Főoldal Hírek GLAAD Media Awards 2013 – A győztesek

GLAAD Media Awards 2013 – A győztesek

2
Oszd meg!

Szombat este Hollywoodban kiosztották a negyvennegyedik GLAAD Media Awards díjakat, aminek keretein belül a legnagyobb meleg szervezet, a GLAAD választja ki azokat a műsorokat, cikkeket és személyeket, akik a legtöbbet tették a melegek elfogadásának az érdekében. Az eseményen részt vett Bill Clinton, volt amerikai elnök, aki a beszédében kitért arra is, hogy szerinte a meleg házasság igenis egy járható út, és “Harcolnunk kell a megfélemlítés ellen. Az egyetlen járható úgy, hogy a szexuális orientáció befolyásolása nélkül tekintsünk egymásra” – mondta beszédében a volt elnök, aki hozzátette – “Már kevésbé vagyunk rasszisták, kevésbé szexisták és kevésbé homofóbok, de van egy új problémák: nem akarjuk, hogy bárki a környezetünkben ne értsen velünk egyet“. A megindító beszéde után a volt elnököt, lánya kísérte le a színpadról. Egyébiránt Amerikában mostanában tárgyalják a meleg-házasság kérdését, ezért Clinton megnyilvánulása különösen fontos eseménynek számít.

Democratic National Convention: Day 2

Azonban az este nem csak a beszédekről szólt, hanem a díjak átadásáról is. Jennifer Lawrence és Harvey Weinstein át is adott Clintonnak egy díjat, az “Advocate for Change“-et, amit azok a személyek kapnak, akik sokat tesznek a meleg közösséget érintő pozitív változásokért.  Leonardo Dicaprio és Charlize Theron színésznő pedig átadta a “Stephen F. Kolzak” elismerést, méghozzá Steve Warrennek, melegjogi aktivistának, aki beszédében a legfelsőbb bíróságot iskolaudvari zsarnokhoz hasonlította, aki az elméje helyett az öklét használja. Az amerikaiak nagy kedvence, Oprah Winfrey is kapott egy díjat, méghozzá a legjobb Talk Show Epizódét. Az ominózus adásban Winfrey meginterjúvolta az Így jártam anyátokkal sztárját, Neal Patrik Harrist, aki párjával David Burtkával bemutatta az ikergyermekeiket.

perks_of_being_a_wallflower_glaad_awards_-_h_2013

Természetesen tévés és filmes elismerések is átadásra kerültek, a The Perks of Being a Wallflower pedig végre valahára díjra tudta váltani egy jelölését, így teljesen megérdemelten ez lett a legjobb film. Az este nagy győztese azonban Ryan Murphy lett, aki két kategóriában is diadalmaskodott. Legjobb komédia sorozat lett a The New Normal, ami egy olyan meleg párt mutat be, akik béranyát fogadnak fel, és a legjobb minisorozat kategóriában a komolyabb hangvételű American Horror Story második évada győzött. A legjobb, mássággal foglalkozó epizód a Raising Hope “Don’t Ask, Don’t Tell Me What to Do” része lett, míg a szappanoperák közül a Days of Our Lives vitte a pálmát.

glaad the new normal

2 Hozzászólások

  1. Neil(“i”;) ) Patrick Harris/David Burtka Oprah féle iker és ház bemutatóját megnéztem és egy iszonyat aranyos riport. Ezek után főleg nem értettem miért ilyen homofób a legtöbb ember, sőt Magyarországon meg annál is többen. Nem tudom te láttad-e, de pl. a kis “mutatvány” amit Neil előadott a lányával Harper Grace-el, vagy ahogy David mondta hogy mindig is ő volt az anyatípus, esetleg NPH plakát mögé rejtett bűvészszobája fény pontjai az interjúnak:))

    • Nem láttam az interjút, de majd megnézem. Pont tegnap volt amúgy a Naplóban egy érdekes szavazás, aminek keretein belül a szavazók 69%-a ellenzi, míg 29% támogatja a meleg párokat az örökbefogadás tekintetében. Én nagyon örültem ennek az aránynak, ezek szerint 10 emberből 3-at nem zavar, szerintem ez nagyon jó arány.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here