticia Calderon - Amor Bravio - A szív parancsa

A tegnapi díjesőről érdemes elmondani azt, hogy a díjak ismét viszonylag jó helyre kerültek, bár el kell ismerni, sok esetben lett volna jobb választás is attól, ahogy a zsűri döntött – Esmeralda Pimentel például simán lejátszotta Livia Britót, utóbbit ráadásul tavaly is ugyanabban a kategóriában ünnepelték, és nem meglepő, nemsokára érkezik az első telenovella főszerepe. Micsoda véletlen, ugye? A fontosabb kategóriákat tekintve, teljesen megérdemelten lett Letícia Calderón a legjobb női főgonosz, A szív parancsában nyújtott alakításáért, a férfi főgonosz pedig Marceló Cordoba lett. A női főszereplő díját Victoria Ruffo kapta, A könnyek királynőjéért, férfi főhősként pedig ismét David Zepeda lett a győztes, a Bűnös vágyak kapcsán. A szakmai zsűri a legjobb telenovellának a Por ella soy Eva c. komédia-sorozatot díjazta.

Ami pedig a Premios Tv y Novelast illeti, a Televisa Hírblog szerkesztője, Marco Polo végig élő-blogolta az eseményt, így aki mindent meg akar tudni, az olvassa el az elemzést, méghozzá ezen a linken. Addig is, íme a győztesek névsora, a forrás pedig a Televisa Hírblog.

Por ella soy Eva Televisa Lucero Jaime Camil

A szakmai zsűri által kiosztott elismerések:
Legjobb telenovella: Por ella soy Eva
Legjobb férfi főhős: David Zepeda (Abismo de pasión)
Legjobb női főhős: Victoria Ruffo (Corona de lágrimas)
Legjobb férfi főgonosz: Marcelo Córdoba (Por ella soy Eva)
Legjobb női főgonosz: Leticia Calderón (Amor bravío)
Legjobb férfi másodfőhős: Jesús Ochoa (Por ella soy Eva)
Legjobb női másodfőhős: Patricia Navidad (Por ella soy Eva)
Legjobb férfi mellékszereplő: Flavio Medina (Amor bravío)
Legjobb női mellékszereplő: Raquel Olmedo (Abismo de pasión)
Legjobb senior színész: Alejandro Camacho (Abismo de pasión)
Legjobb senior színésznő: Blanca Guerra (Abismo de pasión)
Legjobb fiatal színész: Ferdinando Valencia (Por ella soy Eva)
Legjobb fiatal színésznő: Livia Brito (Abismo de pasión)
Férfi felfedezett: Axel Ricco (Corona de lágrimas)
Női felfedezett: Cassandra Sánchez Navarro (Corona de lágrimas)
Legjobb forgatókönyv: Martha Carrillo & Cristina García (Amor bravío)
Legjobb főcímdal: Solo un suspiro (Abismo de pasión)
Legjobb rendezés: Benjamín Cann (Por ella soy Eva)
Életműdíj: Jacqueline Andere & Lucero

Un refugio para el amor

Közönségdíjak:
Kedvenc pár: Zuria Vega & Gabriel Soto (Un refugio para el amor)
Kedvenc csók: Zuria Vega & Gabriel Soto (Un refugio para el amor)
Kedvenc pofon: Silvia Navarro & Flavio Medina (Amor bravío)
Kedvenc főgonosz: Leticia Calderón (Amor bravío)
Kedvenc finálé: Por ella soy Eva
Kedvenc telenovella: Abismo de pasión
Legjóképűbb színész: David Zepeda (Abismo de pasión)
Legdögösebb színésznő: Livia Brito (Abismo de pasión)

19 Hozzászólások

 1. Hát azért vicces,hogy a legtöbbet a legpocsékabb abismo vitte el..papírforma..
  David Zepeda figuráján aztán nem sokat kellett alakítani..

 2. David Zepeda még nem kapott eddig férfi főhősi díjat, csak jelölve volt, jah és Bűnös vágyak. Negatívként nyert a 2010-esen főgonoszi poszton. Amúgy a díjat Camil érdemelte volna meg istenigazából, mert a másik három Zepeda, Soto, és Fuente szerintem 12 egy tucat főhősi karakter volt.
  Raquel Olmedo díját sem értem, mi a fenének Laura Carminnal szemben. Victoria Ruffo meg egy századjára eljátszott sírós anyáért kapott. Szegény Pimentel meg nagyot koppant, pedig nagyon király volt, nálam ő a felfedezett.

  • Ruffót már rég díjazták, és ha jól láttam, nemsokára lejár a szerződése is, gondolom ezért dobták meg őt egy díjjal. Alakítását tekintve amúgy tényleg ugyanazt hozza, mint mindig, de a saját szerepkörében kétségkívül hiteles. Nem sajnálom tőle a díjat :)

   Camilt az Evában nem láttam, de amit a Candy-ben leművelt, meg a Lety a csúnya lányban, hát, tőle nagyobb ripacsot nem láttam még sehol. Annyira émelyítően túljátszott mindent, hogy az már fájt. Gondolom az Evában is ez mehet.

 3. Örülők hogy Victoria Ruffo is nyert. Az Abismo de pasiont nem nézzem mert nekem nem teszik a sorozat. Az Amor Bravió mától lesz kíváncsi leszek rá. Furcsa hogy az Una refugio de amor nem kapott szakmai díjat csak közönség díjat.

 4. hát nagyon nagyon szeretem lucseronak a filmeitt meg akik szerepelnek .
  az jo hogy akik riválisokba szerepelnek azokat én hiresnek tartom .
  de még biztos lessz még más filmeitt is látni fogom .

 5. én lucseronak trukolok .hát nekem tetszik a filme .meg más akit hirresnek tartok .
  de hát joutun hát megtalálok videókat ami az ő országukba készült felvéttell
  amibbe szerepell játék vagy tévések .az ő országukba lévő gyerekek meg felnőttek rakját ki a videókat meg a zenésett is .hogy lássuk miis .meg külfőldi rajongok .
  én olvasom az epizod ujságott és akkor vezzem meg ha olyan van benne ami érdekell .

 6. ha lehett én lucserorra szavaznák azért irom le mert tetszenek a filmei .
  vagy ha más szavazás van és nincs bent akkor más szavazást csinálnak és nincs bent lucsero akkor gabriella spanicsra .de benvan akkor ő rá .

 7. hát irnak lucseroroll az ujságba .de majnem a titkaitt én ugy vezzem nemirom ki .
  nemtudom lehett talán az ő ujságukba ami nálluk van lehett ugyanazt irták lolla .
  csak magyar nyelven elkülték lehett hogy miis olvasunk rolla .leforditva .
  vannak más ujságok zene van németbe ugyanaz meg magyarba .
  lehett hogy itt abboll is van amirőll lucseroroll irnak .azok olvasák akik szeretik a filmeitt mint én .magyarok is mint mi szerethetük a szinésznőtt mint az ő országába lévő rajongok én azért irtam ide .mert van nállunk a riválisok filme .meg már réggebben mindőrrőké szerelem filme .nemtudom hogy hovva kerüll amit mi ide irunk .

 8. hát szerintem ami film képe van lucseronak azzall valami film dijatt nyert .olvastam az epizodba .
  jo szinésznőnek tartom meg akikett még velle jonnak tartok .
  mert mikor nézzem a filmbe a szerepét akkor ránézzek és tetszik .
  valamire gondolok lehett más is igyvan velle .ugy értem hogy filmett nézzem én gondolok rájuk hogy milyen lehett .hát lucseronak a filmbe vagy gabriella spanicsnak .hát lehett elkezdek ell filmett és végig nézzem lehett már nagyon tudjuk mi a tőrténett .meg elképzeljük milehett velle.vagy másképen .

 9. nagyon nagyon jo film a riválisok de sohasem fogom elfejtenni a filmett .de remélem majamiba is nagy nagy sikere lessz luceronak .

  mert olvastam az egyik másik magyar honlapon hogy milánobba megy a szinésznő .

 10. hát boldog uj évett kivánok mindenkinek .mikor lessz nállunk lucero film .hát amit nemlátunk .de hát tudom énnekelni is szeret meg minden .tudom uj filmei nincsenek mert énnekell meg segitt sokk sokk embernek .én a videókba láttam .de hát ő hirres lucero .de hát van olyan magyar akki kedveli lucero filmeit .én igen .de nemigen ismerik lucerott itt nállunk magyarországon .de lehett majd fogják csak hát várni kell a dolgokkall .

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here