Főoldal Érdekességek Bulvár Agárdi Szilvi: “Nem akarok más lenni, mint a többiek”

Agárdi Szilvi: “Nem akarok más lenni, mint a többiek”

5
Oszd meg!

A The Voice-ból megismert Agárdi Szilvia volt az egyik vendége a Tvrtko szerint a világ műsornak, ahol a hétköznapi hősökről volt szó. Szilvia rögtön az elején tisztázta azt is, hogy mit jelenet alig látónak lenni, és ez mennyiben más állapot. “Ha én gyengén látó lennék, akkor lenne szemüvegem, ami segítene a látásomon, ha pedig a vak kategóriába sorolnának, akkor nem látnék semmit. Mivelhogy látok egy minimálisat, ami pontosan kilenc százalék, a szememen szemüveg nem segít, viszont nem is vagyok vak, mert alakokat és színeket látok“.

Agardi Szilvia 001

Tvrtko tovább kérdezte a lányt, a következő téma az volt, hogy az egészséges hétköznapi emberek mennyire segítőkészek, és szerencsére erről csak pozitív tapasztalatokat tudott elmondani. Szilvi kitért azonban az élete nehezebb részleteire is:  “Soha nem akartam azt mondani, hogy más vagyok, mint a többiek, mert azzal magamnak ártottam volna. Elkezdtem volna befelé fordulni, ha arra gondolnék, miét van ez így, és miért van ez úgy, mert felesleges dolog. Nem lehet visszafordítani azt, ami már megtörtént” – ezután Tvrtko megkérdezte, volt-e olyan pillanat, amikor az elkeseredettség átvette az irányítást, mire Szilvia mosolyogva így felelt – “Persze, volt olyan. De egyet nevettem, miszerint nahát, ez most így alakult, és tovább léptem

Agardi Szilvia 002

A gyerekek kegyetlensége is szóba került, és az, hogy érték-e bántások és kellemetlenségek Szilviát, mikor iskolába járt. “Régen volt kicsiként, amikor megpróbáltak az iskolában csúfolni, volt, hogy szóltak, lépcső! de nem is volt ott. A tanárok mindig helyrerázták ezeket a dolgokat, és szinte megkövetelték a többi diáktársaimtól, hogy ugyanúgy kezeljenek, mint a többieket és ne kivételezzenek velem. Ez nekem is jó volt, mert így megtanultam élni a rendes, látók között“. A lány elmondta azt is, hogy lehetőségeihez mérten szeretne egy boldog, és teljes életet élni, úgy, mint bárki más. “Úgy érzem, tudok, sőt, én akarok teljes életet élni. Nem akarok más lenni, mint a többiek, ezért is jártam látók iskolájába“.

Agardi Szilvia 004

Természetesen Pál Dénes is szóba került, amire Szilvi igencsak diplomatikusan válaszolt: “Megmondom őszintén, élveztem a közös munkát vele, mert ugyanolyan látó embernek éreztem magam. Igyekezett mindent megtenni azért, hogy ez így is lehessen. Nem kezelt másképp, és ez jó“. Ezen felül az adásban Szilvia mesélt az éneklésről is: “Kicsiként is énekeltem, ez nekem a boldogságot jelenti. Mindent ki tudok énekelni, a bánatomat, az örömömet“. És mi az, ami hajtja őt? Mi a legnagyobb álma, és miért küzd ez a hétköznapi hős?  “Egyrészt bizonyítani szeretnék a többi embertársamnak, hogy én is tudok valamit, és szeretnék letenni az asztalra, valami olyat, amit senki nem tud ebben az országban“.

Én ehhez mást nem is fűznék hozzá, mint Hajrá Szilvia, találd meg a boldogságod az életben!

5 Hozzászólások

  1. Én nem láttam ezt a műsort. Köszi hogy megosztottad ezt velünk. Szilvit én is kedvelem remélem megtalálja a számításait.

    • Szerintem érdemes Tvrtko műsorát nézni, mert nagyon sok emberi történetet megoszt benne. Ncore-on elérhetőek az eddigi adások.

  2. Én nagyon megkedveltem Szilvit, olyan egyszerű, tiszta lélek, és szépen is énekel. Tetszik a hozzáállása, hogy megküzd azért, amit szeretne, pedig ez sokszor “épen” sem egyszerű. Kívánom, hogy sikeres, de még inkább azt, hogy boldog legyen.

    Egyre kevésbé értem, miért távolodtak el egymástól Dénessel, főleg mert bármilyen cikket is olvasok erről, mindig azt érzem, mintha Dénes “pattintotta” volna le, ettől meg frankón nem érzem jól magam :(

    • Nekem van egy olyan érzésem, hogy Dénes felvett egy álcát a Voice alatt, és nagyobb csibész ő, mint amilyennek tűnik. Szilvit is Dénes dobta ki, gondolom elege volt abból, hogy duóban beszélnek róluk az emberek, miközben ő nyerte meg a versenyt, plusz nem lehetett egyszerű egy majdnem vak lánnyal együtt dolgozni sem…

  3. Én is nagyon megszerettem a Voice óta és remélem eléri a céljait. :) Gyönyörű, tehetséges és szerintem lelkileg és szellemileg is rendben van és ugyanolyan mint egy látó ember.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here