Főoldal Kritika és Értékelés Pilot The Originals – Az 1/10-es Backdoor Pilot

The Originals – Az 1/10-es Backdoor Pilot

41
Oszd meg!

Tegnap este bemutatkozott a The Vampire Diaries testvérsorozata (spin-off), a The Originals, legalábbis annak a backdoor pilotja. Úgy-ahogy vázolták a készítők azt, hogy mi várhat ránk, ha idén májusban berendeli a The CW csatorna a The Originalst sorozatnak. Ugyan sokan száz százalékosra veszik a berendelést, de ne feledjük, annak idején a Gossip Girl-ös Lilly múltjáról szóló backdoor pilot sem kapott berendelést, pedig arról még a kritikák is pozitívak voltak. Sőt, tavaly a The Selection sem kellett a CW-nek, pedig azt is száz százalékra saccoltuk. Sok mindent kell mérlegelniük egy esetleges berendelés esetén, többek között azt is, hogy a Vámpírnaplók mennyire sínylené meg az ősi vámpírok távozását, és egyáltalán van-e olyan storyline, amire fel tudnák húzni az ötödik évadot. Oké, az biztos Silas lesz, de ősi vámpírok nélkül, csak Elena és a brancs nem valószínű, hogy egy “elpusztítom a világot, de csak mi menthetjük meg” típusú dolgot el tudna intézni. Szóval, egyáltalán nem száz százalék, a berendelés. Allelujah.

TVD-spin-off-The-Originals-008

Azon gondolkodom, hogy a csudába engedték ezt így képernyőre? Mármint, a backdoor pilotot. Miből gondolják azt, hogy ez az alapkonfliktus, amit felvázoltak, elég lesz egy teljes évadra? Mondjuk, gyanús lehetett már volna az elejétől fogva az egész koncepció, hiszen sztorinak is azt kaptuk anno, hogy Klaus építette fel New Orleanst, és ott találkozik a protezsáltjával, Marcellel. Több sztorit nem is nagyon kaptunk, és tulajdonképpen a backdoor pilot megnézése után sem tudom röhögés nélkül elmondani azt, miről is akarna szólni a The Originals. Oké, megpróbálom. Szóval, Hayley terhes lett Klaustól, mert ugye Klaus vérfarkas énje már nincs mágiával blokkolva. Egy csapat boszorkány pedig azzal fenyegeti az idegbeteg Klaust, hogy megölik a lányt és a magzatot, hacsak Klaus nem végez Marcellel. De nem ám úgy, hogy csak odamegy és megöli, akkor fél rész alatt véget érne a bonyodalom. Be kell épülni a belső körbe, és belülről kell elpusztítani a kábé kétszáz éves vámpírt. Pillanat, röhögök. Még mindig. Oké, már kezdem abbahagyni. Persze Klaus ezt nem bánja, mert ő szeretne lenni a király, New Orleans királya, hiszen irigyel Marcelltől mindent. Idézek: “Egykor ez a város volt az otthonom, és a távollétemben Marcelé lett minden, amit valaha akartam. Hatalom, hűség, család. A saját képemre formáltam, és túltett rajtam. Azt akarom, ami az övé. Én akarok lenni a Király.

TVD-spin-off-The-Originals-003

Basszus, ne már, elég a röhögésből. Szóval, arra akarnak felhúzni egy egész sorozatot, hogy Twilight-módra világrajöhet egy félig vámpír félig vérfarkas kisbaba, és Klausnak belülről kell elpusztítania Marcelt. Nos, mit tenne hasonló esetben egy olyan idegbeteg őrült, mint Klaus? Például azonnal odamenne, megölné Marcelt és a teljes sleppjét úgy öt perc alatt, mint ahogy a hibridjeivel is végzett. Aztán elkapná a boszorkányok valamelyik szerettét, megfenyegetné őket, hogy megöli őt is, a boszik pedig behódolnak, Klaus felül a fehér lóra, maga elé ülteti Haleyt, és ellovagolnak Mystic Falls felé. De nem, Julie Plec szerint egy idegbeteg, hataloméhes, irányítani akaró és csakis az önnön céljait néző ősi vámpír inkább beáll titkos kémnek, és retteg a bosziktól, akik talán megölhetik az egyetlen gyermekét. Jesszumpepi, ez kész.

TVD-spin-off-The-Originals-010

Sok mindenről írhatnék, de már fáj az arcom a sok röhögéstől, hiszen ha visszagondolok a látottakra, és magamban elemzem azt, akkor menthetetlenül elkap a röhögőgörcs, és mint tudjuk, minden jóból megárt a sok, még a nevetésből is. Csak reménykedni tudok abban, hogy erre a béna alaptörténetre nem akarnak hosszútávon építeni. Ó, és megmutatkozott a szerelmi háromszög is, úgy fest Klaus és Marcel is kinézte magának Camit, a francia nevű szőke bárpultos lányt. Nagyot csalódtam, mert ettől jobbat vártam volna. Hihetetlen, hová tud még süllyedni Julie Plec.

Értékelés: 1/10
Csak reménykedni tudok abban, hogy ezt a készítők sem gondolhatták komolyan. Az egy dolog, hogy röhögök rajta egy jót, és aztán mindenki visszatér Mystic Fallsba, de… ne kelljen már ebből egy külön sorozat! Marcel alapvetően jó karakter, őt simán át lehetne hozni a Vámpírnaplókban, Klaus pedig akár offscreen leigázhatná New Orlanst, aztán Marcel bosszútól lihegve akár össze is állhatna Silassal. Szeretem a spin-offokat, de a The Originals így, ebben a formájában egyszerűen nem vehető komolyan.

The Originals

1178 <- Az összes oldalletöltés 2 <- A mai adatok

41 Hozzászólások

 1. én őszintén szólva nem is értettem, mi akar ez lenni. igaz, fél szemmel néztem csak már, egyszerűen nem tudott lekötni. de most hogy leírtad, mit, miért, hogyan, tényleg nevetséges.

 2. Akkor nem én vagyok az egyetlen akinek nem tetszett ez az “első rész”. Minden pillanatban azon voltam. Ebben a részben csak Katherine visszatérése volt a lényeg semmi más. Már bánom, hogy megnéztem, pedig gondolkoztam rajta, hogy nem teszem hisz úgy sem lessz benne semmi. Az meg hogy Hayli terhes kész röhej. Juli inkább foglakozzon avval, hogy egy sorozatból csinájon rendes részeket, nem kettővel, hogy minda a kettő pocsék legyen.
  Remélem nem rendelik be. Én tuti nem fogom nézni.

  • Érthetően leírtam, miért tartom 1/10-nek. Ezzel nem én értékeltem alul, hanem a backdoor pilot teljesített rosszul. Mindenesetre ez az én véleményem, én tiszteletben tartom a tied, ugyanezt elvárom a tőled is :)

 3. Én még nem néztem meg felirattal, de nem is tervezem. Csak pörgettem, pörgettem, és semmi… Számomra az egész a nagy semmiről szólt.
  Ez a hülye ötlet, hogy Hayleynek gyerek lesz… Most komolyan… Nem érdekel, hogy lehetséges-e (Twilight után…), akkor is egy marha nagy baromság. Phoebe Tonkin karakterei valahogy mindig az idegeimre mentek, ez a Hayley különlegesen. Méghogy “I don’t do teen drama.” Nevetnem kell.
  Julie Plec problémája szerintem az, hogy mióta mindent teljesen egyedül csinálhat (mert? fantasztikus? hát nem, bár ha a The CW-nek ez tetszett…), beleesett a kezdő írók hibájába (oké, a kettő nem ugyanaz, de na): magát képzeli a főszereplő helyébe. Gondolok itt pl. Elenára. Ő biztosan így “fantáziálgat” a két fiú közötti döntésképtelenségről.
  A harmadik évadban (leginkább az elején) nagyon szerettem azt a Klaust. Szerintem Klaus inkább megölné saját gyerekét, mert ő ilyen típus. Erre? Értem én, hogy Marcelre is féltékeny, de ha már ennyire bonyolult Marcelt lekenyerezni, előbb elintézhetné a drágalátos utódját.
  Mondjuk azért jár valamicske, hogy Marcel bejön nekem, és a neve meg a Marcellre emlékeztet. :)

 4. Teljesen egyet értek veled, ez a rész valami borzalmas volt, nem is értem mire akartak építeni egy évadon keresztül, és hogy Hailey hogy a fenébe lett terhes. Én biztos nem fogom nézni ezt az egészet, ha berendelik. Plec-nek meg inkább azzal kellene foglalkoznia, hogy a TVD-t kimentse a kátyúból, mert ott is vészesen kezd süllyedni a színvonal és egyre inkább unalmas a sorozat. Sajnálom, mert én nagy rajongó voltam az elején (pontosabban a második évad végéig), de a harmadik évadtól kezdve egyre jobban unom a hülyeségeket, amiket kitalálnak. Unalmas a sztori, nem történik semmi és a karaktereket szépen sorrendben rontják el egymás után.
  Nem tudom hány évadot terveztek, és azt sem, hogy meddig húzza még a TVD, de ha a negyedik évad végére nem találnak ki valami izgalmasat és nem történik valami, ami újra felkelti a figyelmem, akkor én már a folytatásra biztos nem leszek kíváncsi.

  És egy teljesen ide nem illő kérdés, de nem lehet tudni már valamit a The Selection pilotról?

 5. öö uppsz akkor ugylátom én vagyok az egyedüli akinek bejött..lehet az unalomig ismétlet szerelmi 3szög hiánya miatt vagy nemtudom de nekem bejövős rész volt.a mult heti tvd volt nekem 1/10-es

  • nem, nekem is tetszett és az 1/10 az bődületes túlzás.. a múlt heti volt kb 6/10, ez meg simán 8/10…

  • Nekem is tetszett jobban élveztem mint az eddigi TVD részeket. Most nm értem hogy ezt a terhesség dolgot miért kell most Twillight koppintásnak vélni. Szerintem jó húzás és így megmagyarázták miért nem ölte meg egyből Marcel – t mert ugye Klaus is ezt akarta 1. Nálam ez a rész 8/10 sztem jó volt. És ha berendelik szívesen fogom nézni de az tény hogy Julie ezt is elrotatja remélem nem hagyják majd egyedül vandálkodni . :)

    • na ugye… hogy a fenébe jön ide a Twilight? egy 100 éves vámpír csinált fel egy lányt, egy EMBERT.. itt egy 1000 éves hibridnek egy vérfarkast.. (mert Klaus a mágia által lett vámpír, eredetileg vérfarkas)… jó, teherbe esett Hayley, de ne hasonlítgassuk nyomorult Bella-hoz és Edward-hoz.. kettő külön világ ez a sorozat, meg az a FILM-sorozat..

   • Tulajdonképpen a Twilight-ban is ugyanez volt a motívum, egy kvázi halhatatlan csinál fel egy halandót. Ergó itt is, egy vámpír egy vérfarkast, aki tulajdonképpen ember. Ergó megteremti a tökéletes hibridet, és még Elena vére se kell hozzá. De elkalandoztam, nekem ez a gyerek-téma egyértelmű Twilight húzás.

    Mondjuk arra azért kíváncsi lennék, megszületne-e e a gyerek, mert a CW-n még egy kisbaba se volt tartósan része egy sorozatnak sem :D

 6. Én nem nézek The Vampire Diaries-t, mert valahogy a vámpírok hidegen hagynak, de kíváncsiságból megnéztem ezt a backdoorpilotot, és nagyon jól szórakoztam, ezért remélem, hogy berendelik, mert olyan jókat röhögtem rajta, biztosan elírták a műfaját, mert ez nem volt dráma, mert ami volt az tök erőltetett volt és kiszámítható leszámítva a gyereket. Komolyan mondom, hogy ez kell, hogy valakit megváltoztasson. Kíváncsi vagyok mi van ennek a nőnek a fejébe, mert ez elég röhejes volt, de rendeljék be röhögni akarok.

 7. Látom, a legtöbben csalódtatok a backdoor pilotban akárcsak én, mondjuk nem lepett meg a dolog. Örülök, hogy ilyen sokan hozzászóltatok a témához :)

 8. huhhh.. hát én minden sorozatos kritikáiddal egyet szoktam érteni de tényleg mindegyikkel.. de most nem. Nagyon tetszett ez a rész ,azért mert valami történt benne és nem arról a mocskos Elenáról szól valami, mert annyira unalmas ,hogy állandóan “mentsük meg /szegény Elena” . Teljesen eltértek egy adott témától ,mert én azt hittem ,hogy ebbe a sorozatba is behoznak 1-2 szerelmi szálat majd arról lesz a vita vagy hogy Klaust megint meg akarják ölni ..de kellemeset csalódtam. Szerintem az nagyon jó húzás volt az íróktól hogy egy gyermeket is behoztak a sorozatba. Egy dologra leszek kíváncsi a továbbiakban , hogy Camille milyen szerepet fog majd betölteni a sorozatban .

 9. Ezzel a résszel egészen addig nem is volt semmi probléma, míg meg nem tudtuk, hogy mire is fogják építeni – Hayley, terhesség, boszorkányok, stb. Mert ahogy kezdődött a rész – a New Orleans-os része az epizódnak – az tetszett, volt hangulata… valamiért megfogott. Már-már ott tartottam, hogy “nocsak, Plec végre nem rontott el valamit”. Aztán bumm… Ez mégis mi? Vagy egyáltalán honnan jött? Eltudja valaki képzelni Klaus-t a karjában egy csecsemővel?! Nagyon gyenge volt és röhejes. Az Elena szál meg már szánalmas és unalmas, azt a karaktert szerintem már nem lehet jobban utálni.

  A lényeg, ahogy többen is írták, Plec-nek át kéne gondolnia a dolgokat, mert az lesz a vége, hogy nem csak Originals nem lesz, de a TVD sem marad meg.

 10. Nekem mondjuk tetszett, végre nem csak Elenáéké a főszerep. Bár azt én sem értem,h SPOILER Klaus miért nem ment oda és gyilkolta meg a palit, plusz ,h leáll még a boszikkal is. De imádom ezt a palit, te úristen. :D

  • Egy sorozat berendelése NEM a minőségen múlik, hanem a nézettségen. És gondolom jó volt a pilot nézettsége, mert sokan kíváncsiak voltak rá, hogy mit alkotnak (nem tudom, nem csekkolam le az adatokat). De gondolj csak bele, hány szar sorozat van képernyőn és rendelik be az új évadot a nézettség miatt. A nézettség nem egyenlő a minőséggel….

   • Nem volt túl jó a nézettség, de hozta az átlagos Vámpírnaplók szintet. 2.22 millió néző és 1.0 raiting a 18-49ben, ergó majdnem ugyanaz, mint a múltheti epizód.

 11. nekem egészen tetszett ez a rész,de szerintem nem kellene külön rakni:/ a kettő sorozat külön nem fogja megállni a helyét, hiszen jól néznének ki damon-ék silassal a nyakukban az eredetiek nélkül, ez a story meg édeskevés egy rendes sorozathoz.
  szerintem teljesen megalapozott volt az,hogy klaus vágyik arra ami marcellnek van,hiszen ha belegondolunk,az egész hibrid családot azért kezdte el csinálni,mert hujhuj az ő saját vérvonala,mindenki követi vakon a szavát.. aztán pofára esett,és ellene fordultak,nyiffanthatta ki őket. még szép,hogy mikor látja,hogy ez hibridség nélkül bezzeg működik,mindenki marcellre hallgat, kell neki. főleg,hogy a pofájába dörgölik,hogy övé volt a város,de már nem,akkor nem lett igazi király,mostmeg már nem pattoghat:D talán tényleg fura,hogy klaus nem klausként reagált a dologra,de végülis eléggé kiakadt a dolgon,és közölte is,h nyugodtan öljék meg a babát is, őt nem érdekli. az elöző részekben is láthattuk már,hogy azért mélyen belül neki is van lelke,főleg az érzelgős festős caroline-os részeknél… nem olyan meglepő,ha azért betartja azt amit a boszorkányok mondanak,h ne öljék meg hayleyt.. főleg,hogy végülis beépül a belső körökben,így esélye van arra,hogy amikor megöli marcellt szépen zökkenőmentesen átveheti a helyét,és mindent megkaphat amit akar. szerintem logikus,és nem is rossz a gondolatmenet,bár lehet én képzeltem bele sokat,én így közelítettem meg a dolgot. a babának örülnék,talán most vele lenne valami a rendes sorozatban,nem mindig elena-elena-elena.. bár tuti abból is kijönne,hogy a baba csak elena vérét szereti,mert a hibrideknek is ugye az kellett,hujhuj meg kell védenixD najó,csak vicceltem:DDD lényeg a lényeg,hogy szerintem ezt a sorozaton belül egy rövidebb kis kitérővel el lehet intézni,aztán folytatódjon a story a babával:DD

  • akkor is jó rész volt :D hiába hőbörögnek itt sokan, hogy nem nyerte el a tetszésüket… a CW-nek meg igen, szóval.. és az volt itt a lényeg

 12. Egyetértek azokkal akiknek nem tetszett.Nagyon kínosnak éreztem az egészet annyira gagyi volt meg is lepődtem a berendelésen,de legyen legalább egy sorozat amit tuti nem fogok nézni.

 13. Klaus, külön hozzászólásban megkérlek, hogy ne viselkedj ennyire gyerekesen. Olyan vagy mint egy ötéves kisgyerek a cukrászdában aki mindenkinek beszól, ha valaki nem a kedvencét, a vanília fagyit nyalogatja. Fogadd el mások véleményét, ha pedig nem megy, hát nem kötelező hozzászólni a témákhoz.

 14. Megnéztem, mert még vártam is ezt a pilotot, tényleg kíváncsi voltam rá. Úgy ültem le, hogy lesz ami lesz, nem fogok szkeptikusan tekinteni az egészre, mert ki tudja? Az eleje még jó is volt, jó volt a hangulat, Marcel karaktere is tetszik, minden jó volt. Na de onnantól kezdve, hogy behozták ezt a Hayley szálat, nem tudtam komolyan venni, sírva röhögtem a fennmaradó 20 percen. Az egészben a hangulat, meg Elena hiánya volt a pozitívum. Ja, és hogy nagyon jót nevettem rajta.

 15. neked se kötelező minden kommentet elolvasni és reagálni rá… persze ha úgy érzed, hogy éppen gyereknek akarsz lefesteni, hajrá… megsértődni nem fogok, mert tudom, hogy nincs igazad..

 16. Még mindig félek megnézni ezt a részt. :”DDD (Szeretem Klaus karakterét, szeretni akarom a sorozatát. xD)

  • Érdekes módon a comment:com és a sorozatjunkie is viszonylag pozitív kritikát írt róla, szóval … :)

   • A CW hivatalosan is megerősítette a hírt, miszerint az ősszel el fogják kezdeni vetíteni a Vámpírnaplók testvérsorozatát, az Ősi vámpírokról szóló The Originals című sorozatot.

    ennyit azoknak akiknek nem tetszik hello:)

 17. Klaus egy pszihopata állat, de imádom a karakterét, Hayleyével ellentétben… Nem vall Klausra, hogy a babáért bármit is megtenne. Ok hogy fontos a család számára, ezt láttuk, de a saját anyját is kinyírja, ha arról van szó… Eddig is irritált Hayley karaktere, de ezután.. Ha ezt a sorozatot leadják, köszönöm, én nem kérek belôle…

 18. látom megosztottak a vélemények… vmilyen szempontból én is kicsit túlzásnak érzem ezt a testvér sorozatot, engem csak az ősök dobtak fel a vámpírnaplókba, a többi unalmas már így a 4. évad végére. azonban mindenkinek be kell látnia, hogy klaus érdekes személyiség (én speciel imádom) és pont ezért is készítik el az Originals-t. Sok mindenki megszerette az ősöket és jó ötletnek bizonyul egy sorozat csak velük.. Klaus azért is érdekes, mert furcsa változásokon ment keresztül hisz a 2. és a 3. évad elején egy kegyetlen hibrid, a 4. évad végére pedig (SPOILER!!!!) segít Damon-nak megmenekülni… hát fura… de a régi városába való reagálások szerintem tök érthetőek.. hisz akármilyen gonosz akkor is egy cél vezérelte mindig is, hogy egy családot akar… ezen kívül pedig hatalomvágyó, egoista szal érthető, hogy Marcel-re miért van kiakadva, hisz mindent megkapott, amit ő akart… egyszerű érdekek vezérlik az új sorozatba is.. segít a boszorkányoknak azért, hogy megmentsék a gyerekét.. de ebbe semmi érzelem nincs, nem fogja babusgatni, és távol álljon tőle h beleszeressen hayley-be… számára ő is csak egy eszköz.. na mind1, szal a lényeg, h pozitívum mert sok dolgot megtudhatunk az új sorozatból, érthető okokból a vámpírnaplókból ki kellett szorítani a lényeget mivel elenáékról szól, személy szerint örülök neki h nem fogom látni őket egy darabig, negatívum h kicsit erőltetett volt ezzel a baba dologgal, de ezért ne keverjétek össze az idióta twilighttal mert messze áll tőle… speciel ez a baba egyáltalán nem olyan logikátlan..hisz a farkasok tudnak szaporodni, mindig ott van a génekben – éppen csak ki kell váltani az átalakulást – és klaus tényleg varázslat által lett vámpír… bár ez így tényleg már hülyeség a vámpír az akkor is vámpír, elég lett volna a Marcel elleni viszály is de ha a nagy koponyák úgy gondolják h ez kell akkor biztosan… a nézettség ha meg van, akkor tök mindegy…. hayley tehát csaka babakihordó (szegény csaj, de gáz xD) klaus tette logikusak, és bár én klaroline párti vagyok, de camille nem olyan hülye ötlet, mivel caroline nem vihetik át a sorozatba.. na nem pofázok tovább ez csak egyszerű saját gondolat ^^ nézni fogom ha látni fogom az értelmét, bár számomra is vannak olyan dolgok amik nevetségesek..

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here